Football Manager 2014

poruka: 459
|
čitano: 97.988
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Football Manager 2014
seg20 kaže...

evo sto google kaze

Windows XP:

- Click "Start" then click "Run"

- Type the following into the run box and press "Enter": %appdata%

- Go into the "Sports Interactive" Folder.

- Go to the "Football Manager 2014" Folder.

- Delete the "Cache" and "Settings" Folders found inside here.

Windows Vista and Windows 7:

- Click "Start"

- Within the "Search Programs and Files" box, paste the following then press "Enter": %localappdata%/sports interactive/football manager 2014

- Delete "Cache" and "Settings" Folders 

Windows 8

- Click "Desktop."

- Launch a file explorer window (a folder for example or just press the windows key + the letter "E" at the same time)

- In the address bar at the top copy and paste the following then press "Enter": %localappdata%/sports interactive/football manager 2014

- Delete the "Cache" and "Settings" Folders

After that try verifying your cache and then try changing from GPU rendering to Software

frende puno prije pokusao ;D svejedno hvala :P

Dobio si prstić i hvala :)

Ako ko zna riješenje nek napiše baš mi se igra :/

Zan klo van dam
13 godina
Football Manager 2014

Ako je kreikrana verzija onda je do cracka.. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Zanima me bih li mogao igrati FM14 na nekom novom laptopu od 2500-3000 kn?

16 godina
neaktivan
Football Manager 2014

Skoro da se poklapaju rezultati sa brojem pogodaka koliko su postigli igrači {#}

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
dasoo988 kaže...

Skoro da se poklapaju rezultati sa brojem pogodaka koliko su postigli igrači {#}

što je pjesnik ovim htio poručiti? {#}

My BF Battlelog: MasterChurner, my YouTube channel: http://www.youtube.com/user/MasterChurner
16 godina
neaktivan
plavi83 kaže...
dasoo988 kaže...

što je pjesnik ovim htio poručiti? {#}

Zeznul sam se... {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 16:02 (dasoo988).
14 godina
Football Manager 2014

Jel se popravio što FM14 što od izlaska? Igrao sam demo i bilo je dosta bugovito i loše tako da nisam htio kupiti, ali ako su stvar popravili patchevima onda ću sad kupiti.

Why so serious?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Cordas kaže...

Jel se popravio što FM14 što od izlaska? Igrao sam demo i bilo je dosta bugovito i loše tako da nisam htio kupiti, ali ako su stvar popravili patchevima onda ću sad kupiti.

Kakvi bugovi? Ja imam original i naišao sam dosad na samo jedan bug, kojeg su ispravili

17 godina
Cordas kaže...

ne bih rekao da ima bugova. vise je stvar sto igra nije ono sto je prije bila, sto se tice taktike i game engine-a.

It's not who u are, it's who u know.
14 godina
Obi Wan kaže...
Cordas kaže...

ne bih rekao da ima bugova. vise je stvar sto igra nije ono sto je prije bila, sto se tice taktike i game engine-a.

Jel mi se isplati kupovati ili da ne kupujem? Demo mi je bio užasan, više sam fan starijih managera.

Why so serious?
17 godina
Cordas kaže...
Obi Wan kaže...
Cordas kaže...

Jel mi se isplati kupovati ili da ne kupujem? Demo mi je bio užasan, više sam fan starijih managera.

taktika je previse pojednostavljena, nema slidera u taktickoj postavci, bilo igraca, bilo momcadi kako je prije bilo. match engine je jos uvijek los, previse nelogicnih poteza koje igraci rade na terenu. zatim tu je i izostanak opcije za waste time ili play offside trap. mogu do sutra nabrajat.

12 godina
neaktivan

to sto nema slajdera ne znaci da je taktika pojednostavljena. postoje instrukcije i za igrace i za taktiku samo je koncept drugaciji. uostalom, slajderi postoje ali se pomicu novim UI-em i ne vide se u samoj igri. waste time i offsajd trap opcije postoje. ne znam o cemu pricas. igraj visoku obranu i automatski imas ot. ili si jedan od onih koji igra nisku obranu sa ot?

match engine je manjkav u mnogo stvari ali je daleko od neigrivog. uostalom, skini demo, on je updatean na zadnji patch pa ces i sam moc ocijenit kakva je igra sada. usput, do kraja mjeseca trebao bi i zadnji patch pa mozda da sacekas to da skines demo i probas.

17 godina
jovial kaže...

to sto nema slajdera ne znaci da je taktika pojednostavljena. postoje instrukcije i za igrace i za taktiku samo je koncept drugaciji. uostalom, slajderi postoje ali se pomicu novim UI-em i ne vide se u samoj igri. waste time i offsajd trap opcije postoje. ne znam o cemu pricas. igraj visoku obranu i automatski imas ot. ili si jedan od onih koji igra nisku obranu sa ot?

match engine je manjkav u mnogo stvari ali je daleko od neigrivog. uostalom, skini demo, on je updatean na zadnji patch pa ces i sam moc ocijenit kakva je igra sada. usput, do kraja mjeseca trebao bi i zadnji patch pa mozda da sacekas to da skines demo i probas.

znaci cekaj malo... jel ja to dobro vidim... znaci citiram tebe: to sto nema slajder, pa nakon nekog vremena, slajderi postoje. jes ti pijan?

a sad objasni mi kako ja mogu namjestit offside trap i time wasting. offisde trap uopce ne radi kako treba.

za match engine sam rekao da los, ne da je neigriv

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 19:08 (Obi Wan).
15 godina
Obi Wan kaže...
jovial kaže...

znaci cekaj malo... jel ja to dobro vidim... znaci citiram tebe: to sto nema slajder, pa nakon nekog vremena, slajderi postoje. jes ti pijan?

a sad objasni mi kako ja mogu namjestit offside trap i time wasting. offisde trap uopce ne radi kako treba.

Opcija waste time postoji. Pojavi ti se samo na defending ili contain.

Zdravi i veseli bili :)
17 godina

sjajno... cili gameplan minjat da bi stavija time waste... vrhunac gluposti. zasto control ne bi mogao imat time waste? nema logike

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 19:41 (Obi Wan).
15 godina
Obi Wan kaže...

sjajno... cili gameplan minjat da bi stavija time waste... vrhunac gluposti. zasto control ne bi mogao imat time waste? nema logike

Samo ukazujem da ima ta opcija, slažem se da je ovaj FM korak unutrag, i to već 3 ili 4 za redom koji ne donosi ništa novo i bolje.

Kad se sjetim onih starih kad bi s klubom iz HNL-a trebao 3-4 sezone slagat momčad da bi mogao opstat u europi, sad drugu sezonu uz malo sreće u ždrijebu već možeš prezimit u nekom europskom natjecanju. Mene osobno najviše smeta što je prelagan.

Zdravi i veseli bili :)
12 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
jovial kaže...

ti dobro vidis al se pravis da ne vidis. naime, slajderi ne postoje vise direktno kako su postojali prije da ih mozes vidjeti i pomicati. oni postoje jos uvijek i pomicu se odabirom pozicija i uloga igraca te individualnim instrukcijama za igraca ali se vise ne vide. si to opravdava time sto smatraju nerealnim pomjeranje passinga za 1,2 ili 3 "notcha" (a kako tvrde to nije ni imalo nikakvog realnog efekta u igri).

sto je puno vaznije, izbacivanjem direktne interakcije sa slajderima mogu kodirat odredjena ponasanja igraca koja sa slajderima nije bilo moguce dobiti. npr. ulogu HB (na poziciji defenzivnog veznog) koji se u defenzivnoj fazi igre "spusta" između dva centrlana obrambena igrača dok u ofenzivnoj fazi izlazi naprijed. Potoji jos kodiranih stvari koje je omogucilo izbacivanje slajdera ali ono što je bitnije, jest da ce ih u buducnosti biti jos vise te, tvrdi SI, time mogu napravit ME slicniji realnosti.

offside trap, time waste i slicno ne mogu se vise namjestat kako se kome sprdne jer je to u prijasnjim fm-ovima dovodilo do toga da se iskoristavao ME ili se desavalo da tipovi koji jako malo znaju o taktici stavljaju zajedno stvari koje nemaju veze s mozgom. tipa duboku defenzivnu liniju i offside trap. zbog toga je OT sada dostupan samo kad imas visoko postavljenu obranu i/ili visoki presing.

slicna je stvar i sa time wastingom. moguc je samo onda kada je i logican. dakle, ako igras defenzivnu taktiku i/ili protunapad.

po mom misljenju neke stvari imaju smisla vise neke manje, uglavnom, to je otprilike stav SI kako ja rauumijem.

12 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
Obi Wan kaže...

Samo ukazujem da ima ta opcija, slažem se da je ovaj FM korak unutrag, i to već 3 ili 4 za redom koji ne donosi ništa novo i bolje.

Kad se sjetim onih starih kad bi s klubom iz HNL-a trebao 3-4 sezone slagat momčad da bi mogao opstat u europi, sad drugu sezonu uz malo sreće u ždrijebu već možeš prezimit u nekom europskom natjecanju. Mene osobno najviše smeta što je prelagan.

cudno bradonja. ne igram u hrvatskoj valjda deset godina. upravo zbog toga sto se onda moglo dovest matthausa u varteks i sto je bilo pre lako. cini se da se stvari nisu puno promijenile...

po mom misljenju prelako je jer imamo previse dostupnih informacija. odnosno previse preciznih informacija. posebno kod scoutanja igrača. na prvu već vidiš hoće li taj igrač bit superzvijezda i nema sanse da pogrijesis. ja sam do ovog izdanja umjesto brojeva za atribute koristio one crtice pa nije bilo moguće znati točno jel igrač ima 16 passing ili 13 i to je umnogome bila bolja opcija. ostajao je problem sa zvjezdicama na scout reportu ali i to se dalo maknuti.

sad su nazalost maknuli te crtice i moze se igrat samo sa full atributima, bez icega ili sa onim hexagonalnim grafom. na zalost ni jedna opcija ne valja. valjda ce  vratit crtice i otezat taj skauting jednom.

17 godina
jovial kaže...

ti dobro vidis al se pravis da ne vidis. naime, slajderi ne postoje vise direktno kako su postojali prije da ih mozes vidjeti i pomicati. oni postoje jos uvijek i pomicu se odabirom pozicija i uloga igraca te individualnim instrukcijama za igraca ali se vise ne vide. si to opravdava time sto smatraju nerealnim pomjeranje passinga za 1,2 ili 3 "notcha" (a kako tvrde to nije ni imalo nikakvog realnog efekta u igri).

sto je puno vaznije, izbacivanjem direktne interakcije sa slajderima mogu kodirat odredjena ponasanja igraca koja sa slajderima nije bilo moguce dobiti. npr. ulogu HB (na poziciji defenzivnog veznog) koji se u defenzivnoj fazi igre "spusta" između dva centrlana obrambena igrača dok u ofenzivnoj fazi izlazi naprijed. Potoji jos kodiranih stvari koje je omogucilo izbacivanje slajdera ali ono što je bitnije, jest da ce ih u buducnosti biti jos vise te, tvrdi SI, time mogu napravit ME slicniji realnosti.

offside trap, time waste i slicno ne mogu se vise namjestat kako se kome sprdne jer je to u prijasnjim fm-ovima dovodilo do toga da se iskoristavao ME ili se desavalo da tipovi koji jako malo znaju o taktici stavljaju zajedno stvari koje nemaju veze s mozgom. tipa duboku defenzivnu liniju i offside trap. zbog toga je OT sada dostupan samo kad imas visoko postavljenu obranu i/ili visoki presing.

slicna je stvar i sa time wastingom. moguc je samo onda kada je i logican. dakle, ako igras defenzivnu taktiku i/ili protunapad.

po mom misljenju neke stvari imaju smisla vise neke manje, uglavnom, to je otprilike stav SI kako ja rauumijem.

to sto ti pricas nema nikakvog smisla. jos jedan primjer da sam sebe pobijas. ako je i istina da slideri nemaju efekta ako se pomaknu za 1, 2 ili 3 notcha onda fino napravis da je jedan notch bude 5 starih. na kraju krajeva mozda ja ne zelim igrat na njihov default namjesten nacin jer tako samo mozes kopirat od svakog ''how to play like barca'' i do kraja svoje fm karijere ne trebas minjati taktiku, sto je slucaj kod mene. ja sam jednom namjestio taktiku i dovidenja. ako slidere ne vidim onda ih nema. te trikove ti ne vidis a ima ih mozes prodavat maloj dici. hidden attributes se zna sta je. a hidden sliders... to je kao da kazes imam 100 kuna u novcaniku, samo ih ti ne vidis. ja pretrazim novcanik a tamo nista

direktna interakcija slidera kod igraca u njihovim ulogama je od vitalne vaznosti jer ja u ovom zadanom formatu uopce ne znam kako se koji igrac ponasa (zavisno o poziciji) osim da procitam u opisu te pozicije. pozicije u fm-u su nista drugo nego neko default ponasanje. one vise trebaju bit smjernica nego pravilo. upravo se tu gubi car fm-a jer sa sliderima si mogao namjestit da ti igrac radi bas ono sto ti zelis. npr ja trequartisti ne mogu naredit ease off tackle jer mi to igra NE DOZVOLJAVA. ili dribble less. a uloga trequartiste uopce ne uzima obzir dribbling kao atribut. i sad ti meni objasni di je tu logika?

kad vec govorimo o ljudima koji malo znaju o taktici... tu si sam odgovorija na svoje pitanje. fm nije igra za ljude koji su glupani. tu se treba razmisljat. ti offside trap mozes igrat kako god hoces, ali stvar je u tome da sam trebas vidit da na duboku obranu to ne mozes igrat, a ne da tebe igra vodi za ruku i pleska te po prstima ako nesto lose napravis. poanta je da se uci na greskama i da stvari radis sa razumijevanjem, a ne iz stihije. time wasting je totalno nezavisna opcija bez obzira na taktiku jer stil igre nema veze ako ja naredim igracu da izvodi aut ili gol aut tako sporo da zbog toga dobijes zuti karton. 

fm2014 je izgubio identitet jer prejednostavan, prelagan, poglupljen i limitiran. igram fm igre od 2005 godine i ovo je jedan od najgorih koje sam ikad vidio. zadnji koji je ajmo rec funkcionirao kako bog zapovida je bio 2011, a kasnije su ubili match engine a onda dokrajcili sa ovim najnovijim.

12 godina
neaktivan

ako je i istina da slideri nemaju efekta ako se pomaknu za 1, 2 ili 3 notcha onda fino napravis da je jedan notch bude 5 starih.

- pa to se upravo desava - npr. very deep defensive line (0), deep defensive line (5) default (10) high defensive line (15), very high defensive line (20) ili kako vec ide.

ako slidere ne vidim onda ih nema. te trikove ti ne vidis a ima ih mozes prodavat maloj dici. hidden attributes se zna sta je. a hidden sliders... to je kao da kazes imam 100 kuna u novcaniku, samo ih ti ne vidis. ja pretrazim novcanik a tamo nista

ne znam sta da ti kazem na ovo. po toj logici ne postoje atomi...

direktna interakcija slidera kod igraca u njihovim ulogama je od vitalne vaznosti jer ja u ovom zadanom formatu uopce ne znam kako se koji igrac ponasa (zavisno o poziciji) osim da procitam u opisu te pozicije.

- tako je, osim da procitas u opisu pozicije sad, kako su objasnjene to je vec druga prica. mozes i gledat igraca kako igra koju poziciju.

pozicije u fm-u su nista drugo nego neko default ponasanje. one vise trebaju bit smjernica nego pravilo.

-one to i jesu. 

upravo se tu gubi car fm-a jer sa sliderima si mogao namjestit da ti igrac radi bas ono sto ti zelis. npr ja trequartisti ne mogu naredit ease off tackle jer mi to igra NE DOZVOLJAVA. ili dribble less. a uloga trequartiste uopce ne uzima obzir dribbling kao atribut. i sad ti meni objasni di je tu logika?

- ease off tackle za trequartistu je po defaultu ukljucen jer mu je to osnova pozicije - da ne radi presing. ako procitas player instructions to ti i kaze. high dribbling je takodjer osnova za trequartistu. ako ne zelis da puno dribla onda ne zelis ni trequartistu nego recimo ofenzivnog veznog pa mu onda odredi koliko ce driblat.

kad vec govorimo o ljudima koji malo znaju o taktici... tu si sam odgovorija na svoje pitanje. fm nije igra za ljude koji su glupani. tu se treba razmisljat. ti offside trap mozes igrat kako god hoces, ali stvar je u tome da sam trebas vidit da na duboku obranu to ne mozes igrat, a ne da tebe igra vodi za ruku i pleska te po prstima ako nesto lose napravis.

- ne vidim kako na tebe to utice. ti ga ionako neces koristit na duboku obranu, nece ni AI, a  sada ni onaj koji to ne zna vise isto nece i svi sretni.

sto se tice ovoga:

stvar je u tome da sam trebas vidit da na duboku obranu to ne mozes igrat, a ne da tebe igra vodi za ruku i pleska te po prstima ako nesto lose napravis.

slazem se i upravo su zbog toga maknuli slajdere. jer su nesto sta u nogometu ne postoji. zamijenili su ih rijecnikom i instrukcijama koje se u nogometu koriste. koliko je pak to uspjesno provedeno to je druga stvar.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 19:28 (jovial).
12 godina
neaktivan
Football Manager 2014

Moze li mi neko reci koliko jak laptop treba imati za ovu igru, ili barem stariju verziju menadzera??? imam HP 620 laptop, da li je on sposoban ocitati ovu igru bez vecih problema da ne dajem dzaba pare jer je igra poskupa?

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 19:52 (Bonjasky93).

0 0 hvala 0
17 godina
jovial kaže...

- ease off tackle za trequartistu je po defaultu ukljucen jer mu je to osnova pozicije - da ne radi presing. ako procitas player instructions to ti i kaze. high dribbling je takodjer osnova za trequartistu. ako ne zelis da puno dribla onda ne zelis ni trequartistu nego recimo ofenzivnog veznog pa mu onda odredi koliko ce driblat.

easy of tackle nije ukljucen, da je ukljucen pisalo bi already active a ne unavailable. takoder high dribbling NIJE osnova za trequartistu niti je on ukljucen, ista situacija kao i kod ease of tackle. stavi igraca na tu poziciji i taj atribut nece bit oznacen. da ga stavis na amc IDENTICNA stvar. ja zelim igraca koji ce roamat izmedu obrane i veznog reda protivnika, a to su u oba slucaja trequartista i false nine. jedina razlika je ta sto trequartista vec pocinje dublje i mozda malo vise gleda kako ce dodat, ali to su nijanse. stvar je u tome sto su oni ostavili i trequartisu i false nine kao napadacku opciju a trebali su samo stavit false nine. takoder false nine ima workrate kao uvijet, sto je totalno nebulozno jer ako je to nesto sto ce igraca tjerat da se spusta u taj prostor izmedu napada i obrane onda je sve otislo kvragu. opcenito su te ulogu u napadu prelose odradene.

prvo niti ne znas procitat, a da ne govorim da vidis ocitu stvar da dribling nije oznacen, a druga stvar je u tome sto je kod mene trequartista napadac i sad ti meni govoris da ja stavim napadaca ka klasicnog amc. ono... bez komentara. s ovim tvojim komentarom tek sad vidis da nemas blage veze o zivotu po pitanu fm-a. raspravu s tobom zavrsavam jer sa ljudima koji nemaju argument, a nadasve ne znaju citat ne zelim trositi rijeci i stalno se vrtit u krug. 

15 godina

Evo: http://lmgtfy.com/?q=fm+14+minimal+requirements 

15 godina
Bonjasky93 kaže...

Moze li mi neko reci koliko jak laptop treba imati za ovu igru, ili barem stariju verziju menadzera??? imam HP 620 laptop, da li je on sposoban ocitati ovu igru bez vecih problema da ne dajem dzaba pare jer je igra poskupa?

pa skini demo koje je besplatan i testiraj

12 godina
neaktivan
adikt kaže...
Bonjasky93 kaže...

pa skini demo koje je besplatan i testiraj

Moze li link molim te?

14 godina
neaktivan
Football Manager 2014

Evo tu sa strane imaš opciju za downloadati demo :-)

http://store.steampowered.com/app/231670/

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Galiante kaže...

Evo tu sa strane imaš opciju za downloadati demo :-)

http://store.steampowered.com/app/231670/

evo probavam skinuti ali nesto koci, instalirao sam Steam i sad kad trebam pokrenuti instalaciju igre preko steama nece dalje, koliko god puta da odem na Yes, I have steam :(

12 godina
neaktivan

ovo sa driblingom si vjerojatno u pravu, pisao sam po sjecanju ali nije mi jasno nesto.

napadac koji se krece izmedju obrane i veznog reda je, osim f9 i DLF. trequartista to i jest i nije jer se zapravo radi o igracu koji radi sta hoce i osim sto ide vertikalno ima slobodu i horizontalnog kretanja. i naravno da dobro dodje work rate ako od igraca trazis da se intenzivno krece izmedju linija. nema smisla trazit od igraca da ide gore dolje ako znas da sve sta radi jest kampira u petercu i ceka da namjesti nogu (tipa suker).

kako da ja znam da ti je trequartista napadac a ne na AMC poziciji? uostalom, tamo odakle sam ja trequartista nikad nije bio u spici nego uvijek izmedju veznog reda i napada. otud mu i ime. ne znam sta je SI mislio kad su stavili opciju za trequartistu i u špicu. kad se englezi petljaju u talijansku terminologiju....

EDIT:

sad sam ukljucio igru i pogledao trequartistu. dakle:

- dribble less se ne moze ukljuciti dok se dribble more moze ukljuciti sto znaci da je dribble na default (po starom sistemu to bi bilo sometimes) sta opet znaci da je, po procjeni SI (a i ja bi se slozio) driblanje sastavni dio uloge za trequartistu. odnosno ako mu stavis na minimum driblanje onda to vise nije trequartista.

- ease off tackle se ne moze odabrati dok se tackle harder moze odabrati sta znaci da je za trequartistu tackle sometimes minimalna opcija. ovo zvuci prilicno cudno obzirom da se radi o ulozi koja nije agresivna u fazi obrane. no, postoji bug kod trequartiste gdje su hold position i roam from position navedeni kao already active. problem je u tome sta je hold position greskom naveden kao sastavni dio uloge pa me ne bi cudilo da je slicna situacija i sa tacklingom premda za to ne znam. za hold position postoji bug report i trebali bi to ispraviti u sljedecem patchu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 0:20 (jovial).
12 godina
neaktivan
Football Manager 2014

Skinuo sam demo za manger 14 i radi odlicno, bez vecih problema :). Evo pratim kalendar pise tek za 22 dana prva utakmica, ne razumijem? :(. Koliko cesto inace se igraju utakmice na menadzeru, svake sedmice po jedna kad pocne sezona? Neka mi neko hitno odgovori molim vas, nenormalno mi se igra menadzer pa ne znam koji da kupim, football manger ili fifa manager?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

neces vjerovati, igraju se kao i u stvarnom svijetu, ovisno o ligi i kupovima. obzirom da si tek poceo znaci da si vjerojatno u srpnju kad se utakmice bas i ne igraju. pa stisni par puta kontinju, eventualno mozes otic na kalendar i dodat kakvu prijateljsku utakmicu ili turnir, ili turneju po staja znam, recimo hrvatskoj.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice