World of Warcraft izdvojena tema

poruka: 8.854
|
čitano: 1.834.391
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: World of Warcraft

Rec da su uzeli blizzardovo nije tocno, znacilo bi da su imali pristup kodu WoW servera, a to bi bio ogroman propust od strane blizzarda.

Neko je to pisao, jel krenuo iz nule ili je neko negdje leakao kod za server prije 10-12 godina pa se to uzelo kao bazu(i sigurno rewritalo N puta) ne znas.

Vecinu servera mozes sam skompajlirat i podic jer se nalazi na githubu i slicnim servisima, SVI mogu doc do koda.

Evo primjer mangos server https://github.com/mangoszero/server

Da se unutra nalazi kod od blizzarda sigurno nebi javno objavili pod GPLv2 licencom izvorni kod servera.

Tak da se moze rec, sa 100% sigurnoscu, da su likovi sve napravili sami, a iskreno, nije to nist posebno, poznavanje C++ i puno puno volje.

Da su uzeli i prekopirali od Blizzarda onda nebi zadnjih 10 godina pojedinci posebno skriptirali instance, bossove i ostatak.

Klijenta sam kupio, imam jos kutiju od vanille i BC-a, igranje na njihovom serveru se placa mjesecno, ako neto igra na drugom serveru, koji je netko drugi napravio, iz nule, samo naprijed.

Jel protokol blizzardov ili ne cak ni nema veze(hrpa chat programa je podrzavala MSN-ov protokol za dopisivanje, pa nisam vidio da je MS tuzio nekog), sve dok kod na serveru nije kopiran od blizzarda vec napisan iz nule, moze se blizzard pokrit po usima.

Inace, ovaj mangos server ima 4MB izvornog koda....

Mislim da ni sam server i igranje nije problem, vec web(gdje se moze tvrdit za se oni predstavljaju kao blizzard).

Privatni serveri se svako malo dizu iz pepela, zgore i uvijek se nadje novi. Svi koji su igrali ili igraju na privatnima moraju toga biti svijesni, a i sigurno su to dozivjeli. Kome se to ne svidja plati blizzardu 100kn svaki mjesec i tam igra.

Steta kaj se to dogodilo, al se strpite, netko ce dic novi ili vec je, polako se bu ekipa skupila i opet u krug.

Povremeno platim mjesec dana WoW-a na blizzardu, odigram par puta ak stignem i to je to.

Endgame me ne zanima, levele protutnjis, dungeone preletis, a da ni ne saznas koje su klase clanovi partija.
Zanimljivo mi bilo craftanje i levelanje, sad se levelas u heirloomima da bi sjedio u garissonu. Ono iskustvo istrazivanja svijeta je nestalo, mountas leteceg mounta i preletis sve. Cak bi rekao da je letenje ubilo WoW kakav je bio, najznacajnija promjena. Naravno, nikom se ne trci na svakom characteru do Tanarisa kroz 5-6 istih zona sam da te na putu gankaju N puta i kampiraju. Sad preletis sve i jedino sto se vidi su quest hotspotovi i plava mjesta na mapi gdje nesto ubijes par puta pa ti kaze da se vratis. Sve ostalo je meh. Nema imerzije u igru, a nije ni nuzno blizardova krivnja. Igra se mijenjala da se prilagodi vecini igraca, koji su prije 10 godina bili srednjoskolci/studenti i imali vremena trckarat po mapi, odrasli oni, odrasla i igra da se tome prilagodi.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
17 godina
neaktivan
Ante kaže...
Klijenta sam kupio, imam jos kutiju od vanille i BC-a, igranje na njihovom serveru se placa mjesecno, ako neto igra na drugom serveru, koji je netko drugi napravio, iz nule, samo naprijed.

Jel protokol blizzardov ili ne cak ni nema veze(hrpa chat programa je podrzavala MSN-ov protokol za dopisivanje, pa nisam vidio da je MS tuzio nekog), sve dok kod na serveru nije kopiran od blizzarda vec napisan iz nule, moze se blizzard pokrit po usima.

Inace, ovaj mangos server ima 4MB izvornog koda....

Mislim da ni sam server i igranje nije problem, vec web(gdje se moze tvrdit za se oni predstavljaju kao blizzard).

Na serveru su blizzardovi asseti, u tome je isto kvaka.

https://www.getmangos.eu/frequently-asked-questions/9876-getting-amp-compiling-mangos-server.html

Before you can run your server you will need to of course run an extractor and put the DBC, vmaps and mmaps(if you have mmaps) in the folder with all the server core files.

To se extracta iz klijenta i trpa na server da bi server imao podatke s kojima će raditi. Blizzove podatke.

A bez toga imaš samo ciglu koja može primiti konkcije.

13 godina
Dr. Zoidberg kaže...

Na serveru su blizzardovi asseti, u tome je isto kvaka.

To se extracta iz klijenta i trpa na server da bi server imao podatke s kojima će raditi. Blizzove podatke.

A bez toga imaš samo ciglu koja može primiti konkcije.

Nisam IT ekspert, ali ako se radi o "reverse engineeringu", a to je ekipa s Nostalriusa potvrdila, EU zakonodavstvo to dozvoljava (ako se radi u neprofitabilne svrhe).

PSN - DeniZg80
13 godina
neaktivan
World of Warcraft

Pozdrav ljudi! Svratite koji put na http://www.twitch.tv/fiumanwow . Igram i streamam WoW od pon-pet, 20-24h. Sve skupa je to friško te se "vraćam" nakon 6 godina pauze. Više mi community pomaže te se upoznajemo i družimo nego što ja tu solim pamet. :) U svakom slučaju, napreduje dosta dobro te se skupilo oko 3000 pregleda i 70+ followera u zadnjih 10 streamova. :) Hvala na podršci!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Nisam IT ekspert, ali ako se radi o "reverse engineeringu", a to je ekipa s Nostalriusa potvrdila, EU zakonodavstvo to dozvoljava (ako se radi u neprofitabilne svrhe).

Nisam siguran koliko bi izvlačenje konkretnih podataka iz datoteke bilo reverse engineering. Možeš razbiti enkripciju na datoteci i napraviti algoritam za izradu takvih datoteka, ali kad koristeći to izvučeš podatke iz njihove datoteke, to su i dalje njihovi podaci.

17 godina
Dr. Zoidberg kaže...
DeniZg kaže...

Nisam siguran koliko bi izvlačenje konkretnih podataka iz datoteke bilo reverse engineering. Možeš razbiti enkripciju na datoteci i napraviti algoritam za izradu takvih datoteka, ali kad koristeći to izvučeš podatke iz njihove datoteke, to su i dalje njihovi podaci.

Da, to definitivno ne spada u sferu reverznog inzjenjeringa.

Eventualno rec da si to kupio u klijentu, pa je to tvoje i mozes raditi sto te volja s time.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
18 godina
World of Warcraft

Opa, napokon službeni release date

LINK

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
World of Warcraft

Iz principa ne bi kupio novu ekspanziju samo zato štu su zatvorili najbolji privatni server. Ionako će biti jadna igra kao i sadašnja WoD ekspanzija. Do početka Cataclysm-a je igra bila vrh, a kasnije sve u zaborav otišlo. Spušit će oni još masu pretplatnika to je sigurno. To i zaslužuju  Ja tako retardiranu kompaniju više nikad neću podržati. Već sam prednaručio Overwatch i sad više ne mogu tražiti pare natrag, inače bi i to napravio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 22:19 (Baldurion).
Moj PC  
2 6 hvala 0
14 godina
World of Warcraft

Nitko nista oko ovoga ne spominje ? :D  https://www.change.org/p/mike-morhaime-legacy-server-among-world-of-warcraft-community 

Sodapoppin i svi veci streameri su se skupili . cak i https://twitter.com/Grummz radi sa njima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2016 13:33 (g3arv8).

0 0 hvala 0
17 godina
World of Warcraft

Pa koa zanima,prati vidio je potpisao je :)

vidjet cemo da li ce ista od toga biti na kraju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
World of Warcraft

I koja klasa vam se najviše sviđa, za sad, u Legion-u? Meni osobno DK i dalje izgleda odlično (DK-a mainam sad), ali mi i DH izleda jako dobro i zanimljivo. Čeka me teška odluka koga mainati u Legion :D

Paragon

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
World of Warcraft

Razmišljao sam iz nostalgije prema starom WoWu, i radi ovoga što se dogodilo Nostalriusu započeti nešto vrlo slično, samo sa fokusom na bazu igrača s ovog područja. Tko o tome što misli? http://www.strawpoll.me/10035264

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
World of Warcraft

S tom peticijom si mozete guzicu obrisat.

Vanilla server se nece desit sad , niti za godinu dana ,niti za 2 godine , mozda se desi kad prestanu izlazit ekzapnzije odnosno wow bude gotov.

Kungen ,Sodapoppin i ostali streameri koji zarađuju na vanilla fan dječacima forsiranjem vanille i puvljanja po sadasnjem wow-u mi se gade.

Da se razumimo prije sam stvarno volio gledat Kungena i Sodu ,ali kad vidis da ljudi dodu na stream i onda 10 sati samo pulju po sadasnjem wowu i placu da zele vanillu shvatis da su kreteni koji samo izvlace pare iz frustrianih ljudi s Nostalriusa.

WOD ka ekzpanzija je na pocetku bila jako dobra  i zanimljiva ,ali jbg dosadila je jer bio slab sadržaj i narvano garrison se pokazao nakon nekog vremena da je stvarno pogreška ,ali ova ekspanzija vratila ground mountove bar na neko vrijeme i raidovi su odlicni.

Osbno ne shvaćam kako netko moze toliko plakat oko vanilla kad vec sve zna sta se desilo i kakav je sadržaj , meni jedino fali stari Naxx jer ga nisam u vanill prosao niti poslje.

Ipak s druge strane drago mi je da se sve ovo desava jer ce se vise potrudit za sljedecu ekspanziju te nadam se nece ponavljat pogreske ,ali VANILLA SERVER NECETE VIDIT 100% !!!!!!

Moj PC  
9 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Neznam zašto ne bi osnovali nešto slično, jer mnogi sigurno vole WoW kakvog su ga igrali prije ohoho vremena i ne bi se žalili na jednu zajednicu naših ljudi baziranu na tom starom iskustvu. Ja sam osobno stotine sati upustio u Vanillu, TBC i Wotlk, ali ništa mi nije bilo slađe od originialnog 'Vanilla' WoWa.

15 godina
neaktivan
windrof123 kaže...

Neznam zašto ne bi osnovali nešto slično, jer mnogi sigurno vole WoW kakvog su ga igrali prije ohoho vremena i ne bi se žalili na jednu zajednicu naših ljudi baziranu na tom starom iskustvu. Ja sam osobno stotine sati upustio u Vanillu, TBC i Wotlk, ali ništa mi nije bilo slađe od originialnog 'Vanilla' WoWa.

Nitko ne uzima u obzir da ste se u vrijeme vanille još učili igrat wow, sve je bilo novo, dropovi / taktike / addon-ovi nisu bili dostupni kao i sada.

Netko tko je već ubio bossa i zna taktiku, samo je pitanje vremena kad će ga ponovno ubiti, a da mu ovaj put sigurno neće trebati 100 + dana kao za world 1st ragnarosa!

13 godina
Teknokyo kaže...
windrof123 kaže...

Nitko ne uzima u obzir da ste se u vrijeme vanille još učili igrat wow, sve je bilo novo, dropovi / taktike / addon-ovi nisu bili dostupni kao i sada.

Netko tko je već ubio bossa i zna taktiku, samo je pitanje vremena kad će ga ponovno ubiti, a da mu ovaj put sigurno neće trebati 100 + dana kao za world 1st ragnarosa!

Vanilla Wow nije bio (meni) tako poseban zbog taktika, dropova i bossova, već zbog brojnih mehanika u igri, koje su igri davale posebnu čar. Baš te mehanike je Blizzard sustavno uklanjao i pojednostavljivao, ne bi li svakog igrača natjerao da igra igru baš onako kako su oni zamislili.

Leveliranje je trajalo puno duže, mobovi su bili jači i morao si surađivati s ljudima, a svaku zonu si morao dobro upoznati da bi mogao izlevelirati.

Imali smo class questove, chain questove koji su te tjerali da istražuješ i provlačiš se kroz preteške zone, kajtanje bosseva do gradova, Alterac Valley s NPC questovima, rogue poisoni, lockpicking, warlock summoniranje, priest mind control u PVPu, svašta nešto. 

Puno veći naglasak je bio na "putovanju" po Azerothu i preživljavanju.

Malo glupo zvuči, ali meni danas takav osjećaj kakav sam imao u vanilla WoWu mogu dati još samo Dark Souls igre. 

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 12:24 (DeniZg).
10 godina
neaktivan
World of Warcraft

Igrao sam wow od pcetka i to vrijeme je nemoguce vratiti jer je bilo drugacije iz razloga sto je internet bio puno manji, to je bilo preyoutube vrijeme. Danas su o svim igrama dostupne sve informacije i prije nego sto igre izadju, strategija za svakog bossa za wow se vec zna, sve se zna. Bilo je to carobno vrijeme, kako smo bili mutavi i glupi izgleda nestvarno sada. 

Kada se sjetim lvlanja svog warriora, onaj tko to nije dozivo ne moze znati o cemu govorim, da li bi mi to danas bilo takvo neponovljivo iskustvo - NE NE i NE. Wow je tada sto se tice tehnologije bio vrlo napredan, grafika, veliki svjet bez ucitavanja, zvuk, dizajn, gameplay, koliko su dobro radili svi skilovi u multyplay okruzenju itd... Danas nazalost na radaru ne vidim igru koja je u stanju napravti toliki iskorak koliki je wow napravio u svoje vrijeme, to je ono sto nam treba, a ne orginalni wow server...

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
World of Warcraft

Wow je bio fantasy simulator u kojem si morao odrađivati hrpu predradnji prije nego što bi išta započeo.

Ideš kvestati?   Daj potione, bandage, class reagente etc

Ideš u raid? - Daj sve nabrojano plus elixire (flaskovi su tek na samom kraju došli )

Crafting?  Traži provjerene kraftere koji te neće scamati, a profesije su trebale za sve živo.

Ako si uložio vrijeme i trud imao si nešto opipljivo, ljudi su te na serveru prepoznavali i ti njih. Sve ovo je tvorilo savršenu imerziju jer si zbilja, kao u stvarnom životu, radio stvari postepeno koje su imale cilj i trebalo je dosta vremena da se sve zbavi.

Blizzard se danas ponaša kao zaštitnička nastrojena mamica. Nisi više usamljeni pustolov nego si brate COMMANDER i imaš svoj garnizon, podanike koji lijepo  sve za tebe obavljaju dok ti sjediš i ne radiš baš ništa!

Ne kužim zašto ne naprave eksperimentalni server na kojem bi morao biti balans frakcija 50/50, bez LFR, LFD, preskakanja raidova čim izađe novi patch, transmoga itd. 

I'm very large!

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
World of Warcraft

Ma i sami smo si krivi sto je wow takav kakv je postao. Jednom prilikom pri rjesavanju class qusta za shamana frend mi kaze: "daj odi si na net i pogledaj gdje ti je to kaj si glup da to trazis okolo", onda mi kaze da instaliram addon za koordinate i da ne gubim vrijeme na "glupom questanju". Niti sam otisao na net, niti sam instalirao addon, ali mnogi jesu... I danas smo tu gdje jesmo. Problem je kada igras igru kao wow u multyplay okruzenju ako drugi koriste preceace i guides i addons, a ti ne koristis, vjecito ces kaskati za njima, i to onda otvara pandorinu kutiju...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 12:57 (MijoC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
MijoC kaže...

Ma i sami smo si krivi sto je wow takav kakv je postao. Jednom prilikom pri rjesavanju class qusta za shamana frend mi kaze: "daj odi si na net i pogledaj gdje ti je to kaj si glup da to trazis okolo", onda mi kaze da instaliram addon za koordinate i da ne gubim vrijeme na "glupom questanju". Niti sam otisao na net, niti sam instalirao addon, ali mnogi jesu... I danas smo tu gdje jesmo.

Slažem se da su Addonovi pojednostavili igru.

Ali, bilo tu još puno stvari koje su bile fenomenalne, a koje novi igrači neće doživjeti.

Npr. ideš skupiti ekipu za Scarlet Monastery, jer bi htio neko oružje/opremu, budući da hodaš okolo kao njub u sivoj opremi jer questovi ne daju ništa bolje.

Skupljaš ekipu tako da se dereš po Orgrimmaru. Napokon skupiš ljude i ideš na cepelin. Dopješačite do Scarlet Monasterya, a kad tamo Alijanca. Nastane fight, ovi koji gube zovu jače levele da dođu pomoći, pa onda dolazi i suprotna strana i nastane opća makljaža.

A sad, kad je već hrpa high level igrača ispred Scarlet Monastery-a, bilo bi dobro organizirati ljude i krenuti u pohod i opustošiti Undercity ili Ironforge (ovisno tko je pobijedio).

Sve se dešavalo nekako organički, spontano i često puta sa neočekivanim ishodom.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 13:03 (DeniZg).
17 godina
World of Warcraft

evo bas da prenesem malo jucerasnje akcije sa TBC - hordasi

Hellfire Peninsula

Spinebreaker post - mala baza, u blizini rjesavanje 2-3 qs,ubijanje void-a, ljudi itd.

Naravno kako to inace ide rjesavas u miru i pocinje ally za*ebavat i napadat u skupinama. Odmah se na chatu zove u pomoc i skuplja se ekipa - radi se raid iz toga u pocetku 10 ljudi dok se cisti podrucje dok na kraju 30-40 ljudi i napad na honor hold. Naravno neuspjesno ali pokusano par puta. Ne znam kako najbolje opisati taj gust i zabavu kad ti ekipa uleti u pomoc i nakraju ocistis sve podrucje a protivnik pobjegne i sakrije se na kraju :)

Desi se mi pola igre otpadne samo na taj pvp gdje cistimo i pomazemo drugima kad vidimo da su napadnuti. A za dung i elite qs da nepricam. Lako se nadu grupe,dogovara bez automatike,upoznavanje itd....kao sto kazu kolege isto ono sto je i prije bilo.

Hoce li biti i official,ne znam peticija je poslana - od samog covjeka iz bliz,pa cemo vidjeti kako ce zavrsiti. Dotle cu ja uzivat u onom starom/novom TBC svijetu. Mozda ce mi jednog dana i dosaditi dung/raid ali dok ja  zavrsim lvl do70 i  dodem do toga potrajat ce, jer imam obicne dung, hc dung pa raid - a pvp da ne spominjem :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 13:33 (cropunk).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
DeniZg kaže...
MijoC kaže...

Ma i sami smo si krivi sto je wow takav kakv je postao. Jednom prilikom pri rjesavanju class qusta za shamana frend mi kaze: "daj odi si na net i pogledaj gdje ti je to kaj si glup da to trazis okolo", onda mi kaze da instaliram addon za koordinate i da ne gubim vrijeme na "glupom questanju". Niti sam otisao na net, niti sam instalirao addon, ali mnogi jesu... I danas smo tu gdje jesmo.

Slažem se da su Addonovi pojednostavili igru.

Ali, bilo tu još puno stvari koje su bile fenomenalne, a koje novi igrači neće doživjeti.

Npr. ideš skupiti ekipu za Scarlet Monastery, jer bi htio neko oružje/opremu, budući da hodaš okolo kao njub u sivoj opremi jer questovi ne daju ništa bolje.

Skupljaš ekipu tako da se dereš po Orgrimmaru. Napokon skupiš ljude i ideš na cepelin. Dopješačite do Scarlet Monasterya, a kad tamo Alijanca. Nastane fight, ovi koji gube zovu jače levele da dođu pomoći, pa onda dolazi i suprotna strana i nastane opća makljaža.

A sad, kad je već hrpa high level igrača ispred Scarlet Monastery-a, bilo bi dobro organizirati ljude i krenuti u pohod i opustošiti Undercity ili Ironforge (ovisno tko je pobijedio).

Sve se dešavalo nekako organički, spontano i često puta sa neočekivanim ishodom.

hm da tako nesto i zapocinje hehe. Samo kod nas tek zapoceo server tak da su vecina 58-61 lvl tu i tamo koji veci lvl ali zasad ovako ali isto veselo :)

znam prvi put kad sam igrao wow - night elf, hunter - prvo kad sam vidio tj poceo igrat u Teldrassil-u koliko i sta ima za igrat bilo je uvau -ali tek kad sam dosao do Kalimdora  (Darkshore) bilo je o jebemlitisve.

No da se vratim temu ,sto htjedoh reci, qs ja i naravno upoznajem vise sa igricom kad vidis doleti horda i pocne klat ,kad ono 60 lvl koji jarac,sto kako zasto ??? Trci skrivaj se ,skuzim nemo me ubiti ajd bar nesto....ne prode puno eto i nase konjice,pticu slijecu i dovoze aliancu 60 lvl isto, i naravno opet makljaza .Veselo ^^

uglavnom timski rad je ono sto ekipi fali,i druzenje - da ne spominjem poznati barren chat hehehe - nije sve u dung i da ce dosadit i da se znaju taktike. Volio bi da se sad dode sa takitom u stare dung ne bi se puno proslo hehehe,tezina i taktika su malo drukcije.  Primjer 5 mobova - danas udri ko mujo na njih iz prve, a sad u TBc kad igram - jedan sap,drugi sheep, treci MC , cetvrti skull peti cross i idemo mic po mic uh - 2 sata na obicni dung ali zabavno.

Usporedivat ovaj i onaj - promjena je velika, pa dok imam mogucnosti nastavit cu ovdje ovako igrat, a ako kojim slucajem dosadi pa ima jos likova/klasa :) a bome jos je tu i vanilla koja se moze igrat.

pozdrav ekipa ;)

16 godina
neaktivan
World of Warcraft

Izgleda da nešto i kuhaju :

So what can we do to capture that nostalgia of when WoW first launched? Over the years we have talked about a “pristine realm”.

In essence that would turn off all leveling acceleration including character transfers, heirloom gear, character boosts, Recruit-A-Friend bonuses, WoW Token, and access to cross realm zones, as well as group finder.

We aren’t sure whether this version of a clean slate is something that would appeal to the community and it’s still an open topic of discussion.

izvor: http://eu.battle.net/wow/en/forum/topic/17611300963

I'm very large!

0 0 hvala 1
14 godina
Nos kaže...

So what can we do to capture that nostalgia of when WoW first launched? Over the years we have talked about a “pristine realm”.

In essence that would turn off all leveling acceleration including character transfers, heirloom gear, character boosts, Recruit-A-Friend bonuses, WoW Token, and access to cross realm zones, as well as group finder.

We aren’t sure whether this version of a clean slate is something that would appeal to the community and it’s still an open topic of discussion.

To bi def bio dobar prvi korak, ali svejedno bi trebalo za +40% otezati sve mobove u svijetu i sve dungeone... Da bi bilo bar otprilike izazovno. S tim da i dalje ne bi bilo ni blizu tesko ko Vanilla :)

Po meni su CRZ i Group Finder glavni krivci za danasnje katastrofalno (a)socijalno iskustvo koje WoW pruza.

17 godina
World of Warcraft

pa samo treba napraivti kak je na ovim serverima ili kak je bilo na nostu.... tko god da proba ovih par vidjet ce da nije lagano bas,i stvarno negdje treba posteno zapet da bi se proslo xD

btw ovdje je kod mene alijanca popiz* i pocela tuci po hordi,nemres vjerovat  :P

a nisi od neke pomoci,nadam se da se budu popravili ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
World of Warcraft

Ovih par cega? Na retail serveru je sve tolko retardirano lagano da mozes preci u bijeloj opremi bez ikakvog problema. U najobicnijoj quest zelenoj opremi mozes aoe farmati po 5-6 mobova odjednom, i *nikad* nisi u opasnosti od umiranja. U vanilli vec ak si povukao 2 moba je bilo sranje, a 3 skoro sigurna smrt. 11 godina kasnije se jos uvijek s ponosom sjecam situacije kad sam uspio ubit 4 majmuna odjednom u Un'goro crateru :D , to je tada actually bilo postignuce i dokaz skilla...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
World of Warcraft

ne govorim za retail vec ovih par privat servera - vanilla i tbc - sretan ako 2 uspijes ubiti odjednom - za ovaj danasnji ko od sale dizes lvl i opremu.

pa i pricao sam gore kako se idu dung 5 njih i svakog ako mozes ,nadas se onespsobis prije borbe,sto sap,sto sheep ili mc....

Ovdje pak trebas stisnut i s gustom dobis upgrade - onaj sto meni fali ding hehe,s ponosom objaviti da si veci lvl :) eh....no vidjet dal ce bit od ovog nesta,ako ne nastavit po starom ( vanilla i tbc privat)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 15:10 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Nos kaže...

a slusaj nek na vanillu bace 3-4 nova shadera i 2k teksture i to je to, više mi ništa i ne triba

15 godina
World of Warcraft

Ljudi moji, koliko god bi volio da se otvore Vanilla serveri, toliko i ne bih iz jednog jednostavnog razloga:

Od Vanille je prošlo više od 10 godina. U to vrijeme ni jedan player nije imao skilla, taktike i sličnih stvari koje danas posjeduje. Upravo zbog toga je WoW bio "teška" i zarazna igrica, jer je donio nešto novo. Kad se samo sjetim kad bi lutao po Ashenvalu i ne bih znao di sam ni koji k tu radim, to je bila zabava. Ali danas kad bi vratili te iste servere, svako bi znao kaj treba napraviti, koji boss ima koji attack i kada dolazi, poznavali bi mapu napamet itd. itd. te bi Vanilla samo izgubila svoju čar. Osobno sam da se držimo do lijepih sjećanja i da ne tražimo otvorenje "Legacy" servera da si ne upropastimo ta sjećanja.

Whomsoever takes this sword shall wield the power eternal.. But, as the sword remains fresh, so must power SCAR the spirit. -Frostmourne | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
luxxxfromhell kaže...

Ljudi moji, koliko god bi volio da se otvore Vanilla serveri, toliko i ne bih iz jednog jednostavnog razloga:

Od Vanille je prošlo više od 10 godina. U to vrijeme ni jedan player nije imao skilla, taktike i sličnih stvari koje danas posjeduje. Upravo zbog toga je WoW bio "teška" i zarazna igrica, jer je donio nešto novo. Kad se samo sjetim kad bi lutao po Ashenvalu i ne bih znao di sam ni koji k tu radim, to je bila zabava. Ali danas kad bi vratili te iste servere, svako bi znao kaj treba napraviti, koji boss ima koji attack i kada dolazi, poznavali bi mapu napamet itd. itd. te bi Vanilla samo izgubila svoju čar. Osobno sam da se držimo do lijepih sjećanja i da ne tražimo otvorenje "Legacy" servera da si ne upropastimo ta sjećanja.

To se malo varas ljudi su imali itekako skilla pogotovo ovi hardcore najbolji guildovi su bili svjetlosne godine ispred svih , recimo Naxx40 je ocistilo samo oko 22 guilda tako nesta neda mi se sad provjeravati..

Ta magična Vanilla ima dvije strane medalje , posto sam bio hardcore raider u vanilli jer sam imal vremena vise nikad ali nikad nebi tak WoW igral; npr. dok se samo sjetim muke isusove oko farmanja za par flaskova po cijeli dan se natezati i onda jos navecer raidati stvarno neznam kome je to uzitak , mozda samo ovim no liferima i streamerima koji cijeli dan drkaju ku*rac , a da moraju na posel i da imaju neke obaveze ubrzo bi zaboravili na to.

Nadam se iskreno da ce Legion ozivjeti malo stare WoW magije jer mi se igra opet no dok vidim na stra trenutno to lici muka mi je.

twice the pride double the fall
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice