Metro 2033

poruka: 1.253
|
čitano: 216.234
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Metro 2033
Grgapm kaže...
the economist kaže...
Minoza kaže...

Jeste li probali sa military grade municijom? Ona je poprilično učinkovitija ali i "skuplja"... Btw. ovo za headshot sam već ranije rekao, prvi metak i neprijatelj pada, testirao sam to u više navrata, jedino ako pogodiš šljem, onda vjerovatno neće bit insta-death.

daj ne nemoj molim te, tjeraš me da opet instaliram igru, pa pogledaj recenzije na Gamespotu i negdje drugdje, svi kažu da je shoot detection upropastio igru za 20%

To je i meni najveca zamjerka, pogodis tipa u glavu, ili bilo gdje drugdje s pistoljem s prigusivacem, malo ga zasvrbi. S kalasem i standardnom municijom trebas ispalit pola sarzera da ga ubijes. ALi zato mu bacis noz bilo gdje u torzo i na mjestu pada mrtav - gadni neki nozevi...

I najslabiji metak u igri ubije neprijatelja s jednim pogodkom u glavu, ali ne ako ga pogodiš u ŠLJEM ili bilo koji drugi dio oklopa. Ja sam čitav frontline nivo potamanio s dva šaržera VSVa i prigušenim pištoljem, samo headshotovima. Na površini ih samo sprašite u gas masku, i ukoliko nemaju rezervnu se zadave. Meni za najjače ljudske protivnike nikad nije trebalo više od 5 metaka iz AK ili Bastarda. Borba protiv ljudi mi je u igri bila savršeno odrađena, samo što se borba protiv mutanata zna osjećati nekako prazno, osobito s onim jačima.

I ovo za headshotove, prešao sam igru 3 puta na hardcore, PROVJERENO je da prvi pogodak u NEOKLOPLJENI dio glave znači instantnu srmt.

15 godina
neaktivan
EraserHead kaže...

Igra me j.ebeno podsjeća na hl2, mislim po atmosferi i uživljenju u priču...

Nažalost par sitnica joj fale do savršenstva, prvenstveno očajan headshot kill, sačmarica je katastrofa, vojnici sa pola metra prežive 3 punjenja sačmeIznenađen,da ne spominjem autosave

Sačmarica u stvarnosti ne probije ni najlaganiji oklop, a kamoli ona post-apokaliptična. Uvijek ima dio glave na kojem nema oklopa, obična municija je izrađena u Armory, pa nema baš neku snagu da probije oklop šljema. A osim toga, automatski Shotgun je sranje, koristi Duplet, i kad dođe u DLC Heavy Assault Shotgun.

17 godina
Metro 2033

pitanje

pokrenem igru, ali mi grafa izbaci da je out of range, grafa je geforce 9600 gso, čini mi se da moram promjenit rezu, al nemogu nikako kad ni ne vidim pčetak igre, a na zvučnicima se čuje da je počela igra, našo sam na netu da mogu promjenit rezu, al posle toga niti nemrem pokrenut igru, ak neko ima pametniji prijedlog molil bi ga da mi pojasni

hvala!!!

meakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čuo sam da se to nekima dešava ali nažalost neznam za neko rješenje ovo sam našao na nekoj stranici:

http://www.guruht.com/2010/03/metro-2033-startup-error-blackscreen.html

16 godina
neaktivan
Metro 2033

Prešao sam igru u 1600x900 na medium postavkama, moram reći da je ovo jedna od najboljih singeplayer igara koje sam dosad igrao

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
Metro 2033

ovako imam 4 gige rama, HD5850,AMD X4 955  3,2 ghz, instaliro sam igru i šteka dok pucam na protivnike,driveri su 10.5. stavio sam dx 9 i ostalo na max,zna neko kako ubrzati igru

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
john_ryder kaže...

ovako imam 4 gige rama, HD5850,AMD X4 955  3,2 ghz, instaliro sam igru i šteka dok pucam na protivnike,driveri su 10.5. stavio sam dx 9 i ostalo na max,zna neko kako ubrzati igru

Nemože se ubrzat nego ti je jednostavno konfiguracija preslaba za tjerat sve na MAX.

Kupi još jednu 5850 pa će bit bolje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 23:59 (Nuclear).
17 godina
john_ryder kaže...

Ja sa slabijom konfom uspijevam na high bez trzanja, jesi li to najnoviji driveri?

Lako je čovjeka sprdati, al aj mu daj 100kn BC2 ingame: Dorjan_CRO
15 godina
odjavljen
Metro 2033

Prebaci se na DX10, meni DX9 radi nekih 20% sporije od DX10. I lošije izgleda DX9.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 9:41 (Weky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ne,imam 10.6 sad brijem,najnoviji su 10.7 ako se ne varam,možda je u tome problem ipak

16 godina
neaktivan
john_ryder kaže...

ne,imam 10.6 sad brijem,najnoviji su 10.7 ako se ne varam,možda je u tome problem ipak

Ne bi trebao uopće biti problem u tome...

15 godina
stipica_zd kaže...
john_ryder kaže...

Ne bi trebao uopće biti problem u tome...

ma znam,ali se potajno nadamNevinašce  no ipak zna se,treba imat 8 giga rama + dvije grafičke,za to bi trebo izdvojit dodatnih 3500 kn otrpilike,to je stvarno previše..

16 godina
neaktivan
john_ryder kaže...

ma znam,ali se potajno nadamNevinašce  no ipak zna se,treba imat 8 giga rama + dvije grafičke,za to bi trebo izdvojit dodatnih 3500 kn otrpilike,to je stvarno previše..

Je li ti pozlilo?

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
15 godina

pardon,jedna grafička bi mi trebala jer jednu već imam,a 4 gige isto jer već 4 imam,nisam niš krivo rekao,krivo si shvatio tupane

16 godina
neaktivan
Metro 2033

Evo, nakon dosta vremena dolazi najavljivani DLC za igru, mada mi se čini da i ne donosi baš praviše noviteta....

Link.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Metro 2033

Evo i ja krenuo jučer sa igrom nakon što sam prije nekog vremena kupio igru kada je bila ljetna akcija.

Prvi dojmovi nisu pretjerano dobri, zapravo, nisu ni loši. Jednostavno igra nije ništa specijalno. Možda sam očekivao nešto više. Jedan prosječan shooter iako sam očekivao nešto u stilu S.T.A.L.K.E.R.-a ili nečeg sličnog.

Igra je prilično napeta i definitivno me drži na rubu. Inače sam papak što se tiče igara i lako me dirnu u živac. U ovom aspektu igra uspijeva, cijelo sam vrijeme napet.

S druge strane, osim priče mislim da igra nema apsolutno ništa što bi ju učinilo posebno dobrom. Gameplay je osrednji, atmosferu sam vidio i bolju, zvuk je ok ali također ništa spektakularno. AI je očajan... Al dobro neću dalje dok ne završim.

Trenutno sam u 4 chapteru nakon nekih 4 sata igre, popeo se u grad da pređem do druge postaje.

Dosta teška igra također... :(

Da sada moram dati ocjenu, nebih dao više od 7/10.

Al dobro, možda se do kraja dojam promijeni.

U svakom slučaju, knjiga mi je na putu i vjerujem da će knjiga biti puno zanimljivija i zabavnija od igre.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!

4 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Evo i ja krenuo jučer sa igrom nakon što sam prije nekog vremena kupio igru kada je bila ljetna akcija.

Prvi dojmovi nisu pretjerano dobri, zapravo, nisu ni loši. Jednostavno igra nije ništa specijalno. Možda sam očekivao nešto više. Jedan prosječan shooter iako sam očekivao nešto u stilu S.T.A.L.K.E.R.-a ili nečeg sličnog.

Igra je prilično napeta i definitivno me drži na rubu. Inače sam papak što se tiče igara i lako me dirnu u živac. U ovom aspektu igra uspijeva, cijelo sam vrijeme napet.

S druge strane, osim priče mislim da igra nema apsolutno ništa što bi ju učinilo posebno dobrom. Gameplay je osrednji, atmosferu sam vidio i bolju, zvuk je ok ali također ništa spektakularno. AI je očajan... Al dobro neću dalje dok ne završim.

Trenutno sam u 4 chapteru nakon nekih 4 sata igre, popeo se u grad da pređem do druge postaje.

Dosta teška igra također... :(

Da sada moram dati ocjenu, nebih dao više od 7/10.

Al dobro, možda se do kraja dojam promijeni.

U svakom slučaju, knjiga mi je na putu i vjerujem da će knjiga biti puno zanimljivija i zabavnija od igre.

Jeli igraš na PC-u ili na XBOX-u?

Ako si na PC-u kako radi na toj makinji?

Mene je najviše u igri frustriralo što me podsjeća na Serious Sam, ali mnogo lošije jer je zatvoren.

A podsjeća me tako što se odjednom na tebe svrata 20 mutanata i svi viču oko tebe, to mi smeta.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

ali mnogo lošije jer je zatvoren.

Baš to i jeste prava atmosfera igre.

17 godina
neaktivan
Weky kaže...

Jeli igraš na PC-u ili na XBOX-u?

Ako si na PC-u kako radi na toj makinji?

Mene je najviše u igri frustriralo što me podsjeća na Serious Sam, ali mnogo lošije jer je zatvoren.

A podsjeća me tako što se odjednom na tebe svrata 20 mutanata i svi viču oko tebe, to mi smeta.

Igram na PC. Zapravo igrao sam na PC budući da sam jutros i dovršio igru.

Kraj mi se sviđa, iako bi volio da sam imao "dobar" kraj i da sam spasio "dark ones".

No dobro, što je - tu je.

Što se preformansi tiče, radilo je odlično, imao sam sve na maximumu, na rezoluciji 1680*1050. Sve je išlo glatko na visokom frame rateu.

Jedino sam primijetio da tu i tamo igra zastane na trenutak, svakih par minuta, ma da to nebi povezao sa samim grafičkim postavkama, više bi to pripisao nekakvom bugu ili glitchu.

Sve u svemu, ostat ću pri svojoj ocijeni. Priča i ideja vrhunska, izvedba prosjek.

7/10

15 godina
odjavljen
BannedOnThisForum kaže...
Weky kaže...

ali mnogo lošije jer je zatvoren.

Baš to i jeste prava atmosfera igre.

Ali danas je to ipak malo out.

Takve igre imali smo prije 4-5 godina, Doom 3, Quake 4, Quake 2/3, FEAR,  Metro forsira blisku borbu i igru sjena cjelu igru što je ipak malo dosadnjikavo i jednolično.

Oni su se koncetrirali na igru sjena, modele likova, osvjetljenje, i dobar zvuk, što je OK, ali ipak skoro pa cjelu igru provesti tako... I ipak ti dosadi kad jedno 100 puta ubiješ jedan te isti mutant....

Da je ispraviti te stvari u dvojci, bilo bi super. Inače igra je sasvim solidna, baš kao što Danny kaze, prosječna.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
17 godina
Weky kaže...

Da je ispraviti te stvari u dvojci, bilo bi super. Inače igra je sasvim solidna, baš kao što Danny kaze, prosječna.

Ja bih ipak rekao da je malo iznda prosjeka zbog atmosfere i grafike, posebno su odlično odrađeni efekti svjetlosti, a definitivno najgora stvar u igri je AI, a kada AI ne valja onda i borba ne funkcionira dobro. Mene je igra zabavila i ja sam zadovoljan.

17 godina
neaktivan
Dodinho kaže...
Weky kaže...

Ja bih ipak rekao da je malo iznda prosjeka zbog atmosfere i grafike, posebno su odlično odrađeni efekti svjetlosti, a definitivno najgora stvar u igri je AI, a kada AI ne valja onda i borba ne funkcionira dobro. Mene je igra zabavila i ja sam zadovoljan.

Ne smijemo dopustiti da nas grafika zadovolji.

Problem sa tom varijantom je to što ćemo početi dobivati grafički prekrasne poluproizvode sa nula igrivosti.

Grafički je igra lijepa, ali to ju ne može spasiti od mediokriteta u koji ju bacaju igrivost, AI i slične puno bitnije stvari.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Ti bi "horor" tipa igru smjestio na nekoj sunčanoj livadi kao u Serious Sam?

17 godina
Danny_HR kaže...

Ne smijemo dopustiti da nas grafika zadovolji.

Na žalost danas developeri misle da je to najvažnija stvar u igri.

Također nisam rekao da mi se Metro sviđa zbog njegove grafike već zbog atmosfere kojoj puno pridonose grafički elementi (sjene, svijetlost itd.). 

15 godina
odjavljen
BannedOnThisForum kaže...
Weky kaže...

Ti bi "horor" tipa igru smjestio na nekoj sunčanoj livadi kao u Serious Sam?

Ma ne livada, ali definitivno su na bilo koji način mogli dodati više različitog sadrzaja u igri.

Isti slučaj i sa AvsP 2010.

Kroz cjele igre neznam dali sam vidio više od 5 boja.

@Dodinho: Mislim da developeri preko grafike pokušavaju dočarati atmosferu na neki način. Osim grafike, i animacije su bolesno dobre.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 17:20 (Weky).
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Ma ne livada, ali definitivno su na bilo koji način mogli dodati više različitog sadrzaja u igri.

Isti slučaj i sa AvsP 2010.

Kroz cjele igre neznam dali sam vidio više od 5 boja.

Ma daj, ti bi da Metro 2033 bude u veselim bojama, krv da je roza, zidovi žuti, čudovišta svijetlo plava?

15 godina
odjavljen

Pa recimo više neprijatelja za početak, malo kopije po uzoru na Painkiller (groblja, noć).

Zamisli da s onakvom grafikom šetaš po noćnom groblju i odjednom te spopadne mrtvac :D

Prejako bi bilo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 17:22 (Weky).
17 godina
Weky kaže...

@Dodinho: Mislim da developeri preko grafike pokušavaju dočarati atmosferu na neki način. Osim grafike, i animacije su bolesno dobre.

Baš sam na to mislio, ali zbog toga često zapuste neke bitne stvari jer loš AI u jednom fps-u kvari ukupan dojam.

15 godina
Metro 2033

došao sam negdje do polovice igre,stvarno mi se neda nstavljat igrat jer je AI kriminalno loš,stanem kraj njega on kao da me ni nema a čučnuo se i čekam me, pucam tipu u bulju 2-3 puta sa sačmom on stoji kao da ga je komarac upikao,trpio sam i trpio ali nemogu više Mršti se

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Metro 2033

prešo cijelu igra je super..nema šta...SmijehSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice