Problem sa slušalicama

poruka: 9
|
čitano: 8.413
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa slušalicama

E ovako, imam problem sa slušalicama (nije bitno koje su, jer sam probao već troje slušalice i svagdje je isti problem) , dakle.. radi se o tome da sam kupio produžni kabl za slušalice (3.5mm) i kad sam ukopčo kabl u komp (utor na matičnoj) i normalno spojio slušalice u produžni kabl, dobio sam jako loš zvuk, tj. jako tih i mutan zvuk, ali kada ukopčam slušali samo do pola u produžni kabl, dobijem čist zvuk ALI samo na jednoj slušalici.. 

Mislio sam da je problem sa kablom, pa sam kupio novi, na kraju isti problem.. na kraju sam zaključio da mi slušalice rade "normalno" (mislim na to da oba dvije slušalice rade) ako ih ukopčam do pola, i potrošim 5 minuta života dok naštimam točnu poziciju gdje rade, to radim tako da okrečem konektor u socketu.. 

I sad kad sam došao na svoj laptom, ukopčam iste slušalice (bez produžnog kabla), kad najednom zvuk postane savršeno dobar, a na kompu toliki problemi :S . (na laptopu rade savršeno, a na kompjuteru moram mrdat sa konektorom, i dobijem relativno normalan zvuk, tj. rade oba dvije strane, ali nije nije dobra kvaliteta zvuka)

Pa me zanima šta da radim, vrlo mi je bitno da mi slušalice rade normalno na kompjuteru, jer dosta sviram pa mi je stvarno bitno..

hvala! ;) 

BTW. ako nekog baš zanima, radi se o ovim slušalicama, platio sam ih 20$ na eBayu

http://iphoneroot.com/wp-content/uploads/2011/11/NX80_4.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem sa slušalicama

Budući da si probao različite slušalice i problem je prisutan na svima, moguće je da kontakt za masu u utičnici ne naliježe na utikač tako da ostvari dobar spoj. Toj dijagnozi pridonosi i opis tihog i mutnog zvuka, te čistog zvuka samo na lijevom kanalu kada se utikač uključi dopola. Sličan sam problem imao kod utičnice na produžnom kabelu. Pokušaj lagano saviti (ako možeš) kontakt desnog kanala (onaj najbliži otvoru utičnice) prema središtu utičnice pomoću tanke pincete ili igle (ne čačkalicom, budući da se može slomiti i zaglaviti u utičnici), tako da se pri uključivanju slušalica ostvari dobar spoj svih dijelova.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 16:11 (hrx).
17 godina
neaktivan

hoćeš reči da malo savijem konektor na matičnoj ploči ? Ali ja sam mislio da je problem u matičnoj, ali ok. pokušat ću

ima li još kakvih savjeta ?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
17 godina
neaktivan

Naći slike unutrašnjosti utičnice je teško, ali našao sam nešto. Na donjoj slici prikazani su mono (gore) i stereo (dolje) TRS utikač i utičnica. Crveno je označen lijevi kanal, srebrno desni kanal, a zeleno masa.

U mojem slučaju, imao sam iste simptome - tih zvuk bez centralnog kanala, a zvuk je odlazio i dolazio ovisno kako pritisnem i okrenem utikač. Pomoću tanke pincete pomaknuo sam konektore bliže središtu utičnice, tako da je utikač čvrsto ulazio u utičnicu (radilo se o utikaču na jeftinom produžnom kabelu, a prije popravka je utikač vrlo lagano ulazio u utičnicu i bio pomalo labav) - puni stereo zvuk se vratio; ovisno o količini izvlačenja utikača, trebalo je par puta u par godina ponovo pomaknuti konektore - izgleda da je u proizvodnji korištena neka mekana legura.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 16:36 (hrx).
17 godina
neaktivan
Problem sa slušalicama

Kod mene je ovako

http://i4.photobucket.com/albums/y136/invinciblegod/TRRSConnector3-1.png

definitivno ću pokušat to sa pincetom. Ali kažeš da mi možda konektor nije kompatibilan sa slušalicama, ali kako sve normalno radi na laptopu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 16:39 (headshot).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je li ti takav konektor na svim slušalicama?

Standardni raspored (prema Open Mobile Terminal Platformi) na TRRS konektoru je

• Tip - lijevi kanal
  • Ring - desni kanal
  • Ring - mikrofon
  • Sleeve - masa

iako mi se čini da neki (noviji) modeli iPhonea imaju zamijenjene donji prsten (masa) i košuljicu (mikrofon), kao što je prikazano na slici koju si poslao. Ukoliko su NX80 iPhone kompatibilni, trebat će ti odgovarajući adapter (koji su rijetki i skupi - našao sam jedan, a košta 20,69 dolara) da ih priključiš na računalo. Ukoliko se radi o standardnom TRRS-u, slušalice bi trebale bez problema raditi na svim uređajima. Još nešto - ako je rub konektora na računalu prekriven plastikom, utičnica bi mogla biti drugačije konstrukcije u odnosu na onu sa slike (dodatni kontakt sličan R i T kontaktima koji naliježe na donji prsten ili plastiku između R i S - pokušaj jače gurnuti utikač u utičnicu) ili bi plastika (ukoliko je deblja) mogla odmicati utikač od ruba utičnice.

Ako sve slušalice rade na laptopu, a imaju i TRS i TRRS konektore, moguće je da se samo radi o labavoj utičnici na računalu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 16:52 (hrx).
17 godina
neaktivan

Ne, samo je takav konektor na ovim slušalicama (NX80) jer one imaju ugrađen mic, imam jedne koje nemaju mic, i imaju ajmo reći 3 prstena na konektoru, dok ove imaju 4 (TRRS).

I mislim da su te NX80 i napravljene za mobitele, jer imaju mic, i prekidač kojim se mogu javljati na mob, i pričati preko ugrađenog mica, tako da pretpostavljam da rade sa iPhonom.

Konektori na matičnoj su ovakvi (klasični) 

http://www.hardwaresecrets.com/imageview.php?image=8849

tako da jesu prekriveni plastikom.

Da, vjerorovatno se radi onda o utičnici na matičnoj, ili produžnom kablu. Večeras ću probati produžni na laptopu pa ću znati jer on problem.

Javim rezultate ;) 

17 godina
neaktivan
Problem sa slušalicama

jel to možda nešta ovako ?

link 1

link 2

jedan od svojstava tih adaptera je :

This will allow iPhone Wired Handsfree Headset to be used with PC / Laptop Speaker/Mic

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam se sjetio pogledati na ebayu - hvala.

Na netu sam potražio podatke o utikaču - headseti koji su iPhone kompatibilni imaju zamijenjene pozicije za mikrofonski signal i masu, budući da je tako Apple napravio utičnicu na iPhoneu/iPadu. Ranije su svi koristili standardni TRRS sa masom na košuljici (mislim da ga je uvela Nokia, negdje oko 2006. godine), a Apple je uveo TRRS sa zamijenjenim ulogama donjeg prstena i košuljice vjerojatno da lakše dobije patent na naredbe koje se šalju iPhoneu za kontrolu reprodukcije glazbe / telefona.

NoiseHush NX80 su iPhone kompatibilne, tako da ti adapteri mogu poslužiti i za korištenje mikrofona headseta s računalom.

Našao sam i ovo:

A standard 3.5mm TRS jack can sometimes be too short to fit a TRRS connector, which means you won't be able to plug your earphones all the way in, and the left/right audio out signals may not make correct contact with the jack, so you may either get no sound, or poor sound with noise, or only sound in on one side, etc.

Ako imaš problema i s TRS i s TRRS slušalicama na računalu, ovo vjerojatno nije razlog lošeg zvuka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 9:36 (hrx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice