Metro 2033

poruka: 1.253
|
čitano: 216.760
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Metro 2033
Mrgud Veliki kaže...
Mitsuoka kaže...

ni bog me nebi natira vise na to smece... 

XP je smece ?!?! Ne moras dalje, sve mi je jasno...

ja cu isto terat xp dok god ide tak mi te điđe miđe od 7 nist ne znace 

dok meni company of heroes online ne radi na 7 mene nece tamo vidjet

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Mitsuoka kaže...

hrvatskafarkasevec kaže...
Mrgud Veliki kaže...
Mitsuoka kaže...

da zavrsimo oftopik:

ne cita mi 4GB

nema mi DX10

toliko sigurnosnih propusta

brzina izvodenja

sve je to na strani sedmice koja je jos i original tako da da XP je smeće koje koristim samo na staaarom laptopu, ali i tu ce brzo past linux

16 godina
odjavljen
hrvatskafarkasevec kaže...

Bas si dobro napisao - djidja midje Izlanuo se.

16 godina
neaktivan
Metro 2033

evo proradio krivi krek Cool

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...

da zavrsimo oftopik:

ne cita mi 4GB

Pa normalno da ti ne cita 4GB kada je netko zaboravio staviti 64bitne XP.

Aj' prekasno mi je sa djecom raspravljati o glupostima. Odoh. Dosvidanija...

17 godina
Metro 2033

Nemojte sada tu te ishlapljene prepirke oko XP i sedmica i drugih OS-a... nema smisla

nego, ja igram na hardcore i šta se tiče municije ja sam vječno prazan. Pa to je strašno, moram štedit svaki metak i pazit gdje pucam. To igri daje posebnu čar, ali miki, jako često ja moram i noževima one beštije sjeckat.... uf...

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Mitsuoka kaže...

da zavrsimo oftopik:

ne cita mi 4GB

Pa normalno da ti ne cita 4GB kada je netko zaboravio staviti 64bitne XP.

Aj' prekasno mi je sa djecom raspravljati o glupostima. Odoh. Dosvidanija...

pa mozda nemam para za bacat i na 32 bitni xp i na 64 bitni, a OS mi je drazi original, sve mi je draze originjal, a i ovo ce bit original(Metro mislim) jednog dana kad skupim para

17 godina
Mitsuoka kaže...

da zavrsimo oftopik:

ne cita mi 4GB

nema mi DX10

brzina izvodenja

sve je to na strani sedmice koja je jos i original tako da da XP je smeće koje koristim samo na staaarom laptopu, ali i tu ce brzo past linux

Nečita nijedan 32-bitni sustav, mislim čita,ali koristi cca 3.25GB.

Ak nisi čuo postoji i x64 XP koji čita i koristi preko 4GB.

Ja sam bio prešao na XP sa sedmice i koristio cca mjesec dana. Samo sam se uvjerio koliko je sedmica bolja.

XP nije smeće, on je svoje odslužio što se mene tiče i bio je super.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 23:53 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Mitsuoka kaže...

da zavrsimo oftopik:

ne cita mi 4GB

nema mi DX10

brzina izvodenja

Nečita nijedan 32-bitni sustav, mislim čita,ali koristi cca 3.25GB.

Ak nisi čuo postoji i x64 XP koji čita i koristi preko 4GB.

Ja sam bio prešao na XP sa sedmice i koristio cca mjesec dana. Samo sam se uvjerio koliko je sedmica bolja.

XP nije smeće, on je svoje odslužio što se mene tiče i bio je super.

procitaj pist iznad tvoga, a to smece se odnosi na sadasnji odnos prema njemu i probleme s njim na laptopu a i brzinu samog laptopa sa cistim winsom ali me kontaktiraj na pp da ne poberemo zutonju amo

16 godina
neaktivan
Metro 2033

Probao. Smijeh

Odlična igra ali do patcha neću igrati. Čovjek bi očekivao da će na mojoj konfi na 1280x1024 bez AA raditi kako treba...

Evo, stavio nadobudno Very High, DX11, sve max šta ide osim AA, na 4x je totalno neigrivo bez AA je relativno igrivo ali zapravo nije.

Izgleda da je stvarno optimalan req. i7 & GTX480... Ovo sam ljudi moji probao na bijednih 1280x1024... bez AA... Ja sam osobno razočaran. Po meni, NV je napravila dobar posao. Poprilično sam siguran da bi na mojoj konfi to trebalo raditi glatko na Very High. Ne kažem da imam naj naj uber konfu ali mislim da je solidna i da ne bi trebalo bit problema...

Ne znam, pričekat ću patch.

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Minoza kaže...

Probao. Smijeh

Odlična igra ali do patcha neću igrati.

Ne znam, pričekat ću patch.

Ja rijetko kada uzimam igre čim izađu jer uvijek se isplati čekati par mjeseci (ako ne i godina) jer jednostvano je bolje, zbog patcheva i zbog cijene.

16 godina
neaktivan
Metro 2033

Ma izgleda da mi ni patch neće pomoći. Skužio sam u čemu je problem. DX11... Izgleda da 5870 jednostavno nije dovoljno jaka za depth of field i teselaciju (a to su DX11 feature-i u ovoj igri) jer mi paljenje tih efekata prepolovi FPS do neigrivosti, kao i MSAA. Naprosto, igra je napravljena da pokaže snagu GTX480/470 kartica, u to nema sumnje.

Poprilično sam siguran da će igra letiti na tim karticama. Ništa, možda na kraju i kupim GTX480 ako cijena bude razumna ali čisto sumnjam. Nedavno sam kupio i ovu karticu u nadi da ću bar 6 mjeseci biti miran i evo... nije ni 3 mjeseca prošlo...

Izgleda da imamo novi Crysis, igra koja je tehnički ispred hardware-a. Zaista, ova igra na max detaljima izgleda impresivno! Nevjerovatno kako lijepi efekti i detaljne teksture. Ali isplati li se utuči hrpu love da bi to gledao na 40+ sličica? Ne znam baš...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 0:50 (Minoza).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Metro 2033

Možda su baš zbog toga maknuli custom postavke. Zbog promocije na 4** kartama

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 0:48 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033

Pa što je ono najgore mislim da bi ova igra mogla raditi bolje. Imam feeling da su namjerno napucali teselaciju i taj DOF jer su navodno Fermiji bolji u tome...

3D Designer
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Metro 2033

Pa eto to je to.Kad bi si ja sam narihto  detalje kao u svim normalnim igrama igra bi vjerojatno radila puno bolje sa istim detaljima. Neke stvari jednostavno gutaju frejmove a razlika u kvaliteti je mala

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033

Evo ja odigrao malo... igra mi je pobudila odlican dojam, pogotovo u kombinaciji mrak+23''+5.1 sistem(trenutno subwoofer na popravku, sutra doma ^^) u svakom slucaju dosta je bilo igre za danas Plač sad otic ucit hrvatski za freakin drzavnu maturu Plač

1 0 hvala 0
16 godina
Metro 2033

Evo vam iz prve ruke dakle pokrenio igru na very high u 1920 x 1200 rezi sa iskljucenim vsync jer ni ne vidim da se negdje moze ukljuciti,...igra radi cca oko 30 fps sto je po meni jako slabo...

nema da stavljas custom detalje u tome slucaju bi samo smanjio AA. Sve u svemu nije to grafika neka bogte pita sta da treba biti toliko zahtjevna igra... Recimo face od ljudi su jadno napravljene a i ima tekstura koje su isto tako jadne...sa druge strane ima scena kad igra izgleda stvarno dobro...ne znam sta da kazem osim loša optimizacija , to je moralo biti puno bolje

PS: jos mi se i gasi PC kad igram igru ne znam jel to zbog CRACKA ili sta nije mi se to prije dogadjalo

Intel Core i7 920 @3.8 GHZ, Asus P6T, 6 GB DDR3 1333, Asus NVIDIA 295 GTX, 2*1 TB HDD WD, Samsung T260, Antec Skeleton Case + Asus 550W Power Supply [img]http://img301.imageshack.us/img301/8008/horn
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Metro 2033

Ma, nije mi vrag dao mira lol...

Našao sam si odgovarajuće postavke - Very High, DX11 ali bez DOF-a i teselacije. Radi glatko, izgleda fenomenalno. Physx uključen - to odrađuje 9800-ica Smijeh

Uglavnom igrao sam se sa advanced DOF on/off, obični DOF mi ne izgleda puno lošije (zapravo ne izgleda mi uopće lošije), a razlika u FPS-u je ogromna! Ista stvar sa teselacijom... Pe eto, za DX11 usere - obavezno uključite DX11 jer mislim da to može imati samo pozitivan utjecaj na performanse ali nemojte uključivati DX11 features.

Također iskopao sam .cfg fajl u instalacijskom direktoriju pa ako vam se da zafrkavat tamo se da štošta podesiti. Vjerujem da bi se za svaku konfu dale složiti optimalne postavke, stvarno se sve da podesiti tamo, od AA, preko fizike do blura itd...

Nisam još detaljno proučio, evo copy/paste postavki:

*edit*

Malo je preveliko za paste ovdje, stavit ću link...

LINK

Pa ako se nekome da proučiti malo i vidjeti jel se da šta izvući... Inače kod mene je taj fajl:

C:\Program Files (x86)\METRO 2033\user.cfg

Možete ga editirati sa Notepad, Notepad++ itd...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 1:51 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Metro 2033

bah, sta im vrijedi ako su radili za nove gtx-ice kada covjek ne vrti kako treba(a to je max sa fps na bacanje) na gtx295 lol - nema tu logike bas

Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Metro 2033

Malo sam igrao, svida mi se igra. Svega po malo, akcije, ubijanja mutanata. Nije loše, nije loše. Jedino eto to sto svi govorite, bilo bi super kad bi se postavke detaljno mogle mijenjati, da ja ukljucim i iskljucim sto hocu, a ne samo ono "high", "very high", "normal", itd. Posto mi se igra ne izvodi bas glatko, a da je mogla biti bolje optimizirana, to je istina.

Evo i malo screenshotova:

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Ma izgleda da mi ni patch neće pomoći. Skužio sam u čemu je problem. DX11... Izgleda da 5870 jednostavno nije dovoljno jaka za depth of field i teselaciju (a to su DX11 feature-i u ovoj igri) jer mi paljenje tih efekata prepolovi FPS do neigrivosti, kao i MSAA. Naprosto, igra je napravljena da pokaže snagu GTX480/470 kartica, u to nema sumnje.

Poprilično sam siguran da će igra letiti na tim karticama. Ništa, možda na kraju i kupim GTX480 ako cijena bude razumna ali čisto sumnjam. Nedavno sam kupio i ovu karticu u nadi da ću bar 6 mjeseci biti miran i evo... nije ni 3 mjeseca prošlo...

Izgleda da imamo novi Crysis, igra koja je tehnički ispred hardware-a. Zaista, ova igra na max detaljima izgleda impresivno! Nevjerovatno kako lijepi efekti i detaljne teksture. Ali isplati li se utuči hrpu love da bi to gledao na 40+ sličica? Ne znam baš...

ja ovo čitam i ne mogu vjerovati. pa 5870 da ima ne znam ni ja koliko features-a ova igra bez obzira je li samo teselacija upitna ili ne...Bi morala odvrtiti kako Bog zapovjeda... E di su sad oni ljudi što su vikali i7 920 i 480 gtx da to nema šanse da zahtjeva...

I sad pitam one ljude di su sad oni koji su vikali tipa na mojoj 4870 vrtim sve na high, a ja kad sam uzimao 4890 toxic bojao sam se da bi se ovo moglo desiti, pola godina stara grafička a ljudi vikali da se to ne mora mjenjati 3 godine, a godinu dana se sve mora na high vrtiti... A ništa čekat ću atievu hd 7xxx seriju kad izađe pa da vidim koliko će to dugo moći vrtiti... malo sam zalutao...

ali ljudi moji zar stvarno jedna 5870 ne može to odvrtiti kako treba? nego na kojoj rezi to igraš? ako je 25xx*nešto ajde onda... jel ti sve na max ide kako treba ako igraš na 1680*1050

17 godina
protjeran
Metro 2033

puno so ti tu pitao, i ko gdje viče lol

Ja na hd4870 vrtim sve na high već godinu i pol - zavisi kada si šta kupio

Metro sam probao i na very high i na high, kod very high je malo jači FPS drop, ali ide izmedju 25-45 fps - 4870 je stara koliko, 2god? - ja mislim da to uopće nije loše

Igram na High trenutno(fps izmedju 30 i 70) jer je razlika u prikazu minimalna uz puno bolje performanse - evo pokoji screen

Problem je očigledno u načinu implementiranja dx11, za kojeg su inače govorili kako će poboljšati performanse - moguće je da developeri jednostavno nisu ovladali njime, ili je problem što se igre još uvijek ne rade ''direktno'' iz dx11(koji bi, za razliku od dx10 trebao biti unatrag kompatibilan sa dx9 i 10)

Nobody expects the Spanish inquisition!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 7:04 (PsychoticBaklava).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Metro 2033

meni piše da mi fali neki x3daudio1_7.dll i neće u uči u igru

ma da
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Metro 2033

ubacim taj x3daudio1_7.dll onda mi pak uđe i nakon 2 sekunde izađe

ma da
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Metro 2033

trebas najnoviji dx instalirat

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Metro 2033

Ljudi moze li pomoc?

Zasto onaj covjek koji me vodi ne zeli preskociti prvu rupu na pocetku igre?

Znam da trebam nesto napraviti ali neznam sto,vec sam skoro sve isprobao i nista.Neodlučan

Keep this topic alive!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
luckyluke kaže...

Ljudi moze li pomoc?

Znam da trebam nesto napraviti ali neznam sto,vec sam skoro sve isprobao i nista.Neodlučan

Koju rupu? On preskače dosta toga dok te vodi, onu rupu u hodniku (odma na početku), rupu u metalnim stepenicama, rupu na površini među autima??

Sve u svemu ima dosta rupa sve bi ih trebao preskočiti kada se primakneš dovoljno blizu, ali ta preskakanja (posebno kod auta) ima dasta veze sa

PxysX-om (pogotovo ako je sa nekig "klimavih" objekata itd.), pa ako ti je isključen probaj ga uključiti, to je jedino što mi pada napamet....

Glavni ko-munjara =)
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 9:04 (Zvekan).
16 godina
Zvekan kaže...
luckyluke kaže...

Ljudi moze li pomoc?

Koju rupu? On preskače dosta toga dok te vodi, onu rupu u hodniku (odma na početku), rupu u metalnim stepenicama, rupu na površini među autima??

Sve u svemu ima dosta rupa sve bi ih trebao preskočiti kada se primakneš dovoljno blizu, ali ta preskakanja (posebno kod auta) ima dasta veze sa

PxysX-om (pogotovo ako je sa nekig "klimavih" objekata itd.), pa ako ti je isključen probaj ga uključiti, to je jedino što mi pada napamet....

Imam problem sa onom rupom skroz na pocetku.

Popenjemo se lojtrama,otvorim mu vrata preko onog "volana"i ona rupa na kojoj zastane.

Tamo nastaje problem.

Keep this topic alive!
16 godina
neaktivan
Metro 2033

To je skrooooz na početku....neznam, nakon tih vrata je meni rekao da si uzmem municiju i medkitove tamo lijevo sa police (kolko se sjecam) i znam da je tamo rupa, ali

kod mene ju je odmah preskočio (nisam ga ni vidio, kad sam digao pogled bio je preko), probaj pokupiti sve što vidiš unaokolo, možda je nešto trigger =) ako ne, onda

ti stvarno neznam pomoći =(

Glavni ko-munjara =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zvekan kaže...

To je skrooooz na početku....neznam, nakon tih vrata je meni rekao da si uzmem municiju i medkitove tamo lijevo sa police (kolko se sjecam) i znam da je tamo rupa, ali

kod mene ju je odmah preskočio (nisam ga ni vidio, kad sam digao pogled bio je preko), probaj pokupiti sve što vidiš unaokolo, možda je nešto trigger =) ako ne, onda

ti stvarno neznam pomoći =(

U mome slucaju on ceka pred rupom i ne mrda.

Nemogu mu nista.

Sve sam poluge potegnuo po 10x ali ne pomaze.Mršti se

Keep this topic alive!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice