World of Tanks izdvojena tema

poruka: 55.522
|
čitano: 9.422.614
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
World of Tanks

Ferdi je živo zlo od tenka dok se ne elite-a, umro bih prije nego bih ga izgrindao na običnom serveru...

Svaka čast svima koji su imali strpljenja za to. 12,8cm top me ugodno iznenadio jer ima tendenciju da dila preko 500 damage-a često bar je tako kod mene bilo. Za usporedbu S-70 na IS-7 često dila oko 320-380 damage-a i potpuno me razočarava ili shebe stvar. Tek tu i tamo skida preko 500, ali rijetko. Npr. pogodim jagdpanzera s guza i skinem mu samo 300 i nešto, ono poludim skroz ili mi arty dinga pa to dođe na naplatu.

Jagdtiger mi je ispočetka bio živo shranje, buše me i tier VII tenkovi sprijeda ko sir i bez da gađaju lower plate, no nakon malo uhodavanja krenulo je nabolje pogotovo kada sam nabavio PaK 44 L61, taj top je predivan. Reload sa rammerom 9,8 sekundi, vrlo precizan i probija svašta, damage je nešto manji od konkurencije (560 average vs 750 average) no mislim da reload i preciznost to nadoknađuju.

Odlučio sam se pomučit i na običnom serveru doći do jagdtigera/jgpz e-100.

Like an army falling one by one by one...
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Re: World of Tanks
Hyperion kaže...

Ferdi je živo zlo od tenka dok se ne elite-a, umro bih prije nego bih ga izgrindao na običnom serveru...

Svaka čast svima koji su imali strpljenja za to. 12,8cm top me ugodno iznenadio jer ima tendenciju da dila preko 500 damage-a često bar je tako kod mene bilo. Za usporedbu S-70 na IS-7 često dila oko 320-380 damage-a i potpuno me razočarava ili shebe stvar. Tek tu i tamo skida preko 500, ali rijetko. Npr. pogodim jagdpanzera s guza i skinem mu samo 300 i nešto, ono poludim skroz ili mi arty dinga pa to dođe na naplatu.

Jagdtiger mi je ispočetka bio živo shranje, buše me i tier VII tenkovi sprijeda ko sir i bez da gađaju lower plate, no nakon malo uhodavanja krenulo je nabolje pogotovo kada sam nabavio PaK 44 L61, taj top je predivan. Reload sa rammerom 9,8 sekundi, vrlo precizan i probija svašta, damage je nešto manji od konkurencije (560 average vs 750 average) no mislim da reload i preciznost to nadoknađuju.

Odlučio sam se pomučit i na običnom serveru doći do jagdtigera/jgpz e-100.

Ako ti se sviđa top sa ferdya, samo čekaj da uzmeš top na jagdtigru, zvijer!! Meni osobno najmoćniji gun na igri!

16 godina
World of Tanks

Ovo me jako počinje podsječati na Apple vs Android teme u kojima se fanboyevi međusobno prepucavaju...

Daj odrastite više!

Ovo NIJE simulacija i svi tenkovi su izbalansirani radi igrivosti. Shvatite to već jednom! Neki tenkovi imaju bolji top, neki su brži, a neki bolje oklopljeni... Da je wargaming uveo stvarne karakteristike tenkova, njemački tenkovi bi bili superiorni i nitko nebi htio igrati s Rusima/Amerima/Francuzima...

Stalno se radi na balansu...Recimo, prije je KV bio superioran sa derpgunom i 107mm topom, ali su tenk podjelili na KV-1 i KV-2 i tank izbalansirali igru...

A govori mržnje protiv drugih nacija (Stolnik) me jednostavno navedu da napravim veliki facepalm...

Na kraju: zašto uopće igrate igru ako vas toliko živciraju neke stvari u njoj?

Tko visoko leti, štedi gorivo.

16 0 hvala 2
17 godina
DedicatedGamer kaže...

svatko tko govori da su rusi op ih nikad nije igrao

svatko tko govori da je t110 op nikad ga nije igrao

tko govori da e100 ne valja nikad ga nije igrao kako spada ( provaj nesto drugo ako ti taktika koju koristis ne radi ,  pazi gdje pucas i igraj u platoonu ako se bojis da ti tim nece branit bokove)

dpm nije toliko bitan za random ( tko to stalno stoji na otvorenom dok puni {#} ), alpha je vazniji jer mediumi nece rush na td koji ima 1.1k alpha

Ovdje se jedino ne slažem za E100, tenk je žešće njeSra.

15 godina
Stolnik kaže...
mihi999 kaže...

Neznam od kud si ti izvadio te informacije... Preko ajfona sam pa mi se neda radit copy - paste, zato cu to radit sutra....Btw MAUS je imao 1750 konja motor i max brzina je 20 km/h a E-100 1200 konja max brzina 40km/h

Da u WoT-u ima motor od 1750hp i ide 20, u stvarnosti max brzina 13km/h i dva motora, jedan od 1080 hp i drugi 1200hp, zapravo je on u WOT-u OP s obzirom na te podatke...

Da su mu stavili motor od 1080 ili 1200hp jedva bi se kretao tj bio kao T95

16 godina
odjavljen
Intel&ATI kaže...

Da su mu stavili motor od 1080 ili 1200hp jedva bi se kretao tj bio kao T95

Da da, inače je   Maus pesky little tank kao T-50 i nemožeš ga uhvatit kada je u pokretu  {#}

I Don't Wanna Be Saved, I'm Next In Line...To Die
16 godina
neaktivan
World of Tanks

A vidi ove koji prigovaraju Njemačkoj olfo slabosti u igri, najjači ste.

Da su devovi išli na realizam, njemački tenkovi tipa tiger, jagdtiger, tiger 2, ferdinand nebi mogli prijeći 2 metra da im ne otkaže motor ili suspenzije, Maus nebi išao više od 10 km/h, mogao bi ići samo po posebno napravljenim cestama i mostovima za njega, a pogledaj ga u Wotu, ide svugdje sa cak 20km/h.

Vi koji cmizdrite, pomirite se sa time da jednostavno neznate igrati, jer da znate nebi svaki vaš post bio kukanje i plakanje u najjadnijem obliku.

Moj PC  
10 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
World of Tanks

hahaha ove zadnje 2 stranice su me dobro nasmijale.. ja mislim da su njemačke tenkove trebali složiti tako da se protiv njih igra kao protiv nekog velikog bossa u igri s obzirom na "povijesne činjenice"..

recimo 15 protiv mausa i nitko ga ne može probiti, a on 1-hita sve.

budite realni, balans možda nije 100% savršen, ali je jako dobro odrađen. OK možda bi njemačkim heavyjima trebalo trunku buffati penny, ali ti tenkovi u pravim rukama jesu fking steel wallovi.

čak u face to face je e100 bolji od mausa jer mu je dosta teže kupolu probušiti.. mausov weakspot na kupoli je prelagano gađati u 1 na 1.

bilo kako bilo oba tenka ako se dobro nakose bouncaju čuda. ponekad se fakat začudim kako i sa boka bouncaju i pod dosta malim kutovima.

recimo IS7 je po meni najbolji t10, ali i on ima određene mane. recimo u facehugu je nedodirljiv, dok recimo za izvirivanje iza uglova može biti jako nezgodan jer da bi bouncao moraš protivnika gledati što ravnije moguće u top (a da ne spominjem da se kosim izvirivanjem protivniku servira ammorack na pladanju).

uzmite jagdtigera. svi se žale na lower plate a to mu je jedini weakspot od naprijed. sad uzmite u obzir da je to TD napravljen za snipanje. ima milja mjesta di jednostavno možeš sakriti lower plate. bilo gdje malo u rupu uđeš sa tenkom, ili staneš iza nečega (jer je tenk pun k visok) i eto, neprobojan od naprijed.. 

stvarno ne kužim što neki ljudi očekuju od tenka.

ne kužim dali je moguće da samo noobovi igraju švabe pa se stalno žale ili kaj.

svaki tenk, svako stablo zahtjeva prilagođeni stil igre. ako ti maus ne paše unlockaj IS7. ako ti je JT mekan od naprijed odi si po t95 pa se vozi 12 kmh lol, ili pak objecta pa se nemoj ni brinuti dali će te netko bušiti ili ne lol (totalni random factor valjda.. često 0 dmga, a ponekad 3 granate i gotov).

jagdpz e100 će biti monstrum. mislim da je svima jasno kakav je osjećaj izviriti pred 150+mm top. sakriješ lower plate i nema prolaza tom stranom.. tko god proba biti će lišen pola HP-a. flankanje je jedina opcija.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Moj PC  
8 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
nine kaže...

jagdpz e100 će biti monstrum. mislim da je svima jasno kakav je osjećaj izviriti pred 150+mm top. sakriješ lower plate i nema prolaza tom stranom.. tko god proba biti će lišen pola HP-a. flankanje je jedina opcija.

zamišljam platun od 3 jagdpz e100 koji se dobro postavi

napravit će totalni masakr na mapi

16 godina
neaktivan
World of Tanks

Najviše noobova i kretena igra njemačku liniju, pogotovo henschelovu, i kada dođu do tigera očekuju nezaustavljivu zvijer kojoj nitko nemože ništa pa otkriju da nije tako i onda se počinju sakrivati u grmljima i ostalim mjestima koje nemaju veze sa heavy tenkovima.

Pa otvore temu i plaču na forumu.

I onda dođu do E100, za koji sam siguran da je fenomenalan tenk je kad te e100 facehugga nemožeš mu ništa, i to malo ljudi prakticira koliko neznaju.

Ako ti smeta 152, stavi 128 i igraj, top je i dalje dobar ako znas ciljati, mozda mu treba koji 10 pena vise ali sto ces, zato cilja relativno brzo.

Moj PC  
6 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
dedaa kaže...

Najviše noobova i kretena igra njemačku liniju, pogotovo henschelovu, i kada dođu do tigera očekuju nezaustavljivu zvijer kojoj nitko nemože ništa pa otkriju da nije tako i onda se počinju sakrivati u grmljima i ostalim mjestima koje nemaju veze sa heavy tenkovima.

I onda dođu do E100, za koji sam siguran da je fenomenalan tenk je kad te e100 facehugga nemožeš mu ništa, i to malo ljudi prakticira koliko neznaju.

Ako ti smeta 152, stavi 128 i igraj, top je i dalje dobar ako znas ciljati, mozda mu treba koji 10 pena vise ali sto ces, zato cilja relativno brzo.

Kad te E 100 huga, gadjaj sastav kupole i trupa...

16 godina
odjavljen
dedaa kaže...

Napokon netko tko govori istinu! Najbolje su mi one botine kojei graju sa njemačkim heavy tenkovima i cjeli jeb. meč provedu kempajući u bazi i glumeći kiosk koji prodaje kiselo zelje i kobasice (njemci, jel') dok ostatak tima gine a gle čuda oni su među top 5 tenkova. Ja možda jos uvijek nemam tier 8 (uskoro ću KT nabavit) u garaži nakon 5k bitaka, ali kada sa tigerom izadem u borbu di god bio i ako me dobro potrefi odigram dosta dobro jer ako već necu ic u prve linije cu barem supportat odozada ili sa boka iz vece udaljenosti jer se moze dosta toga probit ako se mete pazljivo biraju.

I onda bude wajnanje na sve strane kako su njemački tenkovi slabi i sve ih probija, pa naravno da te sve probija kad si glup i stojiš tamo di ne treba i krivo igraš tenk koji imaš na žalost tvog tima. A ove situacije sa kempanjem u bazi sam dozivio cak i od igrača u E-75 i   KT iako bi čovjek mislio da kad su već dosli do tih tenkova da znaju neki ku*ac o igri.

I Don't Wanna Be Saved, I'm Next In Line...To Die
15 godina
nine kaže...

hahaha ove zadnje 2 stranice su me dobro nasmijale.. ja mislim da su njemačke tenkove trebali složiti tako da se protiv njih igra kao protiv nekog velikog bossa u igri s obzirom na "povijesne činjenice"..

recimo 15 protiv mausa i nitko ga ne može probiti, a on 1-hita sve.

budite realni, balans možda nije 100% savršen, ali je jako dobro odrađen. OK možda bi njemačkim heavyjima trebalo trunku buffati penny, ali ti tenkovi u pravim rukama jesu fking steel wallovi.

čak u face to face je e100 bolji od mausa jer mu je dosta teže kupolu probušiti.. mausov weakspot na kupoli je prelagano gađati u 1 na 1.

bilo kako bilo oba tenka ako se dobro nakose bouncaju čuda. ponekad se fakat začudim kako i sa boka bouncaju i pod dosta malim kutovima.

recimo IS7 je po meni najbolji t10, ali i on ima određene mane. recimo u facehugu je nedodirljiv, dok recimo za izvirivanje iza uglova može biti jako nezgodan jer da bi bouncao moraš protivnika gledati što ravnije moguće u top (a da ne spominjem da se kosim izvirivanjem protivniku servira ammorack na pladanju).

uzmite jagdtigera. svi se žale na lower plate a to mu je jedini weakspot od naprijed. sad uzmite u obzir da je to TD napravljen za snipanje. ima milja mjesta di jednostavno možeš sakriti lower plate. bilo gdje malo u rupu uđeš sa tenkom, ili staneš iza nečega (jer je tenk pun k visok) i eto, neprobojan od naprijed.. 

stvarno ne kužim što neki ljudi očekuju od tenka.

ne kužim dali je moguće da samo noobovi igraju švabe pa se stalno žale ili kaj.

svaki tenk, svako stablo zahtjeva prilagođeni stil igre. ako ti maus ne paše unlockaj IS7. ako ti je JT mekan od naprijed odi si po t95 pa se vozi 12 kmh lol, ili pak objecta pa se nemoj ni brinuti dali će te netko bušiti ili ne lol (totalni random factor valjda.. često 0 dmga, a ponekad 3 granate i gotov).

Jedini weakspot od naprijed je on cijeli. Neprobojan jedino ako pogodiš mantlet, ali bug u igri i tamo ga razneseš.

Evo samo 2 dvije slike iz partije koju sam odigrao prije 10tak minuta, uzeto iz replaya. Iako je kasnije dobio još jedan takav hit kad je bio na 400HPa->nema ga više. Al mi teško uzet dobru sliku kad su efekti uključeni pa bljeska i dima ko u priči.

16 godina
neaktivan
World of Tanks

Pa to je to, heavy tenk koji god da je mjesto mu je na prvoj crti, a ne na sand riveru na onom brijegu iza kamena ili gdje vec.

I onda kad vidim da pisu da su svi njemacki tenkovi sniperi vise manje, padne mi mrak na oci jer pod sniperi oni misle glumiti tdove, pa takvima treba oduzeti accounte i dati ih pametnijima.

Njima to ide ovako nekako: Njemacki tenkovi: Sniperi

Ruski: Brawleri

Americki: Nesto izmedu

Francuski: Preposebni tenkovi da bi ih se moglo svrstati negdje, hit and run bi bio najbolji opis.

E pa nije sve crno-bijelo, nemoze se generalizirati tako. Treba se gledati uloga spga, heavya, mediuma i lighta, ako znas ulogu svakoga onda znas igrati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:12 (dedaa).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
mystik kaže...

Jedini weakspot od naprijed je on cijeli. Neprobojan jedino ako pogodiš mantlet, ali bug u igri i tamo ga razneseš.

Evo samo 2 dvije slike iz partije koju sam odigrao prije 10tak minuta, uzeto iz replaya. Iako je kasnije dobio još jedan takav hit kad je bio na 400HPa->nema ga više. Al mi teško uzet dobru sliku kad su efekti uključeni pa bljeska i dima ko u priči.

Tko je igrao sa JT zna da ga jedino nemogu probušit u superstructure, to jest oko guna, a u 80% slučajeva kad te probiju sprijeda ode motor a u nekih 30% se zapali, zna biti pokora i to kakva al meni je to opet jedan strasan tenk... A radio operater.. phhh tko ga stavi u tenka, umire 100 puta dnevno...

17 godina
World of Tanks

Treća bitka u Jumbo Shermanu. Vrlo sam zadovoljan tenkom i dosadašnjim učinkom.

Come to the dark side, we have cookies.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 13:32 (crystal6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Barquero kaže...
nine kaže...

naletio sam ja na platoon od 3 t95 a nema arty u igri {#} ( samljeli su nas - igrali smo onu mapu koju izbacili iz randoma, neznam kako se zove ali ima onaj otok na centru - svaki t95 je zauzeo svoju poziciju i pobili us nas 13 medjusobno )

13 godina
neaktivan
DedicatedGamer kaže...
Barquero kaže...
nine kaže...

naletio sam ja na platoon od 3 t95 a nema arty u igri {#} ( samljeli su nas - igrali smo onu mapu koju izbacili iz randoma, neznam kako se zove ali ima onaj otok na centru - svaki t95 je zauzeo svoju poziciju i pobili us nas 13 medjusobno )

A kažu FU arty, eto vam sad, probajte metalne zidove probijat sa 200+ metara....

15 godina
neaktivan
World of Tanks

Ovo bih ja rado vozio:

Mane bi mu bile to šta bi trebao cijelo vrijeme biti spotan i ta da nebi mogao dovoljno spustiti top...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 17:20 (g12356).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Ovo bih ja rado vozio:

Mane bi mu bile to šta bi trebao cijelo vrijeme biti spotan i ta da nebi mogao dovoljno spustiti top...

što je žalosno vjerojatno nebi mogao pregaziit mausa da se  sparka pred tebe:)

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 19:25 (sokre).
16 godina
neaktivan
Amo iskusnija ekipa, što stavit commanderu poslije six sensea? Možda jack of all trades? Vidim da na višim tierovima posada dosta gine, ili neki drugi perk!
15 godina
sokre kaže...
g12356 kaže...

Ovo bih ja rado vozio:

što je žalosno vjerojatno nebi mogao pregaziit mausa da se  sparka pred tebe:)

nebi mogao pregazit ni loltraktor, ali možda kad dočekamo novu fiziku...

★★★★★☆
16 godina
World of Tanks

Zanimljivo je pogledat neki dokumentarac od ww2 kad poznaš sve tenkove i vidiš ih na telki sa pravih snimaka.A još je zanimljivije kad saznaš da su mape u igru ustvari mjesta pravih bitki poglavito tenkovskih.:)

Stranice su trenutno nedostupne.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 20:43 (Kill Frenzy).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
flapo kaže...
Amo iskusnija ekipa, što stavit commanderu poslije six sensea? Možda jack of all trades? Vidim da na višim tierovima posada dosta gine, ili neki drugi perk!

ja sam prije stavljal mentor(kad je zapovjednik na negdje 90% ostali su na 91-92%-ocigledno nedovoljno da se svi ti expi potrose na mentora) al sad sam sve , jelte, komandire , pretrenirao za view range

najbitnije je da prije spotas neprijatelja nek on tebe

nakon toga mozda jack of all trades

Kill Frenzy kaže...

Zanimljivo je pogledat neki dokumentarac od ww2 kad poznaš sve tenkove i vidiš ih na telki sa pravih snimaka.A još je zanimljivije kad saznaš da su mape u igru ustvari mjesta pravih bitki poglavito tenkovskih.:)

e ekipa sjetil sam se da sam ko klinac cital knjige svena hassela o ww2, on je bio u tenkovskoj postrojbi i zivo je opisivao tenkovske borbe i tenkove same

posto mi sad nijer knjiznica bas pri ruci necu se prisjecat,al ak je nekom dosadno,nek uzme u ruke i procita, kad nije lektira lakse se cita...{#}

WoT ign EdgeBoy, u borbi skilla i mastercarda, skill uvijek pobjedjuje
13 godina
neaktivan
World of Tanks

Evo jedan dobar ram :) 878 hp!

E-50 vs AMX 13 90 u full speedu :P

U mad bro?

0 0 hvala 0
13 godina

e ekipa sjetil sam se da sam ko klinac cital knjige svena hassela o ww2, on je bio u tenkovskoj postrojbi i zivo je opisivao tenkovske borbe i tenkove same

posto mi sad nijer knjiznica bas pri ruci necu se prisjecat,al ak je nekom dosadno,nek uzme u ruke i procita, kad nije lektira lakse se cita...{#}

I ja sam obožavao Hassela, i nebi bilo loše ponovo se prisjetiti nekih detalja. U sječanju mi je ostao jedan detalj: u jednoj knjizi spominje švedski tenk koji se bori na ruskoj strani i tada proklinje "neutralne" šveđane....

Pitanje za vlasnike t54: kako ste izgrindali onaj najjači top? Da li ide turet i top bez gusjenica? koliko sam zbrojio tone ide, ali me interesira kako to opčenito utječe na tenk. Grindanje topa je božja kazna na t54, ostali tieri imaju mogučnost za t8 top u startu, na t54 dobiješ onaj t7šit sa t44 koji nemože ništa probiti. U 20 partija 3 killa...{#}

13 godina
odjavljen
World of Tanks

Ovaj možda?

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
hoss kaže...

I ja sam obožavao Hassela, i nebi bilo loše ponovo se prisjetiti nekih detalja. U sječanju mi je ostao jedan detalj: u jednoj knjizi spominje švedski tenk koji se bori na ruskoj strani i tada proklinje "neutralne" šveđane....

Pitanje za vlasnike t54: kako ste izgrindali onaj najjači top? Da li ide turet i top bez gusjenica? koliko sam zbrojio tone ide, ali me interesira kako to opčenito utječe na tenk. Grindanje topa je božja kazna na t54, ostali tieri imaju mogučnost za t8 top u startu, na t54 dobiješ onaj t7šit sa t44 koji nemože ništa probiti. U 20 partija 3 killa...{#}

Ah onaj stari LB-1 sa 175mm penetracije, meni je top ok za mediuma. Problem je što moraš uvijek s boka prići jedino tad možeš probit tier IX+ tenkove

Živa koma je bio t-54 na test serveru, prvo sam uzeo turret pa top pa gusjenice pa motor ak se sjećam dobro.

Što se tiče jagdtigera, onih 250mm je zaqrac jer nema nikakvog zakošenja, jest da ćeš bit otporan na topove do 225mm (ali ne i HE kod slabijih topova), ali ovi od 225+ će probijat, samo treba gađat malo lijevo ili desno od topa i prolazi garant.

Problem je kao što sam rekao je to što nema zakošenja, jest da nije 90° nego je ~80° no to dodaje samo ~3-5mm na onih 250mm. Tek kada je to oko 60° dolazimo do relativnog oklopa od ~300mm što je već možemo reći neprobojno kao t95.

I još jedva stvar što se tiče IS-7 protiv Mausa i E-100 u facehug-u, nije nemoguće ubit IS-7, pametni igrači su me gađali gore u poklopce na kupoli i probijali me bez većeg problema, a nakon što puknu samo zakrenu turret da ih nemogu probit, u tom slučaju sam otišao nazad malo i pogodio ih u lower plate.

Like an army falling one by one by one...
17 godina
neaktivan
hoss kaže...

Hassel je bog.Sve knjige procitao,kad pocnes nemozes stat.Preporuka za sve koji nisu,necete se razocarat.Kaznjenicka bojna u njemaca,sve banditi,lopovi i ubojice na prvoj liniji u tenku {#}

http://www.svenhassel.net/index.html

PanterA
17 godina
neaktivan
World of Tanks

Wittman je ovaj sa knjigom{#}

PanterA
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice