Path of Exile 2

poruka: 300
|
čitano: 100.505
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Re: Path of Exile 2
mrsmith kaže...

Optimizacija je teški kaos.... igraj kakav minion build pa vidi tragedije kad krenu particlesi i efekti na brdo mobova. Od 165 fps locka na 20-30 za čas. Apsolutno nikakve postavke ne pomažu, isto se događa kad je sve na High ili sve na Low. DLSS quality ili DLSS performance... ista pašta.

Za usporedbu, minion build u Last Epochu na max postavkama i to bez DLSS-a, padne možda za 10-15 frejmova. I to eventualno kad je baš more mobova na ekranu.

EDIT: Da se razumijemo, POE2 mi je odličan u novom 0.3 patchu... ali engine je baš koma.

Odi u options - Sound tab i stavi Channel count na medium ili low. 

Također možeš i isprazniti/izbrisati sadržaj shader cache foldera u C:\Users\ime profila na kompu\AppData\Roaming\Path of Exile 2\ShaderCache.. 

17 godina
Path of Exile 2

Pitao sam za gameplay. Jer nikada nisam volio mračni vibe Path of exile 1. Titan quest sam uvijek volio igrati zbog atmosfere.

0 0 hvala 0
16 godina
Path of Exile 2

act 4 je brutalan u poe 2, najvise mi se svidjela prison mapa.. pa to će biti čudo od igre kad izadje full 

Intel 80286
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Path of Exile 2

velike promjne u toku sljedeceg tjedna

nema towera vise, sad tablete mozes koristiti do 3 komada ovisno koliko modova mapa ima, i imat ce 10 use ( ko scarab u poe1 je sada)

ubi bosa da zavrsis mapu umjesto rareove, smanjit ce velicinu mapa

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Path of Exile 2

Našao sam key prihvatljive cijene i onda me dočeka realizacija da mi treba 113 GB prostora.  Kuda ide ovaj svijet? ARPG igra preko 100 gigi.
EDIT: možda sam prenaglio, Titan Quest 2 ima 50 GIGI na aktu 1, ali opet smatram da su igre postale prevelike u zadnje vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.9.2025 17:31 (Korny1603987).

0 0 hvala 0
17 godina
Path of Exile 2

MOLIM !!!!!! Jučer sam stavio snimati na steamu 100 GB. Bilo je skinuto 50GB i otišao sam spavati. Sada se loginam u steam i kreće od 27 GB !!!! Dođe mi da pucam s kalašem ko ministar.

EDIT: koristio sam Steam auto shutdown da se ugasi komp u ranim jutarnjim satima kada završi steam sa poslom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2025 18:11 (Korny1603987).

0 0 hvala 0
13 godina
Korny1603987 kaže...

MOLIM !!!!!! Jučer sam stavio snimati na steamu 100 GB. Bilo je skinuto 50GB i otišao sam spavati. Sada se loginam u steam i kreće od 27 GB !!!! Dođe mi da pucam s kalašem ko ministar.

EDIT: koristio sam Steam auto shutdown da se ugasi komp u ranim jutarnjim satima kada završi steam sa poslom.

Zasto gasis komp uopce?

4 godine
suspendiran
Horned Reaer kaže...
Act 4 je zanimljiv, a i cijeli patch je odlican. S obzirom da se radi o igri koja je u early accesu svejedno briše pod sa Diablom 4.
Nadam se samo da ce uskoro poraditi na optimizaciji jer framedropovi nisu normalni, a igram na 4080 super a graficka hladna doslovno ne uspije se ni oznojiti

4080 u kombi s kojim procesorom?, PoeII je toliko detaljna igra s nevjerovatno dobrom fizikom da to nisu istine pa i trazi dobar cpu koji ce to sve fino vrtiti u realtimeu, dakle ako nemas barem neki x3d ili noviji intel u gradu ce ti igra krepavati ili kad pobacas tonu spelova, Dio s karavanom da ne pricam. Meni igra leti u min 120 fpsa-180 4k/high/ultra/dlssq

16 godina
Boris grozni kaže...
Horned Reaer kaže...
Act 4 je zanimljiv, a i cijeli patch je odlican. S obzirom da se radi o igri koja je u early accesu svejedno briše pod sa Diablom 4.
Nadam se samo da ce uskoro poraditi na optimizaciji jer framedropovi nisu normalni, a igram na 4080 super a graficka hladna doslovno ne uspije se ni oznojiti

4080 u kombi s kojim procesorom?, PoeII je toliko detaljna igra s nevjerovatno dobrom fizikom da to nisu istine pa i trazi dobar cpu koji ce to sve fino vrtiti u realtimeu, dakle ako nemas barem neki x3d ili noviji intel u gradu ce ti igra krepavati ili kad pobacas tonu spelova, Dio s karavanom da ne pricam. Meni igra leti u min 120 fpsa-180 4k/high/ultra/dlssq

cpu je 14600K, na 4k igram .. ne vjerujem da treba nesto jače od toga?

Intel 80286
4 godine
suspendiran
Pa kakve onda dropove imas? Provjeri si da ti taktovi ne padaju ili nesto od cpu/gpu-a
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...
Pa kakve onda dropove imas? Provjeri si da ti taktovi ne padaju ili nesto od cpu/gpu-a

ma ići će to format C:\ i amen staviti nove windows jer vec  imam svakakvih sranja se nakupilo.

Intel 80286
17 godina
Path of Exile 2

Napokon imam snimljen POE2, ali danas je izašao i Chapter 2 za Titan Quest 2. Bit će veselo.

0 0 hvala 0
10 godina
Path of Exile 2

sasvim normalno da pada fps sa nekim skillovima u poe1 i 2

Vidi moj fps drop od prije 20 dana 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2025 18:40 (Mr.Natural).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Path of Exile 2

Je li bolje igrati klasično na klik ili se kretati putem WASD ?

0 0 hvala 0
13 godina
Korny1603987 kaže...

Je li bolje igrati klasično na klik ili se kretati putem WASD ?

wasd. 

kiteanje je neizmjerno lakše. 

17 godina
Path of Exile 2

Po logici se čini da je wasd bolje jer se može kretati i ciljati u isto vrijeme, ali sam mislio da će klasičari reći da je to nedopustivo. 

Što se tiče igre pomalo mi je spooky i horor. Navikao sam se igrati te igre kao na opuštenu razbibrigu. 

0 0 hvala 0
6 godina
Path of Exile 2

Nakon godina i godina POE1 i point'n'clicka bio sam jako skeptičan oko wasd. Kad sam probao, preporod. Toliko su dobro implementirali.

Actovi su super, od horora do komedije, svega ima. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Igra je savršena dok peolazis actove i kampanju.. ali endgame mi je podbacio i lov na unique iteme nije zanimljiv kad su 99 posto takvih itema beskorisni
Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Path of Exile 2

Nisam fan atmosfere u POE2, ali mi je zanimljivo kretanje.

0 0 hvala 0
16 godina
Da li evasion ima nekakav cap ako igram deadeye rangera. Ne znam dokle da nabijam evasion nisam primjetio neku razliku iznad 13000 .. jos se ucim za igru ulupao sam oko 600 sati
Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

sto vise to bolje

15 godina
Horned Reaer kaže...
Da li evasion ima nekakav cap ako igram deadeye rangera. Ne znam dokle da nabijam evasion nisam primjetio neku razliku iznad 13000 .. jos se ucim za igru ulupao sam oko 600 sati

AI kaze  cap je  na 75 %  sto je ~ 20,000 evasion ratinga 

ire
16 godina
DukeOs kaže...
Horned Reaer kaže...

AI kaze  cap je  na 75 %  sto je ~ 20,000 evasion ratinga 

hvala na info to je odlicna informacija

takodjer dobar defensive stats predpostavljam da je osim resistanca na 75%, "je gain deflection rating equal to evasion rating" i 

Intel 80286
15 godina

res na 75% evasion i deflection. ja se puno ne obazirem na def jer hunter deadeye je toliko jak da cisti cijeli ekran u sekundi. Igram ga zadnje tri sezone ..

ire
16 godina
Dobro ipak si dobro upoznat sa mehanikom igre, imas iskustva. Ja gledam da se ne pratim vodice na internetu i buildove vec eto patim se po svome..hehe..
nadam se samo da ce optimizirati igru u nekom od sljedecih patcheva da to radi onako kako treba :)
Intel 80286
15 godina
Horned Reaer kaže...
Dobro ipak si dobro upoznat sa mehanikom igre, imas iskustva. Ja gledam da se ne pratim vodice na internetu i buildove vec eto patim se po svome..hehe..
nadam se samo da ce optimizirati igru u nekom od sljedecih patcheva da to radi onako kako treba :)

Sto se tice optimizacije igre , iako ja to ne bih nazvao tako, tu nece biti nikakvih promjena . Da bi se ista promijenilo morali bi kompletno promijeniti engine na kojem igra radi .

Poe 2 dijeli-koristi slicni engine kao poe 1 nazalost. 

Osobno u poe 2 nisam imao  vecih problema , malo bih  se poigrao sa graphic enginom i sve bi se sredilo jako brzo.

ire
17 godina

Sad igram paralelno POE2 i Titan Quest 2. Rekao bih da je engine POE2 bolje optimiziran... iako imaju još dosta prostora za napredak.

16 godina
DukeOs kaže...
Horned Reaer kaže...

Sto se tice optimizacije igre , iako ja to ne bih nazvao tako, tu nece biti nikakvih promjena . Da bi se ista promijenilo morali bi kompletno promijeniti engine na kojem igra radi .

Osobno u poe 2 nisam imao  vecih problema , malo bih  se poigrao sa graphic enginom i sve bi se sredilo jako brzo.

pa jel ne mogu tehnički dodati Frame generation opciju barem? a DLSS mi radi isto na svim postavkama , quality i performance isti framarate

Intel 80286
6 godina
Horned Reaer kaže...

pa jel ne mogu tehnički dodati Frame generation opciju barem? a DLSS mi radi isto na svim postavkama , quality i performance isti framarate

Ti naravno znas da igras nesto sto je u early access ?!?!

15 godina
Horned Reaer kaže...
DukeOs kaže...
Horned Reaer kaže...

Jok . AI kaze ovo :

No Native Frame Gen Support
• PoE 2 uses a modified version of the original engine, which lacks native support for modern upscaling and frame generation technologies like DLSS 3.5, FSR 3.1, or Intel XeSS.
• Upscaling and frame gen are not available in the game settings, even for RTX 40-series or Radeon 7000-series GPUs.

ire
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice