Koje zvučnike

poruka: 119
|
čitano: 19.153
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Koje zvučnike
logic kaže...

Zasto bi ti zvuk isao na tv?

Z5500 ima dva digitalna ulaza i 3 stereo s tim da imas prekidac da li ce ti ti stereo ulazi se ponasati kao 3 stereo ulaza ili kao jedan analogni 5.1 ulaz. Ova dva digitalna su izvedena kao jedan opticki i jedan coax. Sa daljinskim samo prebacujes ulaze ;)

ma ja bi da imam 5.1 zvuk sa xbox i komp.kako da to izvedem?tv je stereo?

ljepo li je hrvat biti,majko hvala ti
17 godina
neaktivan

Ajmo polako. Popisi kakve audio izlaze imaju tvoji uredjaji pa cu ti reci sta mozes napraviti sa Z-5500.

:)
15 godina
protjeran
Koje zvučnike

sorry na cekanju,nesto me komp je.e

na televiziji su konektori na slici

komp ima interiranu zvucnu,ima onih 6 izlaza analognih i jedan digitalni opticki

xbox jos uvijek nemam ali je u planu,vidi msliku sta on ima

kako da dobijem 5.1 sa svih uredaja

ovo je na televiziji ovo je na televiziji
xbox xbox
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja bih ovako. Posto tv ionako ima samo stereo ton sa scarta skine stereo signal i prikocas ga na stereo prikljucak na zvucnicima. Takodje i sa xboxa a sa kompa optika. NE znam sta je onaj crni prikljucak na xboxu? Ako je i on optika onda bi morao birati. Optiku sa kompa ili xboxa. Ili u drugoj varinati optika sa xboxa 5.1 analogni sa kompa a tv signal na line in zvucnika. Moram kuci provjeriti da li radi line in ako je podeseno na analogni 5.1 ulaz umjesto 3x2 stereo. Vidm da ti antena niej ukopcana. Kakv TV program imas? Imas li neki drugi uredjaj za tv program tipa IPTV ili kablovska ili satelitska? Kakve izlaze imaju ti uredjaji? Bilo bi idealno da ijedan uredjaj ima digitalni izlaz coax.

15 godina
protjeran
Koje zvučnike

ma antenu sam iskopcao,imam normalnu antenu i tv programe(zemaljsku).

nije lose to so govoris ali procitaj ono sto sam prvo pitao.optiku na tv(iz zvucnika),na tv sve ostalo putem hdmi-a.u tom slucaju ne trebam prebacivat nista na zvucnicima vec vec samo na tv(sliku i zvuk).samo je problem hoce li mi to sve raditi u 5.1 zvuku.

do sada sam imao slicno rjesenje.x-530 su bili spojeni na tv, ostali uredaji su bili isto na tv-u.samo u tom slucaju je sve bilo analogno i nje bilo 5.1 zvuka(sve je radilo kao jedno)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

nije lose to so govoris ali procitaj ono sto sam prvo pitao.optiku na tv(iz zvucnika),na tv sve ostalo putem hdmi-a.u tom slucaju ne trebam prebacivat nista na zvucnicima vec vec samo na tv(sliku i zvuk).samo je problem hoce li mi to sve raditi u 5.1 zvuku.

do sada sam imao slicno rjesenje.x-530 su bili spojeni na tv, ostali uredaji su bili isto na tv-u.samo u tom slucaju je sve bilo analogno i nje bilo 5.1 zvuka(sve je radilo kao jedno)

Ako zeis tako (tako je i kod mene) onda nemas problema. Sve ce ti biti pseudo 5.1 tj zvucnici ce ti dizati svaki zvuk na 5.1 jer ima dolby pro logic II.

john_ryder kaže...

@logic - pa seljačino jadna,labtec sam imao 10 godina,korišteni su svaki dan,jbt iživjavao sam se na njima,dero do daske,i dan danas rade kao dana kad su kupljeni,niti šušte niti išta,čist i lijep zvuk

Sto ne znaci da to nije smece. A jest.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 15:47 (logic).
17 godina
neaktivan
DommY kaže...
john_ryder kaže...

@logic - pa seljačino jadna,labtec sam imao 10 godina,korišteni su svaki dan,jbt iživjavao sam se na njima,dero do daske,i dan danas rade kao dana kad su kupljeni,niti šušte niti išta,čist i lijep zvuk

savjetujem ti da pripazis na rjecnik.

Pusti budalu. Nije vrijedan kartona.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
logic kaže...
DommY kaže...
john_ryder kaže...

savjetujem ti da pripazis na rjecnik.

Pusti budalu. Nije vrijedan kartona.

da. mslm da su modovi izbrisali njegove postove.:)

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
17 godina
neaktivan

Heheheh

Pa prijavio ga ja. Necu se spustati na njegov nivo kad imaju modovi.

16 godina
logic kaže...

Heheheh

Pa prijavio ga ja. Necu se spustati na njegov nivo kad imaju modovi.

lol i ja sam ga prijavio ^^:D

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
17 godina
neaktivan
Onda je dobro prosao ;)
15 godina
Koje zvučnike

ja se ispričavam,ionako tuđa mišljenja ne uvažujete...no nema veze,vi ste stručnjaci

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nisi ti prijavljen radi misljenja vec prostacenja.
15 godina
protjeran
logic kaže...
Toni93 kaže...

Ako zeis tako (tako je i kod mene) onda nemas problema. Sve ce ti biti pseudo 5.1 tj zvucnici ce ti dizati svaki zvuk na 5.1 jer ima dolby pro logic II.

john_ryder kaže...

Sto ne znaci da to nije smece. A jest.

znaci tako ce radit?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 20:07 (Toni93).
17 godina
neaktivan

Naravno da ce raditi. Tu t problem nece praviti zvucnici vec eventualno tv jer kroz nejga ide sav zvuk. Ako ti do sada niej pravio problem nece ni od sada. Topla preporuka z-5500 jer sam ja pao na dupe kad sam ih upalio. Nevjerovatna razlika u odnosu na x-510. Poptuno novi svijet. Sto bi rekao vlasnik radnje u kojima sam ih kupio, cujes zvukove za koje nisi znao ni da postoje.

15 godina
neaktivan
Koje zvučnike

Treba iz sveg ružnog izvući pouku,primjerice,da je Labtec pazi sad - najbolja marka jelte,u PC Bukač svijetu. Po tome,moj Teac 2.0 iz 97 260W/2 je zbog 13g starosti,ultimativni zvučnik,a ne najbolji,nešto tipa Street Fighter,imaš Turbo,Ultimate,Alpha itd SmijehNamigiva.

Vjerojatno se radi o kakvom Labtec Spin 2.0 stereo drljcu,ako traje i svira dan danas,zaista ne znači da je najbolji,zbilja djetinjasta izjava ali lijepo da je korisnik sretan..no,da Teac :

To su ovi ljepotani,najbolje od svega,imaju šatro Loudness nekakav gumb na sebi,usere zvuk do daske,ali u kombinaciji sa 3D Sound prekidačem na ISA Yamahi, Duke Nukem je pjevao borbene haha..

http://www.bid.co.rs/images/pmax240.jpg

sjajno nešto..

Evo i Yamahica Osmijeh

http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=18504&sid=a7fb0632a25b670197022ec044588ca9

Treba se malo našaliti..i Yugo je trajan,ima ih po 30g starih na cesti i još idu,ali to ne znači da je najkvalitetniji i najbolji auto kvragu..

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 7:45 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Niti je to ikad bio ;)

A vjerovatno niti nece ;)

Al bitno da je klinjo zadovoljan i a to jednostavno radi ;)

15 godina
neaktivan

Ma ja svakako predlažem da ne odgovaramo na provokacije i da pretvorimo ovu temu u jedan lijepi ili sticky ili tako nešto,sa klasama od <300 <500 i < 1000, te 1000+kn za zvučnike,veliki je uspjeh izgleda što smo se uopće u duhu forumaške zajednice složili da tema nije Hi-Fi nego PC zvučnici,pa bilo to analogno ili digitalno spajanje nebitno..

Trebalo bi jednostavno dati 3,4 opcije u svakom cjenovnom razredu i Bog te veselio..bez velikih prepucavanja..

17 godina
neaktivan

Ja sam za to od pocetka. Niti sam audiofil niti imam ikakava iskustva u tom segmentu. Imao sam nekoliko pc zvucnika, uglavnom logitechi i jedan 5.1 pd creativea. Nerviraju me onakvi padobranci koji lupe, izvrijedjaju i jos se kao nesto ljute. Al ok. Nagovaram koleg koji pita da kupi z-5500. Jesu skupi al kad to poslusas onda nema nazad ;)

Sad kad stavi sliku zvucne ja sam imao onu mislim da je creative zvucnu koja dolazi sa pozlacenim konektorima i dodatnom karticom sa prkljucima. Kostala 300 EUR-a u svoje doba ;)A onda je dosao sounstorm i creative 5.1 set na njih koji mi je izgorio u pozaru pa sam onda uzeo x-510. Nakon toga nisam mogao na manje i pali su z-5500 koji mi objektivno ne trebaju ali sam ih morao imati ;)

Jbg volim kvalitetne i skupe i uglavnom nepotrebne stvari ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 8:14 (logic).
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Ja sam za to od pocetka. Niti sam audiofil niti imam ikakava iskustva u tom segmentu. Imao sam nekoliko pc zvucnika, uglavnom logitechi i jedan 5.1 pd creativea. Nerviraju me onakvi padobranci koji lupe, izvrijedjaju i jos se kao nesto ljute. Al ok. Nagovaram koleg koji pita da kupi z-5500. Jesu skupi al kad to poslusas onda nema nazad ;)

Sad kad stavi sliku zvucne ja sam imao onu mislim da je creative zvucnu koja dolazi sa pozlacenim konektorima i dodatnom karticom sa prkljucima. Kostala 300 EUR-a u svoje doba ;)A onda je dosao sounstorm i creative 5.1 set na njih koji mi je izgorio u pozaru pa sam onda uzeo x-510. Nakon toga nisam mogao na manje i pali su z-5500 koji mi objektivno ne trebaju ali sam ih morao imati ;)

Jbg volim kvalitetne i skupe i uglavnom nepotrebne stvari ;)

Trebao bi poslušati MDF kakav,Geniuse one ili 3000A u 2.0 izvedbi ili 4000,5 i 6 nekakav Home Theater 5.1 set,čisto zbog materijala,pošto vidim da je tvoja ljubav i opčinjenost Logitechom hehe nepokolebljiva. Bar da isprobaš neki drugi materijal sem plastike,koliko god ona korektna bila.

Pa iskreno Z5500 su dosta skupi da u trgovinama,ali znao sam ih sretati po 1800kn nove zapakirane u oglasnicima što je bila sjajna kupnja,iako nije lako iskrcati takav novac za zvučnike,to mi je jasno. Šteta ih je također ne spojiti u najmanju ruku digitalno preko onboard bolje zvučne,ili ako se već radi o analogiji,ne bih na ništa ispod Creative Extreme Musica išao,čak ni M-Audio Revolutiona 5.1,ili onog Xonara najjeftinijeg. Šteta jednostavno,kako ti je i kolega rekao,ograničiti raspon frekvencija i zvukova,da ih tako nazovem, zbog loše zvučne,ili loših zvučnika.

Soundstorm je ako se dobro sjećam dolazio na Socketu A,nforce2,ultra itd chipseti,vrlo dobar zvuk,slažem se. U to vrijeme čudo neviđeno. Danas ga najobičniji AudigySE za 80kn šišne uzduž i poprijeko..

Što se tiče zlaćane zvučne vjerojatno se radilo o kakvom jačem SB Live!-u ili čak u to doba već lagano Audigy-u prvom, ja sam imao Audigy2 i 2 ZS,te nekakvu jedinicu vjerujem,sa 1394 Firewireom,Vista ju je prepoznavala kao Audigy,šta ću se bunit onda,iako nikad nisam odgonetnuo o kojem se modelu radi,trebao sam možda samo prepisati onu SB šifru, SB0360 i slične,koje nose na sebi,i google..tko će na sve misliti,radila je,zaboravio..

Dobro,razgovarati o kvaliteti Z5500 je glupo,osobno što mislim to i kažem,pa ću i ovaj put,to je vjerojatno uz Geniuse 6000 na našem tržištu najbolji 5.1 set koji možeš platiti.. iako je i ta usporedba glupa uz svu silu tehnologije i digitalije koju 5500 nose u sebi,to je svijet za sebe..

http://www.geniusnet.com/geniusOnline/online.portal?_nfpb=true&_pageLabel=productPage&productPortlet_actionOverride=%2Fportlets%2FproductArea%2Fproduct%2FqueryProduct&productPortletproductId=774012&test=default

Ne sviđaju mi se samo iz razloga što ne dam 2.5,3 kile kuna za njih u trgovini..da nađem tako polovne-a nove, neraspakirane za 1800,dalo bi se razgovarati..problem je onda i auditorij,nemam baš toliku sobu niti prostora za tako glasan 5.1 set,pa već Z2300 na 40% glasnoće mi podere cijeli stan,kuda bi došao sa Z5500..policija bi došla k meni prije..

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 8:33 (thedream).
17 godina
neaktivan

Moja soba je 5x5 i nikad ih nisam pojacao iznad 30%. Jednom sam ih odnio na jednu prezentacju u prostoriju 15 sa 15 metara i pojacao do max. Niej se moglo biti unutra ;)

A imas na youtube bolesnika koji su dva seta u maloj sobi pojacavali do kraja.To je 2x500 W ;)

Mene su kostali 2000 kn novi zapakovani u radnji. Mislm da to nije puno za zvucnike od 500 W sa dva opticka ulaza i analgni 5.1 ulaz, daljinski, DTS, dolby pro logic II zvucnike. I to prva serija posto smo ovdje na forumu zakljucili da imaju najmanje 3 serije. GEnius mi nekako ne lezi imenom jer kako si i sam rekao zaljubljenk sam logija. Ne da mi se zaj....i sa ostalim proizvodjacima jer dosta opreme kupujem ili preporucujem drugim ljduima i onda kad im kazem logi oni kazu skupo onda kazem kupi onda sam sebi. Ustedim sebi zivaca. Kupe labtec ili neko drugo s...e i onda me samo zivkaju ne radi ovo ne radi ono. Kod logija si sigurna. Ustekas i radi.

Soundstorm je dolazio sa nforce 2 ultra chipsetom sto je 2001 godine cini mi se bilo nesto najace sto si mogao kupiti u paru sa bartonom 2500+ clockanim na 3200+ a kod mene na legendarnoj ploci abit nf2 sl. Taj komp veselo radi i dan danas. Na toj konfi 2001 godine sam imao te creative 5.1 zvucnike. Poslije sam imao pozar u dnevnoj sobi i zgorjeli mi ti zvucnici izmedju ostalog i onda je legao logi i od tada samo logi u moju kucu moze ;)

EDIT: ala su ruzni ovi genius ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 9:25 (logic).
15 godina
neaktivan
Koje zvučnike

genius sw hf 6000

ovdje malo bolje izgledaju bez ove mrežice na satelitima.

ovo je definitivno best buy.

logitech z 5500 ima jednog pravog konkurenta al neznam da li se još proizvode.

creative megaworks 550

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po cemu je konkurent? daljinski na zici, ne vidim ima li oticke ulaze, DTS, pro logic II?

15 godina
neaktivan
Koje zvučnike

govorim za zvuk.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To mozda ali i ako je konkurencija ne vjerujem da su bolji a jos kod Z-5500 dobijes i dosta toga pored.

15 godina
neaktivan
Koje zvučnike

pazi nisam rekao da je bolji al je konkurencija.

ako je konkurencija ne mora značit da je bolje.

sveukupno gledano logiji su bolji al su i skuplji.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma ok. Tako sam i razumio. Po zvuku su tu negdje i to je vjerovatno tako. Samo kazem da logi nudi vise uz isti zvuk i visu cijenu naravno.

15 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Disturbed.Dark kaže...

Sta kazete za komp da li su ovi zvucnici dobri?  i jedni i drugi su po 60W sub od 30 i zvucnici svaki od 15... pa mi recite da li su dobri?

http://www.tudomercado.com.br/tm/aviso/img_avisos/Submarino_21264233.jpg

http://super45.net/images/2008/01/xforce-1.jpg

Ili ovi od 100W 5.1

http://www.compustore.cl/images/divoom_xf1H.jpg

koji su ovo zadnji zvucnici

to su ti divom x-force 1H

15 godina
neaktivan
Koje zvučnike

Za to koliko koštaju,ja sam ih zadnji put vidio po 289kn,nemaju po meni konkurenciju,eventualno onaj drvenjak 2.1 Genius,ali preteško je dobavljiv,baš prokleto teško. Sve ima svojih prednosti i mana,meni x-force 1 bolje izgleda,s tom kopijom Z2300 i Z5500 imidžem,dok bi Genius nešto drukčije morao svirati,čisto bi  ti savjetovao poslušati plastiku i MDF, netko ne kuži razliku a onda čemu se mučiti.

Nije ni sve,za svačije uho..

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice