Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.294.308
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Guild Wars 2!
AmonZero kaže...

Zanimljivo, ali mislim da je warrior mogao izabrat puno bolji build. 2h hammer praktički nije ni koristio.

Pa to je i rekao, da ce 90% vremena koristiti axe+shield.

Al zadnji je duel najjaci, oba dva na ~5% HP-a, ja ono, tko ce, tko ce i baci warrior neki nozic u ovoga, pljuc. :D

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Da vas pitam nešto!
Jeli igra jako kompleksna da se nekakva treba statistika vodit i sve pratit? Gledam sada na forumu lik piše da bi ga neznanje moglo koštati u PvP-u, te napiše post od ~2000 rijeci.

Nisam igrao niti jedan GW prije, a zanima me GW2 jel bi igrao sa frendovima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
davor__vk kaže...

Da vas pitam nešto!
Jeli igra jako kompleksna da se nekakva treba statistika vodit i sve pratit? Gledam sada na forumu lik piše da bi ga neznanje moglo koštati u PvP-u, te napiše post od ~2000 rijeci.

Možeš igrati i kežual i bit će ti zabavno!  {#}

Welcome my son...
17 godina
davor__vk kaže...

Da vas pitam nešto!

Pa nije GW2 nuklearna fizika, klikaj, kolji, beri travu i uzivaj! :)

17 godina
Virty kaže...
davor__vk kaže...

Da vas pitam nešto!

Ha, kak se uzme....

Lako je igrat, tesko je masterat. Ako ga zanima casual play, moze to radit i nikad mu nece nista falit.

Zeli li biti vrhunski u tome... e to nije samo tako.

17 godina
neaktivan
davor__vk kaže...

Da vas pitam nešto!

Zanimljivo pitanje. Rekao bi da ovisi kolko "hardcore" mislis igrat i opcenito kolko te zanima GW2.

Neki ljudi ce samo igrat pve i brat cvijece ko sto Virty kaze, i to ce im bit dovoljno zabavno. Neki drugi ljudi ce zivjet za pvp da dobiju svaki mec, znat ce svaki skill/trait/pixel mape napamet i pisat postove od 2000+ rijeci.

U svakom slucaju, kako/kolko god mislis igrat isplati se informirati, procitat na gw2wiki kako stvari rade. Zasada i tak nemres igrat {#}

17 godina
Rhodin kaže...
Virty kaže...
davor__vk kaže...

Da vas pitam nešto!

Ha, kak se uzme....

Lako je igrat, tesko je masterat. Ako ga zanima casual play, moze to radit i nikad mu nece nista falit.

Zeli li biti vrhunski u tome... e to nije samo tako.

Malo volje, zelje i vremena ako bas zelis biti super i bit ces, a ako ne, kao sta kazes, bit ces casual sta je sasvim ok.

Nije da se svako malo nesto drasticno mijenja da moras radit krizaljke :)

Ipak je ovo samo igra koja i nema zadacu uposlit sve mozdane vijuge da bi bio master u njoj :)

17 godina
Guild Wars 2!

Stvar je u tome da je mehanika igre takva da ima hrpu stvari koje mozes koristit da bi bio odlican u igri i pomagat teamu u nekoj zadaci. Ako ih masteras bit ces super, ako ne, ako ces igrat casual, tebi ce biti zabavno, definitivno ces moc cijelu igru prec i (skoro) sve u njoj napravit (uz mozda iznimku HC PvP-a), ali mogo bi imat limitiranu korist za team i biti nesto cesce u  downed stanju.

Ipak community je takav da te to nece ni na koji nacin obiljezit u smislu da te nece zvati u party u instance jer naprosto sve je moguce obavit sa casual pug teamom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Osobno spadam nesto izmedju casuala i vrlo dobrog i u ovih 2 desteljeca igranja, zakljucio sam da mi nista bolje od toga ne treba, a mozda sam i limitiran da budem odlican u igrama :)

Ali zato imam epic skilove hvale vrijedne dok igram igre i to: mogu popit pivu a i vise njih dok igram PvP a da ne zagnjojim od ruke neprijatelja, a mogu i "ubit oko" ako craftam puno stvari od jednom ili ako cekam da se skupi dovoljno ljudi za raid {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Ma mislio sam vise na nesto tipa casual elementalist ce koristit uglavnom 5, do eventualno 10-15 skilova, pro elementalist ce znat sve elementalistove skilove i koristit barem 20 od weapona, cesto 20 od summon weapona i ostalo po potrebi.

Casual player ce dodgeat tu i tamo, ili cesto na random, pro player ce koristit dodge uvijek kad terba i tocno znat sto dodgeat, iz cega isetat van, kad biti u melee kad u rng i zasto.

Casual player ce uglavnom koristiti taktiku button mashinga, dok ce pro player tocno znat gdje mu je koji skill i koje boonove ili stateove on daje i koristiti ih pravovremeno.

Npr u raspravi na ovom forumu ti je primjer, casual player ce vikat zasto warrior kao "melee klasa" lako pogine, a nece pravovremeno koristit dodge, micanje, swapanje sa melee na rng i slicno.

Ne znaci da casual player nece moci sve u igri odraditi, dapace, nije ipak igra TOLIKO zahtjevna, samo hocu reci da netko tko ulozi malo vise truda u ucenje mehanike igre, skilova i slicno ce puno bolje, lakse i efikasnije savladavat igru. A sve to raditi uz pokoju pivu i zaje*anciju sa frendovima je naravno plus!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
davor__vk kaže...

Da vas pitam nešto!

U kecu je trebalo porazmislit o sinergiji skillova, njihovoj funkciji i upotrebi - a onda je u praksi trebalo znati primijeniti koncept. Djeluje teško, na naučiš se šta i kako. Da, monkovi su znali raditi testove heal mogućnosti, i testirali su se dmg buildovi - bilo je i natjecanja, ali opet nisi morao znati to ako nisi želio. Ako igraš PvP dogovaraš se sa drugarima i onda zajedno slažete timski build koji će što bolje pokriti sve strateške aspekte... S vremenom se to isprofilira i onda otprilike svi zauzmu pozicije koje odgovaraju njihovom stilu igranja... Najbolje je funkcionisalo kada se potpuno svi opuste i onda u okviru dogovora svi rade ono što misle da je najbolja provedba dogovora u odnosu na situaciju...

Ne znam GW2, gledam klipove ali ne mogu pojmiti kako to radi... Ne znam da li ima statse... Mada bih volio da ih ima, ali da nisu neophodni...

U GW1 imaš već dugo PvXWiki i instituciju metabuildova (i u PvP-u) gdje 99% igrača bilo koje profesije igra manje-više isti build, iako na raspoloaganju imaju par stotina skillova - to je zato što su "statističari" izvršili testove i došli do zaključka da "to i to" najbolje funkcioniše.

Mislim da je to dovelo do toga da čak i najkompleksnije/najteže profesije za svarit danas mogu igrati n00bovi sa nekim superefikasnim no-brainer buildom... u odnosu na rane faze igre dok se sve još istraživalo... pa se moralo razmišljati šta i kako...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 23:30 (rashomon).
17 godina
Guild Wars 2!

Mislim da ce u GW2 glavna fora biti sto nece biti meta buildova. Odnosno hoce, ali djabe ti meta build ako on od tebe zahtjeva da pravovremeno koristis dodge, sto vecina casual playera nece radit jer nece znati sto enemy radi.

Maltene svaki skill ima neku prepoznatljivo animaciju, a dio toga je i poznavanje protivnicke klase i onoga sto mozes ocekivati od njega. Zasto ti to treba? Da bi mogao izbjec tj. dodgeat ili mitigatat ili blockat odredjene skillove.

Tko to nece imat, tj. tko ce biti casual nece se tako dobro provodit u structured PvP-u

WvWvW ce dosta ovosit o guildu u kojem ces bit. Veliki guildovi ce osvajati utvrde, manji ce drzat pokoji manji outpost (povremeno), boriti se oko izvora supplya i asistirat velikim guildovima u masivnim borbama.

Casual player ovdje ima dosta toga za radit, ali u structured PvP-u tesko.

PvE je druga prica, to ce u potpunosti ovisit o igracu. Casual igraci mogu absolutno SVe napravit, samo ce biti pitanje koliko im se da ili koliko vremena imaju

postoje daily, monthly i all time achievementi

postoje raznorazni puzzleovi itd. koji nisu nuzno vezani uz pricu.

Mozete ih a ne morate radit.

Ljepota igre je sto je poput single player igre, kupis, odigras, ako ti se da kasnije pocinjat sa drugim likom super, ako ne ne moras, ima bezbroj sati igre u sebi i nikada neces morat platit pretplatu

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Pro igraca ima vrlo malo, ostali se valjda dijele na casual i hc casual {#}

Nego, da se izrazim staro grckim izrazom glede datuma izlaska igre "bas *ebu zid".

Dajte vise taj datum da znam igrati ili ne igrati diablo 3 :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Stvarno ne razumijem tu shemu sa neobjavom release datea u ovom trenutku.

Dapace citam po forumima community to dosta i podupire.

Ljudi cak tvrde da igra nije spremna za release.

Ne znam, ja sam igrao dosta MO-a od trenutka kad su izdani, nijedan nije bio balansiran ni bug free, a GW2 sada mi se cini vise polishan nego bilo koji od onih koje sam startao od samog pocetka (doduse WoW nisam igrao skroz od pocetka, ali i za njega pricao da je imao svojih problema u pocetku).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Ne znam, ja sam igrao dosta MO-a od trenutka kad su izdani, nijedan nije bio balansiran ni bug free, a GW2 sada mi se cini vise polishan nego bilo koji od onih koje sam startao od samog pocetka (doduse WoW nisam igrao skroz od pocetka, ali i za njega pricao da je imao svojih problema u pocetku).

Hah,dont remind me....

WoW release.....

Gore mucenje nemozes zamislit -.-

• Uber turbo ultra queue over 9000!
  • Server crashes only for your convenience 24/7!
  • Lag overwhelming!!! Inside Lagville called "World of Warcraft" when you do pass the limit 9000 queue and if server isnt crashed!
  • Inability to complete quests due to excessive murder of wild porcines (aka. Boars,aka Vepronja) by other "9000+!!!tm" ppl in your starting zone
  • Brought to you by Blizzard Entertainment for your enjoyabe WoW release!
  • P.S. dont forget your 13 Euros after 30 days of playtime expire tyvm!

17 godina
neaktivan
Ashelor kaže...

Hah,dont remind me....

WoW release.....

Gore mucenje nemozes zamislit -.-

• Uber turbo ultra queue over 9000!
  • Server crashes only for your convenience 24/7!
  • Lag overwhelming!!! Inside Lagville called "World of Warcraft" when you do pass the limit 9000 queue and if server isnt crashed!
  • Inability to complete quests due to excessive murder of wild porcines (aka. Boars,aka Vepronja) by other "9000+!!!tm" ppl in your starting zone
  • Brought to you by Blizzard Entertainment for your enjoyabe WoW release!
  • P.S. dont forget your 13 Euros after 30 days of playtime expire tyvm!

Pretty much, da xD

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
13 godina
protjeran
Rhodin kaže...

Oduvijek su govorili da neće izdat igru koja nije u potpunosti funkcionalna. Meni osobno se takav pristup tržištu, kupcima i fanovima jako sviđa. Osim što pokazuje predanost developera prema poslu, pokazuje žeju da naprave kvalitetan proizvod, a pokazuje i poštovanje prema krajnjim kupcima proizvoda/usluge.

Izbacivanje jedva igrivog smeća popraćeno učestalim patchevima i "scheduled maintenance" forama je nešto što drugi rade.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
13 godina
Guild Wars 2!

Na fejsu je predeno 500k fanova. Pa to je kao neki jubilarni broj. Sad da vidimo sta ce nam dati, valjda nece opet bit neki concept art. :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SimeKZ kaže...

Na fejsu je predeno 500k fanova. Pa to je kao neki jubilarni broj. Sad da vidimo sta ce nam dati, valjda nece opet bit neki concept art. :D 

Bit će danas neki special event u igri , garant {#}

Kako mi se igra danas GW2, nadam se da ću upast na server odma u 8 sati.

EDIT

Art za 500k članova

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 12:57 (AmonZero).
17 godina
Langsdorff kaže...
Rhodin kaže...

Oduvijek su govorili da neće izdat igru koja nije u potpunosti funkcionalna. Meni osobno se takav pristup tržištu, kupcima i fanovima jako sviđa. Osim što pokazuje predanost developera prema poslu, pokazuje žeju da naprave kvalitetan proizvod, a pokazuje i poštovanje prema krajnjim kupcima proizvoda/usluge.

Izbacivanje jedva igrivog smeća popraćeno učestalim patchevima i "scheduled maintenance" forama je nešto što drugi rade.

Slagao sam se sa tom tvrdnjom dok nisam vidio betu i bio odusevljen igrom. U ovom trenu ja zelim release i bit cu 100% zadovoljan. Naravno pod uvjetom da je ostatak svijeta priblizno jednako gotov, ali ako nije to onda nije 2-3 mjeseca rada vec puno puno posla, nekako vise mislim da ne zele pokazati previse igre prije releasea i da je igra u biti spremna.

17 godina
neaktivan

Ma gotova je 100% samo kalkuliraju kad da puste,ipak je to dosta bitan faktor,ljeto,diablo...ali barem da kazu kada...

..

Ja ipak odustao od Diabla, ko ga sljivi:-), instalirao u medjuvremenu Dungeons & Dragons Online®: Eberron™ posto je free, bas me okupiralo, jeste da ima laga jako puno,ali svejedno zabavno dok se ceka GW2

http://www.ddo.com/

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 13:35 (drocketman).
17 godina
Guild Wars 2!

Sve mi se cini da cu danas/sutra ubost Diablo 3 te lemat po legendarnom naslovu dok ne izadje GW2 {#}

A kad mi GW2 do*izdi, opet malo na Diablo 3 i tako u krug dok mi sve ne do*izdi i dam sinovima da naprave kvalitetan end game obe igre, sakama i nogama ofc :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
drocketman kaže...

Ma gotova je 100% samo kalkuliraju kad da puste,ipak je to dosta bitan faktor,ljeto,diablo...ali barem da kazu kada...

..

Ja ipak odustao od Diabla, ko ga sljivi:-), instalirao u medjuvremenu Dungeons & Dragons Online®: Eberron™ posto je free, bas me okupiralo, jeste da ima laga jako puno,ali svejedno zabavno dok se ceka GW2

http://www.ddo.com/

Ja sam prije probao D&DO ali me jako od te igre odbila cinjenica da nema loota.

17 godina
neaktivan
AmonZero kaže...
EDIT

Art za 500k članova

Jel ima to cudo u nekoj HD rezi, zato jer je ovo predobro...?

16 godina
1domagoj1 kaže...
AmonZero kaže...
EDIT

Art za 500k članova

Jel ima to cudo u nekoj HD rezi, zato jer je ovo predobro...?

Evo pa biraj

http://www.flickr.com/photos/arenanet/6945989372/sizes/l/in/photostream/

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
17 godina
neaktivan

Hehe, upravo sam mislio reci, nadoh na flickru ;)

13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

@Langsdorf, ovaj novi art izgleda kao madness of Deathwing {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gozz kaže...

To je Shatterer, bio je dostupan za igranje na Gamescomu ljeto 2010., kao mid level charr si mogao pristupiti tom eventu.

Baci oko na 0.45 (imas pod related videos bas i gameplay snimke ako te zanima sam event, vecina snimana iz ruke)

ArenaNet je jos onda najavio da je to mid-size zmajek. Osobno mi bas i ne lici previse na Madness of Deathwing...

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 15:08 (1domagoj1).
13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Gozz kaže...

To je Shatterer, bio je dostupan za igranje na Gamescomu ljeto 2010., kao mid level charr si mogao pristupiti tom eventu.

Baci oko na 0.45 (imas pod related videos bas i gameplay snimke ako te zanima sam event, vecina snimana iz ruke)

ArenaNet je jos onda najavio da je to mid-size zmajek. Osobno mi bas i ne lici previse na Madness of Deathwing...

(was joking)   Domagoj, misliš da neznam, hehe{#}. To sam samo za naseg prijatelja napisao {#}

17 godina
neaktivan
AmonZero kaže...
SimeKZ kaže...

Bit će danas neki special event u igri , garant {#}

Kako mi se igra danas GW2, nadam se da ću upast na server odma u 8 sati.

EDIT

Art za 500k članova

Ma ja vec u 7 pocinjem sa LOGIN LOGIN LOGIN LOGIN LOGIN LOGIN LOGIN LOGIN LOGIN LOGI LOGIN LOGIN   YEEEEEEEEEEEEE

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice