Kupnja zvucnika zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 2.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kupnja zvucnika

zelin kupit neke zvucnike medjutin kako ne znan previse o njima odlucia san se malo istrazivat i skuzia san da zapravo ne znan nista o tome :D pocetni budjet mi je bia cca 150 kn dok nisan procita neke postove na ovom forumu i zamislia se koliku zapravo kvalitetu mogu dobit s time? dakle prvo i osnovno naucia san da one deklaracije nisu ni blizu realnima medjutin ne znan koje specifikacije jesu realne pa san opet zapea i tako san odlucia zamolit za pomoc.

moje pitanje je sljedece, koje su razlike izmedju hi fi zvucnika i pc zvucnika (i aktivnih/pasivnih), jesu li jedni bolji od drugih i zasto? dakako dovoljno je da mi date neke linkove za ovo pitanje ukoliko van se neda pisat :)

drugo pitanje, dali je dakle moguce naci neke kvalitetne zvucnike za 200-300 kuna, uzevsi u obzir da mi nije jacina bitna vec kvaliteta, ne zelin sumove i glavobolje koje iz njih proizlaze, bitno je napomenit da ih koristin ugl za muziku i filmove, nisan gamer i iz ovo malo iskustva sta iman cini mi se da je vec i 10 W dovoljno za mali party? ukoluko taj budjet nije dovoljan, sta je po vama best buy opcija, 500kn, 1000kn? ponekad se jednostavno ne isplati stedit al ne zelin preplatit svoje jednostavne zahtjeve za malo slusanja muzike...

trece pitanje, dakle ostaje tip zvucnika za uzet, tj. 2.0, 2.1, 5.1? kolko san skuzia najbolji su 2.0 jer stvarno neman ni volje ni mista za slagat 5 satelita po sobi a ne znan dali dobivan nesto posebno za 2.1? cak su 2.0 i prakticniji

nadan se da van nisan previse vrimena oduzea i hvala svima na pomoci :)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kupnja zvucnika
Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
12 godina
neaktivan

taj post san procita, jako je dobar i informativan ali i dalje mi ostaje ovih par pitanja, primjer: onaj 2.0 koji predlaze, koliko je zapravo kvalitetan i dali se isplati kupit onaj od 900kn, ako da, zasto? i nije ulazia u hi fi sustave sta mi je ostalo neobjasnjeno :(

15 godina
neaktivan
fedlar kaže...

taj post san procita, jako je dobar i informativan ali i dalje mi ostaje ovih par pitanja, primjer: 1. onaj 2.0 koji predlaze, koliko je zapravo kvalitetan i dali se isplati kupit onaj od 900kn, ako da, zasto? i 2. nije ulazia u hi fi sustave sta mi je ostalo neobjasnjeno :(

1. Ovaj od 260 kn koji sam predložio je kvalitetan za sumu novca koju ćeš izdvojit za njega. Ovako mi se čini da će tebi to biti sasvim dovoljno. Trenutno ih nema nigdje raspoloživih ali će ih biti u Protisu onaj tjedan poslije svih svetih.

Napisao sam da se ne isplati uzeti t40 za 960 kn i napisao sam što se isplati uzeti za tu sumu.

2. Napravio sam temu za pc zvučnike pa nisam htio ulaziti u hi-fi svijet iz dva razloga : a) jednostavno nisu za usporedbu

b) puno je likova koji misle da se pc zvučnici mogu uspoređivati s hi-fi zvučnicima, pa da ne bi bilo ratovanja namjerno sam izostavio.

I na kraju krajeva imaš vrlo kvalitetne teme o hi-fi sustavima od Lazarus Long-a i Vide

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
12 godina
neaktivan

zaintrigirali su me http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=2091&myDataListIndex=33&IDProizvodjaca=11&Source=1 koje si posta, mislin kad kazes da su dvi klase iznad dakako da bi tia znat zasto :D

dali se onda isplati uzet neke jeftinije (tipa 300-400) kn hi fi zvucnike umisto pc-a i spojit ih ili se dobije bolja kvaliteta u tom rangu za pc zvucnike?

fala i potrazit cu te teme od njih svakako :)

15 godina
neaktivan
Kupnja zvucnika

M audio su dobri za te novce i ne bi pogrješio kad bi ih uzeo.

Hi-fi zvučnici za 400 kn ne postoje, imaš ih nove od 1000 pa nadalje

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kupnja zvucnika

Imao sam ja neke od 500kn a onda na preporuku sam uzeo harman kardon soundstick....fantazija,dodju oko 1600kn ako možeš strpiš se dok ne skupiš novce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kupnja zvucnika

Daj ne preporučaj mu gluposti, 1600 kn dati za plastično govance.

Pazi, subwoofer je u plastici -.-

Za te novce se sastavi nekakav hi-fi koji razvali te soundsticks-e uzduž i poprijeko.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dalo bi se nac rabljeno 2 zvucnika i pojacalo za 1000-1500kn

ili nekakvi rabljeni aktivni monitori za slicnu cifru

Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice