Pozzz, ufff, imam zadnja dva dana teškoća sa zergom protiv protossa. Evo danas sam jedno 7 puta ispao protiv protossa, samo jednu sam dobio (protiv nekog dibidusa).....
Igram zerga, i protoss mi se uvjek na poćetku zatvori, tj. rade onaj protoss choke point, gdje može proći samo jedan zelot, tako da 6pool i 10pool ne funkcioniraju (što je ok, nema cheesanja), ali
kada se jednom zatvore, nedaju se probiti nikako, a ako im se da dovoljno vremena - naprave colossuse, hrpu stalkera, immortale i tu i tamo koji void ray, to je to......game over.
I nikako, baš nikako nemogu sa zergom to kontrirati.....svi viću da probam sa hydrama i roachevima, ali nejde....brzi banelinzi ne valjaju, previše resorsa potrošiš za premalo, ako se techam, imam malo manju vojsku,
ako idem samo na vojsku, njihova je jaća......nije da sam skroz loš igrać, ali ovo me izluđuje.....i ko za vraga, sve danas koje sam odigrao su protiv protossa (osim dve protiv zerga koje sam dobio).....i da, scoutam sve,
širim creep, nisam supply blockan, radim fast expansion najćešće, i pokrivam manje više sve osnovne stvari....
Protiv lošijih tossova 11 pool može biti game over, obično misle da su sigurni s jednim zealotom koji zatvara taj prolaz i stalkerom iza. 11 pool napada nakon prvog larva spawna, tada imaš 22 linga sa speedom. Ja osobno igram 14 expand, 14 pool i 16 gas protiv njih i onda mutalisk i lingovi. Ako odu robotics heavy vojsku, dakle colossi/stalker/immortali samo napravi ultralisk+zergling kombinaciju i pojest ćes ga. Roach/hydra ne radi protiv colossa, nemoj ni pokušavat.