Pozdrav ekipa,
Već 4 godine uživam pišući/igrajući na svojoj Logitech G15 tipkovnici, ali sam se nedavno odlučio preseliti na nešto mehaničko.
Malo sam istraživao, te bih htio vas pitati za par mišljenja (barem od ljudi koji imaju iskustvo sa meh. tipkovnicama).
- Gledao sam različite switcheve i ne znam bi li se odlučio za Cherry MX Black(no tactile feedback) ili Cherry MX Blue(tactile feedback). Glavno mi je da nema zvučnog feedback-a, pa Brown ne dolaze u obzir.
Može li mi netko malo pobliže opisati taj "tactile feedback", tj. što je to točno osjetim pod prstima kad imam, odn. kad nemam feedback. - Zbunjuje me podatak težine pritiska tipki (70g za black, 40-45g za blue ja mislim). Je li postoji neka referenca sa membranskim tipkovnicama koju bih mogao pratiti, ili općenito neki opis tih odnosa težina pritiska.
- Je li netko zna neke prodavaonice u regiji Splita za istestirati/kupiti različite tipkovnice, jer trenutno imam osjećaj da svo testiranje koje ću dobiti je gledajući reviewove na Youtubeu.
- Na kraju, ako netko u Splitu ima neku meh. tipkovnicu novije generacije (razerova ona, SteelSeries itd.), bi li postojala šansa da se nađemo na kavi i da vidim kakav je osjećaj tipkat na tim tipkovnicama, prije nego što potrošim 800kn na komad periferije. (Naravno, ja častim
)
Onda, da vas čujem!
TLDR: Kupujem mehaničku tipkovnicu, ako imaš jednu reci kakva ti je/pokaži mi, ako znaš dobro mjesto za testirat/kupit u regiji splita, reci. HVALA.