btw. jel tko skužio kada točno počinje head-start za nas Europćane? Nešto sam vidio po forumima da Ameri startaju u petak, a Europa tek u ponedjeljak.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nitko mi se još uvijek nije javio oko problema s head-start ključem. Srećom, uspio sam aktivirati ključ na alternativni način. Ukucao sam ga u stranicu na kojoj su se aktivirali open beta ključevi. To je radilo. Zašto? Nemam pojma.
Pa to i je pravi način... Bar za Headstart ključeve.
Hmm, bit će fora ako će mi pošiljka s pravim ključem od Game.co.uk kasniti, pa ću imati prazan hod između Headstarta i službenog početka (pretpostavljam da će biti različiti ključevi).
Frequently Asked Questions (FAQ)
Q: Where can I get a pre-order key?
A: Pre-order keys are included in all pre-order boxes, check out the retailers page to find out where to buy Star Trek Online.
Q: When will the Open Beta start and end?
A: The Open Beta began on January 12, 2010 and will end on January 26, 2010.
Q: How do I keep playing after the Open Beta ends?
A: If you have pre-ordered Star Trek Online, you will have access to the headstart period, which begins on January 29, 2010.
Q: I am having issues with the game, where do I get help?
A: If you have gameplay questions, check out the online manual. For other issues, please visit our support section for common issues, or the forums for community support.
Q: I have the Open/Closed Beta client installed, do I need to re-download/install?
A: No, you don't have to re-install. Your closed beta client will patch up to the current client automatically. After February 1, 2010, all you need to do is activate your retail product key to continue playing after headstart ends.
Ovo ne spominje drugi datum nego 29.01.2010. kao početak Headstarta... Ali ako se ne varam, spominje retail ključ...
Ne znam koji je pravi način, ali upute koje sam dobio s game.co.uk-a nemaju veze sa stvarnošću. Konkretno, nigdje nema opcija "Redeem your product key". Ako već imaš account i aktivirana je beta ključem iz alternativnog izvora, nigdje na stranicama se niti ne nudi opcija za ukucavanje novog ključa. Može se googlat i onda doći do nekakvog linka s STO FAQ-om na kojem postoji link za aktiviranje ključa. S tim da opet, postoji link za aktiviranje ključa na kojem mi baca da ključ nije vezan s niti jednim njihovim proizvodom, a postoji i taj za beta access gdje uredno prepozna da je riječ o head-start ključu.
Imaš desno Special promotional membership, ispod toga je Digital deluxe edition i ispod toga je Redeem your pre-order key.
hf
Ne znam koji je pravi način, ali upute koje sam dobio s game.co.uk-a nemaju veze sa stvarnošću. Konkretno, nigdje nema opcija "Redeem your product key". Ako već imaš account i aktivirana je beta ključem iz alternativnog izvora, nigdje na stranicama se niti ne nudi opcija za ukucavanje novog ključa. Može se googlat i onda doći do nekakvog linka s STO FAQ-om na kojem postoji link za aktiviranje ključa. S tim da opet, postoji link za aktiviranje ključa na kojem mi baca da ključ nije vezan s niti jednim njihovim proizvodom, a postoji i taj za beta access gdje uredno prepozna da je riječ o head-start ključu.
A ne znam, ja sam nekom (glupom) logikom išao aktivirati tamo gdje sam aktivirao i beta ključ i proradilo je iz prve (taj mi je link još bio u Address Baru...).
Pa kad je proradilo nisam tražio dublju filozofiju u tome...
BTW, ja sam bio ostao na serveru do kraja, skoro došo do LC2. Sad ću se dvije noći bar naspavati, hehe.
Također mislim da će mi prvi pravi lik također biti science vulkanac, slično kao ovaj kojeg sam furao u Beta-i. Klingonca nisam ni probao, iako sam vidio da u PvP ownaju ^^
Okej, hvala, al šta je s ovim djelom? Taj dio ne kužim baš:
"Q: If I preorder the game, but don’t pick up the retail game, will I be stopped from playing past the Head Start?
A: Not right away. We will have a grace period of several days to give everyone the opportunity to pick up the retail copy of the game."
Btw, Borgovi napali Starbase u Sol-u, očito je da se bliži kraj bete, totalni kaos :D
To vrijedi za one online dućane gdje ti ne naplate igru dok službeno ne izađe. Kad igra izađe, oni te obavijeste i skinu ti lovu (osim ako ne cancel-iraš).
Jučer je stvarno bio kaos. Valjda nije bilo dovoljno klingonaca pa su Developeri pustili najezdu Borg-ova. Strava.
EDIT: Za one koji su propustili, evo linka na sto forum gdje se lik potrudio staviti slikice: Link
Okej, hvala, al šta je s ovim djelom? Taj dio ne kužim baš:
"Q: If I preorder the game, but don’t pick up the retail game, will I be stopped from playing past the Head Start?
A: Not right away. We will have a grace period of several days to give everyone the opportunity to pick up the retail copy of the game."
Btw, Borgovi napali Starbase u Sol-u, očito je da se bliži kraj bete, totalni kaos :D
To vrijedi za one online dućane gdje ti ne naplate igru dok službeno ne izađe. Kad igra izađe, oni te obavijeste i skinu ti lovu (osim ako ne cancel-iraš).
Jučer je stvarno bio kaos. Valjda nije bilo dovoljno klingonaca pa su Developeri pustili najezdu Borg-ova. Strava.
EDIT: Za one koji su propustili, evo linka na sto forum gdje se lik potrudio staviti slikice: Link
Imam i ja par slikica u bazi. Taman sam bio u Regulusu, istražival nešto, kad reko, aj idem spat, prijavio sam sveukupno 1 bug (na tolko sam ih naišel, ipak sam se kasnije priključil beti), a i već je kraj, reko idem prodat sve stvari, možda skupim za novi brod (nažalost falilo 11k) i tak ja transwarpam u bazu, brzo se dockam, nisam ni vidio kocke, tteleportiram se, kad ono, BAM. Hehe
i tak ja transwarpam u bazu, brzo se dockam, nisam ni vidio kocke, tteleportiram se, kad ono, BAM. Hehe
Ja taman otišo requisition-at novi cruzer oko ponoći, čista smijurija: stojim u shipyardu i mijenjam opremu na brodu, borgovi nailaze i svi se kolju.
Nakon toga odem do BO trainer-a da izučim neki skill svom inžinjercu, a "trener" skače i bježi po sobi dok ga Borg naganja. Nakon nekoliko pokušaja, svaki put mi je pobjego, odustajem i pridružujem se općoj tarapani.
Nakon toga mi dodijalo jer ih nemožeš uništiti već ožive nakon nekog vremena ili se spawn-aju novi. Odem u svoj novi kruzer i u sector space, a tamo Kocketina i brdo malih kugli i još poneki roaming Klingonac.
Uletim "u Kocku" i sa ostalom ekipom mlatim po kuglama, svaka je 34 levela jača od mene (a ja sam LC 1 - dakle level 11). Čim me pogleda explodiram.
Mogu samo reći da je bilo ultra-zabavno. Nisam dočekao END-of-the-WORLD, jer mi se spavalo.
Ja sam "pobjegao" u Pi Canis, tamo nije bilo nijedne kocke!!!
Jer da budem iskren, uspio sam zajedno s drugima uništiti nekoliko, ali nije mi dropalo ništa, a da i je, ne bih mogao koristiti Mark IX/X opremu sa LC2...
BTW početak Headstarta je planiran za petak, 29.01. u 19h po našem vremenu (evo, dvaput sam računao...)
http://forums.startrekonline.com/showthread.php?p=1673198#post1673198
Pitanje: pre order sam napravio danas sa dlgamer-a, "digital deluxe" samo key i neki bonusi te download igre, jeli bitno što sam stavio da je country (od stranice tj. language) na SAD jel mi je više pasalo da je 60 $ nego 60 Eura ?, pitam da li ima veze za serial key (europski ili američki) i dali se igra na istom serveru ?
Pitanje: pre order sam napravio danas sa dlgamer-a, "digital deluxe" samo key i neki bonusi te download igre, jeli bitno što sam stavio da je country (od stranice tj. language) na SAD jel mi je više pasalo da je 60 $ nego 60 Eura ?, pitam da li ima veze za serial key (europski ili američki) i dali se igra na istom serveru ?
Koliko znam do sad je sve bilo na istoj serverskoj farmi.
Pretpostavljam da nećeš imati problema zbog države. Aktiviraj si ključ(eve) ako hoćeš igrati Headstart:
http://www.startrekonline.com/betacard
EDIT:
Jedva čekam da sutra mogu opet španat... Uhvatio me STO virus...
Ooo daa, same here , ja si gledam ST filmove za pripremu :))
Limit za carinu je dignut na 1000kn, mislim da se to odnosi i na igre..
Prestani dezinformirati ljude i pročitaj članak. Limit je povećan s 0kn na 160kn.
Od svega mi je najbolje ono:
"Prisežem na sveta Božja evanđelja da ću pošteno, bez prijevare i revno uzimati zakletvu od svih trgovaca koji budu izlazili iz Dubrovnika morem te otplovljavali u Romanju
...
A od svega novca što za tog službovanja dospije u moje ruke neću ništa upotrijebit u svoju korist niti ću od njega nekome posuđivat nego ću ga dati gospodinu knezu
... itd."
btw. Can't wait tommorow. :P
Držite se teme.
Ja razmišljam ponovno krenuti sa Science Officerom.
Da li imate neke preporuke koje je skillove najbolje dizati (ground/space), te da li nabaciti u svaki skill ponešto ili forsirati samo neke određene skillove?
Ja razmišljam ponovno krenuti sa Science Officerom.
Da li imate neke preporuke koje je skillove najbolje dizati (ground/space), te da li nabaciti u svaki skill ponešto ili forsirati samo neke određene skillove?
Ekipa na STO forumima preporučuje da se većinom SP troši na space base skilove.
Mada se meni čini (prema ovom malom iskustvu u beti) da se u ranijoj fazi isplati podizati Tactical/Eng/Science officer (to je onaj set prvih nekoliko skilova) kako bi se pojačao efekt tvojih BO.
Također, ovisno o tome kakav stil igre preferirate, ja recimo mislim upucati dosta u energy/projectile weapon, ship operation, warp core i manufacture
EDIT: evo još par slika uključujući i kruzera u kojeg sam sjeo taman u doba najezde Borga.
EDIT2: mali vodič oko sastavljanja lika. Ne znate se odlučiti što odabrati za svojeg lika koji će biti tanker/damage dealer/healer ili kombinacija. Bacite pogled na ovaj link gdje se ekipa malo potrudila i sastavila nekoliko različitih kombinacija + popis svih mogućih "trait-ova". Link
Sorry zbog duplog posta modovi, ali količina "EDITed" dijela u gornjem postu se malo namnožila.
Za full release igre, dev-ovi nam planiraju par dodataka koji će biti dodani u narednih dva mjeseca od izlaska igre. Srećom, biti će besplatni (što ujedno i najavljuje način kako će se dodatni sadržaj redovito naplaćivati, shame on you Cryptic)
Oko pol6 sam doma i ak mi bar deset ljudi preporuči kupovinu odma kupujem.
Preporučam; ali nemoj očekivati totalnu dubinu ili nešto slično. Ako danas još naručiš od recimo driect2drive dobiješ preorder ključ i možeš igrati od 19h večeras!
Meni se OpenBeta sviđala, a došao samo do lvl12; nekako se sve zahuktava od lvl 7 nadalje.
Još preporuka pliz?
Sad stvarno gibam.
Teško je suditi o osobnim ukusima. Da si možda pitao koliko ljudi je napravilo pre-order ili što nam se najviše sviđa/ne sviđa (u stvari ovo drugo imaš već naveliko pokriveno unutar teme) to bi ti moglo pomoći da odlučiš sam.
Meni se sviđa dovoljno da sam uzeo pre-order, ali nedovoljno da se pretplatim.
Pokrenite klijente na vrijeme jer head start patch je već dostupan za skidanje, iako je izgleda samo 59 MB bolje da skinete sada nego da u 19:00 čamite čekajući :)
Preporučam; ali nemoj očekivati totalnu dubinu ili nešto slično. Ako danas još naručiš od recimo driect2drive dobiješ preorder ključ i možeš igrati od 19h večeras!
Meni se OpenBeta sviđala, a došao samo do lvl12; nekako se sve zahuktava od lvl 7 nadalje.
Level 12 je jednak ćemu? Lieutenant rank 2? Baš ne kapiram predobro te levele...
Level 12 je jednak ćemu? Lieutenant rank 2? Baš ne kapiram predobro te levele...
Baš htio nešto pametno napisati.. pa odustao. Ni meni nije jasno.
Ako se kaže da moraš napredovati do L11 da bi dobio novi brod to bi onda značilo da si s L11 = Liutenent commander rank 1 ?
Koji si onda rank kad kreneš s Ensign? Level 0?
Evo, malo sam čitao da se prisjetim: čim završiš onaj mali tutorijal na početku odmah postaješ Liutenent (Level 1), dobiš brod i dobiš svoje BO koji su Ensign. I onda se vozi dalje po 10 kako je Necto dopisao.
(EDIT:) jer:
L0 = Ensign
L1 - L10 = Liutenent
L11 - L20 = Liutenent Commander (otključava novu klasu broda)
itd.
Da, svaki rank ti ima 10 lvla.
Imas 5 rankova Lt, Lt Cmd, Cmd, Cpt i Admiral
E, hvala vam, dakle, to je to. Pročital sam da rankovi idu: ensign, lt, lt cmd, cmd, capt, admiral, i da ima 50 levela, pa mi sad nije jasno bilo, kak 50 levela ako ima 6 rankova, al fora je u tome da se broji do Lt. Aha, onda sam dakle došel do levela 8 
Lag je brutalan. Par minuta su mi se retrivali likovi (a imam 0). Sad se borim sa stvaranjem avatara...
Lag je brutalan. Par minuta su mi se retrivali likovi (a imam 0). Sad se borim sa stvaranjem avatara...
Evo i mene za pol sata. Znači premalo/preslab server... Ljoše