World of Tanks izdvojena tema

poruka: 55.522
|
čitano: 9.368.895
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
World of Tanks

Majko draga ja nisam mogao vjerovati kad sam čuo koliko ljudi ovo igra, pa da vidim, skinut ću je i ja, makar nije mi baš jasno što je toliko zabavno u borbi tenkovima {#}

LoL NordicEU : Heineken01

0 0 hvala 0
16 godina
Re: World of Tanks
KKristijan kaže...

Majko draga ja nisam mogao vjerovati kad sam čuo koliko ljudi ovo igra, pa da vidim, skinut ću je i ja, makar nije mi baš jasno što je toliko zabavno u borbi tenkovima {#}

Mozda je u pocetku pomalo dosadno ali kasnije kad ono pazis di gadas, sakrivas loše oklopljen dio tenka, razmislajs dal te artiljerija vidi postane dosta zabavno. 

14 godina
neaktivan
World of Tanks

cant wait super pershing {#}

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
World of Tanks
Bas sam malo citao o onoj haubici i psihološkim učincima.

nažalost 90kg granata s 20kg eksploziva (trotila) ne može prevrnuti tenk 50 tona, i da smo imali 100 tih haubica rat nebi prije bio gotov... jer je uzasno kompleksna, problem s transportom, problem s montiranjem, nije za kameni teren, nije se moglo priuštiti 14 članova posade po haubici, spor režim paljbe, zanimljivo da ni jedna gardijska brigada ih nije imala u svom sastavu iako smo imali 1000 komada granata.
Najbrže što se mogo pucati 3 granate u 2 minute s maksimalnom posadom uz pogrešku do 50 metara...

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
World of Tanks
Pogreska od 50 m je fatalna, pa to je beskorisno.

Stari mi je bio u artiljeriji,radio je racune za koordinate. Pogreska na 13. decimali znaci da top fula 1 m, a to je nedopustivo kada imate neprijatelja u kuci 3 m dalje od vlastitih polozaja.
Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
World of Tanks

Zato je pogodno imati npr 10ak takvih haubca u nizu i nek gađaju objekte na daljinu + da određene granate imaju aktiviranje prije nego udare u zemlju zbog veće eksplozivne moći.

To i je primarna namjena ovako veliko kalibarske haubice, napadanje utvrđenih bunkera, zgrada i slično a ne gađanja T-50-2 tenkova :) :) :)

No opet gle, 16.5km dometa, pogreška  cca 50 metara...računaj koliki je uopće izlazni kut granate iz cijevi. Što je manji domet granate veća je preciznost, tako da vjerujem da je na 8km dometa pogreška cca 25 metara.

Uzmite za primjer Nazi Flak Tower iz WW2..

http://en.wikipedia.org/wiki/Flak_tower

Saveznici su rekli da ni jedna 203mm granata nije mogla probiti tu betonsku strukturu, samo se malo betona smrvilo s nje i ništa, neoštećene su bile unatoč stalnom granatiranju. Armirani betonski zidovi su bili debeli 3 i pol metra. Jedino se to moglo probiti 450mm brodskim topom, no takav top ima doseg 40km a utvrde su daleko u kopnu.

Inače najveća debljina koju 203mm Howitzer može probiti je 1.4m

Inače primjer pablje dotične http://youtube.ng/watch?v=obgpd-6-ZSE&feature=related

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 11:32 (Ziga).

2 0 hvala 0
15 godina
dedaa kaže...
Proz0r kaže...

Zanima me vaše mišljenje o vama najboljem tier VIII premium tenku.

Najzabavniji je Type, KV-5 je mrga kada je prvi na listi i kada ne naleti na drugoga Tiera 8.

Lowe je spora krmača s kojom je dosadno igrati, zarađuje lošije od Typea zbog skupih granata. T34 je navodno dobar ali nemam ga pa nemogu niti suditi.

evo da i ja dam svoj sud i misljenje dodatno potaknut nubom{#} kojeg sam nedavno sreo ingame:

ima kv5 i lowe al su mu "bezveze"{#} pa bi kupio t34{#}

na frendovom acc sam probao kv5 dok je bio stok sa posadom na 50% (on je dijete od 9 god kojemu je mama kupila tenk i vise ne igra) i tenk je sra** zesce-spor,top ne probija nist malo jace oklopljeno i u biti je to veliki  kv 2 (kv nekad) i meni nije nimalo seksi (citaj poseban,zabavan,da poziva na igru)

ja sam mu malo levelal posadu,stavil ramer i vertikal,vise nije bilo para za jos nesto

i kad mu se doda benzin(koji se naravno kupuje samo na popustima) onda donekle moze se pokrenut i imat utjecaja na ishod bitke

plus mu je da su granate jeftine (107mm je 270cred mislim)

oklop je dosta dobar i mene je u is3 znal dosta nalupat i doslovno sam bjezal od njih (panicno dapace{#}) nadajuci se da me ne ulovi{#}

naravno to je bilo prije bl9. sad idem na njega i busim ga kak hocu{#}

inace sa topovima prije bl9 koji imaju 175 pen-100 i 122mm se moze probit odnaprijed u one male smijesne kupolice(R2D2) ak se dobro cilja- nedavno sam na malinovki se namucil sa su100 i 10mm da 2 kv5 zaustavim i zrokam uz pomoc 2-3 suigraca-najcesce ih detracka i onda treba precizno nisanit kupolu..jednog sam ja potrgo,drugog arty

enivej, ak si sa kv5 na vrhu liste onda si steel wall i mozes ih dosta pobit

ak si sredina ili dno onda si mrtav cim te detrackaju ili ak te arty promasi opet si baj baj

sto se tice t34:

tenk je spor,sporo relouda i okrece kupolu, u odnosu na t34 tier9 bivsi su mu traverse speed obadva smanjili na pola

al je top najjaci u tiru 8 premiumima

busi sve,vrlo je precizan,ali sam i dingal sve,od kv1, artija tir 6-8, amx 12 i 13, cudo jedno,nemozete vjerovat dok ne probate

nisan se smani ko na stugu 7.5 L70 znaci jako malo

i jos nesto dobro kod amera,negativna elevacija topa,znaci idete uzbrdo na ravnicu gdje neko ceka i prije cete vi njega moc gadjat nego on vas(pod uvjetom da nije amer)

dodatni benzin isto tako dobro dodje zbog pokretljivosti

posada ima brothers in arms (+5% na skill), comander ima mentor, guner snap shot, driver smooth ride, loaderi safe stowage i adrenaline rush mislim,sad su negdje na 80%

od opreme je rammer(jer se osjeti zbog sporog relouda) i gun drive(posto je to vecinom snajper ako zelim napravit stetu i imat zarade bez premiuma)

na portalu wot-a u filmu o novim rusima i u onom starom filmu o tajpu-kung fu fighter ima jedna dobra ideja za opremu:

gun drive i vertikal zajedno,to omogucava daleko brze nisanjenje kad se stane da se opali (inace top prije nacilja nego sto napuni)

posto sam bio prodao opremu kad sam uzimal is3 (lol 3 milje samo od opreme) sad nemam vertikal gore nego camo net

inace cu jos eksperimentirat malo s opremom i skilovima da vidim koja je optimalna kombinacija da tenk bude malo responzivniji i okretniji

ubacio bi tu jos i ono za vozaca preventive maintainance(smanjuje vjerojatnost pozara) i za gunera safe stowage(isto kao wet ammo rack) ako jos nemam to-nisam sad siguran pisem napamet,ali tek kad posada krene na 3.skil posto su to perkovi i rade tek kad su 100%

inace loader nema nijedan poseban skill sve su perkovi,a skilovi su opceniti camo,fire,repair,brothers in arms

i prema vidjenom u test serveru opceniti skilovi ce ostati kod prebacivanja posade,a ostali ce biti specificni zj. vezani za taj tenk i kod prebacivanja ce trebat ih resetirat

inace svi vicu tu na forumu da je prvi skil uvijek repair-da i koristan je dok ne dodje do 100% nakon reseta-jer se odabere neki perk koji je korisniji i opet se uzme za novi repair i tako dok se sve ne popuni

btw t34 ide 34km/h max i niz skakaonicu

lowe-a i tajpa nisam probal pa nemogu sudit,osim po tome kakvi su protivnici-lowea busi vec t-34 sa 57mm s boka,dok je tajp malo tvrdji,al ti ostavljam da napisu oni koji ih imaju i voze

i da ak neko opet napise jel sam dostojevski, odgovor je DA,jesam{#}

@ ziga primjetil sam iz tvojih SS-a da ne kupujes consumables na akciji-kupi po 200 repair kita, med kita i fire eqstinguishera kad su na akciji(jednom mjesecno do sada) i usparaces dosta cred,a posto su placeni pola cijene ako u bolo kojem trenutku ti usfali love,prodas nesto od toga i nisi nis izgubil sam si lovu okrenul

jer nema smisla grajndat beskonacno i uvijek bit  blizu nule ili na nuli-malo strpljenja se isplati

a i konacno su vretili akcije 2x cred za neke tenkove pa se da i bez prem tenka i acc dobro zaradit

17 godina
neaktivan
World of Tanks

Jedno pitanje (koje je vjerovatno već bilo sto puta {#} )...Da li mogu kupiti gold preko interneta bez da imam paypal account?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Riker kaže...

Jedno pitanje (koje je vjerovatno već bilo sto puta {#} )...Da li mogu kupiti gold preko interneta bez da imam paypal account?

Da, direktno kreditna ili debitna kartica

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
13 godina
neaktivan
Riker kaže...

Mozes, imas poklon kartice Visa Electron npr. za kupit

Osobno sam uzimao u Zagrebackoj banci, u vrijednosti 100-200-500-1000kn , i toliko imas na racunu, placa se naknada od 8-12kn za izdavanje poklon kartice.

17 godina
neaktivan
World of Tanks

I još jedno pitanje...Da li s premium računom mogu prebacivati iskustvo zarađeno s jednim tenkom (koji je elite) na drugi tenk?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Riker kaže...

I još jedno pitanje...Da li s premium računom mogu prebacivati iskustvo zarađeno s jednim tenkom (koji je elite) na drugi tenk?

Ne.

Prebacivanje free xp ide preko zlata, nebitno je jeli imaš premium ili ne. Bitno je da imaš zlata na računu i onda preko toga. I free xp se može koristit za bilo koji tenk jer je...ono...free xp. Get it? :P

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
14 godina
neaktivan
ED63 kaže...
dedaa kaže...
Proz0r kaže...

Zanima me vaše mišljenje o vama najboljem tier VIII premium tenku.

Najzabavniji je Type, KV-5 je mrga kada je prvi na listi i kada ne naleti na drugoga Tiera 8.

Lowe je spora krmača s kojom je dosadno igrati, zarađuje lošije od Typea zbog skupih granata. T34 je navodno dobar ali nemam ga pa nemogu niti suditi

Type je po videnom najbolji,najokretniji,jeftine granate,brz,nadam se da ce takav biti i super pershing kad izade {#} ja sam na T34 stavio vertical,rammer,vent,jer uvijek iz pokreta pucam {#},a i to je taman za manje odstupanje kruga kod okretanja kupola i sl.

Xc
15 godina
neaktivan
ED63 kaže:

sto se tice t34:

tenk je spor,sporo relouda i okrece kupolu, u odnosu na t34 tier9 bivsi su mu traverse speed obadva smanjili na pola

busi sve,vrlo je precizan

Nemas ti blage veze o cemu pricas.

WoT: BlackRainCRO
17 godina
neaktivan
pandza94 kaže...
ED63 kaže:

sto se tice t34:

busi sve,vrlo je precizan

Nemas ti blage veze o cemu pricas.

Precizan je, ali nije bas idealan, ne mogu ga usporediti sa Lowe (jer Lowe nisam nikad vozio), ali je malo manje precizan od recimo duge 105-ice sa King tigera, no možda se još malo i popravi kad razvijem do kraja BiA. Napomena za ovaj tenk je obavezno maksimalno koristiti hull down, jer ti trup stvarno buši svatko (uključujući L70 sa PziV), a puno igrača ne zna za weak-spotove na kupoli pa se uspije sasvim dobro odigrat.

15 godina
World of Tanks

Puno igrača ne zna za weakspotove na kupoli?

Jedino kaj se ne može probiti je gun mantlet sprijeda, ostalo čim te pogleda, izbuši te. Pogotvo kad si u hull downu pa ti "štrajfa" kupolu do hatcha.

I da, T34 nije precizan, ne može se mjeriti sa Loweom što se toga tiče.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
World of Tanks

Dvoumim se oko gun-a za Tiger II. Koji bi bilo bolje da uzmem long 88mm ili onaj zadnji 10.5 cm?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
World of Tanks

naravno da ces uzet zadnji!

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
World of Tanks

Malo sam proučavao statistike nakon borbi i otkrio sam da Capanje neprijateljske baze donosi jako puno efficiencyja...

Recimo, u jednoj mojoj borbi (AMX-13-75), napravio sam oko 800 dmg, zaradio sam oko 500 exp, ali sam u toj borbi dobio 16174 efficiencyja jer sam capao bazu i dobio invader medalju.

Mislim da se baza čak i ne mora do kraja capati jer sam u jednoj borbi capao do 40% nakon čega je moj tim uništio sve neprijatelje na drugoj strani mape. U toj borbi sam imao oko 9000 efficiencyja.

Jućer sam namjerno počušavao čim više capati i efficiency sam za 1 dan podignuo sa 1127 na 1131.

Znam da efficiency nije jako bitan, ali ako netko želi imati većega ( {#} ), eto mu način kako da ga podigne.

Tko visoko leti, štedi gorivo.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 12:20 (Shamrock).

0 0 hvala 0
15 godina
Shamrock kaže...

Malo sam proučavao statistike nakon borbi i otkrio sam da Capanje neprijateljske baze donosi jako puno efficiencyja...

Recimo, u jednoj mojoj borbi (AMX-13-75), napravio sam oko 800 dmg, zaradio sam oko 500 exp, ali sam u toj borbi dobio 16174 efficiencyja jer sam capao bazu i dobio invader medalju.

Mislim da se baza čak i ne mora do kraja capati jer sam u jednoj borbi capao do 40% nakon čega je moj tim uništio sve neprijatelje na drugoj strani mape. U toj borbi sam imao oko 9000 efficiencyja.

Jućer sam namjerno počušavao čim više capati i efficiency sam za 1 dan podignuo sa 1127 na 1131.

Znam da efficiency nije jako bitan, ali ako netko želi imati većega ( {#} ), eto mu način kako da ga podigne.

buahahahaaaa...........

na čemu si ti............

13 godina
neaktivan
World of Tanks

Najjači smo {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
ushirlo kaže...

buahahahaaaa...........

Neznam na čemu bi bio...

Evo Screenshoteva dolje. Statistike pratim sa WoT Loggerom.

Efficiency Efficiency
Damage u istoj borbi (67) Damage u istoj borbi (67)
Experience Experience
Tko visoko leti, štedi gorivo.
15 godina
ushirlo kaže...
Shamrock kaže...

buahahahaaaa...........

capanje daje dosta eff.. al stim da je izašla nova formula i da se cap vise ne broji toliko ko prije,  i nekima je pao eff za 100 200 , meni je npr narastao za 100

http://wot-news.com/index.php/stat/calc_new/ru/

http://wot-news.com/index.php/stat/calc/en/

koliko sam čuo komentare ekipe iz klana, kažu da je u xvm koji koriste nova formula sad.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 12:48 (anarky1988).
15 godina
neaktivan
World of Tanks

Ma yebo vas "efišinsi rejting"....to najveće statističko sranje otkako je otkriveno.

Najobičnija brojka koja nema nikakve veze sa igračevim iskustvom i načinom igranja.

Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
World of Tanks

malo da se  i ja pohvalim :)

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
World of Tanks

koje skilove da stavim na ekipu iz AMX-a 12t? naravno ekupu cu prebacit u 13 75

hvala

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite