Bookshelf zvučnici

poruka: 51
|
čitano: 8.066
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Bookshelf zvučnici

Driver je membrana i magnet tj. ono što čini zvučnik

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Bookshelf zvučnici
orbit6969 kaže...

Ukratko, Sony SS-B1000 (400kn) ili Scythe Kro Craft (360kn)? (možda nađen i jeftinije na netu)

To bi mi bilo za sobu, veličine kojih 4.5×3m, spojeno na laptop. Pošto živin u stanu, 'odvrnjavanje' zvučnika do kraja mi nije baš opcija.

Ukoliko Sony, koje pojačalo? Po mogućnosti šta jeftinije.

Ja se nebih htio previše miješati u gornje diskusije. Moja preporuka forumašu. Strpljenje i ušteda novca za kupnju integriranog stereo pojačala cca 2x80w nekog čistokrvnijeg proizvođača. Ne mora biti Marantz,ali može se kupiti maleni Onkyo iz startne ponude.

Oko Sony i inih japanskih zvučnika. Filozofiju izrade kućišta, obrade drveta, rasporeda magneta, rada sa membranama,a da ne pričamo o visokotoncima, japancima nikada nije išlo od ruke ili vam ga...neznaju.  Ako negdje vidite Sony-jev skupi par samostojećih zvučnika,znajte da je 90% šansi,da za njih to radi netko iz engleske.

Kada kupiš malog integrirca, pogledaj što se nudi od engleza...Kef,Celestion,MonitoAudio B&W pa dalje...naravno nisu ni ameri za baciti..JBL, Energi pa dalje.

Vjeruj mi isplati se biti strpljiv u ovom poglavlju. Nisam baš za ovu opciju 100€. Uštedi 350€ i imaš par "poličara" i stereo pojačalo.

Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
14 godina
protjeran
explorer 4 kaže...

Driver je membrana i magnet tj. ono što čini zvučnik

Znam sta cini zvucnik, dosta sam ih i sam slozio, samo nisam znao da se komplet zove driver. ja sam to uvijek zvao sistem.

14 godina
neaktivan
gkelekov kaže...

Definitifno bolji izbor su WHARFEDALE PRO Diamond 8.1 Studio od tih Scythe.
Ako ništa drugo po konstrukciji kutije (ako niste primjetili čovjek je rekao da bi zvučnike imao za računalo na stolu i samim time NE SMIJE biti bass-reflex kutija s otvorom na zadnjoj strani), drugi problem je što su jako tromi Scythe driveri (jako slaba osjetljivost) pa treba jako pojačalo za tjerati, a jako tjerati jeftino pojačalo = smetnje u zvuku i izobličenje zvuka.

Sve ostalo je čisto subjektivno, staviti isti setup u istu prostroriju i u istim uvjetima isprobati, i onda se može reći koji će mu biti bolji...
Nažalost živimo u ovoj vukoje*** od države gdje je nemoguće posuditi na 2 dana zvučnike za probu i onda kupiti koji ti pašu...

Ah, postoje i od Wharfedalea bolji zvučnici, a koji su duplo skuplji od njih...

Stol mi je udaljen od zida kojih 15ak cm, a neće bit problem još malo pomaknit ako bude potribno. Još će bit malo ukoso postavljeni da čine trokut, a neće bit okomito u odnosu prema zidu.

U Linksa di namjeravan kupit zvučnike moguće je vratit proizvod u roku od 8 dana. {#}

14 godina
neaktivan
carduelis spinus kaže...
orbit6969 kaže...

Ukratko, Sony SS-B1000 (400kn) ili Scythe Kro Craft (360kn)? (možda nađen i jeftinije na netu)

To bi mi bilo za sobu, veličine kojih 4.5×3m, spojeno na laptop. Pošto živin u stanu, 'odvrnjavanje' zvučnika do kraja mi nije baš opcija.

Ukoliko Sony, koje pojačalo? Po mogućnosti šta jeftinije.

Ja se nebih htio previše miješati u gornje diskusije. Moja preporuka forumašu. Strpljenje i ušteda novca za kupnju integriranog stereo pojačala cca 2x80w nekog čistokrvnijeg proizvođača. Ne mora biti Marantz,ali može se kupiti maleni Onkyo iz startne ponude.

Oko Sony i inih japanskih zvučnika. Filozofiju izrade kućišta, obrade drveta, rasporeda magneta, rada sa membranama,a da ne pričamo o visokotoncima, japancima nikada nije išlo od ruke ili vam ga...neznaju.  Ako negdje vidite Sony-jev skupi par samostojećih zvučnika,znajte da je 90% šansi,da za njih to radi netko iz engleske.

Kada kupiš malog integrirca, pogledaj što se nudi od engleza...Kef,Celestion,MonitoAudio B&W pa dalje...naravno nisu ni ameri za baciti..JBL, Energi pa dalje.

Vjeruj mi isplati se biti strpljiv u ovom poglavlju. Nisam baš za ovu opciju 100€. Uštedi 350€ i imaš par "poličara" i stereo pojačalo.

Pa gledaj, zvučnike bi tia sad kupit... Uostalon, neću vječno ostat na njima. Student san, još godina-dvi i gotov san sa studijen pa ću nakon toga (nadan se) imat love da ne triban na forumu pitat za savjet za ovaj cjenovni rang.

15 godina
neaktivan
Bookshelf zvučnici

Po meni je najgore gurati audiofilski i hifijski savjet u budžet od 100 eura. Počelo se sa Scytheom, doći će se na B&W,pa malo Marantza, možda kakav jači NAD receiver, zgodno onako sve u svemu. Desetak kila kuna setup.

U cijeloj priči prijedlog oca dougala ne djeluje više toliko besmisleno o kakvim pasivnim spikerima za 600kn i pojačalom za isti iznos, polovnim jasno.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zbuzz kaže...

Znam sta cini zvucnik, dosta sam ih i sam slozio, samo nisam znao da se komplet zove driver. ja sam to uvijek zvao sistem.

Ti kao da nisi pročitao što sam ti poslao :) driver je ono sa magnetom i membranom. Zvučnik je ono kaj se kupi u dućanu i kaj najčešće zovemo zvučnikom - driver, skretnica, kablovi, izolacija, sve ubačeno u kutiju lijepo ispoliranu :)... neki ljudi termin "zvučnik" upotrebljavaju za sam driver (to jest, da ponovim za one koji sporije kopčaju, ono sa magnetom i membranom).

thedream kaže...

Po meni je najgore gurati audiofilski i hifijski savjet u budžet od 100 eura. Počelo se sa Scytheom, doći će se na B&W,pa malo Marantza, možda kakav jači NAD receiver, zgodno onako sve u svemu. Desetak kila kuna setup.

U cijeloj priči prijedlog oca dougala ne djeluje više toliko besmisleno o kakvim pasivnim spikerima za 600kn i pojačalom za isti iznos, polovnim jasno.

Kada se prelazi neka smislena cijena za PC zvučnike, pogotovo ako će služiti slušanju glazbe, više je isplativo kupiti rabljeni hifi zvučnik i pojačalce nego davati 600+ kuna za PC zvučnike. Izuzetak od pravila bih napravio sa studijskim monitorima, koji su ipak klasa za sebe i dosta skuplji od navedene cifre, i ne kupuje ih se za igranje i slušanje glazbe. Također sam prije ZA kupovinu mini ili mikro linije umjesto zvučnika.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
14 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...
zbuzz kaže...

Ti kao da nisi pročitao što sam ti poslao :) driver je ono sa magnetom i membranom. Zvučnik je ono kaj se kupi u dućanu i kaj najčešće zovemo zvučnikom - driver, skretnica, kablovi, izolacija, sve ubačeno u kutiju lijepo ispoliranu :)... neki ljudi termin "zvučnik" upotrebljavaju za sam driver (to jest, da ponovim za one koji sporije kopčaju, ono sa magnetom i membranom).

Opet ti sa svojim bahacenjem i neodgojem.

Za one koji sporije kopcaju:

Magnet i membranu zovem sistem, zvucnik moze imati vise sistema (tj. drivera). nesporazum je nastao u terminologiji. Sad znam da se za to kaze i driver. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 22:14 (zbuzz).
17 godina
zbuzz kaže...

Magnet i membranu zovem sistem, zvucnik moze imati vise sistema (tj. drivera). nesporazum je nastao u terminologiji. Sad znam da se za to kaze i driver. Hvala.

Moje bahaćenje i neodgoj?

3/4 svijeta to zove driver. Poslao sam ti link na wikipediju gdje se objašnjava što je što, a ti si se i dalje pravio blesav i počeo trolati da misliš da pričamo, u temi o bookshelf zvučnicima, o softveru.

Kažeš da si složio dosta zvučnika, a da nisi znao da se ono što ti zoveš sistem?!?! u stvari zove driver, to mi je nejasno. Negdje muljaš.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan
Bookshelf zvučnici

Meni se ovi AV40 za 800kn čine odlična 2.0 kupnja. Čuo sam bebe AV20 i oduševio sam se, ove 40tke bi morale dobro tresti radnu sobu.

Zanimljiv im je ovaj bass boost on/off, to nisam vidio na zvučniku 10g {#}, od postarijih TEAC modela hehe.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bookshelf zvučnici
A gdje ih ti vidiš za 800 kn
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bookshelf zvučnici
Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...
zbuzz kaže...

Moje bahaćenje i neodgoj?

3/4 svijeta to zove driver. Poslao sam ti link na wikipediju gdje se objašnjava što je što, a ti si se i dalje pravio blesav i počeo trolati da misliš da pričamo, u temi o bookshelf zvučnicima, o softveru.

Kažeš da si složio dosta zvučnika, a da nisi znao da se ono što ti zoveš sistem?!?! u stvari zove driver, to mi je nejasno. Negdje muljaš.

Izgleda da zaista spadas u kategoriju koju si otvorio u onom ranijem postu. Pa evo jos jednom: Komplet membrane i magneta zovem sistem. Zvucnici mogu biti jednosistemci, dvosistemci, trosistemci... ne znam kako bi sad rijec driver tu uvrstio. jednodrajverasi, dvodrajverasi... grdo zvuci. Lijepo sam ti napisao da nisam znao da se za sistem kaze i driver i zahvalio se na linku na kojem sam to procitao a ti nastavljas tupiti. 

Ignore.

14 godina
protjeran
Bookshelf zvučnici

:)   Još se raspravljate. Ipak to ne zvuči onako bosanski "drajveri"... već mekše "spiker drajvs"  :)  skoro pa vožnja.

Apsolutno se slažem sa studentom, kako je sada sasvim dovoljno neko rješenje do 800kn. Ipak, zlonamjerno je tvrditi kako je sve iz dobrih kuća u ulaznom segmentu papreno.

Svaka sobica bi bila prezadovoljna sa ovom impedancijom na 6 oma i istinskim watima koji su deklarirani. A ne bass-bust-blaster etikete :)

Anketa:

Za 3000kn bih kupio...

pojačalo

par sistemskih-drajvera :)

1 Ponuđenu kombinaciju iz linkov
0 Mobitel je pametnije
1 Skretanje preko pune crte :)
Dosadilo mi čitati forum 3 godine onako na OFF,pa sam se pridružio. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zbuzz kaže...
Izgleda da zaista spadas u kategoriju koju si otvorio u onom ranijem postu. Pa evo jos jednom: Komplet membrane i magneta zovem sistem. Zvucnici mogu biti jednosistemci, dvosistemci, trosistemci... ne znam kako bi sad rijec driver tu uvrstio. jednodrajverasi, dvodrajverasi... grdo zvuci. Lijepo sam ti napisao da nisam znao da se za sistem kaze i driver i zahvalio se na linku na kojem sam to procitao a ti nastavljas tupiti. 

"Sistem" i driver nije isto... npr. jedan dvosistemac može imati jednu dvostaznu skretnicu i jedan visokotonski driver i tri bas-srednjetonska drivera. Odnosno, u tom kontekstu sistem bi bio broj odvojenih frekvencijskih područja unutar kutije za koje su driveri spojeni, sa ili bez skretnice.

14 godina
protjeran
DigiMagic kaže...
zbuzz kaže...

"Sistem" i driver nije isto... npr. jedan dvosistemac može imati jednu dvostaznu skretnicu i jedan visokotonski driver i tri bas-srednjetonska drivera. Odnosno, u tom kontekstu sistem bi bio broj odvojenih frekvencijskih područja unutar kutije za koje su driveri spojeni, sa ili bez skretnice.

Znam da moze, ako su sistemi isti broje se ko 1.

15 godina
neaktivan

baci oko i na genius sp-hf1800

jeftini a odlicni zvucnici

a definitivno nisu losi ni sony-evi iz prvog posta (jedan profesor s fesb-a se kune u njih {#})
uglavnom sto se tice sony-a, neki ljudi ih uopce nevole, drugima (i meni) traju vjecno

ne shvacajte salu ozbiljno
17 godina
Bookshelf zvučnici

Ne valja se limitirati brendovima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Ne valja se limitirati brendovima.

Što te u jednu ruku vraća na početak. {#} Doduše u drugoj izvedbi - ne valja limitirati brand(ove) ili vlastitu preferenciju istih, što će reći da prosječnom korisniku i Gigabyte, i Scythe a pogotovo onaj Corsair lijepo sviraju.

Cemetary gates
17 godina
thedream kaže...

Što te u jednu ruku vraća na početak. {#} Doduše u drugoj izvedbi - ne valja limitirati brand(ove) ili vlastitu preferenciju istih, što će reći da prosječnom korisniku i Gigabyte, i Scythe a pogotovo onaj Corsair lijepo sviraju.

Jes, u pravu si.

15 godina
neaktivan
Ne kaze se bezveze 'kolko para tolko muzike' xD..

Moj savjet ti je da ako nisi do sada imao nikakav audio sustav tipa pojacalo i zvucnici da odes na jeftiniju varijantu zvucnika (cak bi te i sony zadovoljio) i nekog entry lvl pojacala preko oglasnika (zna ih se stvarno dobrih nac), pa nakon nekog vremena ako se vidis u tom audiofilizmu pocnes sparat za bolje zvucnike jer znas da imas kolko tolko dobro pojacalo. Do tada imas sony ili ti nesto drugo sto ce bit cisto zadovoljavajuce za tvoje trenutne potrebe.

Mislim, glupo je ic tuc lovu dok si ajmo rec jos nedefinirani audiofil (da te tako nazovem:) u nekakve ko zna kakve zvucnike i pojacala,a jos ni sam neznas kakav ti zvuk odgovara.

Isprike ukoliko sam krivo shvatio temu. Ovo je samo dobronamjeran savjet za svakog covjeka koji sebe tek gradi u ozbiljnijeg slusaca.
The best way to be boring is to leave nothing out.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice