Hah, dobra procjena... pazi ovo, na HR forumu mi cijene acc na 200kn (svi champovi, svaki champ po jedan skin, neki i dva, 12+7 rune pageova, kupljene skoro sve rune, cca 1500rp/20000ip) dok u DE za to isto mogu dobiti više od 300 EUR... razmišljaj na taj način.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja imam acc 60 champova, 8 skinova, vecina "skupih" (6 po 975 RP + Riot Graves, sto je mogli bi reci rijedak skin jer se ne moze uvijek kupiti). 3 rune pagea. Silver IV. Ne bih ga prodavao ispod 200-250 kuna, znaci barem da vratim troskove RP-a, a onda bi jos vidio jel bi dizao cijenu za te champove i sate ulozene u acc.
Kao sto je vec nekoliko puta receno, acc najvise vrijednosti dobiva od RP-a koliko je utroseno na njega. To sto je gold ce gledati samo djeca koja ce uzet roditeljima, recimo, 400kn iz novcanika da mogu govorit prijateljima iz 5. razreda kako oni imaju "Gold account". A vjerojatno im razina igre nije ni "za pola ku*ca". Dok ce oni upuceniji gledati champione i skinove. Kazes 7 skinova, kojih 7? Nije isto imati 4 skina za 520 i 3 za 975, ili imati Pulsefire Eza, SG Udyra i Forecast Jannu uz jos neke skuplje skinove...
Po ovome sto si napisao mozes dobiti max. 500 kuna, ne znam je li stvarno tako jer nisam upucen. Ali ja ti za Gold, 7 skinova i champove ne bih dao vise od 400. Imam 8 (2 za 520, 6 za 975) skinova kupljenih za 250 kn PSC-a, i jos neke champove na RP, cisto za usporedbu vrijednosti.
Dosta ljudi uzimaju rank u cijenu accounta. Ima ti dosta njih kojima se neda dizat novi account ili trošit vrijeme na dizanje rankinga na nekom drugom serveru pa kupe account sa sličnim rankingom ko njihov. Naravno, ima i ljudi koji samo oće da im piše da su diamond/platinum il šta već. Bitno je i da account ima puno championa ili barem onih 40-50 jačih champova te naravno dosta runa i rune pageova. Skinovi su po meni samo šlag na tortu.
Gledajte ovako, za 350kn se dobi unraked account 40k ip-a i 17k rp-a koji je 100% tvoj bez mogućnosti da si ga neko vrati nazad. Još dobiš medival twitch i grey warwick skin te 1 extra runepage. Skinovi,broj championa i liga donosi (il odnosi ak si ispod plat) određenu dodatnu vrijednost accu. Mjerite se prema tomu + uzmite u obzir da vam mogu vratit acc pa to isto smanjuje vrijednost dosta dok za 350kn na način naveden na početku je acc 100% tvoj.
Nemogu kupovat iteme niti u options menu-u nista radit, jedino kad se vratim u bazu kad kliknem na shop shop se otvori, ali i dalje ne mogu iteme kupovat :D
Što da radim da se ovo ne ponavlja ? Miš radi savršeno van igre, tako da mislim da nije do hardware-a .
Meni se to isto nekada znalo desavati pa onda samo istekam mis i ponovo ga ustekam.
A usput iteme mozes kupovati I desnim klikom.

Mjenjao sam (ako se ne varam) smartcast keybidings pa moguce da je to zblesiralo igricu.
Al ono kad imaš 6k golda u ranked-u i nemožeš kupit iteme, osjeco sam se ko da mi je sjela placa, a ja ne mogu kupit gajbu pive jer su mi zatvorili ducan pred nosom :D. I svi naravno mislili da trollam jer sam vec imao neke iteme s pocetka matcha prije bug-a toga.
Gledajte ovako, za 350kn se dobi unraked account 40k ip-a i 17k rp-a koji je 100% tvoj bez mogućnosti da si ga neko vrati nazad. Još dobiš medival twitch i grey warwick skin te 1 extra runepage. Skinovi,broj championa i liga donosi (il odnosi ak si ispod plat) određenu dodatnu vrijednost accu. Mjerite se prema tomu + uzmite u obzir da vam mogu vratit acc pa to isto smanjuje vrijednost dosta dok za 350kn na način naveden na početku je acc 100% tvoj.
a kako mogu bit siguran da mi 100% neće povratiti account?
jer ja sam tu od decka sa ovog foruma uzeo account na westu, platio 200 kn + dao svoj acc na eastu. uplatio sam 1500 kn rp-a, 500 sam potrošio, a ovih 1000 je stajalo. onda mi je account povraćen, skupa sa rp-ima.
accout sam dobio natrag tek pred 2 tjedna, iako mi situacija 100% nije jasna, spominju se neki hackeri, prijatlji i tko zna što ne... al srješit ćemo to sve na legalni način, to sad nije bitno. uglavnom na accountu nema više ni prebijene, taj netko tko je uzeo accout si je giftao skinove na svoj account i tako spiskao 80% rp-a, na mom accu je uzeo aether kyle i merc kata, promjenio summoner name...
,
kako mogu sad bit siguran da se to neće opet dogoditi?
Jednostavno promijeniš mail i password i nema povrata.
to sam odmah napravio čim sam dobio account, stavio svoju mail adresu, stavio svoju lozinku (koja nije pass123 ili slične, nego ima velika, mala slova, brojeve) i opet se dogodilo...

ma nisam isao na takve gluposti...
mislim da je on povratio acc na svoj email, ispunio ona nekakava pitanja i to...
no pa uzmi odvjetnika (ako si punoljetan, a valjda jesi cim rokas radiće i maruliće na račun, zeka-peka :D), ideš na sud, tj. to odvjetnik rješava, traži nalog za izdavanja ip adrese, ideš u telekom sa nalogom, to čekaš tjedan-dva, kad to dobiješ ideš na support itd itd. daš tamo ss naloga i ip adrese, priloži ss od ovih giftanja i tako ćeš povratiti rp-e.
a garancija da se to nikad više neće dogodit, lijepo imaš ime kome si uplatio 200 kn za acc, on je odgovoran i nitko drugi, možda i je prodao prijateljev acc ili svoj to ćeš vidjet i to nije tvoja briga, al onaj tko ti je prodao acc on tebi odgovara za bilo kakave krađe i trošenja novca.
lijepo ti kažem, uzmi odvjetnika, za njegovo plaćanje se ne moraš brinuti jer ovakvih slučajeva ima na tone i 90% njih ti se rješava uspješno za tužitelja, bitno ti je samo imati dokaz da ti je on prodao acc, recimo većina ima transkript razgovora na skypeu ili faceu (koji čuvaju razgovore više godina) i dokaz da ti je sa računa trošen novac, to ti je onaj gifting history i to je to.
samo se oboružaj strpljenjem, vjerojatno ćeš morati čekati do veljače-ožujka 2014. jer su prekrašajni sudovi pretrpani sa ovakvim tužbama, al doći će sve na svoje.
ovo sam sve prošao sa WoT accountom, ista stvar, prošlo je 7 mjeseci od podizanja tužbe do zatvaranja, dobio acc natrag i četveroznamenkastu odštetu. samo nemoj popuštat i pristajat na nagodbe, a bit će ih pred kraj sve više i više.
mislim žao mi je da si ti bio pokusni kunić, samo bi bilo ok da rećeš tko ti je prodao acc, da ne bi opet netko ušao u trgovinu i nahebao. imaš temu ovdje na forumu o pouzdanim i nepouzdanim trgovcima i lijepo napiši.
uzeo sam odvjetnika pred 3 tjedna, dobili smo upravo taj nalog za ip adresu i otišli u telekom, dobit ćemo vlasnika ip adrese ili u cet ili u pet ovaj tjedan, i onda dalje predat tužbu na sud.
e hvala ti što si me podjsetio za skype, imam tamo još razgovor sačuvan o prodaji i ime i adresu kome sam uplatio novac, nisam ni došao na to...
ne znam kaj da kažem, glupo mi je to, platim, još dam svoj acc i ovako me zajebe...
forumasa necu otkriti jos, mozda je stvarno njegov frend vratio acc a ne on, samo ima dosta rupa ta prica, spominje jos nekakvog hakera sta ja znam... ali kada se otkrije tko je, ja cu napisati tu i u blacklist temu.
hvala jos jednom.
kakav haker što ti je? pa nema tu hakera, imaš onoga tko je prodao acc i ti što si kupio, ako ti znaš da nisi išao na kakave free rp stranice, onda si isključen i zna se tko je kriv.
de mi molim te pošalji na pp ime tog forumaša jer upravo dogovaram oko accounta ovdje na forumu pa da nije to taj isti lik, da se ne bi i ja našao na čudu...
Jos kad bi znali da se lol acc nesmije prodavat po pravilima od riota mozda bi razmislili od ulozi odvjetnika.(svaki dokaz o prodaji računa je perma ban i ako se vama isplati uzimat odvjetnika da si vratis lol acc onda zbilja nemate pametnijeg posla u zivotu ^^)
Jos kad bi znali da se lol acc nesmije prodavat po pravilima od riota mozda bi razmislili od ulozi odvjetnika.(svaki dokaz o prodaji računa je perma ban i ako se vama isplati uzimat odvjetnika da si vratis lol acc onda zbilja nemate pametnijeg posla u zivotu ^^)
nebitno je li ban ili ne, čovjek je potrošio 200 + 1500 znači 1700 kn. ako nije mogao pristupiti računu samo 2 mjeseca dobit će odštetu od 5000 kn, a svaki sljedeći mjesec 2000 kn gore.
bio bi glup da se ne pobrine za svoju investiciju, a svoje klapetanje o pametnijem posu u životu ostavi za sebe.
i još važnije, ove se stvari dobiju bez problema smao treba čekati, a svaki odvjetnik ako dobije slučaj svoju nadnicu naplati od suda, a sud od gubitnika. a legija i ima i skype transkript, i dokaz o giftanju, tj. neautoriziranom trošenju novaca i o ima dokaze na lol supportu tickete o povratu acca.
spremit će barem 5k u džep, mislim da je to isplativije od bana.
istina, permaban ak se otrkije da si prodavao acc... a i di si vidio uzimanje odvjetnika za lol acc
uzeo sam odvjetnika pred 3 tjedna, dobili smo upravo taj nalog za ip adresu i otišli u telekom, dobit ćemo vlasnika ip adrese ili u cet ili u pet ovaj tjedan, i onda dalje predat tužbu na sud.
e hvala ti što si me podjsetio za skype, imam tamo još razgovor sačuvan o prodaji i ime i adresu kome sam uplatio novac, nisam ni došao na to...
ne znam kaj da kažem, glupo mi je to, platim, još dam svoj acc i ovako me zajebe...
forumasa necu otkriti jos, mozda je stvarno njegov frend vratio acc a ne on, samo ima dosta rupa ta prica, spominje jos nekakvog hakera sta ja znam... ali kada se otkrije tko je, ja cu napisati tu i u blacklist temu.
hvala jos jednom.
Ti ozbiljno uzimaš odvjetnika za ilegalne radnje?
To je kao da sam ja pokušao prodati nekom kokain, nije mi dao pare i ja ga sad javno tužim za scam....
Budi sretan ako riot ne povede na sud vas dvojicu i nemoj se pravit pametan jer samo budale uzimaju odvjetnika za slucaj koji nemogu dobiti..Uostalom ovo kaj vi kupujete acc.. meni nema smisla platite acc 500-600 kn itd.. a te novce uplatite sebi na račun .. uzmete ip boost kupite par skinova i imate svoj račun s istim tim stvarima za koje bi dali nekom drugome.. a ako kupujete elo.. onda neznam kaj da velim osim da vam nema svrhe ako nemozete do dimonda ili plata na svojem acc na ovom kojeg kupite cete ionako past na MMR na koji pripadate tako da dati te novce samo zbog slicice je jako dobro.. smao moje misljenje.
detaljno sam razgovarao sa odvjetnik oko toga, riot nema nikakve pravne snage u RH :)
dakle oni meni ni prodavaču ne mogu ništa napraviti, niti nas tužiti.
uostalom, predmet tužbe nije riot, nego krađa.
sve sam ja to detaljno istražio i pitao u prekršajnom sudu da mi se štogod ne bi vratilo, vidim da ovdje samo jedan ili 2 čovjeka znaju materiju, ostali samo natucaju, al nema problema, pitao sam i dobio odgovor, hvala svima.
čuj ovoga ilegalne radnje, pa ovdje riot nema što raditi niti će riot biti pozvan na sud, od riota idu samo transkript ticketa povrata računa i to je to. isto kao što je meni sa wot-a išao ticket za povrat, i to je to.
kao što je kolega rekao i informirao se, predmet nije riot, nego krađa od 1700 kn, čija je vrijednost samo prenesena u elektronički oblik i to je sve, ista stvar bi bila da je liku uživo uzeo novac.
o čemu vi pričate?
Budi sretan ako riot ne povede na sud vas dvojicu i nemoj se pravit pametan jer samo budale uzimaju odvjetnika za slucaj koji nemogu dobiti..Uostalom ovo kaj vi kupujete acc.. meni nema smisla platite acc 500-600 kn itd.. a te novce uplatite sebi na račun .. uzmete ip boost kupite par skinova i imate svoj račun s istim tim stvarima za koje bi dali nekom drugome.. a ako kupujete elo.. onda neznam kaj da velim osim da vam nema svrhe ako nemozete do dimonda ili plata na svojem acc na ovom kojeg kupite cete ionako past na MMR na koji pripadate tako da dati te novce samo zbog slicice je jako dobro.. smao moje misljenje.
Bravo, daj si pet. Riot ce ih povesti na sud jer je prodao acc...
I ne znam jesi li procitao, ali je u pitanju najmanje nekih 1500 kuna. Znaci on ne vraca acc jer mu je dosla volja za igrom, nego mu je lik drpio 1500 kuna. I ne, nece ga odvesti na Riotov Tribunal nego na hrvatski sud, a koliko ja znam u Hrvatskom Ustavu nigdje ne pise da je zabranjeno prodavati LoL acc jer ces dobiti permaban. A sudovi valjda postuju Hrvatske Zakone i Ustav, ne Riotov Summoner's code...
Da, istina je da zayebo. Ne vidim svrhu prodavanja accounta sa mali milijun RP-a gore da ga vratis za koji mjesec. A ionako je bilo za ocekivati da lik nece gledati RPe kak su lijepi gore pokraj Summoner's name-a, nego ce kupit nesto. Prema Zakonu, to je krivnja ovog koji je ukrao, cisto jer je to krađa, odnosno nedopusteno koristenje tudjih materijalnih dobara(iako virtualnih, kupljeni su za prave novce). A to sto ovaj nije razmisljao prije prodavanja acc, njegova glupost...
- izbrisati!
a kako mogu bit siguran da mi 100% neće povratiti account?
Već sam piso pulseru u privat i već sam jedamput objašnjavo na forumu. Ugl, neda mi se opet detaljno objašnjavat pa evo ukratko: postoje ljudi na određenim stranicama koji se već dugo bave power lvlanjem i prodajom refferala. Njima je cilj zaradit, jer za razliku od boostera koji se moraju zajebavat sa mnogosatnim igranjem, oni samo moraju upalit botove. Znaći ti biraš ime accounta, regiju itd i za 350kn ti ga izlvlala do 30 i napravi 100 refferala. Njima je cilj pobrat pare i rade usluge hrpi ljudi, tak da sigurno ti neće vraćat account :D . Account napraviš ti, mail je tvoj i on ga samo izlvla i napravi referale i nakon toga se makne sa acca. Preduvjet je posjedovanje paypala (eventualno može i paysafe kod nekih al ćete više platit) i vi plačate prvi jer vi ste "ljudi sa ceste" a oni su trusted memberi na toj stranici.
I ne znam jesi li procitao, ali je u pitanju najmanje nekih 1500 kuna. Znaci on ne vraca acc jer mu je dosla volja za igrom, nego mu je lik drpio 1500 kuna. I ne, nece ga odvesti na Riotov Tribunal nego na hrvatski sud, a koliko ja znam u Hrvatskom Ustavu nigdje ne pise da je zabranjeno prodavati LoL acc jer ces dobiti permaban. A sudovi valjda postuju Hrvatske Zakone i Ustav, ne Riotov Summoner's code...
Da, istina je da zayebo. Ne vidim svrhu prodavanja accounta sa mali milijun RP-a gore da ga vratis za koji mjesec. A ionako je bilo za ocekivati da lik nece gledati RPe kak su lijepi gore pokraj Summoner's name-a, nego ce kupit nesto. Prema Zakonu, to je krivnja ovog koji je ukrao, cisto jer je to krađa, odnosno nedopusteno koristenje tudjih materijalnih dobara(iako virtualnih, kupljeni su za prave novce). A to sto ovaj nije razmisljao prije prodavanja acc, njegova glupost...
Riot je, na samom početku, izjavio da je trade-anje/prodavanje accounta ZABRANJENO i da krši njihova pravila. Kao firma imaju svako pravo i mogućnost da te otvoreno tuže, a poznavajući Riot i money greed, to će i uraditi.
To je vase misljenje .. ali moje misljenje je da prije nego idete igrat neku igru online je da procitate njezina pravila.. uostalom velite hrvatski zakon.. pa kolko ja znam ako zelis nesto legalno prodat s drugom osobom trebas napravit i nekakav ugovor a sve ostalo bez ugovora je ilegalno.. uostalom nije da je mene briga al svi znamo kakvi su hrvatski zakoni i sudovi.. dajem samo svoje misljenje i iskustvo .. bez ugovora nemozes ni dokazat da si prodavao nesto.. na skaypu se mogu i ja nesto dogovoriti al to nije dokaz da sam ja nesto kupio ili prodao.. a sto se tice uplate na racun novaca to je opet pitanja drzavnog tijela koji se bavi time i koji preispituje za kaj si mu ti uplatio jer i za to trebas dokaz.. dakle kolko ja mogu zakljuciti oba dvojica se bavite kriminalnom radnjom isto kako je on tebi drpio račun ili tih 1700 kn isto tako si ti dio ilegalne radnje.. bla bla bla.. :)
edit: uostalom račun nije ni njegov ni tvoj, račun je od riota i ako neko prodaje nesto njihovo naravno da ih moze tuziti.. jer da nemoze di je tu poanta pravila i svega.. i Hrvatska je članica Eu pa tako da postuje i zakone EU-a.. tako da vasa prica i sve to ne drzi vodu decki :P