Gamerska tipkovnica?

poruka: 142
|
čitano: 21.921
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Gamerska tipkovnica?
logic kaže...
Kic teski a i poluupotrebljiva sa tim razmakom izmedju dva dijela tastature.

Tu se teško varaš. Kad se čovjek nauči na ovakvu tipkovnicu s razmakom to je milina. Istina, vrijeme navikavanja je nešto dulje nego za običnu tipkovnicu ali radi. No samo je za one koji pišu sa svih 10 prstiju.

To je uredska tipkovnica prije svega.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
Gamerska tipkovnica?

Ne Logic, ti opet po svom. Odrastao čovjek se treba zabaviti, ali ne igrati se. Igrati igre, imati hobi, baviti se sportom i slično da, ali igrati se ne.

Ali ti opet po svom tvrdiš da je "igrati" i "igrati se" isto. Zbog toga ti kažem da si uskouman pa se ti ljuti koliko hoćeš. Takvi poput tebe i anime nazivaju crtićima. I tvrdoglavi su, ne može ime se promijeniti mišljenje.

*_* Što da ovdje napišem? *_*
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 14:31 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sushii kaže...

(nisam niti sumnjao da logic fanboy nece stati u obranu :P)

cim se oparim uzimam ssg6v2 ili blackwidow, malo sam se informirao po raznoraznim stranicama i jedino sto cini razliku izmedju tipkovnica je mehanicka/membranska. dobro je netko naveo u postu goru,ako vec uzimas membransku ne isplati se ici na skuplje varijante  jer je ugodjaj prosto identican a sada ako je netko spreman izdvojiti 50 Eura radi nekakvih par diodica i bespotrebnog 3,5mm jack  -a ili na onim skupim logijevim modelima sa nekakvim ekrancicima gore...neka izvoli. po meni je to jednostavno pretjerano da obicna tipkovnica moze kostati 100Eura a ne pruza nikakav bolji ugodjaj u radu ili funkcije za koje mozes reci da su ti zbilja koristile. sto to znaci imati programibilne tipke? za kakve prilike bih trebao koristiti programibilne tipke? ako nesto hocu kopirati/zalijepiti tu je ctrl + c /ctr +v . ako igram neki fakin' WOW uzecu si kvalitetan mis sa vise tipki ili cu jednostavno definirati pod key binding kratice za spellove.  cemu onaj ekrancic sluzi ? zasto bih spajao slusalice na tipkovnicu kada na svakoj maticnoj imas utore odostraga i sprijeda na kucistu? sto ce mi onih 15 nekakvih G tipki sa lijeve strane kada niti ova standardna slova/znakove nemogu popamtiti?

dobro,realno svaku stvar mozes globalizirati i pitati se ''cemu ovo i cemu ono'' ali ja u dodatnim funkcijama tipkovnice zbilja nevidim nikakvu svrhu jer se niti jednom nisam suocio sa takvom problematikom gdje sam pozelio koristiti bolju tipkovnicu. jedino sto bih zbilja volio je bolji ugodjaj prilikom pritiskanja tipki i bolji odaziv posto cesto igram fps-e online.

Ovako, to što si se ti informirao po raznim stranicama pada u vodu, ako nisi osobno isprobao. Kome kakva tipkovnica odgovara je stvar osobne preferencije, a ne nekog javnog mišljenja, kao što isto vrijedi i za miševe. Unatoč uvriježenom mišljenju nekih forumaša da su "sve membranske tipkovnice isti sh*t", to jednostavno nije točno. Kladim se da 50% ljudi koji dižu u nebesa mehaničke tipkovnice, nisu ni znali za njih do pojave Das Keyboarda, i da G15 im je bio vrh vrhova među računalnom periferijom. To naravno ne vrijedi za sve. Osobno sam isprobao više membranskih tipkovnica (od najjeftinije Samsungove, do G510 s koje upravo pišem), kao i mehaničku tipkovnicu (stariju IBM-ovu, novije nisam imao prilike probati). Razlika između lošije i bolje membranske tipkovnice se itekako osjeti. Ako ikada budeš u prilici probaj malo tipkati na membranskoj tipkovnici od 30kn, pa nakon toga na (uzimam za primjer) nekoj od G serije. Inače istina je da se može tekst puno brže i ugodnije pisati na mehaničkim tipkovnicama. Tko se bavi pisanjem teskotva svakako će profitirati od mehaničke tipkovnice, ako si ju može priuštiti.U slučaju da malo pišeš, a dosta koristiš tipkovnicu kao alat za igranje računalnih igara, i membranska će i više nego dobro poslužiti. Što se tiče dodataka, probramibilne tipke vrlo dobro dođu za blokove teksta. Ekrančić služi da ti pruži određene informacije iz igara, kao i što ga možeš koristiti za biti administrator na Teamspeaku bez da minimiziraš igru. Isto tako može služiti za sat + piše ti broj pristiglih mailova, pokazuje zauzeće procesora po jezgrama, kao i RAM-a, a možeš i nadgledati temperature sustava, ili može pisati što ti god padne na volju pomoću programa LcdStudio. Integrirana zvučna kartica može, u određenim slučajevima, poslužiti ako ti je kućište daleko, pa je praktična za spajanje headseta. G tipke su meni osobno najbolja stvar na G seriji tipkovnica. Kao što sam rekao možeš ih koristiti za instantno ispisivanje blokova teksta, za razne macroe u igrama, za pokretanje raznih programa i sl.

Još jedna mala napomena. Ja osobno nisam fanboy nikakve tvrtke što proizvodi računalne komponente ili periferiju. Kupim što mi se u tom trenutku sviđa, bez obzira bio to proizvođač A ili B. Molim sve koji će mi dati TD na ovaj post, da obrazlože što sam, prema njihovom mišljenju netočno rekao.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
14 godina
neaktivan
logic kaže...

Ne treba logic stati ni u ciju odbranu. Zna se ko pravi najkvalitetniju periferiju plus ima najkvaltetniju podrsku. Tvoje ili moje misljenje ne znaci nista. I logic ne brani logitech vec ismijava ljude koji periferiju kupuje na osnovu broja ledica ili komplikovanosti. Znaci kupuje proizvode koji su cool i svijetle a kako radi to je nebitno. To logic radi. I radit ce. A ti mene zovi kako hoces to mi znaci manje od nista. Logic voli kvalitet i ne voli kich pa kupuje logitech a ti kupi sta hoces i to je tvoja stvar. Sve vrli gamer do gamera ili se bave gamingom a niko mi nije objasnio sta znaci baviti se gamingom. Sto to ne nazovu igranjem i gubljenjem vremena kao sto jeste a ne prikazivati to kao nauku. Covjek treba da izgubi dio vremena na igranje i razonodu i to je normalno ali nemojmo to dizati na nivo bavljenja gamingom. To je smijesno. I jos samo da kazem da je logic svaki dio svoje periferije , skupe periferije zaradio i platio svojim parama a nisam siguran da to vrijedi za sve ovdje koji se bave gamingom.

Pa kako to mozes reci, ok znam da si fanboy da volis Logitech i mrzis Apple zato kaj Iphone kosta 7000 kn!

Ali bolje je kupiti Apple Iphone 4 za 7000 kn pa imas kvalitetan mobitel i nemoras se za mjesec dana brinuti di kupiti masku nego dati 659 kuna za Logitech miš pa imas ovakvu masku za 1 mjesec!

Zamisli sramote nabiju cjenu miša na skoro 700 kn i onda ti ode maska za 1 mjesec, to je sramota za jednu takvu firmu! Puno sam puta procitao kako kupci Applea hvale softvare i hardver naravno svatio sam zasto kada kupis Apple das puno novaca ali si za taj novac dobio stvar koja toliko i vrijedi .

17 godina
Monopol kaže...
logic kaže...

Ne treba logic stati ni u ciju odbranu. Zna se ko pravi najkvalitetniju periferiju plus ima najkvaltetniju podrsku. Tvoje ili moje misljenje ne znaci nista. I logic ne brani logitech vec ismijava ljude koji periferiju kupuje na osnovu broja ledica ili komplikovanosti. Znaci kupuje proizvode koji su cool i svijetle a kako radi to je nebitno. To logic radi. I radit ce. A ti mene zovi kako hoces to mi znaci manje od nista. Logic voli kvalitet i ne voli kich pa kupuje logitech a ti kupi sta hoces i to je tvoja stvar. Sve vrli gamer do gamera ili se bave gamingom a niko mi nije objasnio sta znaci baviti se gamingom. Sto to ne nazovu igranjem i gubljenjem vremena kao sto jeste a ne prikazivati to kao nauku. Covjek treba da izgubi dio vremena na igranje i razonodu i to je normalno ali nemojmo to dizati na nivo bavljenja gamingom. To je smijesno. I jos samo da kazem da je logic svaki dio svoje periferije , skupe periferije zaradio i platio svojim parama a nisam siguran da to vrijedi za sve ovdje koji se bave gamingom.

Pa kako to mozes reci, ok znam da si fanboy da volis Logitech i mrzis Apple zato kaj Iphone kosta 7000 kn!

Ali bolje je kupiti Apple Iphone 4 za 7000 kn pa imas kvalitetan mobitel i nemoras se za mjesec dana brinuti di kupiti masku nego dati 659 kuna za Logitech miš pa imas ovakvu masku za 1 mjesec!

Zamisli sramote nabiju cjenu miša na skoro 700 kn i onda ti ode maska za 1 mjesec, to je sramota za jednu takvu firmu! Puno sam puta procitao kako kupci Applea hvale softvare i hardver naravno svatio sam zasto kada kupis Apple das puno novaca ali si za taj novac dobio stvar koja toliko i vrijedi .

sta ti radis sa tim misem? ja sam imao logitech g9 preko godinu dana nista mu se nije desilo.

Imas 2 vrste ljudi oni koji kupe skupe i onda za to ne mare i one koji kupe skupe ali to i odrzavaju sta mislis sta ce prvo krepat ili otic? treba nekad i pocistit stol prasinu i tak to..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU) HON nick : mNik
14 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica?
Zapravo uopce nije bitno sta sam sa njim radio , sigurno nisam kopao kanale.
Samo hocu reci da se to nebi smjelo dogoditi misu od 700kn!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica?

zna li tko gdje u Hrvatskoj nabaviti onu tipkovnicu?

http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=16591&ctNode=134

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eugen kaže...

zna li tko gdje u Hrvatskoj nabaviti onu tipkovnicu?

http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=16591&ctNode=134

Jako tesko ces je u Hrvatskoj gdje naci, prakticki nemoguće. Stavi oglas da kupujes tu na forum ili na njuškalo pa se mozda javi netko tko ima takvu tipkovnicu i spreman je prodati ili tko moze   eventualno mozda nabaviti.

Na nabavi potraga je nazalost bezuspjesna {#}: http://www.nabava.net/trazilica.php?q=genius+luxemate+525&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi

14 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica?

Već sam gledao po dosta trgovina u hr i nigdje je nema, u protisu kažu da su ju imali ali više ne :(((

Razmislit ću da naručim iz inozemstva, vidio sam joj je cijena oko 30 funti (cca 250 kn) što po meni nije puno za gaming tipkovnicu

Također mi se viđa i ova:

http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=16592&ctNode=134&mp=1

za cca 150 kn mislim da je isplativa, ima li netko iskustva s njom?

ili uopće sa genius tipkovnicama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eugen kaže...

Već sam gledao po dosta trgovina u hr i nigdje je nema, u protisu kažu da su ju imali ali više ne :(((

Razmislit ću da naručim iz inozemstva, vidio sam joj je cijena oko 30 funti (cca 250 kn) što po meni nije puno za gaming tipkovnicu

Također mi se viđa i ova:

http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=16592&ctNode=134&mp=1

za cca 150 kn mislim da je isplativa, ima li netko iskustva s njom?

ili uopće sa genius tipkovnicama?

http://www.nhdoo.hr/shop2/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=1&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2181&category_id=351&vmcchk=1&Itemid=1

Za 129kuna jako isplativa, za tu cijenu ne moze se naci bolja gamerska tipkovnica. Multimedijalno dobro opremljena i izuzetno solidne kvalitete.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 17:08 (Caesar et Brutus).
17 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica?

Kupio danas g110,prezadovoljan.Kupio u adm-u.dobio sam verziju a velikim enterom i hrv znakovima evo slike

Moj PC  
6 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Trigga kaže...

Kupio danas g110,prezadovoljan.Kupio u adm-u.dobio sam verziju a velikim enterom i hrv znakovima evo slike

Koliko si je platio jer tražim neku može i običnu tipkovnicu bitno mi je da ima osvjetljenje da se vidi po mraku kao i tvoja?

15 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica?

525kn

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | bfbc2: rebels1e

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica?

Inače u adm-u dođe 525kn.meni frend radi u adm pa mi je zriktal popust. ali mislim i da sam vidio u protisu za 454kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gamerska tipkovnica?

Ja svoju dobio jučer, uzeo sam u MagazinRS za 460kn.

U protisu nisu bili sigurni dali imaju engleski ili hrvatski layout pa sam jednostavno sjeo na četrnaesticu i otišao u novi Zagreb...

Predlažem ti da koristiš crvenu boju, puno je intenzivnija i vidljivija nego plava.

Living in a world of unordinary dreams that will never come true
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 22:31 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Gamerska tipkovnica?

A di nestane 5 i 6 stranica ove teme?

zeko73
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zeko73 kaže...

Moderatori rade svoje. :)

15 godina
191x7 kaže...
zeko73 kaže...

Pa nije bija neki fajt ili sl. da su tribali to napravit...samo smo lipo razmjenjivali mišljenja!

zeko73
17 godina
zeko73 kaže...
191x7 kaže...
zeko73 kaže...

Pa nije bija neki fajt ili sl. da su tribali to napravit...samo smo lipo razmjenjivali mišljenja!

Bio je offtopic, slično kao ovo sad.

14 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica?

jel' postoji mogucnost da se na forumu omoguci glasanje za odredjeni proizvod pod datom temom kao sto je na tek-9.org primjerice bilo glasanje za najbolji headset 2011. godine?

znaci da postoji mogucnost izbora i klikanja na određeni proizvod kojemu bi se povecao glas za +1 kako netko glasa/klikne na proizvod i lista bi se prikazivala u posebnoj poruci ili prozorcicu? mislim da bi na taj nacin citatelji imali precizniji uvidjaj sto je popularno/kvalitetno medju korisnicim (obzirom da postoji i opcija ''omoguceno glasanje'' kao opcija ali nisam siguran kako to funckionira)

npr. kada otvoris temu ''gaming tipkovnice'' ona prva poruka u temi koja se otvara po deffaultu trebala bi izgledati na ovaj nacin

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sushii kaže...

jel' postoji mogucnost da se na forumu omoguci glasanje za odredjeni proizvod pod datom temom kao sto je na tek-9.org primjerice bilo glasanje za najbolji headset 2011. godine?

znaci da postoji mogucnost izbora i klikanja na određeni proizvod kojemu bi se povecao glas za +1 kako netko glasa/klikne na proizvod i lista bi se prikazivala u posebnoj poruci ili prozorcicu? mislim da bi na taj nacin citatelji imali precizniji uvidjaj sto je popularno/kvalitetno medju korisnicim (obzirom da postoji i opcija ''omoguceno glasanje'' kao opcija ali nisam siguran kako to funckionira)

npr. kada otvoris temu ''gaming tipkovnice'' ona prva poruka u temi koja se otvara po deffaultu trebala bi izgledati na ovaj nacin

Bug forum ima omoguceno glasanje.

Primjer:

13 Moguce je glasati na BUG-u
3 Nije moguce glasati na BUG-u
- Psiho246
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bezveze. Nista posebno. Pozlaceni konektor????? Cemu to????
:)
14 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica?
Pa ovaj Logitech me skroz razocarao sada i G 19 ima smetnje!

Oprezno sa njim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
@danny Ako ki vec td tj. Ne slazes se sa mnom objasni koja je poenta pozlacenog konektora na tastaturi?
:)
17 godina
Pozlačeni konektor:
estetika (efekt za gamere)
bolji kontakt (i prnizvođaču lakša obrada)
trajnost (navodno se zlatni sloj manje ishaba od čestog ukapčanja/iskapčanja te manje oksidira tj ne oksidira s vremenom)
17 godina
191x7 kaže...
Pozlačeni konektor:
estetika (efekt za gamere)
bolji kontakt (i prnizvođaču lakša obrada)
trajnost (navodno se zlatni sloj manje ishaba od čestog ukapčanja/iskapčanja te manje oksidira tj ne oksidira s vremenom)

Neznam šta dobiješ točno s tim ako ti je USB kabel cijelo vrijeme uštekan?

Ionako može trajat 10+ godina.

Living in a world of unordinary dreams that will never come true
14 godina
neaktivan

191x7 ja se nemogu oteti dojmu da ti pratis  teme u kojima logic sudjeluje samo da bi mu kontrirao : )

btw. pozlaceni konektor je stavka koja bespotrebno podize cijenu proizvoda

14 godina
protjeran
Gamerska tipkovnica?

da to je glupost jer koga briga kakv je usb konektor,naravno ima ljudi koji i to gledaju

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gamerska tipkovnica?

Ja sam cuo da pozlaceni konektor ima kao bolji kontakt, iako nisam primjetio nikakvu razliku prelaskom na zlatni konektor.

Turbo is my heart, nos is my blood and cars are my life! .. That's Low Life !
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice