Grand Theft Auto V PC

poruka: 8.714
|
čitano: 1.409.979
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto V PC NICKOVI, Grand Theft Auto V - Tehnikalije, Vaši GTA V video uratci
13 godina
neaktivan
Re: Grand Theft Auto V PC
headshot kaže...

Ne shvaćam onu extended shadow distance opciju. Sjene su mi stalno mutne sve dok se ne približim na 2 m bez obzira dali je ta opcija na max ili na min. Radi se o advanced opciji.

EDIT: Evo 2 slike; Na prvoj slici se vidi kako je iz daleka sjena mutna, dok se na drugoj slici vidi razlika kada se približim.

Mislim da svi (ili velika vecina) ima taj problem, ili nije problem, neog je igra takva.

Extended shadow distance mislim da samo produlji sjene, veoma neprimjetno, ne isplati se.

Treba cekati da Nvidia izbaci onaj performance guide.

ASUS Z97-AR | i7 4790K 4.6GHz | 8GB Corsair Dominator Platinum 1866MHz | Gigabyte GTX 970 Gaming G1 | Corsair AX850 | Samsung SSD 840 EVO 250GB + HDD 1TB | Corsair H100i | NZXT H440 |
17 godina
Grand Theft Auto V PC

Evo video sa postavakama i FPSom...

*video ima neku geršku te je nakraju nešto zaštekalo jer imam neke probleme sa Shadowplayom i Geforce Expiriencom te za ugasit Shadowplay moram deinstalirat GE...

Kada se refresh rate stavi na "Half", (dakle pola od onoga koji podržava monitor, a kod većine korisnika danas je to 60 Hz) tada igra radi na 29/30 FPSa.

A pošto mi je sa ovim postavkama 90% vremena minimalni FPS 35, preko Nvidia Inspectora sam stavio taj limit; jer zašto ne, bolje da se kreće na 34/35 nego 29/30, nikakva drastična razika u fluidnosti, al nek se nađe...

Ovo su postavke u Nvidia Control Panelu i Nvidia Inspectoru

*sve šta se namjesti u CP se automatski prenosi u inspektor, (Threaded Optimisation se ne vidi na slici od inspektora)

Pa evo par kratkih osvrta na neke opcije...

Sa time da je ovo setup koji cilja na 30+ FPSa na slabijem hardware sa time da igra naginje Ultra presetu

Ovo je izgled igre na postavkama iz gornjeg videa, (na tim slikama nije bila upaljena dodatna FXAA opcija u Control Panelu)

Kao šta sam već spomenuo, uz igrin FXAA sam uključio i ovaj iz CP/inspektora jer igrin radi loš posao, a sa ovime je to ipak nešto bolje, a nema udara na performanse, (primjer)

Šta se tiče Shadow Quality opcije; nju sam stavio na high radi toga šta sam gledo i ja neku razliku ne primjetim, a da ne spominjem kada je to sve u pokretu! A sa time sam dobio da i u šumovitim područjima gdje ima puno raslinja FPS ostaje na broju 35 dok bi uz VH postavke pao do 30 FPSa

Šta se tiče Soft Shadow opcije; tu nisam stavio Softest, već Soft iz razloga šta mi izgledaju ljepše... Soft VS Softest nema neki udar na performanse dok NVIDIA PCSS uzima previše za ono šta nudi, (vjerovatno i konkurentna AMD opcija)

Reflection MSAA; nisam ni palio, jer mi se čini kao potpuno nepotreban potrošač resursa; tko ima moćan hardware naravno da će upalit...

Grass Quality - opcija koja jako utječe na performanse i Ultra bi preporučio samo onima sa jakim karticama i procesorima!

Depth of Field efekti; stvar osobnog ukusa, jako ljep efekt za screenshotove i video uratke, ali meni osobno za vrijeme igranja i ne leži; nikakav udar na performanse reko bi...

Anisotropic Filter opcija - to obavezno staviti na x16!! U svim igrama! na današnjem hardwareu nema nikakvog utjecaja na performanse!

Šta se tiče Ambient Occlusion i Tesselation opcija; minimalni FPS mi se ne razlikuje ako su te opcije na Normal ili High pa ne vidim razloga zašto ne budu na High...

Advance options sam malo čačko.. Uključio sam one detaljne sjene i extended distance stavio na 50% te nisam primjetio neki veliki udarac na performanse, ali nisam previše ni testiro sa tim opcijama! Moguće da van grada di ima više raslinja to ima veći udar na performanse...

I za kraj... Smanjite si default brightness, (zato i je tu da se podesi za monitor/televiziju)!! To ljudi praktički nikada ne diraju,a u 90% slučajeva daje ispranu sliku!

I to je to ukratko... Postavke da igra radi na stabilnih "konzolaških" 30 FPSa na slabijem hardwareu uz odličnu prezentaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 19:22 (doktor1).
Moj PC  
13 0 hvala 7
15 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Mene Grass quality ubija.

Inače radi na 55-75 FPS, a u travi kad sam radi na 25-35.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
chutac kaže...

Mene Grass quality ubija.

Inače radi na 55-75 FPS, a u travi kad sam radi na 25-35.

Također, bio sam prisiljen da ga stavim na normal da se mogu dalje igrat u 60fpsa

17 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Igra baš ubija procesore. 40 do 60% iskorištenost na mojem. To je najviše što sam vidio u bilo kojoj igri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Ima li tko drugi problem sa uzasnim fps dropom na "solidnom" hardwaru (Radeon 6950 2GB, Phenom II 960T, 4gb DDR3 (ova 4gb me muce)) cak i na najnizim postavka i rezi 800x600? Igra je za mene u potpunosti neigriva. Izadem iz kuce kad se loada, mogu vozit 2 minute i onda se ili crasha na desktop ili pocne toliko stekati da je moram sam ugasit. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lordlojkus kaže...

Ima li tko drugi problem sa uzasnim fps dropom na "solidnom" hardwaru (Radeon 6950 2GB, Phenom II 960T, 4gb DDR3 (ova 4gb me muce)) cak i na najnizim postavka i rezi 800x600? Igra je za mene u potpunosti neigriva. Izadem iz kuce kad se loada, mogu vozit 2 minute i onda se ili crasha na desktop ili pocne toliko stekati da je moram sam ugasit. 

Definitivno ram. Uzmi još 4 gb s njuškala. Ja moram ugasiti skoro sve programe pa je 6 gb jedva dosta.

12 godina
protjeran
Grand Theft Auto V PC

Meni je trava pixelasta onako , kad je gledam iz neke daljine i neznam zas je tako . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Adict kaže...

Meni je trava pixelasta onako , kad je gledam iz neke daljine i neznam zas je tako . 

Vidio sam na guru3d forumu da MSAA nekome zna raditi probleme!! Pa evo primejr od tamo

Evo sa MSAA

I sa FXAA

13 godina
neaktivan
TheGamemaker kaže...
lordlojkus kaže...

Definitivno ram. Uzmi još 4 gb s njuškala. Ja moram ugasiti skoro sve programe pa je 6 gb jedva dosta.

Jel mi igramo istu igru?

Ja vrtim na med/high postavkama, doduše na 1280x720p, i nema uopće štekanja, fluidno radi baš krasno

14 godina
Grand Theft Auto V PC

Ako netko ima fkt ocaja fps, moze ugasiti shadows i reflections na: Documents\Rockstar Games\GTA V u file-u "settings.xml" stavite: 

<ShadowQuality value="1" />

na

<ShadowQuality value="0" /> 

i

<ReflectionQuality value="1" />

na

<ReflectionQuality value="0" />

i eto vam + 15-20 fps.

Nego, ja imam isto jedan problemcic, sveki puta kada idem igrati gta online, sam sam u loby. Frendovi se mogu join k meni ali ja se nemogu k njima, i svaki put kad sam igram online sam sam u lobyju. Kada se ja zelim connectati nekome od njih dolaze razni errori: "Connectoin Time Out" "bla bla "Not Comaptilbe"" itd.

Zna li netko fix za to?

I always tell the truth, even when I lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Grand Theft Auto V PC

Pozdrav!

Kako da rijesim problem bi pokretanju igre, uvijek mi izbaci "the program can't start because mf.dll is missing from your computer". Ima li ko kakvo rijesenje?

Hvala

Oh, you say you want to succeed? Well I say go and fucking fail.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Vuk15 kaže...

Pozdrav!

Kako da rijesim problem bi pokretanju igre, uvijek mi izbaci "the program can't start because mf.dll is missing from your computer". Ima li ko kakvo rijesenje?

Hvala

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?mf

Finger Up :)
14 godina
Vuk15 kaže...

Pozdrav!

Hvala

http://download.dll-files.com/6e4c4cdd3c7dd9c4f0ea8ba96ad9d906/mf.zip?0XElPHVMiP skini i stavi u GTA V folder 

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
17 godina
neaktivan
Hrvek1909 kaže...
TheGamemaker kaže...
lordlojkus kaže...

Jel mi igramo istu igru?

Ja vrtim na med/high postavkama, doduše na 1280x720p, i nema uopće štekanja, fluidno radi baš krasno

Da, ali ja igram na very high/ultra 1080p. Ogromna je razlika.

13 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

well ...

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Nakon defregmentacije harda igra radi cist ok sa 3 gige rama, postavke su high 1080p  sa FXAA. Drži lock 30 pošto me cpu koči dosta. Jedini kompromis koji sam morao napravit radi manjka rama je stavit draw distance na 2 vrijednost.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 19:37 (k1klop).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

@Doktor1, odličan guide za ljude sa slabijim hardverom! Makar sam i ja lockao igru na 40 FPS + vsync u Nvidia inspectoru (ugasio ingame vsync), i zadovoljan sam s time, sve super fluidno)

Samo da napomenem da ima razlike između Shadow quality High i Very High. Na very high imaš dinamičke sjene po noći, meni osobno jako lijepo izgleda.

Jel ima vas koji koristite TXAA?  ja ne znam bi li ga uključio ili isključio

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
trolljegeren kaže...

Da li se i vama desava crash kada recimo bacate sticky bombs i onda u autu probate ciljat? Koliko sam citao po redditu dosta ljudi ima problem s tim

molim vas ako netko moze probat :)

13 godina
Grand Theft Auto V PC

ne znam jer ima vec tko ovakih problema xd ? Dok mapa sa strane izgleda normalno i opcije  i sami lik.... 

Slika je jako mala : / nisam znao kako drukcije slikat 

f f
Finger Up :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
doktor1 kaže...
Adict kaže...

Vidio sam na guru3d forumu da MSAA nekome zna raditi probleme!! Pa evo primejr od tamo

Evo sa MSAA

I sa FXAA

Ma meni bude jos i gore al vecinom trava. Izrezao sam sliku koju si stavio i meni je trava vecinu takva pixelasta .. neznam ako skuzis na slici 

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 20:00 (Adict).
10 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Ja imam problem kad naidjem pored neke zele povrsine gdje je trava , trava mi nestane 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Grand Theft Auto V PC

edit:skuzio....

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 20:15 (toma20).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V PC

Sve mi to izgleda još i ljepše u igri nego kad to fraps dohvati.... 

2 0 hvala 0
14 godina
razermario kaže...

ne znam jer ima vec tko ovakih problema xd ? Dok mapa sa strane izgleda normalno i opcije  i sami lik.... 

i frendu se isto dešava, ima gtx 660 ti, probali clean install zadnjih drivera, pa prijasnjih, ali opet isto, probat čemo na clean install win 8.1. Jedino nismo update'ali direct x, jesi ti updateal?

12 godina
Grand Theft Auto V PC

Moze pomoc? Sad mi izbacuje "The Procedure entry Point MFCreateASFProfile could not be located in the dynamic link libary"

Hbala

Oh, you say you want to succeed? Well I say go and fucking fail.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cryogenic kaže...
razermario kaže...

i frendu se isto dešava, ima gtx 660 ti, probali clean install zadnjih drivera, pa prijasnjih, ali opet isto, probat čemo na clean install win 8.1. Jedino nismo update'ali direct x, jesi ti updateal?

ja imam clean install 8.1 i men ise to dogodilo par puta. svaki put kad me izbacilo iz igre i pojavilo da moram aktiviati windowse :D

13 godina
neaktivan
Vuk15 kaže...

Moze pomoc? Sad mi izbacuje "The Procedure entry Point MFCreateASFProfile could not be located in the dynamic link libary"

Hbala

Probaj OVO instalirati.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
15 godina
neaktivan

Novi update je popravio probleme crashanja prilikom aim-a iz vozila

17 godina
Grand Theft Auto V PC

Za one sa slabijim konfama:

CPU: Intel Pentium G3420 @ 3.2 ghz

GPU: nVidia GeForce GT 740 OC 2 GB

RAM: 8 GB @ 1600 mhz

Full HD, normal/high postavke, ništa extra podešavano, zauzeće v-ram-a oko 1.3 GB, ostala opterećenja GPU i CPU nisam mjerio, za sada sve OK radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto V PC NICKOVI, Grand Theft Auto V - Tehnikalije, Vaši GTA V video uratci
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice