Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 733.285
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Starcraft i Starcraft 2
Zvekan kaže...

Pozzz, ufff, imam zadnja dva dana teškoća sa zergom protiv protossa. Evo danas sam jedno 7 puta ispao protiv protossa, samo jednu sam dobio (protiv nekog dibidusa).....

Igram zerga, i protoss mi se uvjek na poćetku zatvori, tj. rade onaj protoss choke point, gdje može proći samo jedan zelot, tako da 6pool i 10pool ne funkcioniraju (što je ok, nema cheesanja), ali

kada se jednom zatvore, nedaju se probiti nikako, a ako im se da dovoljno vremena - naprave colossuse, hrpu stalkera, immortale i tu i tamo koji void ray, to je to......game over.

I nikako, baš nikako nemogu sa zergom to kontrirati.....svi viću da probam sa hydrama i roachevima, ali nejde....brzi banelinzi ne valjaju, previše resorsa potrošiš za premalo, ako se techam, imam malo manju vojsku,

ako idem samo na vojsku, njihova je jaća......nije da sam skroz loš igrać, ali ovo me izluđuje.....i ko za vraga, sve danas koje sam odigrao su protiv protossa (osim dve protiv zerga koje sam dobio).....i da, scoutam sve,

širim creep, nisam supply blockan, radim fast expansion najćešće, i pokrivam manje više sve osnovne stvari....

Protiv lošijih tossova 11 pool može biti game over, obično misle da su sigurni s jednim zealotom koji zatvara taj prolaz i stalkerom iza. 11 pool napada nakon prvog larva spawna, tada imaš 22 linga sa speedom. Ja osobno igram 14 expand, 14 pool i 16 gas protiv njih i onda mutalisk i lingovi. Ako odu robotics heavy vojsku, dakle colossi/stalker/immortali samo napravi ultralisk+zergling kombinaciju i pojest ćes ga. Roach/hydra ne radi protiv colossa, nemoj ni pokušavat.

16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Imam malo više sreće protiv protossa u zadnje vrijeme, mass hydralisk i roach i obavezno dva evolution chambera (ili kak se već zove) i upgrade konstantno istražujem.....

....hrpa speedlinga sa strane za okružit kolosuse ako je moguće =) to, prolazi.....ajde barem ne gubim više skoro svaku protiv protossa ;)

Jeberštaub and Mudalo, they are out there!!!! They only apear to be unreal, to the untrained eye!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Protiv Tossa roach/hydra/par infestora radi genijalno. Ako ide na Colosse Neural Parasite je i dalje dobar usprkos tome što kratko traje. Treba paziti na upgrade i da roach/hydra bude izbalansirano, pogotovo ako je ovaj otišao na storm. Ako igra potraje Corruptori su obavezni - rasturaju Colosse a Broodlordovi su fenomenalni.

Turtling Protoss na high-ground-u može biti nezgodan, a po meni je rješenje macro-macro-macro. Uzeti sve žive baze i otići na Broodlords, ako treba izmasakrirati dronove prije napada kako bi 200/200 bio što učinkovitiji. Alternativa je nydus ili još bolje drop, Toss to rijetko očekuje, uglavnom sve samo ne otići frontal assault.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 12:59 (baba).
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

neznam ima li neki drugi HR forum gdje se govori više o starcraftu 2, ovaj je malo zamro..

kako god bilo, igram zerga i nabasao sam na 7 roach ruch build (7RR) koji rastura gotovo uvijek protiv protossa ili terrana, a jako često i protiv zergova

http://lbrandy.com/blog/2010/11/using-genetic-algorithms-to-find-starcraft-2-build-orders/

Do builda je došao genetski algoritam, pa je zanimljivo i izvan starcraft svijeta 

razmjenavjestina.org
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Neki dan sam išao malo odigrat Storm of the imperial sanctum, vidim da su dodali par novih heroja, uglavnom sve sam ih rasturio, a nisam prek mjesec i pol igrao SC2.

Eh da i igra se updateala, vidim da je void nerfan i to dosta, terran je još malo nerfan, a zerg je pojačan.

Hebote ak se sad žalite da je zerg preslab onda stvarno nemam riječi...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 13:50 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2
Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
vrodic kaže...

neznam ima li neki drugi HR forum gdje se govori više o starcraftu 2, ovaj je malo zamro..

kako god bilo, igram zerga i nabasao sam na 7 roach ruch build (7RR) koji rastura gotovo uvijek protiv protossa ili terrana, a jako često i protiv zergova

http://lbrandy.com/blog/2010/11/using-genetic-algorithms-to-find-starcraft-2-build-orders/

Do builda je došao genetski algoritam, pa je zanimljivo i izvan starcraft svijeta 

Hahahha, bas sam jucer citao o tome, ali bio prelijen da linkam :-) Zar nije fascinantno, genetski algoritmi za otkrivanje najbolje taktike. Bas me odusevio clanak :-)

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
17 godina
neaktivan

Zašto fascinantno? To je prva ideja koja svakom inženjeru padne na pamet. Pa zar tako ne radi i AI u igri?

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Zašto fascinantno? To je prva ideja koja svakom inženjeru padne na pamet. Pa zar tako ne radi i AI u igri?

Naravno da ne.

Genetski algoritmi veze nemaju s AI-em u igrama, ako je netko napisao igra sadrzi genetski algoritam, to je najobicnija reklama (vidi: Derek Smart).

To definitivno _nije_ prva ideja koja svakom inzenjeru padne na pamet, genetski algoritam ima svoju primjenu kao i svaki drugi alat u toolboxu, nije univerzalno rijesenje za sve i pogotovu u software engineeringu nije rasprostranjen uopce. Jedina igra za koju znam da je koristila genetski algoritam je Creatures i to samo prvi dio, ostali koriste obicnu stablastu strukturu i search.

Fascinantno je zato jer genetski algoritmi nisu tako rasprostranjeni kao sto mislis, i zato jer je ovo jedna od rijetkih upotreba genetskog algoritma za rijesavanje problema u mainstream igri. Naravno, potrebno je procitati malo vise o tome a ne se razbacivati s idejom da to "nije fascinantno" jer to novi 'trendi' termin koji se moze bacati lijevo desno.

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
17 godina
neaktivan

I dalje mislim da je ovdje upotreba OK i da ima još dosta mjesta gdje se mogu koristiti - taktika kao takva mutira, evoluira, razvija se u odnosu na varijable i time joj evolucijski algoritam odgovara.

Ako je overkill, pa što? :) Ako zvuči dobro (za preserans) pa što?:)

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

I dalje mislim da je ovdje upotreba OK i da ima još dosta mjesta gdje se mogu koristiti - taktika kao takva mutira, evoluira, razvija se u odnosu na varijable i time joj evolucijski algoritam odgovara.

Nije overkill, samo pogresan cekic.

Cak stovise, ovo ni nije pravi evolucijski algoritam - nigdje nije testirao build jedan protiv drugoga, ili napravio defense protiv njega, pa testirao, pa aplicirao modifikacije za slijedecu generaciju.

Nigdje nema evolucije, dakle, di je tu genetski algoritam?

17 godina
naxeem kaže...

marketinski je fascinantno, jer osim inženjera rijetko tko zna što je genetski algoritam (a ima i inženjera koji to ne znaju) :D

ja sam htio temu za diplomski "primjena genetskog algoritma u specificnoj situaciji/sustavu" gdje se situacija/sustav dogovori s mentorom, ali netko je rezervirao netom prije mene :(

FOR THE HORDE!!!
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
naxeem kaže...

Cak stovise, ovo ni nije pravi evolucijski algoritam - nigdje nije testirao build jedan protiv drugoga, ili napravio defense protiv njega, pa testirao, pa aplicirao modifikacije za slijedecu generaciju.

Piše "genetski algoritam" - nisam čitao ništa s linka jer nisam baš imao kad, ali ako napišeš GA, onda je valjda GA, zar ne?

15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Za one koji ne mogu spavat i još uz to vole SC2 - link na MLG Dallas SC2 live stream. Turnir će trajati 3 dana samo šteta zbog vremenske razlike.

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
naxeem kaže...

Upravo tako.. ovo je čisti jednostrani optimizacijski algoritam - max(X/Y) gdje je X broj žohara a Y broj minuta. Ukucao je ulazne varijable i vjerojatno pustio program da kombinira sve živo i neživo; ne vidim tu nikakvu "evoluciju", radi se o programu jedva malo kompliciranijem od pronalaženjem najkraćeg puta i sl.

Ljudi se vole preseravati i otkrivati toplu vodu, a uvijek ima ljudi koji će to pušiti ako im se servira na pravi način...

17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Znate li neki strani forum gdje bi mogao staviti ponudu da prodajem SC2? Naime, imam SEA regiju a igrao bi na EU serverima. Kupio sam od jednog kolege sa foruma, imam BN acc ali ne mogu mijenjati email jer ne znam secret answer koji mi nije dao pošto je i on kupio od nekog drugog. Eto ako je netko od Vas zainteresiran, cijena je jako mala pa se javite preko privatne poruke. Ili mi neki forum preporučite na kojem mogu staviti svoju ponudu.

Tnx!

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Imam još jedno pitanje kada već netko nema odgovor na ovo iznad. Mogu li blizzardu poslati mail da sam kupio acc od nekog lika i da mi promijene mail? Jel bi mogao imati zbog toga problema, npr. da mi banaju acc ili slično?

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nebi te banali već bi ti odgovorili da ne podržavaju takav način prodaje ili u još jednostavnijem slučaju bi te jednostavno ignorirali ;)
14 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

imam par pitanja!

koliko otprilike po satu starcraft 2 multyplayer trosi (Mb)

nemam flat nego 15 GB mjesecno pa neznam dal bi mogo igrati uopce (recimo da na starcraft mogu potrosit oko 8gb)

sto se tice digital buya

ako bi ja imao original kod i napisao ga di pise enter game key( https://eu.battle.net/account/management/add-game.html )

bi li ja imao mogucnost da besplatno downloadam starcraft i igram ko da imam original dvd( single i multy)

koliko bi sada dosao novi starcraft 2

je i dalje 450 kn ili je pala cijena

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 19:14 (ibanez550).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

ne mogu garantirati ali mislim da ti je recimo 2 gb sasvim dovoljno za mjesečno igranje (vjerojatno i manje, ali sam stavio 2 gb kao maximum maximuma)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ibanez550 kaže...

imam par pitanja!

koliko otprilike po satu starcraft 2 multyplayer trosi (Mb)

nemam flat nego 15 GB mjesecno pa neznam dal bi mogo igrati uopce (recimo da na starcraft mogu potrosit oko 8gb)

sto se tice digital buya

ako bi ja imao original kod i napisao ga di pise enter game key( https://eu.battle.net/account/management/add-game.html )

bi li ja imao mogucnost da besplatno downloadam starcraft i igram ko da imam original dvd( single i multy)

koliko bi sada dosao novi starcraft 2

je i dalje 450 kn ili je pala cijena

milim da je 30MB po satu U i D load...

tako da ovisi kolko igraš... ja isto imam 15gb, i dok sam igrao (sad nemam vremena) sa skidanjem stalnim vrtenjem youtuba na mjesec sam trošio po 14 GB... (s time da sam filmove skidal na faxu a ovako samo pjesme doma skidal)...

da može se... jer imaš tako mogučnost downloda... tako si moj frend koji je oko 50m od mene skinul instaliral i igra ga sasvim normalno....

ako si u VŽ-u imaš ga samo u algoritmu i kolko znam još je uvjek 450 kn...

za druge gradove se raspitaš....

15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Sudeći prema patchu 1.2.0 PTR   napokon dolaze chat channels i mogućnost odabira vlastitih hotkeysa. E sad, što se tiče ovih chat channelsa ima jedna caka. Svaki korisnik može napisati samo tri rečenice te mora čekati 20s da napiše nove tri. Ajde i to je početak... Donekle imaju pravo u vezi toga zbog spama, ali 3 je   ipak premalo, valjda budu napravili kompromis do finalne verzije. Više o patchu 1.2.0 PTR

I da preimonovali su Blizzard DOTA u Blizzard All-Stars. Mora da je Valve imo prste u ovom.

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Fungal Growth no longer affects air units.

a shita.....

17 godina
neaktivan
BlaBlaLaLa kaže...

a shita.....

Phoenixi će odsad biti veliki problem za zerga, pogotovo jer im mute nemogu ništa. Sa zergom će bit nemoguće dobit air battle ako toss ima phoenixe, znači većinom ground unitsi, a onda će biti problem ubijat collosuse. Vidit ćemo puno više corruptora, to je sigurno.

Potpis
16 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

a shita.....

Phoenixi će odsad biti veliki problem za zerga, pogotovo jer im mute nemogu ništa. Sa zergom će bit nemoguće dobit air battle ako toss ima phoenixe, znači većinom ground unitsi, a onda će biti problem ubijat collosuse. Vidit ćemo puno više corruptora, to je sigurno.

očito ne znaš kako 6-7 corrupotora razjebe phoenixe za doručak. i tossa tjeraš da ne može ići na colosse na taj način. a coruptori isto rješe void rayove ko od šale, tako da zerg ima ok anti air

16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

jel prati ko gsl? igram inače protossa, ali ovi ludi koreance čuda rade sa ovim void raydovima. Mislim da će OGSMC dobiti prvenstvo, fenomenalno igra lik

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Starcraft i Starcraft 2

Nisam igro SC2 mjesec dana crkla mi maticna -.- valjda u cetrvrtak dobijam komp nazad s popravka...

Pa ako neko oce igrat za koj dan, nek javi u privatnu poruku...

Nadam se da nisam zaboravio igrat... :D

Igram terrana

92% mladih bi palo u depresiju kada bi mi crko ekran,ako si među onih 8% koji bi pop.zdili kada bi ih to snašlo stavi onda ovo u svoj potpis.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

bi mogo ko postat onu stranicu sa svim sc2 repleyevima

gom naplacuje gledanje gsl-a

Psalm 23:4 Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
domac1986 kaže...
hellraiser1110 kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

a shita.....

očito ne znaš kako 6-7 corrupotora razjebe phoenixe za doručak. i tossa tjeraš da ne može ići na colosse na taj način. a coruptori isto rješe void rayove ko od šale, tako da zerg ima ok anti air

Pa napisao sam lijepo da ćemo viditi puno više corruptora, u čemu je frka, netreba se ni napominjat da su dobri, ali su se dosada rjeđe koristili od muta, vidit ćemo dosta mješanog aira.

Potpis
17 godina
neaktivan
domac1986 kaže...

jel prati ko gsl? igram inače protossa, ali ovi ludi koreance čuda rade sa ovim void raydovima. Mislim da će OGSMC dobiti prvenstvo, fenomenalno igra lik

Ja pratim, MC igra stvarno odlično, napokon neki protoss koji je došao ovako daleko, ali ja navijam za Jinra ipak je on naš Europljanin. Žao mi je što su svi zergovi ispali, Rain mi se ne sviđa previše sa njegovim all inovima tako da se nadam da on neće u finale.

Potpis
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice