Velika je buka nastala oko Tracer gay agende. Da li je to uopće bilo potrebno i koliko je takva činjenica bitna za karakterizaciju poster djevojke Overwatcha? Osobno, valjda sam otupio nakon godina liberalnog pranja mozga pa mi to niti ne smeta, sigurno mnogo prihvatljivije od muškog gay lika.
Naivno sam ocekivao da ce jeff bit nas duhovni voda i da ce vodit dizajn igre cvrstom rukom a na kraju mi se sve cini da su totalno nesposobni balansirat igru. Dok druge kompanije izbacuju tjedno fixove i updejtove zato jer znaju da to trebaju radit kako bi zadrzali igrace, blizzard sa druge strane
mjesecima ne mjenja nista jer imaju hordu fanboyeva iza sebe koji ce branit svaku njihovu nesposobnost. Bilo bi lijepo da malo promjene metu napokon da nisi prisiljen igrat sa nekoliko istih broken likova svaki gejm u compu...
Ah, niti jedna sezona nije bila izbalansirana niti će ikada biti. Previše je tu varijabli, od različitih skillova, do različitih želja korisnika. S3 se vrti oko tenkovske mete i to će tako ostati vjerj do kraja sezone, za s 4 će opet nešto promijeniti pa će se i tada masa ljudi žaliti. Stvar je samo što je ova meta isključujuća za mnogo popularnih većinom DPS heroja. Pošto većina zajednice shipa dps heroje onda se toliko buke i diglo otkada je Soldier jedini relevantan. Da se mene pita meta bi se trebala vratiti na 2-2-2 kombinaciju sa smanjenim naglaskom na Anu i tenkove. Samo da Genjia onda nerfaju da ostane ovako ispodprosječan kako je danas jer me taj heroj i oni koji ga mainaju užasno živciraju. Šteta je vidjeti Reapera koji je danas u banani i funkcionira na samo jednoj mapi.
Overwatch bi trebalo podijeliti u dvije kategorije balansa. Jednu za Diamond ili Platinum i niže, drugu za GM. Obje kategorije bi imale različiti balans heroja prilagođen primjerenom skillu u tom SR-u. Npr. Widow i Hanzo su beskorisni u nižim skill razredima dok su Bastion i Torb ponekad nepremostive prepreke, što je naravno nešto potpuno drukčije od GM levela. A da ne spominjem Pharah, koja dominira u nižim kategorijama, a u GM je veoma slabo korištena.
Neznam zašto se dmg heroja ne balansira po pojedinim kategorijama heroja. Zašto pojedini heroj mora imati isti damage prema svim ostalim likovima. Npr. Reapera bi se moglo savršeno izbalansirati kada bi mu se povećao dmg prema tenkovima, a smanjio prema ostalim herojima i u tom stilu balansirati igru.
najbolji heroji su bastion i torbijo
Misliš Bastion i Junkrat :)
Kupio sam igru po uputama kolege, iz Argentine za ispod 20€, nikakvih problema nije bilo. Nisam puno igrao, ali prvi dojmovi su fantastični, svakako se isplati uzeti, pogotovo za ovih 20€. Iako mi se na samom izlasku nije svidjela (nisam ni jednu betu igrao, tu je možda i problem) sad je to druga priča. Raznovrsnost mapa i heroja je nevjerojatna, svaki heroj je skroz drugačiji, a ima ih hrpa. Mislio sam "ah to je nešto tipa TF2, to mi ne treba", i je slično je, ali TF propada godinama, a ovo je čisto osvježenje.
I da zahvalim kolegi @zrimo na savjetu pri kupovini.
Igra je i mene uvelike iznenadila, pogotovo zato što TF2 nisam mogao igrati više od 15tak sati koliko mi se igra nije sviđala. OW je toliko raznovrstan da svatko može pronaći ono što mu se sviđa, a da bi sve isprobao kako spada treba više od 100 sati igranja. Jedini fail su rudimentaran ranking sustav i loše rješavanje leavera i trollova.
najbolji heroji su bastion i torbijo
nije, genđi je najbolji.
Mei je cancer, ali Genji pali živce.
Widowica je najbolji.
Kad netko u platinum i nižim rangovima picka widowicu odmah mogu početi računati koliko ću SR izgubiti. A ako naiđem na nekoga tko s njom dominira ide automatski report jer me smurfovi bezgranično iritiraju.
Ajmo igrat zajedno, slozimo ekipicu. Ko je za?
Gotov za danas! Previše mongoloida, NE vide da ih pucaju sa leđa, NE uzimaju za counter pharah ( ujedno nas i rejpa ), ne igraju timski, troll pickovi itd itd...
Najgore je kad imamo 2 ili više DPS-a u timu, a niti jedan nije soldier. I onda nas Pharahica rastura, a ja bezuspješno pišem u chat da ako promijenim u soldiera ostat ćemo bez healera. Užas.

, a drugi McCree je bio beskoristan) uzeo soldier-a da rješavam Pharah. Od 0:2 smo došli na 3:2 (bar je onaj McCree uzeo Zen-a malo kasnije...)
na kraju smo već izgurali objective i zadnju sekundu okinuo ulti u objective-u i pobio troje za potg. i naravno vrištao da igra sa newbovima a baš sam pratio, nije ga bilo nigdje dok smo mi gurali