Koje igre mogu igrati na integriranoj grafickoj ?

poruka: 55
|
čitano: 20.882
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ovako , imam :
1 GB Ram-a
2 CPU - s po 2.80 ghz ( ili 5.6 Ghz )
Integriranu graficku Intel Expres chipset 128 MB  82915G/GV/910GL
http://www.bug.hr/_cache/9c38e2b6df834091d936aa6b7ea29b69.jpg

Moja graficka :) Moja graficka :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.11.2012 21:44 (Power Of Warcraft).

0 1 hvala 0
14 godina

Farmville, Cityville i ostale ville na fejzbuku.

Ako želiš nešto konkretno, treba ti GPU.

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

mozes puno igrica igrat ...

icy age , super mario itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koje igre mogu igrati na integriranoj graficko

-ništa što traži dx-9.0c i SM-2.0 ili više. Možeš 2d, Starcraft(1), Civilisation, AoE.. od 3d Quake1-2 i igre na tom engineu.

- 915G je pogrešno deklairana kod izlaska, kasnije je izbačena jer nema Shadere.. VGA je najvažnija komponenta. (vidjeti pod: GMA 900 on Windows /Aero)

-CPU je generacije HT, ne dvije jezgre, ni blizu 5GHz.. zapravo najmanje važno. Novije igre ugl. traže 1-2GB (i više) RAMa, 9.0c i više directxa.. približno kao Win7 za ugodan rad.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 1:40 (ihush).
13 godina
neaktivan
Eee , da li je dobra ova graficka ,NVIDIA GeForce 210, PCI Express 2.0, 1GB DDR3, 64-bit, Radni takt GPU 589 MHz, Takt memorije 1200 MHz ( 600 MHz DDR3 ), 1x D-Sub, 1x DVI-I, 1x HDMI, 2-slot low profile bracket ,
ovdje ih ima jos ali ta nvidia je jeftina pa mi se zato i sviđa , http://mp.imtec.ba/ArtikliMal.aspx
14 godina
protjeran
Power Of Warcraft kaže...
Eee , da li je dobra ova graficka ,NVIDIA GeForce 210, PCI Express 2.0, 1GB DDR3, 64-bit,

Jednom rjecju, ne.

Koliko god da je jeftina toliko malo i daje. Lowest end grafa. Slabija i od dobrog djela integriranih amd/nvidia cak i intel grafi.

13 godina
neaktivan

ne jer ima pasivno hladenje,puno se grije i nije dobra za igranje...

14 godina
HeXe kaže...

ne jer ima pasivno hladenje,puno se grije i nije dobra za igranje...

sta pricas ti :S postoji i nvidia 210 zotacova koja ima vent na sebi a ne pasivno hlađenje...

d4rkd3atH
13 godina
neaktivan

eee u mene je dual procesor 2.80 Ghz ( ili 5.6 Ghz )   , da li je to procesor sa dvije jezgre ili ne , neznas

bas puno oko procesora

14 godina

tvoj procesor je dual core 2.8 ghz a 5.6 ghz nemoze bit nikako....neznam zas vi to zbrajate kad se to uopce nezbraja

d4rkd3atH
17 godina

Mozes dosta, imao sam slicnu prije.... mozes igre tipa Max Payne 2 (bez obzira sto zahtjeva npr. HW T i L svejedno ces moci pokrenuti), GTA San Andreas i tako (Carbon neces moci jer zahtjeva bas novije shadere ali ces moci Most Wanted)... je da nece biti 30-50 FPS-a ali.....

BTW sto se tice procesora i RAMA nemas brige, dovoljno ti je 1GB i jednojezgreni procesor za pokretanje najnovijih igara (testirano trilijun puta), zanemari "minimum system requirementse", to je obicna laz jer i slabije konfiguracije mogu pokretati mnoge igre (dakle, konfiguracije ispod officialnih minimum requirementsa), druga je stvar je li ti dovoljno 10-15 FPS-a heh.... ja sam inace prelazio mnoge igre sa 10-20 FPS-a na toj "kanti" od intergrirane.

EDIT: Odnosi se na Intel Extreme Graphics 845 (ne sjecam se tocno brojeva) GVSR 64 MB iz 2002/03 god da nebi bilo....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 1:24 (lovac82).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Nažalost otišla HD4890 u viječna lovišta.Što mislite koje bih još igre mogao igrati naravno starije na Phenom II X4@3.5ghz i Integriranoj grafici HD4290 256mb?Trenutno igram Half life 2 na FullHD rezi na Hard postavkama(AA no,AF 2X)i poprilično sam zadovoljan nema nikakvih dropova.
17 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Nažalost otišla HD4890 u viječna lovišta.Što mislite koje bih još igre mogao igrati naravno starije na Phenom II X4@3.5ghz i Integriranoj grafici HD4290 256mb?Trenutno igram Half life 2 na FullHD rezi na Hard postavkama(AA no,AF 2X)i poprilično sam zadovoljan nema nikakvih dropova.

Imam sličnu konfiguraciju, i na toj integriranoj ide skyrim fluidno, a siguran sam da i ostale novije idu, low - medium. Na full Hd rezi.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
16 godina
neaktivan
...(krivo shvacen post, rano jutro je ispricavam se svima)
"Nikad necu protiv toga imat nesto protiv"
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 10:45 (Mojpismonosa).
13 godina
neaktivan
Interesuje me zasto nemogu igrati na toj svojoj integriranoj grafickoj npr: Call of Duty 2 a Call of Duty 1 mogu i tako jos par igri , to me jako nervira... a ja sam prije imao Ati Radeon 9250 i mogao sam puno igri igrati a na toj integriranoj nemogu...ono znam da integrirana je duplo slabija od one "normalne" ali ima li ikoji nacin da se i na integriranoj moze igrati npr: Call of Duty 2 ???

0 0 hvala 0
17 godina
Interesuje me zasto nemogu igrati na toj svojoj integriranoj grafickoj npr: Call of Duty 2 a Call of Duty 1 mogu i tako jos par igri , to me jako nervira... a ja sam prije imao Ati Radeon 9250 i mogao sam puno igri igrati a na toj integriranoj nemogu...ono znam da integrirana je duplo slabija od one "normalne" ali ima li ikoji nacin da se i na integriranoj moze igrati npr: Call of Duty 2 ???

(čitaš li odgovore?)

-zbog requirementsa... (VGA) jer i915G ne zadovoljava dx-9.0c i SM 2.0 u ovom slučaju nije uopće važno jača-slabija, jer ova jednostavno to nema, nije podržana za ovu i slične igre. (do te serije su intoleve integrirke imale naziv DEakcelerator, s razlogom, tek novije-današnje mogu normalno raditi 3D).

13 godina
neaktivan

Evo moji pc slotovi pa me zanima koja graficka ide PCI ili PCI expres i par jos slika... i da li ikako moze AGP graficka kao sto je ATI Radeon 9200 / 9250

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Joj...izvinjam se...tek sada ugleda da ispod mojih pc slotova pise samo PCI 1 , PCI2 , PCIE_16... :) :)

17 godina

- PCI_E_16, znači PCI expres. (ne  AGP). Ali zbog starosti ploče (chipseta i BIOSa) treba provjeriti dali može biti novija. (Stare su ver.1.0, novije od ver.2.0) To je povezano sa strujom ali kroz ploču-chipset.

- Slabija VGA (najjeftinija koju možeš pronaći) bi trebala raditi, u pravilu je jača od spomenutih AGP.

- Jače kartice imaju na sebi konektor za struju, direktno, poseban konektor koji ide s napajanja ali prije nije postojao (pa vjerojatno nemaš) nego mora adapter molex-na-VGA power koji se često dobije uz takvu VGA (ili u trgovini za 10-15kn).

- Polovne su rizične jer može se svašta desiti, ako je neispravna.. nove su 200-300kn, polovnu možeš uzeti za 50-100kn. Ako nisi baksuz sve bi trebalo raditi.

- provjeri dali postoji noviji BIOS. Nadogradnja je vjerojatno iz DOSa, pa ako nisi to radio ... ipak, provjeri i probaj. (ali prvo pročitaj sve upute, ako nisi siguran odustani).

PCI expres je standard, port može biti 16 (veći, više staza, veća propustnost) i 8-4-1 manji.. manji su za npr TV i slične kartice, veči je za VGA.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 20:56 (ihush).
13 godina
neaktivan

Eee , provjerio sam datum BIOS-a i datum mi je 12/06/05 , ali  imam jedan problem , cuo sam za onaj program Bios Wizzard i kada ga pokrenem da mi skenira PC i dadne info. o BIOS-u izbaci me pojavi se plav ekran i moram restartovato PC ( pogledaj sliku) i imam jos samo jedan problem racunar mi je IBM-PC i BIOS mu je na njemackom ali kada ja upalim racunar neki OS-cd mora mi biti u cd-rom-u inace se racunar nece pokrenuti... ako ima nacina kako da se rijesi taj problem recite mi... evo slika BIOS-a i problema sa plavim ekranom...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 21:58 (Power Of Warcraft).
13 godina
neaktivan
Na koji skyrim tacno mislis , da li Elder Scrolls V Skyrim
13 godina
neaktivan

Zdravo , evo nasao sam jednu graficku karticu koja mi se sviđa i solidna je PCI expres 16 i 512 MB evo joj karakteristike ovdje

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125358

ali eto opet da pitam vas jer se v u ovo puno razumijete.

0 0 hvala 0
14 godina

Europljani nemogu narucivati iz newegga to ti je Us only.

Gledaj na links.hr stranici.

Ta graficka ti nevalja PCI-2 moze ici na PCI-1 utor dok PCI-2.1 ne moze.

PS

Kakvo ti je napajanje?

Skini se battlefield 1942 sada je besplatan to ces moci igrat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 23:23 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivanzu kaže...

Europljani nemogu narucivati iz newegga to ti je Us only.

Gledaj na links.hr stranici.

Ta graficka ti nevalja PCI-2 moze ici na PCI-1 utor dok PCI-2.1 ne moze.

PS

Kakvo ti je napajanje?

Skini se battlefield 1942 sada je besplatan to ces moci igrat.

2.1 kartice su kompatibilne sa 1.0 slotom (dokazano sto puta) i nikakve velike performanse nece izgubiti jer ce ionako igrati na manjim detaljima (cak se i na vecim detaljima ne osjeti gotovo nikakva razlika).... drugo je CF/SLI.

Backward kompatibilno jest (teoretski) ali ne radi sa doslovno svakom maticnom... svejedno, to nije bas neka kartica. Nije rekao koji procesor ima ali mogao bi i novije igrati, ne treba mu puno rama, 1GB je dovoljno i za dosta novije igre od te battlefield 1942.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
14 godina
neaktivan

OP pogledaj OVO.

"Pas mater." - Bob Marley

1 0 hvala 0
17 godina

Da, koristio sam to, tu i tamo je neka igra radila..... to kao "simulira" PS/VS shadere, HW T&L i sl. odnosno opterecuje CPU ali ne radi na Visti/sedmici koliko vidim da se nebi netko zaletio....

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Zdravo , evo nasao sam jednu graficku karticu koja mi se sviđa i solidna je PCI expres 16 i 512 MB evo joj karakteristike ovdje

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125358

ali eto opet da pitam vas jer se v u ovo puno razumijete.

-ne tražiti na tim mjestima, nego u trgovini gdje namjeravaš kupiti, ovo može tek kad usporediš cijene ...

-za osnovne potrebe je dovoljna najjeftinija koju pronađeš, naravno 'kolko para tolko muzike igre'..

-za zahtijenvnije igre postoji recomennded pa možeš konkretno provjeriti na njihovim infoima, ovako je bezveze reći neka za 200kn-500-1.000-2.000kn.. ovisi što želiš. Ali jače nema smisla na starom slabom PCu uz problem napajanja i mogući problem kompatibilnosti PCI-v1-v2 (upravo struja je razlika i ako to MBO-chipset-hardware ne podržava BIOS ne može pomoći, BIOS ti je iz 2005te jesi li provjerio dali postoji noviji za tu MBO?). .. BIOS alati su za DOS ne raditi to iz windowsa, novija računala imaju i windows alate. To sve piše na info-support stranicama tog PCa.

-u odnosu na integriranu (staru-slabu) svaka VGA je višestruko bolja-jača. Realno nešto 200-300kn, max 500kn za taj PC. VRAM je tu sporedan (više na jačim VGA), svaka ima dovoljno (i previše pa ima 1-2-4GB, marketing).

.. Pa kad vidiš po trgovinama što se nudi, usporedi testove i cijene online (jeftine stvari ne mogu biti puno jeftinije, problem garancije, prolem carine-PDV..). Najsigurniji način, odnjeti u trgovinu i tražiti ugradnju, kupuješ ako radi.. manji trgovci-servisi to obično pristanu često besplatno i tad eliminiraš rizik...

btw, da bi novije igre radile potrebni su i driveri + DirectX (10-11..) na XPu je 9.0c posljednji, obavezno instaliraj directx redist 2010 june (s MSovih str ili ponekad na CDu od igre, drivera..), jer je potrebno za novije igre i video playere...

13 godina
neaktivan

...Nije rekao koji procesor ima...

Imam dual procesor 2.8 GHZ  i 1 GB Ram-a :)

13 godina
neaktivan

Eee , imam jedan problem , to je kada  ja na xp-u ( sp3 ) odem na stand-by naredbu racunar mi se ugasi ( to je uredu i normalno) ali kada ga ja hocu upaliti pojavi se plavi ekran na kojem pise da je neki problem pronađen i da je se windows ugasio da bi mi " ublazio " stetu , i potom pise ovo KERNEL_DATA_IMPAGE_ERROR , ALI kada ja na windows 7 odem stand-by sve je uredu i pokrene se dobro evo slika  :

P.S. Ako ima rijesenje pomazite mi , molim vas , unaprijed hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 18:28 (Power Of Warcraft).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Eee , ihush , pronasao sam sebi par graficka za racunar , sve su PCI e16 , nisu mi skupe po 20 km u BiH evo ti link sa grafama , 

evo ovdje , ovdje i ovdje 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice