Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.305.013
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Guild Wars 2!
dretva kaže...
Mariossa kaže...

Evo primjer kako je uz neke modifikacije to meni izgledalo nekad u WoWu davno, gro ljudi na jednom mjestu a vrlo lako mozes zakljucit tko je koja klasa, koliko ima hpa itd...zanemarite ostatak uzasnog UI-a xD

Ti na toj slici vrlo lako mozes nesto prepoznat, a ne mozes u structured PvP gdje je max 5 neprijatelja na istom mjestu (i to rijetko kad s obzirom da treba kontrolirat 3 tocke)? {#}

Naviknut si na taj UI, zato ti je jasan.. isto tako kad provedes vise vremena u sPvP sve ces vidit bez problema, to je stvar prakse/prilagodbe i nis drugo.

O WvW uopce ne pisem, upravo zbog tih masivnih fajtova di ne vidis tko pije tko placa.. to mi je za sada preveliki kaos da bi se smatralo pravim PvP.

Stvar je u tome sto bi s ovako necim bilo dosta lakse i brze raspoznati tko je tko, trenutno kad vidim samo 5 crvenih tankih linija dok pogledam tko je tko prodje dosta vise vremena nego ovako :P

U ostalom, samo isticem ono sto se meni nije svidjelo i sto bih volio da je malo drugacije rijeseno. Evo pitanje jedno za sve, da li bi nekome smetalo da to izgleda slicno necemu sa slike?

Mislim da se igrivost nebi narusila a ovakav izgled je prilicno elegantan, a da ljudi iz ANet probaju tako nesto napravit vjerovatno bi jos ljepse ispalo :P

17 godina
neaktivan
Mariossa kaže...

Stvar je u tome sto bi s ovako necim bilo dosta lakse i brze raspoznati tko je tko, trenutno kad vidim samo 5 crvenih tankih linija dok pogledam tko je tko prodje dosta vise vremena nego ovako :P

U ostalom, samo isticem ono sto se meni nije svidjelo i sto bih volio da je malo drugacije rijeseno. Evo pitanje jedno za sve, da li bi nekome smetalo da to izgleda slicno necemu sa slike?

Mislim da se igrivost nebi narusila a ovakav izgled je prilicno elegantan, a da ljudi iz ANet probaju tako nesto napravit vjerovatno bi jos ljepse ispalo :P

Drug moj, izvini, ali nakon što sam gledao sliku detaljno ovo sve meni liči na jednu potpunu katastrofu i izgleda potpuno neigrivo. A rekao sam već i da sam skeptičan spram ovog WvWvW PvP-a.

Masovni PvP mora biti baš dobro sređen da bi ti vidio šta tu koga i kako... Ovo lupam sad, nisam primirisao... Ali jesam gledao WoW PvP dok ga se "ozbiljno igra" i nije mi išlo pod kožu... Konfuzno i besmisleno...

Već uveliko plačem za GvG i RA vremenima.

Dok pričamo o sučelju

17 godina
neaktivan

@rashomon - ne mislim na kompletan UI, znam da izgleda ocajno, mislim samo na hp barove iznad glava neprijatelja, u ovom slucaju radi se o addonu TidyPlates. Meni bi barem tako nesto bilo odlicno u GW2 umjesto trenutnog. Da nisam pobriso screenshotove pokazao bih ti da to izgleda prilicno dobro u 5v5 areni npr. Ovo je bio WPvP nekad davno, od prilike 3x40 man grupe na alliance i horde strani, nije ni cudo da izgleda nesagledivo :D

17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ti add-onovi u WoWu, oni nisu zajednicki za sve igrace jel tako? Bilo koji pojedini igrac moze instalirat add-on koji hoce? (pitam jer stvarno nemam pojma o tome)

Ako je tako, kak to moze biti dobro za igru, pogotovo PvP igru, kad razliciti igraci imaju razliciti UI/razlicite informacije. "Pravila" moraju biti ista za sve, onda dolazi do izrazaja taktika, skill itd.

@rashomon odlican izbor videa, najbolje producirani GvG video ikad {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dretva kaže...

Ti add-onovi u WoWu, oni nisu zajednicki za sve igrace jel tako? Bilo koji pojedini igrac moze instalirat add-on koji hoce? (pitam jer stvarno nemam pojma o tome)

Ako je tako, kak to moze biti dobro za igru, pogotovo PvP igru, kad razliciti igraci imaju razliciti UI/razlicite informacije. "Pravila" moraju biti ista za sve, onda dolazi do izrazaja taktika, skill itd.

Pa fora i jest da svatko sebi namjesti UI kako hoće i kako će mu to pomoći... Ja sam inače pobornik add-ona pa tako nemoj mi zamjerit ako je malo subjektivo!

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 21:02 (Gozz).
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

GW2 + Opeth(glazba u pozadini) tako epic!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dretva kaže...

Svatko sebi instalira addone koje zeli, i svi su addoni dostupni svima osim ako nije neki privatne izrade, ali ima na tisuce addona na wowcurse tako da ne vidim zasto pravila nisu ista za sve :P   tko zeli instalira tko ne nemora. Nadam se da ce i gw2 nekad u buducnosti otvorit se za addon opciju :P iako sam ja zapoceo pricu o ovom da nebi bilo lose da malo dorade taj hp bar a ne da dopuste addone

17 godina
Guild Wars 2!

HP bar bez mogucnosti da se moze na volju igraca ukljucit/iskljucit postotak ili brojka koja oznacava kolicinu zdravlja nije sretana vijest za mene i moje potomke!

Mi zelimo promjenu, odma, sada, Bobo! {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Meni je to sasvim okej i preferiram tako. Ne očekujem od GW-a da me hrani žličicom i gladi peruškom po guzi.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

GW je za razliku od nekih drugi igara bio posve jasan - nema addonova, ne zele dati ljudima tu mogucnost. Zasto? Addonovi su oduvijek nesto exploitali i ljudima koji ih imaju davali odredjene prednosti nad onima koji ih nemaju. Kazete dostupni su svima? Recimo, ali ja sam sebi mogu isprogramirat addon i recimo da iskoristim neku mogucnost koja se moze zvati exploitom. Ipak ne podijelim ga nikom drugom i sudjelujem na turniru na kojem napredujem vise nego bih trebao zahvaljujuci neopravdanoj prednosti koju mi nudi taj addon. Kako se to moze zvati fer igrom?

GW2 cilja na to da bude e-sport isto kao sto je GW bio (jest) - nece si to dozvolit.

WoW je ionako vise igra ko jaci (citaj bolji gear) taj kvaci, s time da ima i addona i svega koji dodatno pomazu pri tome. Naviknite se da je GW igra u kojoj ABSOLUTNO SVI imaju ISTE UVJETE, BEZ IZNIMKI.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Pričal sam jučer s kolegom iz firme koji WoW praši godinama. Uvijek iznova pop!zdi kad mu velim da u GW gear nije toliko bitan. Totalni rage krene kad velim da me, kao dugogodišnjeg igrača GW, bez imalo problema može ubit netko tko je danas kupio igru. Njemu pvp nije pvp ako nemre facerollat "njabove" u svojoj elitnoj opremi. Jer, veli, kaj mu znače sve te godine grindanja opreme ako ga neki njab nakantat može?

Prelud mi je. {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

GW2 cilja na to da bude e-sport isto kao sto je GW bio (jest) - nece si to dozvolit.

Naviknite se da je GW igra u kojoj ABSOLUTNO SVI imaju ISTE UVJETE, BEZ IZNIMKI.

A di smo dosli kad neku igru nazivamo sportom, nije niti na olimpijadi :)

J**es sport u kojem sidim doma i lupam po misu, ode planet u p.m. :)

Tako i moje ispijanje kave i pokoje pive mogu nazvat sportom, mozda k-sport ili p-sport.

Cemu dernjava? {#}

13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

U J.Koreji jedan turnir okupi više gledatelja nego čitavo jedno kolo prve HNL i ne vidim da je Korejcima loše zbog toga.

1 0 hvala 0
17 godina

uspoređivanje nas i ljudi u koreji je besmislica...

It's not who u are, it's who u know.
13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Zašto? I Korejci su ljudi. {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Langsdorff kaže...

Zašto? I Korejci su ljudi. {#}

pa ljudi jesu, a hrvati, ne znam bas...

17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Samo sam pitao hoce li igra podrzavati addone, nisam govorio da bi morala ^^

Ono sta sam rekao da bi volio da se desi je da malo promjene taj HP bar protivnika (font, eventualno zasebne boje za profesije)  i da eventualno ponude opciju da mozes vidjeti i brojcanu vrijednost HPa.

1 0 hvala 0
17 godina
Mariossa kaže...

Samo sam pitao hoce li igra podrzavati addone, nisam govorio da bi morala ^^

Ono sta sam rekao da bi volio da se desi je da malo promjene taj HP bar protivnika (font, eventualno zasebne boje za profesije)  i da eventualno ponude opciju da mozes vidjeti i brojcanu vrijednost HPa.

font i boje nisu nikad bile minjane, niti trebaju bit. pogledaj samo gw1. dovoljno da znas koja je ikona i odmah prepoznas ko je sta u pvp-u... s vremenom to naucis bez truda, jednostavno zapamtis...

stvar navike, nista drugo

17 godina
Langsdorff kaže...

U J.Koreji jedan turnir okupi više gledatelja nego čitavo jedno kolo prve HNL i ne vidim da je Korejcima loše zbog toga.

Borba bikova u Bosni okupi više ljudi nego HNL pa ne znaći da je to sport. Neka vrsta natjecanja jest ali IMHO mi je glupo to nazivati sportom.

Što se tiće addona mada sam ih u wow-u  koristio hrpu i to različite za svaku clasu/profesiju ipak pozdravljam odluku da onemoguće implementaciju addona u GW ali samo pod uvjetom da taj UI na nešto lići. U PvP svaka sekunda je bitna i ako češ gubiti vrijeme zbog lošeg interfacea onda kvragu i PvP.

17 godina
neaktivan
Virty kaže...
A di smo dosli kad neku igru nazivamo sportom, nije niti na olimpijadi :)

J**es sport u kojem sidim doma i lupam po misu, ode planet u p.m. :)

Osobno se slazem s tobom, ali imam osjecaj da se ekipa koja osvaja tisuce dolara na Starcraft turnirima ne bi slozila http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_sports

Ak nis drugo, mogucnost ozljede im je znatno manja nego pravim sportasima {#}

Sad dal ce GW2 biti esport ili ne, Anet kaze da to zele pa cemo viditi sto ce od toga biti. Trebat ce im puno reklame, turnira, sponzora/para.. a prije svega pvp koji je zanimljiv ne samo za igrat, nego i za gledat. Nema sporta bez gledatelja, a gledatelja nema kad sport ne valja. HNL any1? {#}

16 godina
Guild Wars 2!

Animirana pozadina GW2 ko voli nek proba. 

Meni je odličan

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 15:22 (AmonZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Super, moze onda i setanja splitskom rivom biti sport, uvik ima ljudi, puno gledatelja (oni sta side u kaficima na rivi), stranaca takodjer, setanje je zdravo....dis lipse! {#}

Salu na stranu, zaboli me oce li GW2 biti sport ili ne, svakako je zanimljiviji od nase nogometne lige, a nek je on nama dobar i zanimljiv.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
JackIsBack kaže...

Borba bikova u Bosni okupi više ljudi nego HNL pa ne znaći da je to sport.

Nemreš baš uspoređivat nešto što ljudi rade međusobno s nečime gdje ljudi iskorištavaju i muče životinje. Zapravo, kaj ja pričam; na internetu smo. Naravno da možeš. XD

15 godina
Guild Wars 2!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Guild Wars 2!

E-sport nije nesto sto je jucer izmisljeno i sto je sad "nova furka"

Imas profesionalnih gamera (otili e-sportasa) koji vani zive i zaraduju ko prosjecni tenisac u rangu Ivanisevica, Ljubicica i slicnih.

Povremeni se cak po "zavrsetku karijere" zaposljavaju po kompanijama koje proizvode igre kao savjetnici i to za masne pare.

SAD i Koreja su mozda najpoznatiji, ali imas hrpu zemalja koji prate e-sportase, imaju svoje obozavatelje, navijace i slicno, i kao sto je langsdorf spomenuo gledanost toga je daleko veca po turniru, a nekad i po matchu nego cijela HNL u godinu dana.

Kad smo vec kod toga ako je sah sport, ne vidim razloga zasto ovo ne bi bilo, dapace, ni ne naziva se sportom, vec e-sportom.

To na zalost trazi odredjenu strukturu, pravila, suce, dobro organizirane i mozda jos i bitnije sponzorirane turnire i slicno.

Cinjenica da to nije zazivilo u RH ne znaci da globalno ne postoji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Samo cekaj dok nasi politicari skuze kako i na tom krasti, vidjet ces kad procvate...

17 godina
Mariossa kaže...
Rhodin kaže...

Samo cekaj dok nasi politicari skuze kako i na tom krasti, vidjet ces kad procvate...

stvar je u tome da sport u hrvatskom (osim saha, mada se i na to podsmjehuju) nije sport ako se ti posteno ne oznojis. to je kao neko nepisano pravilo. sve ostalo za hrvate je mlacenje prazne slame (if u know what i mean)

17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

'Sport' is itself a contraction of the English word disport, first attested circa 1300, from Anglo-French disporter "divert, amuse," from Old French desporter, literally "carry away" (the mind from serious matters), from des- "away" + porter "to carry," from Latin portare "to carry".

znaci po korijenima rijecii "sport" nema razloga zasto se e-sport nebi mogao nazivati tako :P to sto mi vezemo fizicku aktivnost za njega bi znacilo i da je i kopanje kanala sport :P

0 0 hvala 0
17 godina
Mariossa kaže...

znaci po korijenima rijecii "sport" nema razloga zasto se e-sport nebi mogao nazivati tako :P to sto mi vezemo fizicku aktivnost za njega bi znacilo i da je i kopanje kanala sport :P

upravo tako... kopanje kanala je vrijednije po tom pitanju

on topic: kad se ocekuje sljedeci beta vikend, sa manje laga po mogucnosti...

13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Hmmm... danas sam planiro kupit Guild Wars 2 u algoritmu, ali nemaju na raspolaganju i isto tako im na stranici stoji "out of stock". Je li netko od vas kupovao nesta sa stranice cdgamekeys.net ( ako je, molio bih podijelite svoje iskustvo, koliko je sigurna stranica ) http://www.cdgamekeys.net/pre-orders/115-guild-wars-2-cd-key-eu-deluxe.html  nekako mi se cini pre jeftino da bi bilo legit, ali tko zna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice