I na konzoli i na test connection i na wi fi ili laptopu. Ide od 400-450/40. Na onoj proveri konekcije preko igre imam skor 95 od 100.
Na starom netu koji je bio 60-65/10 sam imao konstantan ping 34-36 i moglo je manje vise normalno da se igra.
Kad sam presoa na 5 puta jaci paket na kablu, imao sam u starti ping 28-30 ali je posle nedelju dana samo prebacio na 40+ i ne sousta, sinoc je u ligi isao od44-46 pa preko 50-60. Haos, navukao sam nekako 12 pobeda ali sam nervni slom dobio. Svasta nesto sam probavao, resetovao, menjao u podesavanjima matchmaking ali kao zakucano i spaja me uglavnom sa Nemcima i Holandjanima i ponekad Italijanima.
Koliki ti je ping na speedtestu? Brzina veze ne znači automatski da imaš savršenu konekciju. Ja recimo u uredu na optici imam brzinu 70/20 i ping 1. Na optici doma 200/100 i ping 1. Na kablu sam imao 200/20 i ping 12/14 a na t comu 30/5 i ping 40. Niti to ništa ne znači ali eto, nešto ipak govori. Inače kada sam prešao na kabel veza mi nije bila nešto naročito pa sam se igrao na t-comu koji je bio nekoliko puta sporiji. Onda sam nazvao A1 i rekao da nisam zadovoljan internetom pri igranju. Onda me lik pitao na čemu se igram. Kažem mu na PS5. Onda on kaže da se za PS5 treba nekaj preko njih podesiti pa je lik nešto podešavao. Neki portovi zahtjevaju neke druge vrijednosti nego što su uobičajene kod računala i PS4. Tako mi je objašnjavao. Čak mi je i nabrajao vrijednosti no ne znače mi previše niti sam ih popamtio. Nešto sam morao upisati i u svoj router. Slijedio sam uputstva lika. Nakon toga druga priča. Od tog dana sam se isključivo igrao na A1 jer je bilo ok. Najgore kaj ne poznajem dobro materiju a dok mi je lik govorio nisam zapisivao pa ti ne mogu detaljnije objasniti. U svakom slučaju ja bih na tvom mjestu nazvao davatelja usluga i rekao da im je internet veza za kurac i da se ne možeš normalno igrati pa ćeš vidjeti što će ti reći. Meni su u A1 riješili problem.