Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 880.948
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Ako je drugim običnim MMO-ima trebalo 200 milijuna da izađu, Star Citizenu ne može 90 biti dosta... nažalost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Star Citizen

Problem je samo sto nemaju vise sto obecavat ljudima kako bi se budget poduplao, a ljudi polako postaju pesimisticni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Star Citizen
Tonči kaže...

Ako je drugim običnim MMO-ima trebalo 200 milijuna da izađu, Star Citizenu ne može 90 biti dosta... nažalost.

Ma kojim drugim? Eventualno onom šrotu od SW The Old Republic i to je na kraju ispalo smeće

16 godina
odjavljen

Ništa od toga nije ispalo smeće, dapače. Sve su to i danas živi i solidni MMO-i. Nekome se nisu svidjeli, ali i dalje ima ljudi kojima je super. I mislim da bi te to sve trebalo zabrinuti: ako običan MMO, koji nema iznimno detaljne i tehnički kompleksne stvari koje SC želi imati, nije postigao uspjeh kakav si očekivao ni s 200 milijuna, stvarno misliš da SC može s 90? :)

SC je tehnički nevjerojatno ambiciozan projekt, nevjerojatno kompleksan i na rubu mogućeg (teorestki se većina može, ali...). I bez multicrewa i interijera brodova jedan EVE, MMO koji ima najnapredniji tech u gaming industriji, povremeno ima problema s izvedbom, a tek treba vidjeti kako bi to SC uopće zamislio. Najviše zabrinjava da SC autori o tim rješenjima nisu ništa napisali; da imaju rješenja, davno bi se pohvalili u blogovima.

Dakle, imaju mnogo manje love nego SW:ToR, a mnogo kompleksniji projekt i tehnički i menadžerski. Time to start panicking!

17 godina
Star Citizen

Pa uglavno se o tome i radi u ovoj temi svo ovo vrijeme. Ništa od stvari o kojima oni pišu i obečaju svo ovo vrijeme nije tehnički neizvedivo u današnje vrijeme, pitanja nas nekolicine svode se na slijedeće: Može li to ovaj studio učiniti u realnom vremenu (2-3 godine naspram onoga što sada djeluje kao barem 10 godina ovim tempom), imaju li tehnička znanja za to, imaju li tehničkih i financijskih mogućnosti, imaju li plan kako to uopće izvest.

Puno stvari na ovom projektu mi djeluje ko sa neba pa u rebra, netko se nečega sjeti i umjesto da se o tome razmisli, stavi na papir i proanalizira vrijeme i novac potreban za izvedbu istog, baci se direktno u stretch goal. Ljudi već mjesecima plačaju zbog suludih stretch goala koji obečju sve i svašta, ko da činjenica da je netko to napisao, garantira da će se to doista i desit.

Krenuli su sa običnom igrom, single player, pričalo se o multiplayer opcijama, ovo je trebao biti freelancer 2 sa bolesno dobrom single player kampanjom. Pretvorio se u osnovnu single player kampanju, za koju nisam siguran da je uopće večina ljudi više i zainteresirana, pa je gurnuto u drugi plan, jer je obečan MMO daleko ispred svog vremena. Onda kao da to nije bilo dovoljno, dodaju (manje bitne, ali jednako sulude) alienske jezike, gramatiku i pismo, fps i interijere brodova, ogromne brodove sa kompliciranim sustavima kojima se može zasebno upravljat, ljudske posade, planete koji nisu samo izbornik na kojem se trguje već se na njih slijeće, imaju svoj ekosustav, stanovnike sa dobro napisanim AI koji navodno neće bit generički tj. ponavljajući, policije, sudske sustave, zakone, ali svaki taj aspekt je detaljan i kompliciran, a ne osnovan da zadovoljava formu i svrhu. Simulacija svemira u realnom vremenu...

Čega god se dotaknem u ovoj igri je maltene projekt ili igra za sebe. To treba osmislit, isprogramirat i ukomponirat sve u jednu ogromnu igru, gdje bi se to trebalo u realnom vremenu sve izvršavat u perzistentnom svemiru u formatu MMO-a. Sve što su mogli iskomplicirat u ideji su i iskomplicirali... Svaki taj zaseban dio maltene treba svoj tim ljudi da se dovrši.

Na čemu oni to misle vrtit? Oprema potrebna za to se mjeri u milionima, prostori za čuvanje te opreme nisu besplatni, potrošnja struje, linkovi nekoliko ISP-ova, zaštite... Ajmo čak pretpostavit (u biti možemo biti i relativno sigurni) da će sve to skupa hostat negdje gdje infrastruktura za to postoji, ali ni hosting takvog sustava nije jeftin u kojem god formatu (postepeno dodavanje resursa po potrebi), a trebat će mjesecima sve skupa testirat prije produkcije barem na dijel te opreme. Tonči spominje napredne klastere... istina, znaš li koji da je jeftin?

Kako kaže tonči 90mil$ je kikiriki za ovaj projekt, po meni nisam siguran da su to dovoljna osnovna sredstva samo za navedenu opremu i ljude (recimo da ih je u prosjeku 200 zaposlenih sa 5000$ bruto plaćom - to je 1mil mjesečno samo na plaće ne računajući bonuse), a gdje je još i marketing na kojem nimalo ne štede... Uzevši sve to u obzir, pretpostavljam da je dobar dio tih 90mil$ već potrošen, da imaju i neke zajmove, a priljev novca se dobrano usporio.

Nekako kao da se nadaju da će postepenim dodavanjem modula igračima i zarada postepeno počet rast. To i naplačivanje igranja alpha/beta faza pojedinih modula.

Ili su oni toliko genijalni da mi (ili barem ja) to ne vidimo, ili ovaj projekt trenutno tone, ali se nadaju da će sa pokojim dodatnim obečanjem, spinom ili trailerom, uspjet dignut hype, vratit financije na pravi put i da će se priljev novca ponovo značajno ubrzat.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da... ovo u trećem paragrafu mi je novost, preskočio sam te stvari: " alienske jezike, gramatiku i pismo, fps i interijere brodova, ogromne brodove sa kompliciranim sustavima kojima se može zasebno upravljat, ljudske posade, planete koji nisu samo izbornik na kojem se trguje već se na njih slijeće, imaju svoj ekosustav, stanovnike sa dobro napisanim AI koji navodno neće bit generički tj. ponavljajući, policije, sudske sustave, zakone" - stvarno? LOL?

Inače, teoreski je na rubu izvedivog. Samo činjenica da imamo ovako detaljan svemir i to sve kao MMO, dovoljno je teška za izvedbu. Firme kao CCP i Blizzard koje imaju iskustva s dosad najvećim MMO-ima, ne mogu niti nakon 10-12 godina ekspanziju lansirati bez problema s mrežama, serverima - to je teško, ponekad neizvedivo.

Star Citizen traži preciznost FPS-a i ogromnost klasičnog MMO-a, pa na kvadrat. Ako FPS poput Battlefielda ima problem održati server sa 64 igrača da radi normalno, zamisli kako će to biti Star Citizenu. Tehnička rješenja koja Battlefield 4 ima da bi imao razumnu latenciju i performanse, poput zoniranja, FoV kalkulacija i predikcija, različitih rejtova osvježavanja po FoV-u, a samo 64 igrača j jednostavna vozila, ne ide uvijek savršeno, imaju lag, latencije, neregistrirane hitove, svašta nešto. Star Citizen treba to i onda još toliko, a žele biti MMO, imati ogromne mape pune svega i svačega.

Drugi problem je Roberts. Tip se u sve petlja, sve dirigira, o svemu odlučuje, a nije za sve kompetentan (za većinu), pogotovo tehnički. To je dodatni problem. Koordinacija razvojnih timova je problem i s običnim igrama, a kamoli ovdje.

Što se love tiče... 90 milijuna je malo, ništa. Ja sam bio uvjeren da je on najavio da imaju i "svoje" love od cca. 100 milijuna. Imaju li? Samo s 90 milijuna lako bi se moglo dogoditi da oni na ljeto objave da su bankrotirali. Developerima i artistima kakve oni trebaju plaća nije ispod 100k godišnje; nije to CRUD aplikacija za škole, nego ozbiljan tehnološki projekt, k tome cutting-edge. Koliko ljudi imaju?

Pogledaj listu: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most_expensive_video_games_to_develop

Destiny je koštao 150 milijuna, GTA 5, a nije ni blizu kompleksan kao SC.

13 godina
Tonči kaže...

Dakle, imaju mnogo manje love nego SW:ToR, a mnogo kompleksniji projekt i tehnički i menadžerski. Time to start panicking!

koliko je ulozeno u marketing SW:ToRa? za svaki od tih MMOa se masne pare ulazu u marketing zato sto je trziste zasiceno (dolaskom f2p MMOa) - cesto se spominje da pola ulozenih novaca ode samo na marketing

tako da bih tih 90+mil za star citizen trebalo biti sasvim dovoljno - u marketing ionako ne moraju ulagati posto su svi vec manje-vise upoznati sa navedenm igrom.

17 godina
neaktivan

Piše da je 200 milja bucksa EA uložio samo u development SW:TOR-a.

Većina toga je vjerojatno otišla u voice over doslovno svakog questa, pa zato imaju engine koji je, slobodno to mogu reći, najgori u povijesti svih MMO igara.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 11:00 (HAL).
16 godina
odjavljen
Fanu kaže...
Tonči kaže...

koliko je ulozeno u marketing SW:ToRa? za svaki od tih MMOa se masne pare ulazu u marketing zato sto je trziste zasiceno (dolaskom f2p MMOa) - cesto se spominje da pola ulozenih novaca ode samo na marketing

tako da bih tih 90+mil za star citizen trebalo biti sasvim dovoljno - u marketing ionako ne moraju ulagati posto su svi vec manje-vise upoznati sa navedenm igrom.

Govorimo isključivo o razvoju. Marketing ponekad iznosi i više.

Što se tiče marketinga, to je nužno i za Star Citizen. Isti ne može i neće preživjeti samo s backerima.

17 godina
Star Citizen

Ha, da... da ne idem sad vadit linkove i primjere, za alienske jezike su navodno vec unajmljeni linguisti koji osmisljavaju jezik i pismo za 2 ili 3 alienske rase. sto se tice planeta sa ekosustavima, malo sam ga pretjero, tj. vise iskarikirao. Radi se o stanici gdje slijecemo, gdje bi se od planeta do planeta trebalo nalaziti valjda 30ak do 300 NPCeva koji secu okolo, plesu, zabavljaju, rade kao konobari, trgovci, sjede u kavanama i razgovaraju i slicno, ali bilo je rasprave upravo o tome dijelu da njihovo ponasanje ne bi bilo genericko, vec da bi simuliralo stvarne uvjete i da igrac koji slijece na planet na kojem je jedini igrac, sve ostalo NPCevi, ne bi trebao imati osjecaj da je sam i trebao bi moc imat interakciju sa svakim od njih.

Sustav pak kao takav ima svoju neku policiju koja sto na planetu, sto u svemiru patrolira i provodi zakone koji su specificni za planet, ponasa se dobrocudno, prijateljski ili agresicno, cak ratoborno itd. Dakle opet od planeta do planeta.

Svi planeti bi se trebali dosta razlikovati jedni od drugih, dakle svaki zasebno treba dizajnirat.

E, sad, da li je to marketinska fora pa cemo imat NPCeve ko svaki drugi MMO, ne znam, pisem sto se govorilo i pisalo o igri. Da li ce alienski jezik bit ko klingonski da stvarno postoji kompletan jezik sa gramatikom i pismom kojom ljudi (pomalo zaludjeni) dan danas mogu i znaju baratat, ili ce se napravit neki kostur male baze rijeci i osnovne gramatike da doista lici na jezik, ali da u stvari to nije... to ostaje za vidjet. Slusajuci pametnjakovice sa ovog projekta vise mi se cini kao prva opcija, a s obzirom na 2-3 jezika i hrpu planeta koji su najavljeni, ovo bi mogla biti potencijalna katastrofa za implementirat. Star Trek je klingonski uvodio kroz 20 godina i na ovaj ili onaj nacin je vecinu napravila zajednica tj. trekiji - ovi koliko sam shvatio planiraju dati gotov proizvod.

Druga stvar je ono sto si spomenuo, njima trebaju ljudi koji zaraduju 100k godisnje, ja sam pisao o prosjecnim mjesecnim izdacima za kompletno osoblje... Mozda sam i tu podbacio, ali definitivno nisam htio pretjerat, pa sam od cistacice do voditelja projekta stavio 5k... moguce da je to 10k ili 15k u prosjeku i moguce da ih je doista 200... na bazi 200 ljudi koji zive od ovoga sa prosjecnim primanjima 5k to je 1mil, dalje znate sami izracunat ukoliko su brojke drugacije ili bitno drugacije. Ideja je stavit ljudima okvirno sto mogu ocekivat od placa zaposlenika i koliki su stvarni troskovi jer ima ih koji vjeruju da se za pola miliona dolara moze zavrsit cijela igra, pogotovo kad gledaju kickstarter gdje se za 20-50k obecajue gotov proizvod, a danas takvih ima more i svaki tjedan se gotovo netko sjeti jos jednog koji djeluje cool i trebalo bi ga backati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 12:44 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Traže https://cloudimperiumgames.com/jobs

20 inženjera, 30 artista i animatora, preko 65 ljudi ukupno. Navodno su početkom godine bili na preko 230 ljudi već. Računajmo da planiraju na 300. Ako im je kompozicija ovakva, recimo da jest, plaće za inženjere za TX Austin je oko $100k, recimo da isto vrijedi za Santa Monicu i West Hollywood. Prosječna plaća za Manchester je oko $70k, a za Frankfurt oko $60k. U prosjeku, većina ljudi su im razvojni tim, manje ovo ostalo. Možemo reći da je prosjek svega skupa, ako računamo da imaju i seniore, ali i manje plaćene ljude, nekih $100k. Računajmo samo nekih 250 ljudi, iako su priče o 230 bez i 300 s ugovornim radnicima, možemo reći da se radi o 250x100k. Bez tekućih troškova. 25 milijuna godišnje. S tekućim troškovima neka je 30 milijuna. 90 milijuna traje samo 3 godine. 

Kako oni misle završiti igru, nemam pojma...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 13:33 (Tonči).
17 godina
Star Citizen

A 3 godine su već u razvoju sa nešto manjim brojem ljudi... a govorimo bez troškova održavanja i najma ureda, opreme i slično. Hladni pogon njih košta vjerojatno oko 50mil$ godišnje. Ja sam bio na 12mil$ godišnje, ti si došao na 30mil$ godišnje za plaće... Sretno Star Citizen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Star Citizen

a na sta imaju trositi pare nego na place? engine vec imaju

jedino ako ce sad sa motion captureom pretjerivati..

ajd i operativni troskovi

no vjerojatno imaju neke pozajmice ili ih jos neki ulagaci financiraju sa strane (osim samih backera)

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 14:01 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ma nije 50, sumnjam. Ali sve skupa mislim da nije preko 30 godišnje ako računamo da nisu uvijek imali 200-300 ljudi. Očekujem da mogu ovako izdržati još 2 godine i da je to gotovo ovim tempom. Nadam se da će bit dosta.

17 godina
Star Citizen

OK, krivo sam vidio, mislio sam da si doso sa plaćama na 30...

Gle, kakvih troškova mogu imat osim plaća - pokušaj unajmiti ured za 230 ljudi na jednoj lokaciji (oni imaju nekoliko takvih ureda koji moraju biti kvalitetno povezani, što samo povećava troškove), tako da imaš osiguranu kompletnu mrežnu infrastrukturu, (pretpostavljam da bi jeftinije bilo da uzmeš ured u prostoru koji to sve ima, ali to poskupljuje prostor i nemaš kontrolu nad osiguranjem mreže) da ih urediš na način da svako ima svoje radno mjesto, računalo na kojm radi, da ima dovoljno uredskog materijala i osnovnih potrepština. Govorimo o osnovnoj uredskoj opremi... Onda kreni da njima trebaju jače mašine, a ne osnovni model laptopa, dizajnerima vjerojatno nekoliko monitora za rad od kojih su barem neki kvalitetni 4k (grafički dizajn) - dakle to nisu monitori od 100€+pdv kakvi naši kupuju, dalje računaj da vani postoji i standard uredske opreme i da stolice od 200-300kn ne hodaju kao stolica na kojoj bi trebao sjediti preko 20 minuta, a ne 8+ sati... Samo troškove opremanja takvog radnog mjesta za 230 ljudi, pa za 300 i onda održavanje istih prostora - struja, voda, grijanje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da, da zato sam i stavio da su ti troškovi ~5 milijuna na onih 25. :) Ali nikad ne znaš...

17 godina
Star Citizen

Ma Fanu je pitao nešto na trago toga "kakvih troškova osim plaće", a ima puno ljudi koji o tome razmišljaju slično (ovo nije kritika Fanu).

Kod nas se ljudi čude kad se kupi uredski stolac koji ima mrežicu protiv znojenja, podesivu visinu, naslon za glavu, visinu, širinu i nagib rukohvata, visinu i dubinu podupirača za kičmu, također dubinu sjedišta ... da ne nabrajam, te kad takav stolac košta 4800kn + PDV (vani su doduše 400$ USD, nađe se i jeftinijih, ali i dalje predstavljaju trošak), pa onda čuju da takav stolac predstavlja standard, maltene minimum za ureski stolac, ukoliko tražiš od radnika da sjedi cijeli dan, jer kod nas za te pare kupi stol, stolac, laptop, monitor, periferiju i službeni mobitel.

OK, 30mil$, ima smisla...  ne razvija se od jučer, engine je isto koštao u startu, na stranu činjenica da ga "već imaju", nisu ga dobili na lijepe oči.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Nema straha za financije - pratite sutra navečer prodaju Misc Endeavor-a znanstveno istraživačkog broda ;)

A kad izađe i Star Marine probit će se 100 milja samo tako.

Do kraja ove godine bit će na nekih 110 milja računam (do kraja iduće taman blizu 200 milja..).

Inače, dobro zbori Tonči, zabrinjavajuće je koliko se g. Roberts petlja u svaki aspekt - i što zna i što ne zna.

To je zasigurno i razlog što neki aspekti SC-a kasne. S druge strane, ukoliko uspije progurati sve svoje ideje i na kraju sve to profunkcionira...  

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Star Citizen

pa ako im ponestane para naci ce izdavaca, zainteresiranih sigurno ima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

Ma Fanu je pitao nešto na trago toga "kakvih troškova osim plaće", a ima puno ljudi koji o tome razmišljaju slično (ovo nije kritika Fanu).

Kod nas se ljudi čude kad se kupi uredski stolac koji ima mrežicu protiv znojenja, podesivu visinu, naslon za glavu, visinu, širinu i nagib rukohvata, visinu i dubinu podupirača za kičmu, također dubinu sjedišta ... da ne nabrajam, te kad takav stolac košta 4800kn + PDV (vani su doduše 400$ USD, nađe se i jeftinijih, ali i dalje predstavljaju trošak), pa onda čuju da takav stolac predstavlja standard, maltene minimum za ureski stolac, ukoliko tražiš od radnika da sjedi cijeli dan, jer kod nas za te pare kupi stol, stolac, laptop, monitor, periferiju i službeni mobitel.

OK, 30mil$, ima smisla...  ne razvija se od jučer, engine je isto koštao u startu, na stranu činjenica da ga "već imaju", nisu ga dobili na lijepe oči.

Full engine licenca je pišljivih milijun eura, ništa. :)

17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Nema straha za financije - pratite sutra navečer prodaju Misc Endeavor-a znanstveno istraživačkog broda ;)

Do kraja ove godine bit će na nekih 110 milja računam (do kraja iduće taman blizu 200 milja..).

Inače, dobro zbori Tonči, zabrinjavajuće je koliko se g. Roberts petlja u svaki aspekt - i što zna i što ne zna.

To je zasigurno i razlog što neki aspekti SC-a kasne. S druge strane, ukoliko uspije progurati sve svoje ideje i na kraju sve to profunkcionira...  

Kako ce bit 100 mil, nemam tolko vjere ja... I još racunas da ce se uduplat ono što je do sada u par godina skupljeno? Meni se cini da onaj ko je jamio je jamio i da to sada usporava. Ja sigurno necu dat ni centa više od 315p paketa koji je bio 70ak eura. Zašto bi?

A kada je glavna vijest o igri prodaja nekog tamo misc endavora dok nemaju ni prvih 5 brodova kako treba zaista ko je tu glup? Dosta je bilo prodaja koje kakvih gluposti. Zatvorit prodaju svega osim majci, šalica i sl. Neka ostane mjesecna pretplata za one koje hoce bacakt projekt i ostatak para neka namaknu hipotekom kuce u kojoj zive uopce me ne interesira kako ce i odakle dobit novce. Sada ja moram priznat da ovo postaje iritantno i da je fokus barem istupanja u javnost isti set floskula u mjesecnom reportu (ako još jednom procitam preseratorsku rijec "blocker" upucat cu se) i ciklickim prodajama svakih x mjeseci te uzasno al uzaaaaasno loše produciranim live streamovima di mi se pojavljuje iritantna faca escord dame Sandy ili debelog krmka bena. Katastrofa.

Ja razumijem i meni je apsolutno jasno da netko hoce poduprijet razvoj igre sve 5, ali dati 350-400$ za neki tamo brod i tako više puta da bi imao sve kad igra izadje i onda radio što tocno? Prije bi shvatio blank donaciju njima za doslovce ništa nego pokupovat sve brodove i onda cackat dupe kad igra izadje, a platio si to tisuce dolara. Neka mi netko objasni što radim ako sam pokupovao sve brodove 2 god prije izlaska igre onda kada konacno krenem ju igrati?

Što se tice Star Marinea to je nepotrebna idiotarija koja me ne zanima niti malo. Ja u ovoj igri sigurno NIKAD necu igrat FPS arene ili tako nešto. Ovo bordanje brodova se radi o par ljudi koji se bore i to je sve moglo ostat DEFAULTNO kako je u Cryengineu i doviđenja. Koga boli uvo za mrtvi star marine?!?!?!?! Oni se hvale animacijom penjanja uz ljestve?! Who. The. Fuck. Cares?

0. Squadron 42 SP kampanja

1. 10ak flyable brodova u startu razmještenih u 3-4 klase djelovanja

2. 30ak dobro razrađenih sistema u startu (25 landing zona malih i 5 velikih gradova)

3. Ekonomija funkcionira

Ovo su 4 stvari koje su trebale i mogle biti napravljene u 3 godine bez problema. Sve ostalo je glupo, suvišno i pretvorit ce igru u jack of all trades but master of NONE! Sve ostalo dodaješ kasnije kroz pricu. Gle cuda neka crvotočina se otvorila opa pristup 10 novih sistema, misija, ekonomska eksplotacija i alijanse playera oko kontrole novog dijela svemira bla bla bla

Meni se zaista, teško mi je priznati, pocinje ciniti da od ovog nece biti ništa jer je Chriss Roberts nesposobni šonjo. Jedan od onih managera koji seru i seru, a ne naprave nikad ništa. Imam strpljenja još godinu dana i ako ne vidim ove 4 stvari do bozica 2016. Prokleti oni na bozic 2016.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 11:05 (mislav_01).
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Meni se zaista, teško mi je priznati, pocinje ciniti da od ovog nece biti ništa jer je Chriss Roberts nesposobni šonjo. Jedan od onih managera koji seru i seru, a ne naprave nikad ništa. Imam strpljenja još godinu dana i ako ne vidim ove 4 stvari do bozica 2016. Prokleti oni na bozic 2016.

Trebali bi već do ovog Božića imati početnu verziju PU-a, kao i sve Alpha module..

Istina, strpljenje se pomalo topi..  čak i moje ;) 

Do kraja 2016. imam i okladu s Tončijem pa će biti ćevapa i pive u potocima (nekom besplatnih..).

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Star Citizen

Do kraja 2016 ce sto tocno biti gotovo? Oni jos rade na osnovama a najavljuju najambiciozniju igru ikada, i to rade 5 nepovezanih teamova rastrkanih po cijelom svijetu. Realno nema nikakve sanse da to bude sve gotovo do kraja sljedece godine. Ocekujem da ce im trebat jos barem 3 godine da naprave sve sto su obecali i da to izadje iz bete.

Dobra stvar je sto su se u zadnje vrijeme nekako uspijeli poslozit i izbacit neke stvari van, sada ce valjda ici brze.

A i nije da cemo se dosadjivat dok ne izadje, svako malo ce nesto izbacivat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Svinja kaže...

Do kraja 2016 ce sto tocno biti gotovo? 

To nitko ne zna  :P

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Da sigurno će u narednih godinu dana jedno 2 milijuna ljudi baciti pledge, kako bi se skupilo dodatnih 100+ milijuna dolara.

Ovo je doslovno nemoguće, onaj početni entuzijazam je nestao (što se tiče backera), a igra već lagano dobiva dosta negativan publicitet, tako da je privlačenje ogromnog broja novih, friških ljudi nemoguća misija.

Ono što će njima trebati su ozbiljni investitori, kako bi uspjeli skupiti količinu novaca koja je potrebna za završetak igre, ali ako se to dogodi nema više muljanja sa datumima i cijeli projekt bi mogao otići kvragu, jer tko god da uloži lovu očekivati će i neke rezultate. Dakle mogli bi dobiti poluproizvod, a čovjek koji je sve i započeo bi mogao dobiti nogu iz svoje firme.

Nema ovdje više win-win situacije. Pretjerali su i postavili sami sebi nedostižne ciljeve, što zbog novaca, ali i zbog tehničkih ograničenja.

17 godina
neaktivan
Star Citizen

Sve je moguće.. može bit ogroman uspjeh, a može se dogoditi implozija da se skrši pod vlastitom masivnošću i prevelikim aspiracijama.

Pošto novi ljudi svakodnevno dolaze u dosta velikom broju (još uvijek), a sve više sadržaja je dostupno za pledge-anje (kupnju) ne čini mi se nemoguće da skupe još podosta sredstava dok igra napokon ne izađe. Vrijeme će pokazati.

(do kraja ove godine svakako preko 100 milja...)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Sve je moguće.. može bit ogroman uspjeh, a može se dogoditi implozija da se skrši pod vlastitom masivnošću i prevelikim aspiracijama.

Pošto novi ljudi svakodnevno dolaze u dosta velikom broju (još uvijek), a sve više sadržaja je dostupno za pledge-anje (kupnju) ne čini mi se nemoguće da skupe još podosta sredstava dok igra napokon ne izađe. Vrijeme će pokazati.

(do kraja ove godine svakako preko 100 milja...)

Uspjeh je nebitan u ovoj priči, mislim da si jako optimističan i naivan ako misliš da je moguće u 3 mjeseca, koliko nam je preostale od ove godine, skupiti dodatnih 10,5 milijuna dolara, to je ogroman novac, koji zahtijeva velik broj ljudi koji će napraviti pledge + kupiti nešto dodatno.

Na današnji dan imaju: 89.543.433 $ koji su došli od 986.785 ljudi. Dakle do "tvog" cilja od 100 milijuna $ im nedostaje 10.456.567 $, ako uzmemo u obzir da je prosječna potrošnja po čovjeku nekih 90,74 $, potrebno je 115.233 novih ljudi koji će obavljati istu prosječnu kupnju ili 115.233 bedaka koji su već dali neke novce, a sada bi trebali potrošiti dodatnih 90 dolara . I da, to bi se sve trebalo dogoditi u naredna 3. mjeseca. (Ako ja dobro shvaćam podatke sa njihove stranice)

Mislim da nikaj od toga.

17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
mislav_01 kaže...

Trebali bi već do ovog Božića imati početnu verziju PU-a, kao i sve Alpha module..

Istina, strpljenje se pomalo topi..  čak i moje ;) 

Do kraja 2016. imam i okladu s Tončijem pa će biti ćevapa i pive u potocima (nekom besplatnih..).

Dado, prijatelju stari. Znam da bi trebali imat al statistika mi kaze da nece. Zato sam bio, moras priznat, darezljiv sa rokom Bozic 2016. Tog datuma zelim PU sa 30ak sistema (ma da i 3-4 "grada" po kojima se solical šeta, a ostalo manje), 10ak brodova, ekonomiju koja je to povezala i kampanju koja je gotova. Najlakše zamislit kao super poboljsani freelancer. Ako to ne naprave do 2016. onda se selim u kamp ovih najgorih hejtera 

Ljudi moji meni se igra nešto u svemiru a Elite se ne mogu natjerati.

Što se tice 100milja do kraja godine. Gledajuci njihovu stranicu average je nekih 2.4mil zadnih 6 mjeseci po mjesecu. Dakle teško da ce biti 100 do kraja godine? Trenutno smo 3 god i mjesec dana od prvog streč goala od 2mil dolara.

https://robertsspaceindustries.com/comm-link/engineering/14974-Design-The-Endeavor

Mislim bemti kad vidim ovo sline mi krenu. Artisti su im fantastični. Arhitektura i dizajn je savršen ocu igraaaat. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 14:01 (mislav_01).
16 godina
odjavljen

Ako su podaci javno dostupni, graf i trend nije problem izvući. 

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ako su podaci javno dostupni, graf i trend nije problem izvući. 

Bolji pokazatelj bi bio trend ljudi, tj. koliko se mjesečno ljudi "joina", ali i da vidimo određene razrede potrošnje. Onda bi već mogli malo ozbiljnije analize odraditi.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice