A sada jedna tema za ljubitelje arkadnih trka-Split Second.
Autori proslavljenog Pura,Disney Interactive Studios i Black Rock,ponovo su zasukali rukave i rade na novoj crush and burn trci Split Second.Radi se o strateskom kombinovanju vozila sa unistavanjem okoline.Sve je zamisljeno u vidu reality tv show-a gde ce se takmicara takmiciti na gradskim ulicama uz postavljene kamere koje u realnom zapisu prenose gledaocima sta se uzivo desava na putevima.Koristice se razni trikovi(oruzja,ekseri,mine),a sve u cilju stvaranja ultranerealisticne atmosfere.
Grafika ce biti ultrarealna uz bogato producirane efekte i podrsku za multiplayer.Jednom recju,ako ste gledali film Death Race sa J.Stathamom,znate o cemu pricam.
Igra je jos u fazi izrade i bice dostupna za PC i konzole pocetkom sledece godine.
http://www.gametrailers.com/video/e3-09-split-second/49797

pa sam jutros inst i zaigrao.. Igra je onako, srednja.. Moze se zaigrat ali nista specijalno.. Fora je to sto se staza malo mijenja tijekom utrke (kada unistavate dijelove kako bi usporili protivnike).. Vidio sam na gamespotu da je igra dobila 7.5 sto ja smatram da je puno.. Po mom misljenju 6.5 je realnije, ali ok, svako ima svoje misljenje.. Uostalom za 5 dana izlazi "Blur" kojeg vise iscekujem, zato sto su auti "stvarni" (marke auta), pa cemo vidjet kako ce on ispast.. Sve u svemu, jurnjave (iako osjecaj za brzinu isto nije neki) i razvaljivanja nikad dosta.. :D