PES 2009 (pc)

poruka: 413
|
čitano: 116.071
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
PES 2009 (pc)

PES 2009 stvarno izgleda impresivno. Igrivost je kao i u svakom PES-u savršena, grafika predobra, a čak su se ove godine potrudili nabaviti i relativno velik broj licenci (inače jedini FIFIN adut). Čudi me kako netko tako savršenu igru može uspoređivati sa smećem od FIFE gdje je igrivost očajna i gdje nema teoretske šanse da pogodiš koje lice pripada kojem igraču. PES 2009 nastavlja kontinuitet kvalitete i ponovno sramoti FIFU, po tko zna koji put.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: PES 2009 (pc)
SOS kaže...
i_rambo_plache kaže...

SOS

ti si valjda jedan na tisuću ljudi koji će reći da je FIFA bolja od PES-a.

Trubiš o nekakvoj fizici cijelo vrijeme, a da nemaš blagog pojma ni što je fizika. Trubiš i o j*benoj koliziji koja je toliko nebitan faktor, samo lijepo izgleda. Samo da se zna, tvoja famozna "kolizija" bolje izgleda u PES-u nego u FIFI.

I evo ti sada, žalio si se na recenziju Sporea, kako je Račić bio nedovoljno objektivan i sl., a sad ispadaš licemjer zato što braniš FIFU samo zato što se tebi sviđa, a ne želiš sagledati cijelu stvar objektivno.

Većina kritičara (barem oni nepristrani) će ti reći kako se FIFA već ohoho godina nije promijenila i da isto sranje prodaju već godinama.

Uostalom, po tvom pisanju se vidi da imaš oko 10 godina i da si totalno nezreo tako da nema smisla s tobom raspravljati...

Bebo jedna! Čini se da jedino na ovom forumu ima hrpa ljubitelja PES-a. Nemate se ničim opravdavati, pa govorite laži. Dosta vas nije igralo FIFa-u i trabunja. Pogledaj, pa ćeš vidjeti da ima hrpa recenzija koje su ocjenili FIFA-u 09 bolje od PES 09. Mnogo se promjenila te baš zbog fizike ima veću realnost. Koji je faktor osim "nebitne" fizike itd. glavni itd...
 Daj prvo pročitaj moj post. Nisam rekao da je fizika nebitan faktor, nego kolizija.

Uostalom, j*be mi se za recenzije, ne bih se čudio da je EA potplatio recenzente da pišu dobro o FIFI, a i sam mogu vidjeti (i osjetiti) koja igra ima bolju igrivost, i da ti kažem, FIFA još nije PES-u ni do koljena. Trebaju još puno toga promijeniti da bi opet konkurirali PES-u.

Ajde mi reci, što se to tako jako promijenilo u fizici igre???
And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
17 godina
el_manana kaže...
Armor kaže...
el_manana kaže...

Evo ovak, vidim da ovaj SOS stvarno nema pojma. Evo ovako SOS, ja mislim da ti nikad nisi igrao nogomet ili ga nemas pojma igrati. Eto, upravo to. Gle, evo recimo da u FIFA-i ima dobra fizika. Evo, i kak se to sad da primijetiti? Igra je doslovno drvena, igraci ne vrse medjusobnu interakciju da se to moze primijetiti, lopta leti ko najvece govno, ali isto tako je ogromna, tako da igracima dode do koljena. Aj samo pogledaj kad pogodis stativu/precku u igri... isuse koja sranje fizika lopte.

Iskreno, novi PES stvarno, ali stvarno je toliko dobar da mi dode da vristim kad igram - apsolutno je igri dao - SLOBODU. A FIFA... nemam rijeci. EA na FIFA-i nije mijenjao nista konkretno na PC-u od verzije 2005. U FIFA-i ima toliko skripti da su je mogli nazvati SKRIPTA 2009. FIFA je arkada za djecu, nema tu nogometnog stiha, nema osjecaja kao da igrate sa timom, nema tog faktora sa suigracima, jednostavno.. smece. Iako je to najbolja FIFA, to ne znaci da je bolja od PES-a. Cak i FIFA na PS3/XB360 ima tu drvenost i meni je to recimo smijesno kao osobi koja igra nogomet. Smijeh, smijeh...

SOS, da ne duzim, nemas pojma, i bolje se ispricaj ljudima za svoje gluposti sto pricas...

Misliš pogrešno!
Možda SOS i nema pojma o simulacijma nogometa ali ni tvoja objašnjenja nisu na mjestu...
Zbog čega je igra u novoj Fifi "drvena"?
Ajd objasni to malo dulje i konkretnije!

Igram PES od početka pa znam, igram i Fifu ponekad...ali mi je dosta da vidim i odigram barem malo ove najvnovije pa znam=ova Fifa VALJA!
Uvjeri me u suprotno!

Hm... od cega da pocnem. Recimo, u FIFA-i kod drveno znaci: evo npr. uzmes izvodjenje kornera. U FIFA-i igraci stoje postrojeno i ne pokusavaju se na neki nacin naguravati i odavati znakove zivota, vec, tek kad puknes loptu, dolazi do neke kvazi interakcije. Igracev slabiji trk izgleda presmijesno, ko neka metla, ali zaista. I sto je najjace, aj pogledajte koja je zapravo brzina kojom igrac trci, a kako zapravo mice noge pri tom trku... bzvz.. Ma ne znam sto da kazem, ne znam se izrazit. PES djeluje rastimano, slobodno, a takav i jest. FIFA jednostavno ima previse skripti. Ma u prvih 2 min kod igre sam odmah dosao do zakljucka. Igrao sam u neko vrijeme, jer mi je tak bilo prosle godine s PES-om i u novoj FIFA-i nisam nasao trunku nogometa. Ima FIFA grafiku i fiziku (koja bolje i da ne postoji), ali cemu to. Ta igra je za klince. Pucanje i sve to... slobodnjake da ne spominjem.. stvarno smijesno. Ja ne znam zaista kako ti se FIFA moze svidjati. Nije da vrijedjam, ali zaista, ja tek poslije PES-a ne mogu pogledat igru. Isuse, riga mi se na FIFA-u... :/
Razgovaramo o Fifi 2009, koja, ak si je igrao kak treba, nije ništa od navedenog. Naime, kod kornera igrači skaču okolo prije samog izvođenja, brzina igrača je veća oduvijek u Fifi nego u PES-u, kao i sama igra.
Nadalje. grafike kod ovogodišnje Fife nije bolja nego u PES 09 pa se nemoj oslanjati na nju...
Komentatori su jadni u PES, ko i obično ali sad gotovo i ne govore dok je u Fifi to svake godine sve bolje riješeno!
Ugođaj terena; zna se, čak i preko TV prijenosa da pojedine lige "petice" izgledaju nekako drugačije, uzmi primjer Nou Camp i Emirates stadione- na stadionu Barcelone sve izgleda daleko(naravno jer je ogroman i visok), dok na Arsenalovom sve izgleda blizu(pogotovo na njihovom starom stadionu) . 
Isto vriedi i za sistem dodavanja, nekako se vide razlike između engleskih i njemačkih klubova- to je izvedeno perfektno u Fifi dok je u PES-u sve jednako.

Eto, par stvari zbog čega je Fifa 09 dobra, a što ne valja u PES 09, naravno to su moje pretpostavke!
I da, nisam ja fan Fife od nikad, samo mi ovogodišnja odskače od ostalih!
Dino89 kaže...

Svako ima svoje misljenje ali ja isto ne znam kako se nekom moze svidjati fifa, bar ne kuzim kako se znalcu nogometa moze svidjati fifa. Probo sam igrati fifu ali opet ne vidim nista dobroga u njoj ali bas nista to je tako mrtva igra. Isto mi dodje da se izrigam. Bogataš

Probaj malo bolje, dulje, nije mrtva sigurno!
Gušt je zaigrati brazilsku ili americku ligu, a to daje samo Fifa!
Eto, probajte pa postajte, tj. uvjerite me suprotno!
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
neaktivan
PES 2009 (pc)

sta vrijede te licence fifi kad im je gameplay totalno glup.pes ima dobar gameplay to je najvažnije

AMD 5000+ Duo 2,6 Ghz.2 Gb 667 mhz Ram Radeon x1650 Pro *** don't mess with the best - or die like the rest ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PES 2009 (pc)

@Armor: to sa kornerom sam preuvelicao, jer mi ionak djeluje smijesno. Uostalom, sto od mojih argumenata ne vrijedi za FIFA-u?. I da, neka FIFA ima taj gust sa licencama, kad mi nece pruziti gust igre i uvuci me u cari tih liga. Ustalom, uvjeri ti mene suprotno. I ja nisam na grafiku pucao u niti jednom svom postu... procitaj malo... A ti tu pricas o prezentaciji igre, a i za komentatore me ionak zaboli, jer oni ne utjecu na igru kao i grafika... "Uvjeri me suprotno!". Belji se

i'm going back to 505...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
Dino89 kaže...

Svako ima svoje misljenje ali ja isto ne znam kako se nekom moze svidjati fifa, bar ne kuzim kako se znalcu nogometa moze svidjati fifa. Probo sam igrati fifu ali opet ne vidim nista dobroga u njoj ali bas nista to je tako mrtva igra. Isto mi dodje da se izrigam. Bogataš

A jbg kako da ja tebe sada uvjerim, ako si PES fan uvjerit ces se sam i skuzit sta valja. A ja fifu vise ne planiram inst. na moj lijepi hard da ga nebi zasro i meni licence brazilske i americke lige nista ne znace bitna mi je igrivost. Jbmu kako ne kuzis bitna je igrivost, a ne licenca. PES je do j*j*.  Fifa meni presmijesno izgleda pa ona lopta igracu do koljena ko 3 njegove glave, a kotrlja se po onoj travi ko cigla. Kad das gol atmosfera je ko da si ga dobio, svasta. Bogataš
17 godina
neaktivan
Dino89 kaže...
Armor kaže...
Dino89 kaže...

A jbg kako da ja tebe sada uvjerim, ako si PES fan uvjerit ces se sam i skuzit sta valja. A ja fifu vise ne planiram inst. na moj lijepi hard da ga nebi zasro i meni licence brazilske i americke lige nista ne znace bitna mi je igrivost. Jbmu kako ne kuzis bitna je igrivost, a ne licenca. PES je do j*j*.  Fifa meni presmijesno izgleda pa ona lopta igracu do koljena ko 3 njegove glave, a kotrlja se po onoj travi ko cigla. Kad das gol atmosfera je ko da si ga dobio, svasta. Bogataš
 Potpisujem ;)
i'm going back to 505...
17 godina
neaktivan
PES 2009 (pc) cd key

jel mi može netko poslat cd key za pes9 na mail molim vas!!!

zehnstein[et]gmail.com

Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (RAM) 4,00 GB Graphics NVIDIAGeForce 8600 GT Gaming graphics 1663 MB Total available graphics memory MBO 4Core1333-eSATA"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PES 2009 (pc)

dodajem i da uz dobar gameplay pes-a izaći će patch za licence

AMD 5000+ Duo 2,6 Ghz.2 Gb 667 mhz Ram Radeon x1650 Pro *** don't mess with the best - or die like the rest ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
el_manana kaže...

Hm... od cega da pocnem. Recimo, u FIFA-i kod drveno znaci: evo npr. uzmes izvodjenje kornera. U FIFA-i igraci stoje postrojeno i ne pokusavaju se na neki nacin naguravati i odavati znakove zivota, vec, tek kad puknes loptu, dolazi do neke kvazi interakcije. Igracev slabiji trk izgleda presmijesno, ko neka metla, ali zaista. I sto je najjace, aj pogledajte koja je zapravo brzina kojom igrac trci, a kako zapravo mice noge pri tom trku... bzvz.. Ma ne znam sto da kazem, ne znam se izrazit. PES djeluje rastimano, slobodno, a takav i jest. FIFA jednostavno ima previse skripti. Ma u prvih 2 min kod igre sam odmah dosao do zakljucka. Igrao sam u neko vrijeme, jer mi je tak bilo prosle godine s PES-om i u novoj FIFA-i nisam nasao trunku nogometa. Ima FIFA grafiku i fiziku (koja bolje i da ne postoji), ali cemu to. Ta igra je za klince. Pucanje i sve to... slobodnjake da ne spominjem.. stvarno smijesno. Ja ne znam zaista kako ti se FIFA moze svidjati. Nije da vrijedjam, ali zaista, ja tek poslije PES-a ne mogu pogledat igru. Isuse, riga mi se na FIFA-u... :/
Očito nisi onda igrao novu FIFA-u. A, ako jesi, onda je o bilo na low postavkama.

Ja se ne želim svađati, no skoro svi bezrazumno pišete pretpostavke koje nisu utemeljene (malo pretjerujem), jer onda očito nemate ništa zapravo za reći. Ne želite vjerovati da se FIFA promjenila.
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
FIFA je možda bolja na konzolama, no ovdje govorimo o PC verzijama.
You only got one finger left And its pointing at the door
17 godina
neaktivan
Vulgaris kaže...
 Upravo tako. Govorimo o PC verzijama.
Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 19:48 (SOS).
17 godina
Vulgaris kaže...
A možda suprotno?
PES 2008  rula na PS3!
Ne znam za 09!

Nova Fifa i novi Pes dostojni su suparnici!

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
neaktivan
PES 2009 (pc)

Ni jedna igrica nije loša,,,obadvije su vrhunske,,ali pes ima realniju grafiku po meni, i za ps3 je pes bolji,,

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 19:59 (Xero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
Vulgaris kaže...
A možda suprotno?
PES 2008  rula na PS3!
Ne znam za 09!

Nova Fifa i novi Pes dostojni su suparnici!

Cijelo vrijeme sam govorio o PC verziji, koja ima modificirani stari/novi engine. Za ps3 i Xbox360 je posebno napravljen novi. Kolika je to prednost?
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
Xero kaže...

Ni jedna igrica nije loša,,,obadvije su vrhunske,,ali pes ima realniju grafiku po meni, i za ps3 je pes bolji,,

Evo video na kojemu su prikazane animacije (bla, bla itd...)... Preporučam da pogledate u boljoj kvaliteti...

http://de.youtube.com/watch?v=gRT21M9HYAM

Ozbiljno...
17 godina
neaktivan

jučer instalirao cijelu igru i odlična je. plus: grafika, realnost, fizika lopte, licencirana repka, liga prvaka, become legend MOD...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
PES 2009 (pc)

Jel igra tko BE a LEGEND mod?....svi već znamo da je PES NAJNAJBOLJI, al evo nam i novi mod a slabo pričate dal igrate!!

Evo s kime ja igram....lol, kolko sam si sličan neznam :D!

Moj lik !

Al to je prvi pokušaj, sad sam napravil puno bolje da se ovaj prijelaz uopčne ne vidi, al nisam bacil ss :(

E4500 8800GTS 512MB g92 2X1GB DDR2 P35-DS3 IP35 FORTRON 400W
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 20:52 (aquaevivae).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja sam igrao pes 9,i još ga igram,igra je odlična,fifa u zadnje 3 godine nije ni do koljena pes-u

17 godina
protjeran
SOS kaže...
Xero kaže...

Evo video na kojemu su prikazane animacije (bla, bla itd...)... Preporučam da pogledate u boljoj kvaliteti...

http://de.youtube.com/watch?v=gRT21M9HYAM

@SOS
DAJ PRESTANI VIŠE GOVORIT ZA FIFU, OVO JE TEMA O PES-U!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZAKLJUČAT ĆE JE KAO I ONU TVOJU TEMU!!!!!!

@SVI OSTALI
Sutra će mi frend donijet da si instaliram, do sad smo se kod njega nalazili da igramo u društvu....
People that think they know it all annoy those of us that do!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 20:59 (Shady).
16 godina
neaktivan
PES 2009 (pc)

PES 2009 je najbolja sportska igrica koju sam ikad igrao, ali jedini nedostatak je to sto su imena igraca i klubova pogresni!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Shady kaže...
@SOS
DAJ PRESTANI VIŠE GOVORIT ZA FIFU, OVO JE TEMA O PES-U!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZAKLJUČAT ĆE JE KAO I ONU TVOJU TEMU!!!!!!

Već je Naxeem napisao da uz ovu temu ide uspoređivanje s FIFA-om...
Ozbiljno...
17 godina
neaktivan
D-boy14 kaže...

PES 2009 je najbolja sportska igrica koju sam ikad igrao, ali jedini nedostatak je to sto su imena igraca i klubova pogresni!!!!

To ti je zato što Konami nema licence za timove...
Ozbiljno...
17 godina
protjeran
SOS kaže...
Shady kaže...
@SOS

Već je Naxeem napisao da uz ovu temu ide uspoređivanje s FIFA-om...
 A to si uspoređivanje ti počeo, bila je tema PES vs. FIFA koja je zaključana zbog svađanja, daj više nemoj pisat o FIFI na ovoj temi!
17 godina
neaktivan
D-boy14 kaže...

Nije istina, sve je onak kak treba biti!! Cool
Nemreš samo ko tulipan inst igru i igrati, moraš se malo trznuti i ti sam je nekak poboljšati....imaš zato jako dobar EDITOR u PESU da si to sam radiš kako te volja i kak se stanje mijenja kaj se transfera tiče...to je ona čar koju PES na PC-u ima....Smijeh pa kaj nije? Da se stalno zahebavaš s tim, ko sa ATI driverima! Smijeh
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 21:15 (aquaevivae).
17 godina
neaktivan
PES 2009 (pc)

SOS sta ti nisi mogo u jednom postu citira oba odgovora nego si moro napisat u dva??Neodlučan

A sto se tice nove FIFA-e igra je stvarno dobra, evo neznam kad sam zadnji put igro FIFA-u duze od 15min a po meni ipak zaostaje za PES-om, grafiku ipak ima bolju FIFA ali jos uvijek je igra nekako drvena a igraci bas i neprate akcije pa tako po tom pitanju je jos debelo iza PES-a.

Bolje proliti malo s Parkinsonom, nego zaboraviti popiti s Alzheimerom.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
SOS kaže...
Očito nisi onda igrao novu FIFA-u. A, ako jesi, onda je o bilo na low postavkama.

Ja se ne želim svađati, no skoro svi bezrazumno pišete pretpostavke koje nisu utemeljene (malo pretjerujem), jer onda očito nemate ništa zapravo za reći. Ne želite vjerovati da se FIFA promjenila.
 Ja sam igrao na High postavkama i nije mi ništa bolja od prijašnjih igara... No, vidim da SOS mora sve bit po tvojem tj. ti neces odustat dok ne vidis da svi na svijetu i ovom forum vise vole FIFU, pa onda... "FIFA JE NAJBOLJA NOGOMETNA SIMULACIJA NA SVIJETU, TAKO DOBRU IGRU NISAM VIDIO VEC DUGO... GRAFIKA I FIZIKA LOPTE SU POBOLJŠALI NA NAJBOLJE MOGUCE."
A sad, back to PES!
17 godina
neaktivan

Nevidim svrhe ove teme....samo prepirka, trabunjanje i spamanje bezveze!

17 godina
neaktivan
cak_Norris kaže...

SOS sta ti nisi mogo u jednom postu citira oba odgovora nego si moro napisat u dva??Neodlučan

A sto se tice nove FIFA-e igra je stvarno dobra, evo neznam kad sam zadnji put igro FIFA-u duze od 15min a po meni ipak zaostaje za PES-om, grafiku ipak ima bolju FIFA ali jos uvijek je igra nekako drvena a igraci bas i neprate akcije pa tako po tom pitanju je jos debelo iza PES-a.

Slučajno, postao sam, a zatim vidio novi post.

Malo si se zavarao sa ovim da je FIFA 09 drvena. Npr. u novom sam PES-u zamjetio da mi ponekad moji igrači trče u stranu gdje ja idem iako nemam loptu. Igrači su prekrupni, neke sistemske postavke se ne mogu mjenjati, igrači čudno ispucavaju, golman čudno hvata loptu, teksture su mutne, osvjetljenje čudno (govorim za novi PES)...

Evo jedan "bug" na slici; lopta je u igračevoj nozi, igrač koji uklizuje je doslovno u istoj poziciji klizio polovicu od pola metra, a zatim je igrač kojemu je uklizio pao na pod tek kada je završila animacija uklizivanja.

Na drugoj slici je još jedan neobjašnjiv "bug", pa pretpostavljam da je to zbog samog engine-a.

Sad kad sam formirao mišljenje o PES-u 09, mogu reći da nije loš, ali ga je FIFA 09 prestigla.
"Bug" ? "Bug" ?
"Bug" 2 ? "Bug" 2 ?
Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 22:03 (SOS).
17 godina
neaktivan
SOS kaže...

PS: Pošto već čekam dosta vremena na odgovor, čini mi se da onda nemate opravdanje za hrpu pogrješaka u novom PES-u.

Slučajno sam umjesto da uredim post citirao svoj, pa možete ovo obrisati (modovi?)...
Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2008 21:45 (SOS).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice