World of Warships

poruka: 2.887
|
čitano: 628.898
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: World of Warships
Predator003 kaže...

Koja je "početna" linija u wowsu? Igrao sam samo 2-3 dana pa je najdalje što sam otišao j karolina i nije mi problem prebacit se na nešto drugo. Što prije se naučim to bolje, treba iskoristiti razdoblje kad imad dosta novajlija 

a sta reci, koju posluku porati?

ispitivanja su pokazala a praksa potvrdjuje da je najbolja kuma

moja, tvoja, njegova, svacija

svaka kuma je dobra kuma (t4 ijn CA)

idi na japanske destroyere i na cruisere, bilo japanske bilo amere

i jos nesto, ako odlucis ici na battleship-e, japanski su od tira 4 preko 30 cvorova, doka su ameri sporiji na nizim tirevima

nosace nisam ni probao tako da ni neznam yup im a CV n00b

edit sry popijo sam 2-3 i jaeger - dva

Dokument je digitalno izradjen i vrijedi bez potpisa
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 0:37 (ED63).
13 godina

Ma joj bbi su veci shit. ponavljam

i furutaka je smece. topovi su ok (kalibar dobar i dmg je ok koji mogu nanjet) samo što je brod preokretan za topove koji su pretromi i gubis MASU dps-a dok plešeš okolo i vrtis se,a torpedo range je prejadan.

Stvarno koma.jedva cekam da dodjem na tier 7 japanski cruiser,sve dotad je zesci fejl.

A kongo je mali upgrade naspram myogia,okretniji je i to je to. i dalje ima inherentne probleme ove igre a taj je d aradi debelo premalo dmga za kalibar koji ima.Ako ti se rng smiluje (a stvarno jest rng) pogodis citadelu onda je ok,u najvise slucajeva si beskorisan akter na battlefieldu

17 godina
World of Warships

Ne znam što ti toliko imaš protiv BB, nisu loši ako znaš ciljati s njima. Ja redovito u svakoj bitci u BB pogodim minimalno jedan citadel po bitci. Prije kojih mjesec dana nisam mogao ništa pogoditi s njima i također sam mislio da su sranje, no nakon vježbanja i iskustva u njima ide mi sve bolje.

Neke stvari koje sam shvatio a važne su za BB. Nikada ne ići sam ukoliko protivnik ima CV. Potom ono što me najviše živcira, ako već idu torpedni avioni na tebe onda ne nastaviti ići ravno, početi skretati što prije od aviona. Ako su na manual drop onda će se najvjerojatnije pokupiti koji torpedo, no ako su na automatic onda se bez problema izbjegnu. A ako su na automatic često će se odaljiti bez ispuštanja torpeda ukolko im nije okrenut bok broda jer je valjda u automatic uneseno da preferira ispustiti torpeda s boka. Dok se oni premještaju, a unutar AA su s broda, bez problema ih se par sruši. Kada se zna da je DD u blizini također ne ići ravno, skretati i smanjivati/povećavati brzinu i bez problema se izbjegnu torpeda. Također, kada se napucava s drugim BB ne biti stalno okrenut bočno, okrenuti se bočno, ispucati i onda se okrenuti ravno na protivnika i čekati da se reloada, pa malo prije nego što je reload gotov se početi okretati da topovi budu spremni kada završi reload. Otkako sam ovo počeo koristiti puno rijeđe me pogađaju i dobivam citadel hitove. No određivanje gdje pucati da se pogodi dolazi samo s iskustvom, tu nemam nekih savjeta, s vježbom do savršenstva.

S druge strane, počeo mi Albany prirastati srcu. 

It is better to be hated for who you are, than to be loved for someone you are not.

1 0 hvala 0
13 godina

Pa dobro nemam ja ništa protiv njih,igra ima.

Lol.

Naravno da neš pilotirat ko mamlaz i ic u ravnoj liniji,zapravo zivot u bb-u je vrlo napet,konstantno skreces i okreces vrh broda ili rep dok reloadas gunove da smanjih profil broda i mogucnost citadel penetracije + izbjegavas stealth ddove i torpedo bombere. U tom pogledu zabavno je vozit. Al ta disperzija i taj MINIMALNI dmg koji  bb-i rade s tim ogromnim topovima su smijurija. Moram imat neznam kakav meč protiv neznam kakvih tuljana i foka da se ogrebem za pola xp-a koje ladno natucem u prosjecnom meču s icim ostalim.

Ako vec imaju taj high risk - high reward sistem tj. svaki shot je cca 30 sec reloadanja i disperzija ogromna onda moraju nešto po gledu dmg-a napravit jer ce te jedna Kuma npr ladno outdamagat bez pol muke sa svojim topovima koji su doslovce upola manjeg kalibra. I jos ima torpedoe,i jos si manji i okretniji 7x. I u velikoj vecini slucajeva bolji AA imas.

Probaš igrat u diviziji,by the books,imas BB-a i 2 kolege te prate u destroyeru/cruiseru kao air support i onda svi skuzite da bi vam debelo bolje bilo da ste svi 3 isli u cruiser.... Fora je u tom što kad vidim BB nemam onaj osjecaj UU SHIT,moram se maknut odavde,nego znam da cu skupit lake bodove na njemu jer su lagani za pgodit,i generalno na njima je easy peasy skupljat confederate award zbog vatre itd...

17 godina
moderator
World of Warships

Ne mogu uzeti x3 sa Minekaze da se na trepavice postavim.

0 0 hvala 0
13 godina
DrNasty kaže...

Ne mogu uzeti x3 sa Minekaze da se na trepavice postavim.

Pa kako? brod je ko munja brz,uzmes torpse od 7 km (one brze) i imas 3-4 killa po rundi garant.

17 godina
moderator
Rocinante2112 kaže...

Pa kako? brod je ko munja brz,uzmes torpse od 7 km (one brze) i imas 3-4 killa po rundi garant.

Zato jer ga igram kao battleship.

------

EDIT: Fajnli

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 15:53 (DrNasty).
17 godina
World of Warships

Stiglo danas iznenađenje, dobio na poklon maketu Bismarcka i s njim stigla i Diana. Mini St. Louis/Aurora na tier II s dometom od 11.8 km je pomalo op, a ako se na nju nakači kapetan s Advanced Firing Training mislim da ima veći domet i od South Caroline. A ništa novo, po meni su svi trenutno dostupni ruski brodovi op.

It is better to be hated for who you are, than to be loved for someone you are not.

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
WiCkED kaže...

Treca linija su japanski carrieri. OP do amena, za nabijanje kompleksa ljudima.

sve je super ako ne naletiš na US fighter CV...
onda partiju prosjediš na CV-u ili ti ovaj skine sve eskadrile

Ja volim igrati na "Clear Sky" više nego torpedirati :)

13 godina
Rhox kaže...

Stiglo danas iznenađenje, dobio na poklon maketu Bismarcka i s njim stigla i Diana. Mini St. Louis/Aurora na tier II s dometom od 11.8 km je pomalo op, a ako se na nju nakači kapetan s Advanced Firing Training mislim da ima veći domet i od South Caroline. A ništa novo, po meni su svi trenutno dostupni ruski brodovi op.

Ne da bi ubio za to nego bi :D 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina
SimeKZ kaže...
Rhox kaže...

Ne da bi ubio za to nego bi :D 

Ne da bi ubio za to nego bi  "prihvatio posao radeci u wg-u kao serbova tajnica..."

ma kvragu sve, cak bi radio i za wg EU ako treba

Dokument je digitalno izradjen i vrijedi bez potpisa
12 godina
World of Warships

možete vi to kupit ako hoćete, košta 40€

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
World of Warships

40€ ?? U Mulleru nije ispod 550kn. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
SimeKZ kaže...

Izvoli

13 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

1:700 (30ak cm dužina) u Mullera 170 kn...

WOT-- moomy94
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2015 16:04 (moomy).
17 godina
World of Warships

Sam u Rjuyo protiv 2 američka nosača, jedan tier VI i jedan tier V. Pa neka mi nekao kaže da su ameri bolji u nosačima, jedino gdje valjaju su tier 4 i tier 5, sve iznad su sranje. Da ne spominjem da ako odu fighter setup da su od nikakve pomoći timu.

Edit: Ako ima netko da nema Wargamingov account, ako postoje takvi.  Imam 1 ili 2 koda za podijeliti koji pri pravljenju novog accounta daju 7 dana premiuma i 1000 golda. Pa ako netko treba neka se javi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2015 20:57 (Rhox).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Meni se kod US nosača sviđalo (sad je ekonomija takva da nemam love i expa za njih) što imaju veće eskadrile. Japancima su eskadrile manje i manje je torpeda, bombi te lakše pogibaju nego Ameri, što znači da su šanse da živi dolete do mete manje. No, istovremeno imaju više eskadrila pa je teže napasti ih lovcima... vrlo zanimljiva situacija. 

17 godina
moderator
Tonči kaže...

(sad je ekonomija takva da nemam love i expa za njih)

Treba igrati bajo moj :)

Meni je ekonomija dobra do t6, mislim da ću imati dovoljno love da kupim dva t6 (Aoba i Mutsuki) sad kad ih istražim (bez premiuma igram). Nakon toga će vjerovatno kola nizbrdo pa će morati raditi moneymakeri, odnosno moraću zadržati neke t5 brodove (razmišljam o Nicolas+Minekaze) uz Arkansas Betu (t4 prem).

Očekujem da će t6 zarađivati ok i da će se nakupiti love za t7 zbog toga što je dug XP grind na t6.

Ali pretreniranje kapetana je bezobrazno skupo.

17 godina
World of Warships

Da slažem se da je ekonomija malo zeznuta trenutno. Osobno aktivirao sam si mjesec dana premiuma i uspijevam nakupiti da imam za retraining i kupnju novih brodova, ali na knap. Najvjerojatnije zato što ne korisitm nikakve kamuflaže ili naprednije verzije skillova pa zaradim na tome. A bojim se što će biti na tier VII i više, čitam da se tamo vrlo lako ode u minus s zaradom nakon matcha. Osobno sam na tieru VI, upravo se riješio Furutake i kupio Aobu. Iako ima isti armor kao Furutaka, bar ja imam takav osjećaj, no igranje s njom mi je puno ugodnije i manje stresno. 

@Tonči, da istina je da američki nosači imaju više aviona u squadu, no isto tako su puno sporiji. Ok kod lovaca je to i bolje, jer ako se ima Dogfighting skill onda doslovno pojedu japanske u par sekundi. No najveći problem je kod torpednih bombardera, spori su da je to užas, i sporo se premještaju ako slučajno u zadnji tren želiš napraviti korekciju kod manualnog ispuštanja torpeda, često mi se dogodi da se zblesaju i dok napokon odluče ispustiti torpeda već ih je 2-3 riknulo jer su unutar AA od neprijatelja, a i samim time što su sporiji duže ostaju unutar dometa AA. Također imaju više dive, obrušivača?? nemam pojma kako ih na hrvatski prevest lol, ali ako nisi dobar s njima s manualnim nišanjenjem jako su neprecizni. Japanski su avioni brzi, dođu ispuste torpeda ili bombe i bježe, brzo unutra i brzo van. Tako da ne nastradaju više od američkih ako se pogleda na kraju.

I na kraju, ispričavam se ako vas živcira moj spam slika nakon skoro svakog posta. Ovaj nosač je čista boleština, jede sve pred sobom. A čak i ne koristim strike setup.

1 0 hvala 0
17 godina
World of Warships

Evo najavio Wargaming novi patch 0.4.1. Ima dosta zanimljivih promjena.

-Uvodi se ranked matchevi, 7 igrača po timu, max 1 CV i 2BB-a po rimu. Koliko sam vidio samo tier 6-8 brodovi mogu sudjelovati u tome.

-Isti broj i isti tier CVa u svakom timu. S tim da lovci dobivaju neki novi skill te bi s dobrom upotrebom tog skilla trebali biti pogubniji za protivničke avione.

-Tko je kupovao one pre-order brodove, buffani su. Sims dobio sporija torpeda ali veći range a Yubari dobiva AA skill, isti koji imaju tier 6 i gore cruiseri. Takoder su najavili promjene i na drugim brodovima ali detaljnije o tome će kasnije.

-Poboljšani MM, napokon, samo me zanima jesu riješili fail divizije, dosta mi je idiota u Atlanti i tier 3 brodu u diviziji.

-2 nove mape, promjene za rubne dijelove mape, rješavaju abuseanje granice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 16:21 (Rhox).

1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Atlanta zna bit korisna kad si nosač i kad Atlanta zna igrat (opaka je protiv DD-a)...

17 godina
moderator
World of Warships

Najavili su buff Furutake u 0.4.1, baš me zanima kakva će biti (mislim da će traverse i rof buffati).

0 0 hvala 0
17 godina
World of Warships

Ima super AA, super brz RoF i količinu topova. Zna biti korisna kada ne trolla s divizijom. Jučer sam 2 puta naletio na te troll divizije. U prvom match Atlanta i Kawachi. Naravno Atlanta prva odljepila jer se zaletjela naprijed i pokupila torpeda od destroyera. U drugom matchu Atlanta, Chester i mislim da je bio tier 3 američki BB. Oba matcha izgubljena zbog njih jer su beskorisni. Kasnije pogledam statse od jedne Atlante, 30 odigranih matcheva od toga 15 u Atlanti, i od tih 15 ima 1 pobjedu. Izgleda da su to idioti koji su kupili Atlantu a da nemaju pojma o igranju cruisera, ili bilo kojeg broad, ali kako imaju para kupe premium i idu odmah u tier 7 da imaju pojma o igranju. 

Da priča se da će Furutaki podići RoF, brzinu okretanja turreta i poboljšati torpeda. Ali kako sam prešao na Aobu ne planiram se vraćati da je probam nakon patcha, jednostavno ću zaboraviti da taj brod postoji, hehe.

1 0 hvala 0
14 godina
World of Warships

Ja sam malo stariji ciko i molio bih da mi netko objasni sta vam znace te kratice koje tako cesto koristite i ZASTO?

BB

CV

DD

RoF

Vjerovatno su to oznake vrste brodova Destroyer(zasto onda Dx2),Battle ship(sto nije BS) Aircraft Carrier(sto nije AC ili samo C,sta je to V?)

Eh da vidio sam da spominjete i AI?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Milka30 kaže...

Ja sam malo stariji ciko i molio bih da mi netko objasni sta vam znace te kratice koje tako cesto koristite i ZASTO?

Wiki :-)

EDIT;

RoF - Rate of Fire ak se ne varam, znaci broj pucnjeva u odredenom vremenu.

When the Navy first started to put hull numbers of ships, they started with basic designations: BB=battleship, CC=cruiser, DD=destroyer, SS=submarine. The letters for doubled, as different or additional letters were for denoting subtypes, such as CA for heavy cruiser and CL for light cruiser.

Battlenet - TheProdigy#2234
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2015 20:12 (Zemljanin).
17 godina
Milka30 kaže...

BB

CV

DD

RoF

Vjerovatno su to oznake vrste brodova Destroyer(zasto onda Dx2),Battle ship(sto nije BS) Aircraft Carrier(sto nije AC ili samo C,sta je to V?)

Eh da vidio sam da spominjete i AI?

Imaš i na 10. stranici post od Tončija kako i zašto se koriste te kratice. 

16 godina
neaktivan
World of Warships

Ima ko Murmansk? Koliko prosjecno zarađuje bez premium accounta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
World of Warships

Sa reddita, neko je c/p sa asia foruma ukratko:

1. Ranked battles. Level 9 game mode - players earn stars from victories in ranked battles, and are matched based on their rank.
  2. New maps: Strait (based on Mediterranean) and Solomon Islands (Guadalcanal - or Iron Bottom Sound for you Kancolle folks). Also, islands now have trees on them.
  3. Fighters now get an AoE manual attack that will shred grouped planes at the cost of much of their ammunition. So yeah, those of you who enjoy stacking torpedo bombers, watch out :v
  4. Fighters have also been rebalanced so they aren't completely useless against higher tier fighters. Reargunners on strike craft have also been boosted a bit
  5. MM fixes - carriers will now be balanced by number and tier. Destroyer and cruiser numbers will also be more balanced.
  6. Sims now has selectable torpedoes (range or damage), Yuubari gets Defensive fire.
  7. Hydroacoustic Search duration increased.
  8. Omaha C range buffed to match Murmansk.
  9. Furutaka has a faster rudder and faster turret traverse.
  10. Lower tier USN DDs get faster turret traverse. Higher tier USN DD get to choose between more main guns and Engine Boost, or more AA and Defensive Fire.
  11. Minekaze loses her 10km torpedoes and can now be detected further out. Mutsuki gets a minor concealment nerf as well. Update: Minekaze detection will be increased by 0.3km, instead of 1km
  12. Mogami's stock turrets will now be more susceptible to being knocked out. Myoukou loses some RoF
  13. Wyoming has a slight turret rotation nerf.
  14. Bluelining fix - You will now be able to easily hit people on the blue line.

EDIT: Do note that none of this is finalized - PT stuff may still be tweaked based on player feedback.

--------

Kažu i da je bb-ima do 3km dosta poboljšana preciznost (valjda je previše rasipalo na tako malim udaljenostima, ne znam, ne igram).

Zanima me šta će Minekaze imati ako mu uzmu 10km torpeda. Još 7k do Mutsukija, pa ako Minekaze bude previše nerfan, baj baj.

1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Ovo još nije aktualno, koliko vidim, iako je igra patchirana jutros.

17 godina
moderator
Tonči kaže...

Ovo još nije aktualno, koliko vidim, iako je igra patchirana jutros.

To je sigurno neki sitni patch, prvo ovo ide na public test server, pa će onda na regularni server.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice