Dvojba izmedju 5.1 zvucnika

poruka: 17
|
čitano: 2.432
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav ljudi. Odlucio sam kupit nove 5.1 zvucnike jer su mi stari 2.1 bili u sluzbi par godina i neki dan su krepali. Nasao sam ova dva modela, pa bih htio cut vasa misljenja i savjete.

http://www.nabava.net/zvucnici__620/logitech-zvucnici-z-506-51-75w__777171

http://www.nabava.net/zvucnici__620/genius-zvucnici-sw-hf51-5050-51-150w__712491

http://www.nabava.net/zvucnici__620/genius-zvucnici-sw-hf-51-5050-51__712621

dao bi max 800-1000kn, a trebaju mi za klasiku; igrice, mjuzu i koji film.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Dvojba izmedju 5.1 zvucnika
Geniusi, naravno. Sad sam umoran i neda mi se objasnjavat.
2.918 Posts! And counting...
16 godina
neaktivan
Genius je ovdje bolji izbor ali naravno i malo skuplji. Ovi z506 su dobri ako ti ne treba neka buka ali ako ćeš buku onda Genius. Nego oćeš imat mjesta za rasporedit te sve zvučnike.Bilo bi glupo kad bi to sve stavio na stol.Onda rađe za te novce uzmeš kvalitetan 2.1 sustav
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 8:11 (explorer 4).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

S tim da su jedni 400kn a drugi preko 800. Ali ako imaš 800-1 000 onda slobodno HF5050. Jesi razmišljao možda o kvalitetnijem 2.0 setupu? Npr. ovi AV40 sa tržnice? 800kn super kupnja.

Od ta dva koja si naveo inače, Genius 5050. Ali za tvoje potrebe, realno, i Z506 bi bio odličan izbor.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 8:13 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

znaci soba mi je velika cc 15m^2 tak da mi netrebaju neznam kakvi, isto tako ne planiram razbijat prozore...mislio sam ih stavit u kutove sobe a skatulju dole ispod stola tak mi je frend reko da bi bilo najbolje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...

znaci soba mi je velika cc 15m^2 tak da mi netrebaju neznam kakvi, isto tako ne planiram razbijat prozore...mislio sam ih stavit u kutove sobe a skatulju dole ispod stola tak mi je frend reko da bi bilo najbolje

Onda uzmi Z506, stražnji zvučnici im imaju kabel duljine 5m, pa se da solidno rasporediti. Koju zvučnu imaš?

Cemetary gates
14 godina

realtek ALC888

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja također imam sličnu dvojbu. Naime nekad sam imao Z-5500 i za filmove mi je bio mrak. Naravno kada sam si složio najbolji moguću setup po sobi. No došlo vrijeme kada trebaš pare pa ih prodao.

Tada sam na savjet drugih bio uzeo Z-2300 no ostao sam razočaran. Mislio sam da su ipak nešto jači a i užasno mi je falio 5.1.

Zato sam prodao i taj 2.1 set i uzeo neki škart dok se ne odlučim za nove zvučnike.

Što uzeti a da nema paprenu cijenu, da je 5.1, a da opet nije toliko slabije od z-5500. Za filmove bi primarno služili.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...

realtek ALC888

Uzmi Z506, i potraži usput neki moddani driver za taj Realtek, X-Fi mod ili slično. Imao sam tu zvučnu na P5K ploči ako se ne varam, u manje od 2 dana sam ju disabled bacio.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
Doctor Freak kaže...

Ja također imam sličnu dvojbu. Naime nekad sam imao Z-5500 i za filmove mi je bio mrak. Naravno kada sam si složio najbolji moguću setup po sobi. No došlo vrijeme kada trebaš pare pa ih prodao.

Tada sam na savjet drugih bio uzeo Z-2300 no ostao sam razočaran. Mislio sam da su ipak nešto jači a i užasno mi je falio 5.1.

Zato sam prodao i taj 2.1 set i uzeo neki škart dok se ne odlučim za nove zvučnike.

Što uzeti a da nema paprenu cijenu, da je 5.1, a da opet nije toliko slabije od z-5500. Za filmove bi primarno služili.

Z2300 slabi? Ajd dobro, sto ljudi, dvjesto ušesa ha {#} ? Pa skupi lovu jbg za Z5500 opet, imaš ih polovnih sa garancijom za oko 250 eura.

Cemetary gates
14 godina
protjeran

Pa nakon Z-5500 su slabi i još nisu 5.1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

OK thnx...Trebale su mi informacije hitno sad u 16h idem kupit XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Doctor Freak kaže...

Neznam šta da kažem. Z2300 slabi.Pa kolika ti je onda soba kad su ti tako slabi. Kupi si onda zvučnike od 3 kwata i razvali sobu :)
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 16:39 (explorer 4).
14 godina

Evo kupio i montirao. Zvucnici rade super i za moje potrebe su dovoljno jaki, ali imam par problema...Prvo, centralni zvucnik mi krci ko kad je mobitel u blizini i razgovarate na njega. To se dogadja samo kad je stisano a na vecem volumenu nista...rear zvucnici isto tak krce al gotovo da se i ne kuzi tj tekar kad se nist ne pusta i uho se skroz primakne...sad me zanima dal postoji nacin da to popravim jer na vecer kad slusam na manjem volumenu moram iskljucit centralni zvucnik jer stvarno iritira...inace su zvucnici super jos ak ovo uspijem rijesiti ja zadovoljan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...

Evo kupio i montirao. Zvucnici rade super i za moje potrebe su dovoljno jaki, ali imam par problema...Prvo, centralni zvucnik mi krci ko kad je mobitel u blizini i razgovarate na njega. To se dogadja samo kad je stisano a na vecem volumenu nista...rear zvucnici isto tak krce al gotovo da se i ne kuzi tj tekar kad se nist ne pusta i uho se skroz primakne...sad me zanima dal postoji nacin da to popravim jer na vecer kad slusam na manjem volumenu moram iskljucit centralni zvucnik jer stvarno iritira...inace su zvucnici super jos ak ovo uspijem rijesiti ja zadovoljan.

Bojim se da je to do zvučne kartice. Kod mene ništa ne krči na Audigy2 ZS, nisam iskreno ni probao na ovoj s ploče. Predlažem da nađeš kako sam ti rekao neki bolji driver, X-Fi mod ili slično, i da smanjiš Volume u Control Panelu na 30-50%, a ostalu glasnoću reguliraš preko zvučnika.

Tako ćeš bar donekle reducirati šumove i zujanje. Ukoliko se lovi signal, odnosno signal od mobitela ometa rad zvučnika, to bi značilo da nisu magnetski zaštićeni, vjerojatno Subwoofer jest, a sateliti ne, ali ne mogu 100% tvrditi. Koristim Z506 oko dva tjedna i iskreno nemam  blizu mob, u drugoj sobi mi se obično puni ili je na metar,dva od kompa. Tako da nema smetnje.

Isto preporučam i tebi, da jednostavno odmakneš mob na metar,dva.

Predlažem i da centralni zvučnik montiraš na monitor, kako sam ja to napravio. Slike su ti na temi, slike vašeg hardvera, među zadnjim stranicama pa vidi.

Vjerojatno je razlog krčanja šum od integrirane zvučne kartice, ne mogu tvrditi 100% da je, ali nemam tih problema sa zasebnom zvučnom, pa čisto pretpostavljam.

Cemetary gates
14 godina

Evo problem rijesen...skuzio sam da je usb stick za net bio ukopcan iza odma iznad kablova od zvucnika, sad sam ga premjestio nekih 10-tak cm iznad i nema problema...thnx za savjete.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Hmmm, da. Prvo sam si skinuo srs al je samo trial verzija od 15 dana i vise mi ne rade straznji ni centralni zvucnici kod slusanja mjuze...probao sam sve od postavka u control panel skidanja drivera i to...jer ima netko ideju sta da napravim?? Da skinem neki program i koji da to rijesim jer inace baceno 500kn u vjetar...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice