Koji vam je bolji serial ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stronghold, jer ostale nisam igrao...
Od ove tri igre igrao sam samo Stronghold.
No za Anno i Settlerse sam citao recenzije, gledao gameplay, slike...
Istina da to nije isto kao kad igraš igru, ali Stronghold po meni najbolji.
Zavisi sta volis.Po meni je takodjer bolji Stronghold.
Stronghold, jer ostale nisam igrao...
Ja jesam još i Settlerse ali Anno ni jedan.
Strongohld mi je najbolji, Settlersi mi nekak više teže k ekonomiji (slično recimo novijoj igri Grand Ages Rome) i to me ne zanima jer za to imam Civ serijal.
Ali to su obje igre koje sam igral prilično davno.
Kolko znam, Settlersi su izlazili dalje, a Stronghold čini mi se, ne.
Uglavnom, igral sam Stronghold i Settlerse koji su bili tad novi (ne znam koji 1 ili 2).
Stronghold mi je dobar jer znam da sam se igral s map editorom, napravil bi ogromne vojske i pustil ih da se "kolju", baš ko i na jednom Total War dijelu (ne znam kojem, staro je uglavnom)
Stronghold- uglavnom nije nešto pretjerano zahtjevna ekonomija, samo radiš brdo vojske i ratuješ protiv drugih
settlers- treba dobro razraditi ekonomiju, napraviti sve zgrade na pravilan način kako bi sve skladno funkcioniralo, da svega ima dovoljno. Posjede osvajaš tako da zauzimaš one neke tornjeve, pa kad ga zauzmeš, posjed koji taj toranj pokriva, postane tvoj. Treba dosta vremena da se dođe do vojske, jer ima dosta zahtjeva. Koliko me sječanje služi, u igri nema nikakvih novaca, nego se sve plaća materijalom.
anno- igra u ideji slična settlersima, ali više je sve razrađeno. Ovdje imaš novce kao jedno od glavnih platežnih sredstava za sve. Ljudima možeš nametati poreze, u skladu sa njihovom "srećom" u životu, za koju trebaš raditi određene zgrade ili uvijek moraš imati određenih proizvoda. Radnja se događa na otocima, tako da recimo, na otoku gdje počinješ, nema preduvijeta za napraviti plantažu duhana, onda moraš na drugom otoku raditi plantažu i povezati taj otok sa glavnim trgovačkom linijom da ti redovno dovozi duhan, ili ako si tamo napravio tvornicu cigareta (tobacco), cigarete. Uglavnom, treba dosta vremena da sve izgradiš i razradiš. Ljudi mogu napredovati- pioniri-settlersi, pa još neka klasa, ima ih još...(dalje nisam došao). Treba dosta obratiti pažnju na raspodijelu novca, jer ako si u minusu, izgubiš sve pare, nemožeš više ništa. Ratovanje se odvija na tlu i moru.
Eh, to bi bilo ukratko ono što sam se sad sjetio. Ako imaš još kakvih pitanja, pitaj
aha, da, pitao si koji mi je najbolji serial. uh, neznam, svaka mi je dobra na svoj način
Ma igral sam ja i Stronghold 1 i 2 , legends,i onaj dodatak jedinici.
Od Anna sam igrao 1701 , 1703 i 1404.
A od Settlera sa igrao 3 i 5 .
Kod settlersa m ije dobo godišnja doba i sujkladno tome ekonomija.
Kod anna one latastrofe i puno kućica.
ove dvije su ujedni i malo zahtjevnije za mozak.
A stronghold je čista kalsika .
Sve je podjednako.
Mada je Legends katastrofa zbog dodanih dviju vrsta.
Pitam vas stratege da vidim vaša mišljenja.
Inače obožavam strategije .
RTS a ne na poteze.
Trenutno igram Anno 1404, Crusaderse sam igrao davno, Crusaderi su simple, udaris ekonomiju nabrzinu, nastancas vojsku i gazis sve redom... Al u Anno je sve zeznuto, sve se veze jedno na drugo, treba se stalno zezat sa detaljima planirati konstantno da sve posložiš u ravnotežu, svaki detalj je bitan, i zato mi je bolji Anno, uvjek je napeto, u svakom trenutku sve može otiči nizbrdo u nepovrat....
I dobo mi je kod annoa što treba proći dosta vremena dok nenapraviš prvog vojnika .
Ja sam igrao samo Anno 1404 i super mi je. To mi je jedna od boljih strategija koje sam igrao.:)
Nisam baš ljubitelj igara kao crusaderi jer ne volim igre na kojima kao što je Bocky rekao
nakrcaš nabrzakak vojsku i "kolješ sve pred sobom...
Dal mi neko može reći koliko zauzima settlers7?
Oko 6-7 gb ali ako nemaš,recimo,barem,quad ,3 gb ram i neku dobru grafu ne igraj.
Prvo ćeš moći igrati ali kad izgradiš toliko toga i odlučiš nastaviti drugi dan nećeš moć jer je jednostavn pre zehtjevno .