Pro Evolution Soccer 2013

poruka: 3.189
|
čitano: 789.798
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Pro Evolution Soccer 2013

{#} 

IGN svemu daje 8.5, tako da ta ocjena ništa ne vrijedi. Također kao i većina ocjena za većinu igara od većine recenzentskih siteova ništa ne vrijedi, jer je većina recenzija već unaprijed kupljena. Bolje sami isprobajte nego da vjerujete nekom Ameru koji se susreće s nogometom 2 puta godišnje. Kada recenzira FIFU i kada recenzira PES.

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast
13 godina
Ove godine sam u nedoumici uzeti PES, jer zadnji koji mi je valjao je PES 2009, otad zadnja tri su veliko s**** i bezveze baceni novac. Kupujem i FIFU i PES, ali FIFA je dosla do te tocke da onda moze samo biti bolja svake godine nikako losa i zbog tog razloga cu je kupiti sigurno, ali PES odnosno Konami je kriv sto su me doveli u ovu nedoumicu.

5 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

zanima me kolika treba biti brzina da bi mogao igrat pes 2013 preko interneta?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da ne treba bas jak internet, mozda 1Mbit/256Kbita

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

dali se više isplati kupit orginal igru CD  ili samo orginal cd key ...ako kupim orginal CD  dali cd uvjek mora biti u kompjuteru

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Samo instaliras i igras!

0 0 hvala 0
15 godina

zanima me gdje ce sve u trgovinama bit za kupit i jel mi mozete preporucit neku stranicu gdje mogu narucit neki jeftin cd key, da je uplata na žiro racun..

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 23:28 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

zanima me gdje ce sve u trgovinama bit za kupit i jel mi mozete preporucit neku stranicu gdje mogu narucit neki jeftin cd key, da je uplata na žiro racun..

Ja sam uzeo u infomarku i najvjerojatnije ću ej dobit u petak. Dođe 260, a bna baseu dođe 260 samo cd key. Ne isplati mi se naručivat iz vana jel ti znaju nabit poštarinu i shebat na carini. Najsigurnije je kod nas i preporučam ti infomark.

ELS BLAUGRANES <3
15 godina
neaktivan
Drky1991 kaže...

dali se više isplati kupit orginal igru CD  ili samo orginal cd key ...ako kupim orginal CD  dali cd uvjek mora biti u kompjuteru

Ako kupiš box, moraš imat stalno unutra cd jel se onda igra ne crlalala nego koristi orginalni .exe

ELS BLAUGRANES <3
16 godina
Tommy_123 kaže...
Drky1991 kaže...

Ako kupiš box, moraš imat stalno unutra cd jel se onda igra ne crlalala nego koristi orginalni .exe

Pa mozes napavit iso od dvd-a i montiras ga preko deamon toolsa i trebalo bi onda bez cd-a radit
PES & FM <3
15 godina
neaktivan

Može i tak al koja ti je svrha onda št aideš kupoavt boxanu verziju.

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

manje moram cekat kad izađe novi update igre na cralala..ima pes 12 digitalnu verziju samo cd-key i ti par dana kada sam ceko na cralala puko sam cekajuci :)

13 godina
neaktivan

To sa stalnim cd-om unutra je staromodno, valjda će stavit nekakvu aktivaciju pa da se poslje može normalno bez cd-a igrat.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo,nakon nekoliko kontinuiranih dana igranja FIFE danas sam halao ovaj PES pa sad mogu dat neke konkretne usporede.

Nekoliko osnovnih kategorija:

Izgled menija : možda to nikome nije važno ali ovdje bod definitivno dobiva fifa koja je ljepše dizajnirana

Glazba : opet možda totalno nevažno al mene doslovno ubija ova dosadna iz PES-a,em nije iz stvarnog života,em je čudna za moj ukus,bod fifi koja ima rl playlistu ako ništa više

Grafika u igri (dresovi i face) : ovdje PES definitivno pobjeđuje - čista petica - bod za pes

Kretanje lopte - o ovom bi se dalo raspravljat dosta,ali realno fifa je novim first control sustav uvela drastični pomak. I u pesu igrači krivo dodaju lopte,to stoji, al imam nemjerljivo više preciznih paseva u pesu dok u fifi više griješim.

Lopta se kreće prebrzo u obje igre,al nekako mi se opet čini realističniji način dodavanja ovaj koji je u pesu - lopta se "ljepše kreće" . Bod svakome!

Kretanje igrača ( prilikom kreiranja akcija ) - odlično urađeno u obje igre,AI radi pametne kretnje i utrčavanja u prostor te igra strpljivo,smisleno i ubitačno - bod svakome!

Animacije igrača ( bez lopte ) - Ovdje fifa definitivno dominira,igrači u pesu se okreću kao roboti ( ne kažem da i u fifi nekad tako ne izgleda ) i kad želim pucat uopće nije bitno što je igrač okrenut za 180°od gola jer se brzinom svjetlosti okreće i puca silovito. Bod fifi!

Udarci - zbog raznovrsnosti fifa bi ovdje definitivno trebala dobit bod - veliki manjak pesa po meni je to da nema finnese tipke - na taj način smanjuje se raznovrsnost udaraca koju fifa definitivno ima. Makar je snaga udarca nekako prevelika u pesu način leta lopte prilikom dalekometnih šutava veoma je interesantan i zato bod svakome!

Finte i driblinzi - nema rasprave,bod fifi

Animacije vratara - apsolutno katastrofalne u pesu - + to da golman baca loptu slično ko i ja ;) - bod fifi 

Prekidi - pucao sam 6-7 slobodnih udaraca na pesu i lopta je letila strašnom brzinom - ne znam dal bi to vratar obranio da je išlo u sam gol,al totalno nerealno! Fifa ovdje ima raznovrsnost-mogućnost taktičkog izvođenja i stoga još jedan bod za fifu!

Online - nema razgovora - fifa nudi puno više

Offline - PES mi se tijekom prijašnjih godina u tom segmentu više svidio mada ne znam kako će bit ove godine, bod pesu!

FIFA - 10 bodova

PES -  5 bodova

Ne želim dizat tenzije ovim, ja sam inače FIFA igrač al dao sam si dan-dva vremena da stvarno isprobam mogućnosti ovog PES-a. Napredak je veliki,ali budimo realni ;)

Postoje ljudi koji su si utuvili u glavu - FIFA je bolja - PES je bolji - i briga ih za tuđe mišljenje. Evo,ja sam bar podosta isprobao obje igre i ako ću imat para definitivno opet kupujem FIFU.

Hvala onima koji će uzet vremena da ovo pročitaju :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 0:23 (zacko).

11 6 hvala 3
13 godina

zacko...mislim da si fulao za Kretanje igrača ...

Mozda se to teze shvati dok igras, jer onda ne pratis toliko u detalje igru nego kad gledas nekog kad igra, ali odgledaj na youtubeu videje FIFE 13, nemoj pratit igraca sa loptom, prati igrace oko njega...takvo otvaranje u prostor, takva kretanja, stvarno svaka cast AI-u sta se tice napada, 5 puta bolja nego u FIFI 12..pazi 5× bolja nego u dvanesci.. 

Tu definitivno ide opet bod FIFI 13!

14 godina
neaktivan
TheDarkSide kaže...

Mozda se to teze shvati dok igras, jer onda ne pratis toliko u detalje igru nego kad gledas nekog kad igra, ali odgledaj na youtubeu videje FIFE 13, nemoj pratit igraca sa loptom, prati igrace oko njega...takvo otvaranje u prostor, takva kretanja, stvarno svaka cast AI-u sta se tice napada, 5 puta bolja nego u FIFI 12..pazi 5× bolja nego u dvanesci.. 

Da,ali sam igro dosta PES i AI opet radi odlična utrčavanja jer me razorio upravo ;)

13 godina
neaktivan

koliko znam ovo je topic o PES...jest da ste više dosadni koja je igra bolja, igrat će svatko šta mu se bude igralo, vaše osobne stavke i mišljenja neće bit presudna nekome tko će koju igru kupit, od obe igre demo je vani i neka sami odluče...ona koja ti bolje leži tu ćeš igrati..ili čak obje ;)

1 0 hvala 0
13 godina
zacko kaže...
TheDarkSide kaže...

Da,ali sam igro dosta PES i AI opet radi odlična utrčavanja jer me razorio upravo ;)

Ma igram i ja mornarsku verziju PES-a 13, al opet...prouci FIFU 13 opet...

14 godina
neaktivan
HDesignz kaže...

koliko znam ovo je topic o PES...jest da ste više dosadni koja je igra bolja, igrat će svatko šta mu se bude igralo, vaše osobne stavke i mišljenja neće bit presudna nekome tko će koju igru kupit, od obe igre demo je vani i neka sami odluče...ona koja ti bolje leži tu ćeš igrati..ili čak obje ;)

Toliko je bilo sranj* napisanih o objema igrama tako da ja samo iznosim činjenice onakve kakvima po mom mišljenju jesu.

Neki će sad kliknut na minus jer vide da sam spomenio "onu drugu" igru.

Samo sam iznio svoja iskustva u obje igre.

Ja ću igrat obje tak i onak. Al me najviše ubija to da neki ljudi jednostavno ne žele priznat - PES/FIFA jest bolja igra , al ja ću igrat onu koja se meni sviđa i maksimalno blatit drugu :)

15 godina
neaktivan

FIFA je hokej, ne može se protivnički igrač vtit u napadu oko mog obrambenog igrača kao zvrk. To nema veze s realnošću.

A PES je kao da su svi na terenu u najboljem slučaju Kranjčari ili da ne budem još slikovitiji kao da žene igraju nogomet, kilavo, kilavo, prekilavo... pojede mi živce dok tri puta dodam...

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bas sam malo pre igrao protiv b.dortmund i imao sam jednu extra kontru ulaskom abate-a iz drugog plana dijagonala u prazan prostor i tako dao gol,delovalo mi je mnogo realno i bas kako sam hteo da lopta leti i gde da padne tako se i desilo al sto kaze hdesignz malo smo smorili sa fifom na pesovoj temi.toliko od mene na ovoj temi.
14 godina
neaktivan
PESfan kaže...

FIFA je hokej, ne može se protivnički igrač vtit u napadu oko mog obrambenog igrača kao zvrk. To nema veze s realnošću.

A PES je kao da su svi na terenu u najboljem slučaju Kranjčari ili da ne budem još slikovitiji kao da žene igraju nogomet, kilavo, kilavo, prekilavo... pojede mi živce dok tri puta dodam...

Evo vidiš - fifa cilja na zabavu samog igrača i zato se možda i više igra... te vrtnje su nerealne al igračima zabavne ako me kužiš :)

Ovo za PES definitivno također stoji. Kranjčar je mila majka za neke igrače :D

Obje igre imaju nedostatke. Oni koji žele raznovrsnost i atrakciju igrat će jednu,a koji strpljivu igru, igrat će drugu :)

Toliko od mene .

Jedva čekam obje igre i dat ću im priliku ( tu većina ljudi griješi ) pa ću vidit koja mi se više sviđa :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 0:45 (zacko).
16 godina
neaktivan

U Fifi taktika nema veze sa realnoscu koju god taktiku namjestis ne igra mi veliku ulogu kao u Pesu a da ne govorim da si u FIFI za 2 sekunde kod drugog gola nerealno brzo se odvija radnja ali ja igram obadvije i i jedna i druga su odlicni nogometi ali svaki ima svoje nedostatke.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 12:45 (PlayMaker10).

8 1 hvala 0
14 godina
Tommy_123 kaže...

Može i tak al koja ti je svrha onda št aideš kupoavt boxanu verziju.

Koja ti je to logika, pa ne kupujem box izdanje radi tog savršenog osjećaja stavljanja cd-a u čitač svaki put kad hoću igrat. Box se kupuje zbog same kutije i dodatnog sadržaja, a napraviti si iso je najnormalnija stvar.

13 godina
protjeran
zacko kaže...

Evo,nakon nekoliko kontinuiranih dana igranja FIFE danas sam halao ovaj PES pa sad mogu dat neke konkretne usporede.

Nekoliko osnovnih kategorija:

Izgled menija : možda to nikome nije važno ali ovdje bod definitivno dobiva fifa koja je ljepše dizajnirana

Glazba : opet možda totalno nevažno al mene doslovno ubija ova dosadna iz PES-a,em nije iz stvarnog života,em je čudna za moj ukus,bod fifi koja ima rl playlistu ako ništa više

Grafika u igri (dresovi i face) : ovdje PES definitivno pobjeđuje - čista petica - bod za pes

Kretanje lopte - o ovom bi se dalo raspravljat dosta,ali realno fifa je novim first control sustav uvela drastični pomak. I u pesu igrači krivo dodaju lopte,to stoji, al imam nemjerljivo više preciznih paseva u pesu dok u fifi više griješim.

Lopta se kreće prebrzo u obje igre,al nekako mi se opet čini realističniji način dodavanja ovaj koji je u pesu - lopta se "ljepše kreće" . Bod svakome!

Kretanje igrača ( prilikom kreiranja akcija ) - odlično urađeno u obje igre,AI radi pametne kretnje i utrčavanja u prostor te igra strpljivo,smisleno i ubitačno - bod svakome!

Animacije igrača ( bez lopte ) - Ovdje fifa definitivno dominira,igrači u pesu se okreću kao roboti ( ne kažem da i u fifi nekad tako ne izgleda ) i kad želim pucat uopće nije bitno što je igrač okrenut za 180°od gola jer se brzinom svjetlosti okreće i puca silovito. Bod fifi!

Udarci - zbog raznovrsnosti fifa bi ovdje definitivno trebala dobit bod - veliki manjak pesa po meni je to da nema finnese tipke - na taj način smanjuje se raznovrsnost udaraca koju fifa definitivno ima. Makar je snaga udarca nekako prevelika u pesu način leta lopte prilikom dalekometnih šutava veoma je interesantan i zato bod svakome!

Finte i driblinzi - nema rasprave,bod fifi

Animacije vratara - apsolutno katastrofalne u pesu - + to da golman baca loptu slično ko i ja ;) - bod fifi 

Prekidi - pucao sam 6-7 slobodnih udaraca na pesu i lopta je letila strašnom brzinom - ne znam dal bi to vratar obranio da je išlo u sam gol,al totalno nerealno! Fifa ovdje ima raznovrsnost-mogućnost taktičkog izvođenja i stoga još jedan bod za fifu!

Online - nema razgovora - fifa nudi puno više

Offline - PES mi se tijekom prijašnjih godina u tom segmentu više svidio mada ne znam kako će bit ove godine, bod pesu!

FIFA - 10 bodova

PES -  5 bodova

Ne želim dizat tenzije ovim, ja sam inače FIFA igrač al dao sam si dan-dva vremena da stvarno isprobam mogućnosti ovog PES-a. Napredak je veliki,ali budimo realni ;)

Postoje ljudi koji su si utuvili u glavu - FIFA je bolja - PES je bolji - i briga ih za tuđe mišljenje. Evo,ja sam bar podosta isprobao obje igre i ako ću imat para definitivno opet kupujem FIFU.

Hvala onima koji će uzet vremena da ovo pročitaju :)

Ocjena za tvoj review je -1.Kao prvo igre jos nisu ni izasle,demo ne mozes uzeti za ozbiljno,a ovaj review sto si napisao si vjerovatno skinuo i preveo sa nekog fifinog foruma... Its a shame... I btw,FIFA je arkada za djecicu.. ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 8:17 (Cyber_Freak).
13 godina
neaktivan
Ti ocito nikada nisi igrao fudbal i ne znas kakav je osecaj igrati fifu a kakav je kada igras pes,90 % njih koji su igrali a svi su profi igraci su rekli da je najblizi fudbalu fifa i tu nema sta vise da se raspravlja,pa sto pike,aguero,hart,runi,persi,volkot,dani alves i cela ekipa barse pa cak neki igraci reala poput ramosa,kake,casiljasa igraju fifu sta su oni deca,daj molim te kada hoces nesto kazes na relaciji pes=fifa onda daj argumentovano.A sto onda svi ne igraju pes posto ti kazes da je on ozbiljniji mislim za odrasle,gluplju konstataciju u zivotu nisam cuo.
14 godina
Cyber_Freak kaže...
Ocjena za tvoj review je -1.Kao prvo igre jos nisu ni izasle,demo ne mozes uzeti za ozbiljno,a ovaj review sto si napisao si vjerovatno skinuo i preveo sa nekog fifinog foruma... Its a shame... I btw,FIFA je arkada za djecicu.. ;)

Demo bi trebalo biti jako blizu finalnom proizvodu. Demo je nešto na temelju čega se kupuje igra. To što ti skineš igru s torrenta pa je tebi demo nepotreban je nebitno. Prema tome, naravno da se može uspoređivati. 

Barem je za razliku od vas tu, čovjek argumentirao što mu smeta i zašto daje prednost jednoj igri, a ne drugoj. Najlakše je samo reći glupost tipa, recenzija je bezveze, za nešto više ipak treba malo pameti.

Moram malo komentirati ovo čuđenje na ocjene PES-a. Iskreno, ne vidim gdje je problem. Konami je napokon pokušao nešto i to treba uvažiti. U odnosu na PES 2012 ovo je ogroman napredak. Činjenica je da je u odnosu na prethodnike PES više napredovao i makar FIFA nije trebala tako drastične promjene, ipak je (po meni) isplativije dati 300 kuna za novi PES nego novu FIFU. S gledišta recenzenta naravno, nekakva objektivnost mora biti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 8:26 (Hexfire).
14 godina

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Hexfire kaže...
Cyber_Freak kaže...

Demo bi trebalo biti jako blizu finalnom proizvodu. Demo je nešto na temelju čega se kupuje igra. To što ti skineš igru s torrenta pa je tebi demo nepotreban je nebitno. Prema tome, naravno da se može uspoređivati. 

Barem je za razliku od vas tu, čovjek argumentirao što mu smeta i zašto daje prednost jednoj igri, a ne drugoj. Najlakše je samo reći glupost tipa, recenzija je bezveze, za nešto više ipak treba malo pameti.

Moram malo komentirati ovo čuđenje na ocjene PES-a. Iskreno, ne vidim gdje je problem. Konami je napokon pokušao nešto i to treba uvažiti. U odnosu na PES 2012 ovo je ogroman napredak. Činjenica je da je u odnosu na prethodnike PES više napredovao i makar FIFA nije trebala tako drastične promjene, ipak je (po meni) isplativije dati 300 kuna za novi PES nego novu FIFU. S gledišta recenzenta naravno, nekakva objektivnost mora biti.

Izasla su po 2 dema koliko znam,cak se ceka i demo 2 za pc,JoB Murphy je rekao preko twitera.. Iako je to big fail,znaci da demo 1 i nije bas neki pokazatelj,kao trebo bi demo 2 da da pravu sliku igre.. Tako da je tvoj review uzaludan... ;) A o reviewu,nemoj da ti kazem i forum sa kojeg si ga kopirao... ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 13:08 (Cyber_Freak).
13 godina
protjeran
Red_Star_Forever kaže...
Ti ocito nikada nisi igrao fudbal i ne znas kakav je osecaj igrati fifu a kakav je kada igras pes,90 % njih koji su igrali a svi su profi igraci su rekli da je najblizi fudbalu fifa i tu nema sta vise da se raspravlja,pa sto pike,aguero,hart,runi,persi,volkot,dani alves i cela ekipa barse pa cak neki igraci reala poput ramosa,kake,casiljasa igraju fifu sta su oni deca,daj molim te kada hoces nesto kazes na relaciji pes=fifa onda daj argumentovano.A sto onda svi ne igraju pes posto ti kazes da je on ozbiljniji mislim za odrasle,gluplju konstataciju u zivotu nisam cuo.

18 i pol godina igram nogomet real life,i kazem da mi je Pes realniji.. Bio sam FIFA fan od 97 dok nije izaso PES 6 koji je do dan danas jedan od najboljih PES-ova i simulacija nogometa uopce.. Sta me boli tuki tko igra od igraca FIFU a tko PES.. To je samo reklama..A to sto si jos dijete u glavi pa nasjedas na te reklame,to je tvoj problem.. Kopirali su FIFU street u verziju 2013,to mi se nesvidja nikako.. Upali PES na najjaci level pa ga probaj pobijediti,oces malo sutra. Fifu nakon 3 utakmice komp razbijam sa hendikepom na najvecem nivou.. Ma mogao bih roman napisati,ali svako ima svoje misljenje.. Ja ne uzimam misljenje necije poput tvoga gdje si negdje procitao na drugome forumu pa dosao ovdje napisati.. A ovo o real life igracima ko igra FIFU mi je dovoljan pokazatelj kako si nasjeo na reklamu.. lol
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 12:57 (Cyber_Freak).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice