Evo bas sam neki dan kupio steelseries 7g tipkovnicu odlicna je i ima predobar layout (raspored tipki), ali meni ne odgovara u potpunosti jer koristi charry black switcheve (koji su naravno linearni) tako da se ne osjeti, kada je tipka registrirala pritisak. Kod ove tipkovnice najveca dubina pritiska tipke je 4 mm, ali registrira se pritisak nakon 2 mm, tako da covjek tipkač koji želi maksimalno iskristiti tipkovnicu mora izvježbati prste da nei de preduboko, jer tako dobiva na brzini, a ujedno i ne umara prste nakon višesatnog pisanja :). Pošto je naravno dosta teško izvježbati: brzinu, jačinu pritiska i dubinu pritiska istovremeno (posebno kada se radi sa shortcutovima kao sto su copy, paste, win+e te mnogi drugi dosta složeniji i učestaliji) tipkačevi prsti se jako umaraju. Iz svega navedenog zaključak je da ova tipkovnica može služiti tipkačima no da bi se iskoristila do maksimuma treba jako puno vježbe (min 5 mjeseci). Steelseries 7g idealna je za gamere.
Ako netko zeli mjenati DAS tipkovnicu za Steelseries 7g uz naravno novčanu naknadu (sa moje strane) neka se slobodno javi .....dok nije dobio po glavi :)