Stiže novi peč...
http://www.dsogaming.com/news/metro-last-light-official-pc-patch-addresses-stuttering-issue/
Nadam se da će igra raditi još malo bolje...
Stiže novi peč...
http://www.dsogaming.com/news/metro-last-light-official-pc-patch-addresses-stuttering-issue/
Nadam se da će igra raditi još malo bolje...
Presao ovo remek-djelo i sta reci, koju poruku poslati,,,uglavnom igra je remek-djelo igrace bastine ne nulte kategorije nego i vise...
Preporuka svima..............
Tek kada ovo odigraš, shvatiš koliko su ostale pucačine smeće!
Pogotovo nekakvi CoDovi ili BF...
Po meni, najbolji FPS-ovi:
1. Stalker - svi nastavci
2. Half life - 2 i epizode
3. Crysis - i warhead
4. Metro - 2033 i LL
5. Bioshock - prva dva
6. Dishonored
7. Far Cry - prvi i 3.
Metro 2033 mi je ipak malo bolji od ovoga.
Znaš kako... Za neke stvari jesi u pravu. Ali nemogu da kažem da su CoD i BF smeće, stoji da ih ja ne volim, niti ih igram, stoji da jako brzo izlaze nastavci, ali se tu puca na široke narodne mase koja ih redovno guta... Igraju se najviše zbog zaraznog multiplayera, takmičarskog duha, i nikako nisu u istom rangu kao Metro i Stalker serijal. Iskreno da ti kažem, ne volim ni Crysis nešto naročito. Far Cry 3 je po meni čist primer kako treba da izgledaju pucačine otvorenog tipa, jednostavno, grafika i gameplay sabijaju za desetku, pucačina koja je idealna za mene u svakom smislu. Stalker i Metro su mi slični po nečemu, ne znam ni sam zašto, mada mi je atmosfera u Metro-u bolja, prosto rečeno, atmosfera kida, igram polako, gledam da mi šta ne promakne, svugde zavirujem, a konačan sud i moju recenziju ću vam dati kada je skroz pređem i kada sumiram utiske u odnosu na predhodni Metro.
Puno, puno bolja igra od Metroa 2033 koji je bio prilično naporan u nekim dijelovima.
Jučer završio metro i mogu reči dok sam igrao bio sam zadovoljan, u nekim trenucima (zvukonim,monstrumi) podsječali su me na half life, odnosno metro ima jako sličnosti stariji igrači bi trebali to znati koji su igrali half life 1 pogotov sam početak uvod u igru pa sve do voznje na tračnicama i istovremeno ubijanje monstruma to me je pogotovo podsjetilo na half life. Ne sviđa mi se grafika šarenilo,mračno, sjaji se sve ko psečja kesa :) odnosno igra je konzolaška i to se uvelike osjeti u gameplayu.. zadovoljan sam sa igrom ali nisam impresioniran, mislim da tome kumuje moj radni staž i hrpa igara koje sam odigrao. Metro igra ima več uspjeh ali nikad neče postati kultna igra vjerojatno zbog priče i već spomenutih stvari. Ocjena 7,5/10
Jučer završio metro i mogu reči dok sam igrao bio sam zadovoljan, u nekim trenucima (zvukonim,monstrumi) podsječali su me na half life, odnosno metro ima jako sličnosti stariji igrači bi trebali to znati koji su igrali half life 1 pogotov sam početak uvod u igru pa sve do voznje na tračnicama i istovremeno ubijanje monstruma to me je pogotovo podsjetilo na half life. Ne sviđa mi se grafika šarenilo,mračno, sjaji se sve ko psečja kesa :) odnosno igra je konzolaška i to se uvelike osjeti u gameplayu.. zadovoljan sam sa igrom ali nisam impresioniran, mislim da tome kumuje moj radni staž i hrpa igara koje sam odigrao. Metro igra ima več uspjeh ali nikad neče postati kultna igra vjerojatno zbog priče i već spomenutih stvari. Ocjena 7,5/10
Sa kojom si ti onda igrom grafički impresioniran ako nisi sa Metrom LL ?
Nažalost, u pravu si i baš to i sam primjećujem sve više (evo baš paralelno igram i 2033 i LL opet). današnje generacije nažalost sve manje znaju što su dobre igre i zašto su to dobre igre.
Hebiga, danas je sve samo - naštancaj za konzole, uzmi pare, naštancaj DLC uzmi pare... A onda dogodine nastavak, nije važno da li je originalan i kvalitetan. Pa pojačaš gas, napraviš reklame, digneš hype i platiš recezentima ručak...
Ipak, METRO LL je mali izuzetak - ekipa 4A je radila u groznim uvjetima, bez novca i ni sami nisu znali hoće li je dovršiti. Stoga im opraštam sve i nadam se da će se vratiti korijenima (2033), a ako nastave ovim smjerom - nek ih igra tko hoće, ja neću.
Ima pravo čovik, grafika uopće nije nešto. Ima puno lipših igara, ovu su baš prenapuhali što se toga tiče.
Nažalost, u pravu si i baš to i sam primjećujem sve više (evo baš paralelno igram i 2033 i LL opet). današnje generacije nažalost sve manje znaju što su dobre igre i zašto su to dobre igre.
Hebiga, danas je sve samo - naštancaj za konzole, uzmi pare, naštancaj DLC uzmi pare... A onda dogodine nastavak, nije važno da li je originalan i kvalitetan. Pa pojačaš gas, napraviš reklame, digneš hype i platiš recezentima ručak...
Ipak, METRO LL je mali izuzetak - ekipa 4A je radila u groznim uvjetima, bez novca i ni sami nisu znali hoće li je dovršiti. Stoga im opraštam sve i nadam se da će se vratiti korijenima (2033), a ako nastave ovim smjerom - nek ih igra tko hoće, ja neću.
Šta si onda uopce igrao LL.
Ima pravo čovik, grafika uopće nije nešto. Ima puno lipših igara, ovu su baš prenapuhali što se toga tiče.
Ljudi preterujete! Gde su vam oči? Da raskrstimo odmah, shavtiću ako vam se grafika Last Light-a ne sviđa, ako vam se više dopadaju prirodne idile Far Cry-a i Skyrim-a, verujte i meni su lepše u tom smislu. Šume, planine, jezera... Lepota gde god da se okreneš, dok ovamo preovladava totalno uništenje sveta, a zanimljiv je podatak da igra ima oko pedeset hiljada nijansi sive boje pa ti zaključi o čemu se radi, no dobro... Kad pogledamo tehničku stranu izgleda, Last Light grafički izuva obe igre koje sam naveo. Teksture su vrhunske, tako oštre i realne, daju sliku kakvu nikada nisam video u nekoj igri, šlag na torti je teselacija, pa DX11 efekti, pa osvetljenje, i još toga... nViia je čak izbacila vodič grafičkih opcija gde se sve detaljno objašnjava. Što reče kolega, šta te impresionira ako ne Last Light? Ova igra je u najvisočijoj kategoriji u grafičkom smislu, tako da mi nije jasno kako možeš da kažeš da grafika nije nešto... Mislim, bez veze...
Ljudi preterujete! Gde su vam oči? Da raskrstimo odmah, shavtiću ako vam se grafika Last Light-a ne sviđa, ako vam se više dopadaju prirodne idile Far Cry-a i Skyrim-a, verujte i meni su lepše u tom smislu. Šume, planine, jezera... Lepota gde god da se okreneš, dok ovamo preovladava totalno uništenje sveta, a zanimljiv je podatak da igra ima oko pedeset hiljada nijansi sive boje pa ti zaključi o čemu se radi, no dobro... Kad pogledamo tehničku stranu izgleda, Last Light grafički izuva obe igre koje sam naveo. Teksture su vrhunske, tako oštre i realne, daju sliku kakvu nikada nisam video u nekoj igri, šlag na torti je teselacija, pa DX11 efekti, pa osvetljenje, i još toga... nViia je čak izbacila vodič grafičkih opcija gde se sve detaljno objašnjava. Što reče kolega, šta te impresionira ako ne Last Light? Ova igra je u najvisočijoj kategoriji u grafičkom smislu, tako da mi nije jasno kako možeš da kažeš da grafika nije nešto... Mislim, bez veze...
zašto se uopće umaraš kad oni ne razumiju šta govoriš?!
zašto se uopće umaraš kad oni ne razumiju šta govoriš?!
Treba ljudima objasniti neke stvari i uputiti ih, a njihovo je hoće li to prihvatiti ili ne...
božeeee dragi..
Prije svega,čestitke timovima koji su zaslužni što igramo oba Metroa..
Grafika?? dakle,meni osobno to znači prikaz koji je što više sličniji sa realnim prirodnim prikazom,a u igrama tipa Metro,Stalker,po meni,su najviše pogodile srž stvari..
Likovima je "mračno,zmuljano,ovako-onako.." Ma nemojte mi reći??!..A kako bi trebalo da bude po tunelima metroa,ili postapokaliptičnoj,zatrovanoj,vremenskim neprilikama sašamaranoj površini????
Bojice bi trebale biti kao 30 sorti orhideja???..
Biserci moji,prvo naučite paletu boja koja je realna za neke posebne okoliše i posebna okruženja..
naj mi je jack-pot,kad neki lik spomene Fallout,kao prava i vrsna grafika...dođe mi se samoubiti od muke..napola crtani film-napola brzo oslikane rukom i grafitom sheme..
Usput,čekam da likovi koji pljuckaju po Metro LL daju primjer svojeg viđenja prave grafike,pa da ih onda pognojim,popiškim,a najsočnije budem ostavio za kraj
Da,zaboravih onog biserka,koji reče da se sve sjaji poput "pasje kese"...Da,okoliši koji su stalno izvrgnuti visokom postotku vlage,naprimjer,podzemlja,neodržavani i neprozračeni tuneli,pećine,spilje,vremenom navuku neku kramu na sve što se tamo nalazi,kojja kad
se osvjetli svjetlom,svjetluca upravo kao "pasja kesa"...Ako lik ne vjeruje,nek ode barem do Postojnske jame u Sloveniji,pa provjeri...dakle,to je realno pogođeno..Što AMD kartulje rade sa efektima,nemam pojma,spomenuti su driveri kojji to svjetlucanje pretvaraju u
neš ogavno i nerealno..
Ja tebe razumijem i moj pogled na igru ne mora biti isti kao tvoj. Ja ne stavljam u prvi plan šumu,planine,jezera i neku "ljepotu" koja sva trešti u 50 tisuća nijansi boja i sve te tehnikalije koje zvuče impresivno dok pola toga moje oko neće ni zamjetiti.. ti imaš zanimljiv podatak " da igra ima oko pedeset hiljada nijansi sive boje" možeš mi to dokazati? O DX11 nije ništa bolji od prijašnje verzije i u tome su se mnogi složili radi se samo o tome da scene imaju više poligona a u suštini nije ni potrebno ali tu se proteže jedna paralela a to je kupovina nove komponente, dakle dx11 nije nista revolucijalno donio. "Vodič grafičkih opcija" zna se za koga je i o tome neću pisati..
božeeee dragi..
Prije svega,čestitke timovima koji su zaslužni što igramo oba Metroa..
Grafika?? dakle,meni osobno to znači prikaz koji je što više sličniji sa realnim prirodnim prikazom,a u igrama tipa Metro,Stalker,po meni,su najviše pogodile srž stvari..
Likovima je "mračno,zmuljano,ovako-onako.." Ma nemojte mi reći??!..A kako bi trebalo da bude po tunelima metroa,ili postapokaliptičnoj,zatrovanoj,vremenskim neprilikama sašamaranoj površini????
Bojice bi trebale biti kao 30 sorti orhideja???..
Biserci moji,prvo naučite paletu boja koja je realna za neke posebne okoliše i posebna okruženja..
naj mi je jack-pot,kad neki lik spomene Fallout,kao prava i vrsna grafika...dođe mi se samoubiti od muke..napola crtani film-napola brzo oslikane rukom i grafitom sheme..
Usput,čekam da likovi koji pljuckaju po Metro LL daju primjer svojeg viđenja prave grafike,pa da ih onda pognojim,popiškim,a najsočnije budem ostavio za kraj
Da,zaboravih onog biserka,koji reče da se sve sjaji poput "pasje kese"...Da,okoliši koji su stalno izvrgnuti visokom postotku vlage,naprimjer,podzemlja,neodržavani i neprozračeni tuneli,pećine,spilje,vremenom navuku neku kramu na sve što se tamo nalazi,kojja kad
se osvjetli svjetlom,svjetluca upravo kao "pasja kesa"...Ako lik ne vjeruje,nek ode barem do Postojnske jame u Sloveniji,pa provjeri...dakle,to je realno pogođeno..Što AMD kartulje rade sa efektima,nemam pojma,spomenuti su driveri kojji to svjetlucanje pretvaraju u
neš ogavno i nerealno..
Na žalost tvoj je problem što ne prihvaćaš tuđa mišljenja.
Na žalost tvoj je problem što ne prihvaćaš tuđa mišljenja.
Svatko ima mišljenje kao guzi*u..jel..Poanta je ipak da to mišljenje bude podržano nekim činjenicama,dakle stvarima koje niti tebi niti meni ne drže vodu..
Ono,da bi ono što kažeš ispalo koliko-toliko vjerodostojno..
ti si dao svoje mišljenje,ja svoje mišljenje na tvoje..U čemu je bed??
Ja tebe razumijem i moj pogled na igru ne mora biti isti kao tvoj. Ja ne stavljam u prvi plan šumu,planine,jezera i neku "ljepotu" koja sva trešti u 50 tisuća nijansi boja i sve te tehnikalije koje zvuče impresivno dok pola toga moje oko neće ni zamjetiti.. ti imaš zanimljiv podatak " da igra ima oko pedeset hiljada nijansi sive boje" možeš mi to dokazati? O DX11 nije ništa bolji od prijašnje verzije i u tome su se mnogi složili radi se samo o tome da scene imaju više poligona a u suštini nije ni potrebno ali tu se proteže jedna paralela a to je kupovina nove komponente, dakle dx11 nije nista revolucijalno donio. "Vodič grafičkih opcija" zna se za koga je i o tome neću pisati..
Svi smo mi različiti, svi imamo svoje sopstvene stavove i teorije, i tu se slažem... Sad, nekako nemogu da provalim koji je tvoj grafički tip igre, i na osnovu čega je kotiraš. Nisu ti prirodne lepote Far Cry-a u prvom planu ali nije ti ni Last Light-ova siva pseća kesa po volji... Nemoramo mi nikom da se pravdamo, niti bilo šta dokazujemo jer to nije naš posao ovde. Autori su izbacili taj podatak da igra poseduje pedeset hiljada nijansi sive boje, i logično im je verovati, s obzirom na to u kakvom se okruženju igra odvija. Tačno, DX11 nije ništa revolucionarno već je malo poboljšana verzija DX10, no ipak poseduje neke detalje koji su vredni moje pažnje. Ovo zadnje ti nevalja što kažeš, da se zna za koga je vodič grafičkih opcija. Za koga to? Zašto ne otići na sajt i pogledati šta možeš očekivati u vizuelnom smislu, kad ti se već to nudi.
Evo odigrao igru.Zasad na easy,slijedi ranger mode.
Graficki odlicna.Atmosfera show.
Zasad jedina igra u kojoj sam primjetio razliku u grafici izmedju high i very high bez da se zabuljim jedno po ure i trazim razlike.
Evo npr Tomb Raider izgleda super ali na malo nizim postavkama izgleda skoro ko maxed. I to jos trebas bas traziti razlike.
Čuvaj pare,cure su rupe bez dna..naravno u prenesenom i financijskom smislu
pričaj mi XD
da li se moze negdje ustimati ''toggle aim down the sight'' i povecati fov?
FOV mozes kroz cfg, a ovo prvo ne znam.
Jako prijatno iznenađenje veličine na dvanaestom poglavlju igre, tj Revolution koje poseduje nekolike zonske celine i mora se jako dugo igrati ako preferirate samo stealth kretanje, tihe eliminacije, a i da pritom želite da zavirite u svaki ugao i pronađete još opreme, municiju, filtera za gas-masku... Pitanje za one koji su pri kraju ili su prešli celu igru, da li postoji neka veća zona od ove, i na kom poglavlju od prilike?
Nisam mogao vjerovati da je ovolika razlika izmedju nove i stare grafe :D
Malo ili puno.
Opet si počeo srat bezveze,a uopće ga nisi niti igrao..daj molim te odi igrat stalker jer je to jedina
igra koju si vidio.
Malo ili puno.
Puno ;)
j-ebeno! Stvarno umjetnički, sa stilom, zanimljivo, lijepo i ružno u isto vrijeme. Amerikanci sa svojim bum forama i lažnim patriotizmom napucanim trailerima mogu ovome se samo pokloniti.
Jako.!!
Mislim jasno mi je da je to samo tvoje mišljenje ali reći da je BF smeće...nije ni čudo što imaš na svakom postu toliko td-ova (i ja sam ti ga plesnija) kad laprdaš pi.zdarije
(evo baš paralelno igram i 2033 i LL opet).
Čime se ti baviš kad imaš toliko vrimena igrat dvi igre paralelno, ponovo?!
Mislim jasno mi je da je to samo tvoje mišljenje ali reći da je BF smeće...nije ni čudo što imaš na svakom postu toliko td-ova (i ja sam ti ga plesnija) kad laprdaš pi.zdarije
Taj lik ti igra samo singleplayer igre i u stanju je popljuvati igru, koje je probao samo 30%, nemoj se previše osvrtati na njega :)
Tip samo blati bezveze,jedino šta je odigro je stalker.