Total War: Rome 2

poruka: 1.409
|
čitano: 323.532
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Total War: Rome 2
Abomb kaže...

- Pa onaj osjecaj kad Mujo(battle advisor) kaze "The enemy general is dead"

- Ili onaj osjecaj kada flankas protivnika i kad zastave pocnu trepterit bijelo jedna za drugom.

- pa ona opsada grada koja ima samo jedan ulaz, routas sve protivnicke vojnike i stavis svoje na taj jedini izlaz, i pokoljes doti jednog.

- Ili onaj pokolj kada napravis sa nekoliko grupa ballista dok te protivnik ide napast...

- Ona strka kada se neprijatelj povlaci a ti mu nisi ubija generala...

Plus upravljanje samim carstvom... Tu provodim jako puno vremena! Na legendary treba dobro razmislit prije svakog poteza jer nema spremanja... A sistem regije/provinije je odličan.

Do sada sam razvijao vosku za osvajanje željenih regija, ali sada mi pati ekonomija jer nemam novaca za unaprijeđenje građevina po gradovima pošto je sve otišlo za vojsku...

Tome ne pomaže i činjenica da već drugi osvojeni grad ima građevine koje nisu dostupne mojoj frakciji te ih treba srušit i napravit nove... Primjer Nicomedia...

A u planu je i osvajanje teritorija Seleucid frakcije pošto drži preostali dio "mog" poluotoka te Sardes koju su "Satrapy" sa njima... A i moćni su te smo u dobrim odnosima...

....ali odnosi zahlađuju zato jer sam izdo Pergamon frakciju nakon šta sam im ponudio non-agressive pakt jer su mi se približili gradu, a ja sam imao priliku osvojiti jednu regiju te sam morao poslati cijelu vojsku na nju. Da bi bio siguran da mi glavni grad neće biti napadnut ponudio sam Pergamnu pakt koji sam ubrzo prekršio te je frakcija otišla u povijest... Sada su mnoig ljuti na mene...

Kao šta rekoh na puno toga treba pazit na legendary radi nemogućnosti spremanja šta mi definitivno daje na igrivosti

Uglavnom ima taktiziranja i razmišljanja... Tri četiri turna, par bitki i cca dva sata prođe...

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 15:02 (doktor1).
17 godina
odjavljen
Vakaka kaže...

Pišem iz iskustva s dotičnom igrom na određenoj težini (da ne ispadne da se pušem) s neznam koliko već utrošenih sati...

Točno odatle i ja imam iskustva: iz igranja originalne igre sa Steama na konfiguraciji X, za što sam dao slike i video više puta. Ono gdje ja vidim problem je kad se nađe osoba A koja pljuje po igri jer njoj ne radi. Odakle ovo "8/10 ljudi"? U tome je problem, što svatko uzima uzorak koji mu odgovara, a to su nevjerodostojni podaci. Kad budem imao malo više vremena, izvući ću podatke sa službenih foruma skriptom, da vidimo koliko je zaista aktivnih korisnika koji se žale pa ćemo usporediti podatke s prodajom i tako to.

Inače, moja jedina bitna zamjerka igri je i veliki show stopper za mene. Izračun turnova (barem na legendary/hard) traje predugo. Igra koristi samo 1 thread, a turnove bi trebala moći računati paralelno na x jezgara koliko imam. Šteta je što nisu koncipirali turnove tako da svaka frakcija igra neovisno, nego je zapravo niz frakcija koje čekaju svoj red (što nije ni realistično niti ima smisla). Da su izveli stvar paralelno, igra bi mogla koristiti najmanje n+1 jezgara za n frakcija, što bi dalo ogromno ubrzanje kod izračuna turnova za svakoga tko ima dual core ili više. i5, i7, AMD pogotovo u svojoj cijeni i tako to. Da ne govorim da je možda moguće i da je AI koristio mape odluka koje se mogu izvesti na matricama i onda izvoditi na GPU-u, što bi sve ubrzalo par desetaka stotina posto...

Ovako na i5 turnovi traju (izračun kad stisneš end turn) predugo i sve dulje kako napreduje kampanja. Užas za igrivost.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 15:15 (Tonči).
16 godina
Tonči kaže...

Inače, moja jedina bitna zamjerka igri je i veliki show stopper za mene. Izračun turnova (barem na legendary/hard) traje predugo. Igra koristi samo 1 thread, a turnove bi trebala moći računati paralelno na x jezgara koliko imam. Šteta je što nisu koncipirali turnove tako da svaka frakcija igra neovisno, nego je zapravo niz frakcija koje čekaju svoj red (što nije ni realistično niti ima smisla). Da su izveli stvar paralelno, igra bi mogla koristiti najmanje n+1 jezgara za n frakcija, što bi dalo ogromno ubrzanje kod izračuna turnova za svakoga tko ima dual core ili više. i5, i7, AMD pogotovo u svojoj cijeni i tako to. Da ne govorim da je možda moguće i da je AI koristio mape odluka koje se mogu izvesti na matricama i onda izvoditi na GPU-u, što bi sve ubrzalo par desetaka stotina posto...

Ovako na i5 turnovi traju (izračun kad stisneš end turn) predugo i sve dulje kako napreduje kampanja. Užas za igrivost.

istina, no postoji li mogucnost da igra kalkulira sta mu radi susjed ili netko sa kime je u ratu? da ide paralelno onda frakcije nebi bile sinkronizirane. Ovako mozda kalkulira sto mu neprijatelj radi i onda druga frakcija se ponasa u skladu sa time...

zna li se uopce kako turn djeluje? Sto se uracunava

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 15:37 (Abomb).
17 godina
odjavljen
Čeka li tebe tko da zakoračiš ili svatko za sebe? Dakle, reakcije moraju biti na događaje na istom timelineu, ne jedne iza drugih. No, to je već dizajn za koji ne znamo postoji li sada, ali 99% ne.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Čeka li tebe tko da zakoračiš ili svatko za sebe? Dakle, reakcije moraju biti na događaje na istom timelineu, ne jedne iza drugih. No, to je već dizajn za koji ne znamo postoji li sada, ali 99% ne.

Tu si malo zabrijao. Pa i ti igraš nakon što si vidio sve poteze ostatka ekipe. Turn based strategija bejbe, a ne RTS.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
17 godina
Tonči kaže...
 nego je zapravo niz frakcija koje čekaju svoj red

A šta se radi u turn based strategijama?

Strategija na poteze...

Ja odigram, nakon mene Pero, nakon njega Ante, tada Radojko itd...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 16:18 (doktor1).
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
Tonči kaže...

Tu si malo zabrijao. Pa i ti igraš nakon što si vidio sve poteze ostatka ekipe. Turn based strategija bejbe, a ne RTS.

doktor1 kaže...
Tonči kaže...
 nego je zapravo niz frakcija koje čekaju svoj red

A šta se radi u turn based strategijama?

Strategija na poteze...

Ja odigram, nakon mene Pero, nakon njega Ante, tada Radojko itd...

Ne baš. Veći dio poteza koje obavlja AI je posve neovisan i može se izvršavati paralelno. Postoje matematičke metode kako se može i izračunati šansa za interakciju u odnosu na dozvoljeno vrijeme (postoje igre na poteze koje se zasnivaju na paralelnim potezima s određenim vremenom), tako da nema potrebe za čekanjem serije. Također, Civilization 4 i kasnije naprednije Civilization 5 paraleliziraju turnove i tako koriste i 8 jezgara (najviše što sam vidio).

Nadalje, u kontekstu turn baseda, AI(svi) i igrač su posve odvojene instance. Ne postoji mnogo razloga zašto upravo AI igrači ne bi paralelno "igrali".

13 godina
Tonči kaže...

Naravno da neću, osim ako ti svoje okvirno nabacivanje o "problemima" u igri nemaš namjeru zadržati za sebe. Iz tvoje perspektive igra ima strašnih problema jer po forumima "puno" ljudi piše kako ih ima, a zapravo se u stvarnosti radi o sitnom broju igrača koji su bučni baš zbog toga što oni zadovoljni ne pišu.

Eto, meni od prvog dana radi besprijekorno i nisam jedini, dapače, drastično nas je više od ovih kojima ne radi. {#}

vrhunsko trolanje i izvlacenje statistika iz guzice..

radi ti besprijekorno i to od prvog dana..ma bravo..AI je pogotovo besprijekoran kad stoji nakon iskrcavanja na obali i ne mice se i ne mozes ga napasti ili kad igras MP i pojavi se famozni sync problem ili kad ti jedinice izgledaju ko zombiji

dakle, igra je besprijekorna ako zanemarimo AI, grafiku i cijeli multiplayer

bit ce mi manjinski debili se urotili (ukljucujuci i modere i teske fanove na tw center forumu) da pokvare igru vama kojima besprijekorno radi..nemam pametnijeg posla u zivotu nego pisati lazi o igri koju sam platio kojih 300kn, jel? a i ovi glupani iz creative assemblya izdaju patcheve svaki tjedan sa 2 stranice bug fixeva zbog nas povlastenih par.. izvlace iz guzice te bugove kad igra od prvog dana radi besprijekorno?

Kad budem imao malo više vremena, izvući ću podatke sa službenih foruma skriptom, da vidimo koliko je zaista aktivnih korisnika koji se žale pa ćemo usporediti podatke s prodajom i tako to.

Ajde puno ti srece zelim s tom skriptom i pretpostavkom da svi koji su kupili igru se i registriraju na sluzbeni forum (ja npr nisam, nego listam bugove ovdje)..

doduse logika ti ocito nije jaca strana kad se uzmu u obzir one tvoje nebuloze oko CPU threadova i turnova

no dobro, kad budes trosio novce koje si zaradio (a ako jesi i ovakvog si stava onda se mani droga, nisu za tebe) valjda ces onda i shvatiti zasto se ljudi zale na polu proizvode

17 godina
Tonči kaže...
(postoje igre na poteze koje se zasnivaju na paralelnim potezima s određenim vremenom), tako da nema potrebe za čekanjem serije. Također, Civilization 4 i kasnije naprednije Civilization 5 paraleliziraju turnove

I šta se dogodi kada stisneš End Turn u Civilizaciji 5 - čekaš....

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Odakle ovo "8/10 ljudi"? U tome je problem, što svatko uzima uzorak koji mu odgovara, a to su nevjerodostojni podaci.

Pa vjerojatno se žali 8/10 ljudi na njihovom forumu, no...

no meni steam kaže da 213K igrača igra TW II Rome

da na forum svako stavi samo jedan post, forum bi im umro, stoga ostaje pitanje koliko ljudi stvarno posta na forumima?

10K max?

znači žali se cca 3-5% populacije

ako pak uzmemo da je 3% reklamacija standard, o čem pričamo?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 18:56 (Darky).
15 godina

Zašto Tončija uopće doživljavate, pustite ga da piše, on je sretan kad piše gluposti a još sretniji kad netko to i pročita. Samo ignore, otići će nakon nekog vremena.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
4 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
Darky kaže...
Tonči kaže...

Odakle ovo "8/10 ljudi"? U tome je problem, što svatko uzima uzorak koji mu odgovara, a to su nevjerodostojni podaci.

Pa vjerojatno se žali 8/10 ljudi na njihovom forumu, no...

no meni steam kaže da 213K igrača igra TW II Rome

da na forum svako stavi samo jedan post, forum bi im umro, stoga ostaje pitanje koliko ljudi stvarno posta na forumima?

10K max?

znači žali se cca 3-5% populacije

ako pak uzmemo da je 3% reklamacija standard, o čem pričamo?

To pokušavam reći, no nikako na zelenu granu. Hvala što razmišljaš... :)

16 godina

Onda mi vas dvojica objasnite zasto bi CA  davao dvije izjave pune isprika i zasto bi rekli kako ce pecirat igru svaki tjedan dok ne rijese sve  probleme?  Zbog 2 % igraca? Nije mi jasno

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zašto uopće mislite da svatko sa problemima posta na forum? Ni to mi nije jasno..

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Ne baš. Veći dio poteza koje obavlja AI je posve neovisan i može se izvršavati paralelno. Postoje matematičke metode kako se može i izračunati šansa za interakciju u odnosu na dozvoljeno vrijeme (postoje igre na poteze koje se zasnivaju na paralelnim potezima s određenim vremenom), tako da nema potrebe za čekanjem serije. Također, Civilization 4 i kasnije naprednije Civilization 5 paraleliziraju turnove i tako koriste i 8 jezgara (najviše što sam vidio).

Nadalje, u kontekstu turn baseda, AI(svi) i igrač su posve odvojene instance. Ne postoji mnogo razloga zašto upravo AI igrači ne bi paralelno "igrali".

Nisam upoznat sa tom tematikom, idem na nekakvu logiku. Vjerujem da bi tribalo ic nekakvo paralelno djelovanje, ali to nije bas izrazeno to u TW-u, bar ne u ovom slucaju.

Mozda da je postavit pitanje na TW forumu i nadat se nekakvom developeru da objasni u grubo?

17 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Onda mi vas dvojica objasnite zasto bi CA  davao dvije izjave pune isprika i zasto bi rekli kako ce pecirat igru svaki tjedan dok ne rijese sve  probleme?  Zbog 2 % igraca? Nije mi jasno

Zato što se isprike pišu i za 10 igrača, a ne par posto.

Da se gleda po forumima gotovo svaka igra bi bila potpuno neigrivo smeće, jer na forumima uglavnom visi ekipa kojoj nešto ne radi i traži pomoć.

Nemoj se nikad ravnati po forumima, jer će ti s prvom glavoboljom doći i tumor na mozgu, rak kostiju, leukemija i kronični blablatitis. Ekipa na forumima uglavnom piše o lošim iskustvima i traži rješenja.

Kad si zadnji put vidio nekoga da je otvorio temu naziva "Sve mi radi, nemam problema s AI-om i igra je kraj svijeta"? Nikad? Možda zato što takve stvari ne treba pisati.

P.S. Napadali su me s kopna i mora, a jedinice su nakon iskrcavanja išle svojim poslom. Nisu stajale na obali. Jedina bedasta situacija koja mi se dogodila je bila jedan napad grada sa zidinama u koji je AI ušao bez strojeva za probijanje vrata itd. Al to je bila iznimka i dalje su se ponašali normalno.

Priznajem da nisam veteran kao neki u temi, međutim sumnjam da to igra zna pa da se meni ponaša drugačije.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže..

P.S. Napadali su me s kopna i mora, a jedinice su nakon iskrcavanja išle svojim poslom. Nisu stajale na obali. Jedina bedasta situacija koja mi se dogodila je bila jedan napad grada sa zidinama u koji je AI ušao bez strojeva za probijanje vrata itd. Al to je bila iznimka i dalje su se ponašali normalno.

Priznajem da nisam veteran kao neki u temi, međutim sumnjam da to igra zna pa da se meni ponaša drugačije.

pih, pa opće je poznata stvar da AI da malo rakije svojim vojnicima prije juriša, kako bi ih ohrabrila

u tvom slučaju malo su previše cugnuli pa zaboravili ovna kod ražnja {#}

17 godina
Danny_HR kaže...

P.S. Napadali su me s kopna i mora, a jedinice su nakon iskrcavanja išle svojim poslom. Nisu stajale na obali. J

I tako borba nasred trga u gradu, krv se proljeva, ljudi vrište, pojačanje dolazi i odjenom...

....plovi brod pokraj nas po suhom... {#}

Odmah mije kroz glavu prošlo ovo...{#}

*staviti na 3:10

Inače to je bilo nakon prve zakrpe...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 9:37 (doktor1).
17 godina

Nvidia FXAA radi odlično sa igrom. Pet puta bolji od igrinog MLAA... Preporuka...

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
...

What he said.

16 godina
neaktivan

Official patch 3 je vani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Da? Meni se jos nista nije skinulo na Steamu :(

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
16 godina
Tsar kaže...

Ne nego fix za alt tab i mijenjanje rezolucije na osmici plus fix nekakvog laga na mapi.

WoT: GuntherPrien
15 godina
neaktivan
dedaa kaže...
Tsar kaže...

Ne nego fix za alt tab i mijenjanje rezolucije na osmici plus fix nekakvog laga na mapi.

Aha onda je i dalje Beta, sam su to fixali, vec sam mislio da se nes sj*balo.

16 godina
neaktivan

Nezz igrao sam prije tog fixa, ugasio igru i opet usao za nekih 10 min. Igra mi poslije ovog fixa puno puno bolje radi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, evo mogu potvrditi da s ovim 3. Patchem imam poprilican napredak, igram sve na Ultra + AA u bitkama 30+ a na mapi 45-60(nekad padne na 30), istina treba to jos ispolirat, al je ok :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 21:54 (AsAsiN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

postoji li mod koji produžuje putanju kojom se jedinice mogu kretati unutar jednog turna,zato jer mi je ovo sada premalo

0 2 hvala 0
16 godina
Nitro233 kaže...

postoji li mod koji produžuje putanju kojom se jedinice mogu kretati unutar jednog turna,zato jer mi je ovo sada premalo

zašto bi netko pravio takav mod?

to bi bilo više kao varanje...jedan dio taktike gubi smisao

17 godina

Ali zbilja se pitaš kako su mogli izbacit oakvu igru kada vidiš ova sranja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
doktor1 kaže...

Ali zbilja se pitaš kako su mogli izbacit oakvu igru kada vidiš ova sranja...

Ovo je čista laž. Namještaljka. Urota forumaša. Ovako šta se Tončiju nije nikad dogodilo{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice