Metro 2033

poruka: 1.253
|
čitano: 216.760
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Metro 2033

Pa jeste pokupili svu onu municiju u ljevom ormariću. Kada se to pokupi on krene dalje!!

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
RE: Metro 2033
doktor1 kaže...

Pa jeste pokupili svu onu municiju u ljevom ormariću. Kada se to pokupi on krene dalje!!

Radi!

Hvala doktore.Namigiva

Keep this topic alive!
16 godina
neaktivan
Zvekan kaže...
 probaj pokupiti sve što vidiš unaokolo, možda je nešto trigger =)

To je znači prošlo kao rješenje?!

Glavni ko-munjara =)
17 godina
protjeran
Metro 2033

Prvo sto trebas napraviti je ne spominjati to na forumu kao sto je ovaj..valjda znas da se ovdje ne raspravlja o tome kako piratizirati igru

p.s. svi znamo da postoje jako lijepe upute u svim verzijama - ako ti se vec ne da izdvojiti lovu za kupnju, onda barem izdvoji 15 sekundi koliko treba za citanje tih uputa

p.p.s. Smijeh

Nobody expects the Spanish inquisition!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 10:03 (PsychoticBaklava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Metro 2033

evo i ja sam editirao svoj p.p.s. Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Metro 2033

Odustajem od hardcore težine i počet ću na normal jer na hardcore sam mu opalio 8 metaka u glavu i on još trčkara!!! Neznam kako da je puška loša ili koje metke imala metak u glavu će ubit čovjeka! Kao i bomba. Bacim bombu točno između njih trojice i nikome ništa, samo počnu trčat na mene! Nula bodova. A opet me je strah da na normal ja nebudem nedodirljiv tako da sam na čudu.

AI je koma!! Ovaj stoji kraj mene u žaru borbe i gleda uoklolo. I to se je dogodilo mnogo puta!

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033

Ja igram na normal i, što je super, uopče nije prelagano, par puta sam izginuo ili mi je trenutni partner izginuo....

Ali nisam baš vidjeo da stoje sa strane i zuje, doduše jednom mi se neprijatelj na površini u nekoj zgradi zabijao glavom u zid, ali

kad se "partner" pomaknuo, ovaj se "odglavio" i krenuo na njega =)

Glavni ko-munjara =)
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 10:23 (Zvekan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Metro 2033

danas cu je instalirat da vidim kako ce ici na mojoj konfi, posto vidim da se dosta ljudi zali pa me bas zanima kako ce se vrtit. igram na relativno maloj rezi 1600*900. zasto? pa ne znam, dobio sam taj monitor i odlicno mi sluzi svrsi (samo za net i igre) pa nemam potrebe za necim vecim (zasada). 

@minoza

zanima me kako podesit drugu graficku  (mogu dobit neku 250gtx za male pare) samo za physix. pretpostavljam da u sli nikako ne ide, sto je samo trebam bocnut u maticnu... kako, sto, gdje? molim te ako imas vremena da mi objasnis na pp

i solve my problems with the gun
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
domac1986 kaže...

ali ljudi moji zar stvarno jedna 5870 ne može to odvrtiti kako treba? nego na kojoj rezi to igraš? ako je 25xx*nešto ajde onda... jel ti sve na max ide kako treba ako igraš na 1680*1050

Napisao sam na kojoj rezi - 1280x1024. Klokana i kartica i proc al 0 bodova...

PsychoticBaklava kaže...

Problem je očigledno u načinu implementiranja dx11, za kojeg su inače govorili kako će poboljšati performanse - moguće je da developeri jednostavno nisu ovladali njime, ili je problem što se igre još uvijek ne rade ''direktno'' iz dx11(koji bi, za razliku od dx10 trebao biti unatrag kompatibilan sa dx9 i 10)

Nije problem u DX11 jer u DX11 modu vjerovatno radi bolje nego u DX10 (nisam probao DX10) jer ipak koristi drugi set instrukcija za istu stvar. Problem je u 2 DX11 feature-a:

1) teselacija

2) advanced DOF

Znači meni igra radi dobro u DX11 na Very High (relativno dobro), problem je kad uključim teselaciju ili advanced DOF, to mi prepolovi FPS na 15-tak sličica. Ovo je očito predviđeno za demonstraciju snage GTX480/470 kartica. Vjerujem da je tako "podešeno" da ne radi kako treba ovdje odnosno da radi odlično na navedenim karticama radi bolje prodaje ali to je moja teorija i možda nema veze sa stvarnom situacijom. Ja sam od početka imao osjećaj da će to ovako izgledati zbog suradnje sa NV.

Po meni ovo je ista stvar koja je napravljena sa Crysis-om, ne da ova igra ne može raditi bolje na ATI nego je napravljena da radi bolje na NV (novim nadolazećim karticama ne znam kako radi na starim). Dakle, ovo je odlična igra ali ujedno i bench za nadolazeće kartice. Malo sam razočaran ali nadam se da će neki budući patch riješiti ovo. (nakon što se NV kartice dobro prodaju - onda bi igra mogla proraditi i na ATI kako treba, nadam se)

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 11:34 (Minoza).
17 godina
protjeran
Metro 2033

Imaš prilično loš nastup - zar stvarno misliš da ne razumijem razliku(ne bih rekao da je pitanje retoričko, dok moje je)?

Ako u igri i postoje beneficije od dx11, nema baš smisla imati feature koji ga opet vraća na neigrivost - zato kažem da je moguće da se developeri trebaju još malo ''ispeglati'' u cijeloj priči (jer npr. teselacija kao jedan od razvikanijih feature-a ima puno veći udarac na igrivost nego što ima na izgled, za sad )

Raditi takvo što radi bolje prodaje svih 6 fermi kartica Belji se koje će izaći u narednih mjesec dva baš i nema smisla - iz onoga što drugi ljudi pišu ispada da nvidia pokopava samu sebe time jer performanse nisu bajne ni na karticama tipa gtx285 ili gtx295

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 11:29 (PsychoticBaklava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033

Krivo si shvatio... Nisam te imao namjeru uvrijediti. Kada pišem post obično probam pisati da ga svatko može razumjeti. Evo, korigirao sam.

Spomenuo sam to zato što su Fermeki navodno odlični upravo sa teselacijom pa (kao što sam rekao) imam feel da su namjerno pretjerali sa teselacijom ili tim DOF-om. A da se razumijemo meni obični DOF ali zaista ne izgleda ništa lošije... Ovaj advanced ostavlja realniji efekt (valjda?) ali ima toliko malo samplova da je to bol za oči...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 11:43 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Metro 2033

mogu li maxat na maloj tipa 1280x720 rezi ili bar high meni smeta samo ispod 20 fps

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033

Jesi ti pročitao moj post gore? Na maloj rezi (kod mene) 1280x1024 ide na max ali ne skroz glatko... (bez DX11 feature-a)

Najbolje da probaš, tako ćeš najbolje znati.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 11:42 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

sve pet, i ja sam odreagirao ''na volej'' hehe..osobno bi volio vidjeti performanse tvog pc-a na vecoj rezi..1680 i iznad toga...kazem ako su to radili za fermije onda su popapali *****, stvarno nema smisla...ono sto sam vidio je da igra koristi sve jezgre, te da me nije impresionirala razlika izmedju High i Very High(dx10), no danas cu malo promotriti bolje kako izgleda u oba slučaja i staviti screenove..isto tako kod High se moze staviti dx9 i dx10 - ali se apsolutno nista ne mijenja, tako da mi je i to malo cudno

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 11:45 (PsychoticBaklava).
15 godina
neaktivan

Evo i ja nakon napokon danas zaigrao igru... Totalno me oduševila, napišem više kad malo više odigram.

Pajcek se prenajeo :) Pajcek se prenajeo :)
Odlučili si malo odrijemati. Odlučili si malo odrijemati.
Arghhhh! Arghhhh!
16 godina
neaktivan
Metro 2033

Hmm...

Ove bencheve sam našao na netu:

http://www.pcgameshardware.de/aid,706590/Metro-2033-Grafikkarten-Benchmarks-mit-DirectX-11-und-GPU-PhysX/Action-Spiel/Test/?page=2

Ali meni tu neš ne štima, ja na tim postavkama (i nižoj rezi) ni približno ne dobivam tako dobre performanse. Evo svako malo mi (ovisno o kadru) FPS drastično pada na Very High (bez AA, bez DX11 feature-a). Tek na High mi je konstantno igrivo...

Kako su oni dobili te rezultate pojma nemam...

A šta je najgore, totalne gluposti mi ubijaju FPS, npr lik stoji iza mene i njegova svjetiljka je uperena u moj zatiljak. Na mojem viziru se od toga stvara neki odbljesak (ne znam na koju foru...) koji mi zakolje FPS... Takvih primjera ima na bacanje...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 13:35 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Metro 2033

i ja trenutno igram metro 2033

isprobao prvih par misija

atmosfera je odlicna,optimizacija solidna i onak igra jako izgleda interesantno

posebno mi se dojmilo sto je pola HUD-a ustvari ingame i ktome interaktivan

Prodajem bicikl kupljen u pevecu star 2 godine volan steka pa ima nagibno skretanje farba je smeđa s efektima cijena po dogovoru
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033

Također me iznenadilo kako u tom review-u igra radi identično na 5850 sa Physx on/off... Mislim i kod mene radi identično sa on/off ali ja imam 9800 za fiziku pa ne bi ni trebao osjetiti razliku...

Čini mi se da je po deafult-u uključen V-Sync. Uspio sam ga forsat na off kroz ATI Tray tools. Čini mi se da igra ide puno glađe sada. Sa FRAPS-om na trenutnom levelu dobivam od 50-70 FPS-a. Vidjet ću kako će se kasnije ponašati na zahtjevnijim dijelovima. Za sada sam zadovoljan, jedino što mi se "krši" tu i tamo igra iz nekog meni nepoznatog razloga. Katkada me Winsi upozore nešto tipa: "Windows is operating slowly, do you want to change your color scheme..?" Tako nešto... Iznenađen

Ali mislim da su ovo sve neki zaobilasci i da bi igru trebalo zakrpat da to radi kako spada, a ne da u jednom trenu imam 70 FPS-a, a u drugom 15 zato što mi je lik uperio svjetiljku u zatiljak... Katastrofa...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 14:50 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Metro 2033

E narode zanima me samo jel igra ima Multy?

http://www.e-castig.com/index.php?r=uKBC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Također me iznenadilo kako u tom review-u igra radi identično na 5850 sa Physx on/off... Mislim i kod mene radi identično sa on/off ali ja imam 9800 za fiziku pa ne bi ni trebao osjetiti razliku...

Čini mi se da je po deafult-u uključen V-Sync. Uspio sam ga forsat na off kroz ATI Tray tools. Čini mi se da igra ide puno glađe sada. Sa FRAPS-om na trenutnom levelu dobivam od 50-70 FPS-a. Vidjet ću kako će se kasnije ponašati na zahtjevnijim dijelovima. Za sada sam zadovoljan, jedino što mi se "krši" tu i tamo igra iz nekog meni nepoznatog razloga. Katkada me Winsi upozore nešto tipa: "Windows is operating slowly, do you want to change your color scheme..?" Tako nešto... Iznenađen

Ali mislim da su ovo sve neki zaobilasci i da bi igru trebalo zakrpat da to radi kako spada, a ne da u jednom trenu imam 70 FPS-a, a u drugom 15 zato što mi je lik uperio svjetiljku u zatiljak... Katastrofa...

a da ti nemaš možda nekakav virus ili trojanca nekog pa ti zato štekam, jel si ponovno probao crysis zavrtiti pa vidjeti jel ti i tamo daje lošije rezove nego prije

16 godina
neaktivan
domac1986 kaže...

a da ti nemaš možda nekakav virus ili trojanca nekog pa ti zato štekam, jel si ponovno probao crysis zavrtiti pa vidjeti jel ti i tamo daje lošije rezove nego prije

Iskreno ne bih se začudio da imam... Ali budući da ja nisam jedini sa ovakvim lošim performansama sumnjam da je to ovdje problem. Nisam probao Krizu ponovo.

Uzmi u obzir da nemam konstantno loše performanse, točno sam gore napisao neke primjere kada mi FPS padne sa cca 60-70 (V-Sync off) na 15-tak... Ne bih rekao da je ovo djelo virusa, ovdje se radi o lošoj optimizaciji. Ako si igrao Cryostasis onda znaš o čemu pričam. Kao da to isto gledam opet. Dve gotovo identične scene, 50 FPS-a razlike... i slične piz***ije.

Razlozi ovih mojih par postova je da ubacim eventualno ideje koje ljudi mogu probati da bi im bolje radilo. Da ne bi mislio da se žalim lol... Kažem ti, igra izgleda fenomenalno i jasno mi je da je napravljena da bi mrcvarila i najjače kartice ali nije to ono što me muči već te drastične razlike u FPS-u, radije bi da mi konstantno radi na 25-30 nego ovako...

3D Designer
17 godina
neaktivan
Metro 2033

Glupi AI gameplay - pogledajte epileptičare u moskovskoj podzemnoj.

Ako pustiš Windows instalacijski cd unatrag, Satanistički glas će ti narediti da siluješ device. Nije to ništa, ako ga pustiš normalno instaliraće Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Metro 2033

Isprobao sam malo igru i nemam nekih posebnih dojmova. Ne volim mračnu atmosferu. Podsjeća me na Stalkera.

Što se tiče fps-a iznenadio me s obzirom kad sam vidio preporučene sistemske zahtjeve. Postavke su kao na slici

Min 25 - max 55 (prema Frapsu).

Ako vam se igra ruši instalirajte (updejtajte) slijedeće:

• PhysX system software
  • DirectX
  • Microsoft C++ visual 2005 SP1

Eto i malo screenshotova:

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 16:12 (F1-IVO).

1 2 hvala 2
16 godina
neaktivan
Metro 2033

evo i ja sam je zaigrao. na dx10 very high detail jedino sam stavio af na 4 ne na 16... fps hmm nekad 60 nekad 18 ovisi kako kada... prosjek je recimo 35-40 jedino kada dođe do fajta onda je nekih 30, a kad recimo dođem u ove uvjete: na početku igre kad izađem iz grada na onaj snijeg kad se onaj prekrasni dim i svjetlo pojavi imam nekih 22-23 slčičica padne nekad i na 18. e sada i onda kad dođe onaj tip kad prvi puta uđem u metro stanicu pa se stražari useru da nisu ona čudovišta, opet svjetlo opet dim i te šeme pa oept framesi na nekih 20-22 max. ali ono nije da trza nešto jako... e sad ti vjerujem da dx 11 sa teselacijom i ovim dof-om može trzati... jel puno ljepše izgleda grafa sa dx11 sa svim uključenim i sa dx10... igrivost i atmosfera je dobra

1 pitanje: jel mogu pokrenuti nekako igru u dx11 jer su rekli da onda proc ako imam quad bolje mogu biti iskorišteni ali imam dx10 grafičku pa zato pitam

reza je 1600*900, da je 1680*1050 ili ona 1920*nešto onda ne bih mogao vjerojatno igrati na very high

evo kaže neki Švaba ako ne laže da je probao na 1920*nešto rezi igrati na sve high ali SVE i to pazite ovo na: 5970 i da mu je znalo zatrzati kada dođu kompleksni dijelovi... toliko o zahtjevu ati kartice...

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 16:27 (domac1986).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Isprobao sam malo igru i nemam nekih posebnih dojmova. Ne volim mračnu atmosferu. Podsjeća me na Stalkera.

Što se tiče fps-a iznenadio me s obzirom kad sam vidio preporučene sistemske zahtjeve. Postavke su kao na slici Min 25 - max 55 (prema Frapsu).

Ako vam se igra ruši instalirajte (updejtajte) slijedeće:

• PhysX system software
  • DirectX
  • Microsoft C++ visual 2005 SP1

Eto i malo screenshotova:

je li igra zahjtevnija za procesor ili za grafičku

jer ako je igri najbitnija grafička onda je dobro,ako joj je bitniji procesor onda i ne baš toliko dobro

za bfbc2 rekli su da je jako bitan proceosr,ja nisam to osjetio

molim odgovor

16 godina
protjeran
Metro 2033

hah ovo je presmjesno 

http://www.gametrailers.com/video/ai-lowlights-metro-2033/63219

jel se jos kome događaju takve stvari?

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Metro 2033

Nakon polusatnog igranja vrijeme je da iznesem dojmove.

Kao prvo moram reci da sam ljubitelj ovakvih igara.

Zbilja sam iznenaden kako mi se igra glatko izvodi,naravno,igram na Low detaljima ali za grafiku me najmanje briga.

Ono sto me se najvise dojmilo je izvrsno odradena atmosfera i dobro pogoden zvuk.

Dodatnu car igri daje to sto nemate metaka na bacanju kao u nekom obicnom FPS-u nego sa streljivom treba pametno raspolagati.

Sto se grafike tice,ona je na razini a najbolje su odradeni efekti sjene.

Igra sadrzi nekoliko inovativnih i zanimljvih stvarcica kao sto je naprimer,onaj upaljac i notes na kojem se vidi koji vam je zadatak.

AI je trebao biti bolji ali je dovoljno dobar da ne unisti onu mracnu atmosferu.

Pucacki dio je po meni sasvim OK odraden,ima nekih sitnih nedostataka kao sto su u nekim trenucima los hitbox ali nista sto bi pokvarilo sveukupni dojam.

Takoder,igra me iznenadila onim filmskim scenama kao sto su vracanje u proslost/buducnost,scene u kojima glavni lik puza i dahće i slicne stvari, kako bi se spasio daju dodatan motiv za igru.

Isto tako,jako su interesantne interakcijske scene u kojima se u odredeni trenutak treba stiskati odredeni gumb za neku interakciju.

Interakcije ima u razumnoj mjeri da igra ne bi postala zamorna.

Eto,toliko od mene.

Ocjenu jos nemogu iznijesti jer trebam jos dojmova skupiti.

Uglavnom,igra mi se svida,nije razocarala i mogla bi duze vrijeme drzati se na mome hard disku.Osmijeh

Keep this topic alive!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 16:36 (luckyluke).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
domac1986 kaže...

jel puno ljepše izgleda grafa sa dx11 sa svim uključenim i sa dx10... igrivost i atmosfera je dobra

1 pitanje: jel mogu pokrenuti nekako igru u dx11 jer su rekli da onda proc ako imam quad bolje mogu biti iskorišteni ali imam dx10 grafičku pa zato pitam

Ja osobno nisam vidio neku razliku. Siguran sam da je ima ali ništa vrijedno tih 30-tak FPS-a. U igri nije to nešto što ćeš baš primijetiti po meni. Tu ti spada teselacija i taj advanced DOF. Dakle, da me krivo ne shvatite, ne kažem da razlike nema, samo da ju ja ne zamjećujem tokom igre. Jedino da baš sad idem gledati i uspoređivati iz bliza. DOF se više primijeti ali iskreno, mislim da niti jedna mašina (normalna gaming mašina) nije dovoljno jaka da vrti tako kvalitetan DOF sa velikim brojem samplova, tako da i ovaj unatoč tome što je dobro odsimuliran nema (po meni) dovoljno samplova da bi to stvarno oku lijepo izgledalo. Dok mi "običan" DOF izgleda sasvim zadovoljavajuće.

Ako nemaš DX11 grafu ne možeš pokrenuti igru u DX11.

A što se tiče onoga za 5970, to sam vidio već ranije, zato sam i rekao da sam razočaran kad netko sa 5970 ne može tu igru ganjati kako treba... Makar bi i 5850/5870 trebalo biti dosta, pogotovo na nižim rezama...

Ali slažem se da je igra vrhunska. Unikatna po mnogočemu, samo da neki patch izbace i malo bolje optimiziraju i ne bih se imao na što požaliti.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 16:58 (Minoza).
15 godina
neaktivan
Metro 2033

ja imam problem sa nedostatkom gas maski a nemam ih gdje skupit

kako da to pređem

ma da
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Metro 2033

Atmosfera i igrivost na vrhuncu. "Misije" odlične, ono garenje po metrou je fenomenalno, pa u onom vlakiću, mračna atmosfera, okolina djeluje mnogo "življe" nego na stalkeru...

Igra na HIGH radi bez ikakvih problema na 40-60 (veća akcija 25) FPS-a na konfiguraciji koju je nagrizo zub vremena, a na normal (medium) detaljima izgleda kao mnoge igre nabrijeane do kraja.

Dobar posao.

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice