Bespredmetno je svakodnevno plakati nad ovim smećem od igre. Smeće je bilo prvi dan kad je izašala i danas nakon zakrpe. Ova igra ima veze s nogometom kao i ja sa svemirskim letovima. Jednostavno, ekipa iz ea sportsa je došla do zaključka da im treba igra u kojoj svatko može igrati, pa i oni bez oba oka u glavi. Dovoljno je da pokrenu igru a ona će za njih sve odraditi. Ne znam čime se nisu sve hvalili u najavi igre a dočeka me govno epskih razmijera. Pa u kojem nogometu LW i RW odu na korner zastavicu i tamo stoje odsjećeni od igre? U kojem nogometu bočni iznosi loptu a njegovi krilni ili vezni igrači bježe od njega a protivnički sumanuto jure na njega? Kome da dodam kada nema niti jednog mog igrača u kadru? Je li normalno da moj ST stoji na 16m iza dva centralna protivnička branića? Kako da mu u takvoj situaciji dodam loptu? Je li normalno da u rijetkim situacijama kada i stoji ispred protivničkih branića u trenutku dodavanja opet pobjegne iza njih? Je li normalno da protivnički golman ispuca loptu na moju polovicu terena a protivnik sam skače na nju a moja tri igrača stoje par metara udaljeni od njega poptuno nezainteresirani na zbivanja na terenu?
Je li normalno da lopta u mom petercu lagano odlazi u korner a golman je nijemo promatra? I onda obićno iz takvog kornera popiješ gol. Je li normalno da lopta odlazi u gol aut a moj igrač krajnjim naporom to pokušava spriječiti i onda servira zicer protivniku? Je li normalno kao neki dan da pokušavam s bočnim igračem vratiti loptu golmanu a lopta ode mom stoperu na 16m ispred kojeg stoji protivnik koji je uzme i zabije mi gol? Je li normalno da igra niti dan danas ne zna što je prednost? Je li normalno da svaki udarac s nekih 18 m završava golom? Mislio sam da je de bruyne najbolji CAM u igri jer u svakoj takvoj situaciji zabija gol. Onda sam shvatio da svaki igrač u igri s te pozicije zabije gol bez problema ako uspije doći do čiste situacije za šutom. Je li normalno da me protivnik cijelu tekmu baca po terene bez žutog kartona? Od jedne nogometne igre napravili su ragbi utakmicu. Je li normalno da pri svakom dodavanju lopta par metara prije nego što će doći do mene naglo uspori kako bi je protivnik mogao uzeti. Je li normalno da na radaru svijetli samo moj igrač kojem uputim loptu a u sljedećem kadru dva metra ispred njega stoji protivnik i odnosi loptu u kontru? Od kuda se taj stvorio?
Znači, odigrao sam što na PS4, što na PC dvijestotinjak tekmi i niti u jednoj me protivnik nije izigrao i zabio gol. Svi golovi su isti. Šut s 18m koji čudesno završava u mojoj mreži, moje krivo dodavanje iz kojeg uvijek pada gol i tu i tamo pokoji korner. I to je to. Tako primam, tako zabijam. To je smiješno. Zgusnuli su sredinu terena tako da ne možeš ništa odigrati i podignuli su na max mogućnost krivog dodavanja i ubili igru. Ja nisam skiller ali nešto kužim nogomet i igrao sam na kombinatoriku i posjed lopte i to sam radio mislim jako dobro. Ove godine uzeli su mi kombinatoriku jer je nemoguće od prve odigrati dupli pas ili izmijeniti dva tri dodavanja u širinu. Da ne pričam da svako treće dodavanje ide u smjeru u kojem ja ne želim.
Što su time dobili? Dobili su da lik kojem sam u fifi15 zabio 7 golova i koji mi nije puknuo po golu i koji je imao 30% posjed lopte u fifi16 može samnom igrati ravnopravnu utakmicu. Stoga, ova igra je smeće godine koje od nas igrača radi budale i za to izrugivanje mi im još dobro plaćamo! Čitajući danas frustracije nekih igrača imao sam potrebu po zadnji put se osvrnuti na ovo smeće i reći što mi smeta. Definitivno ovo nije igra u kojoj ću odigrati 1800 tekmi kao prošle godine. Ne mislim time reći kako je fifa15 dobra igra ali je bila igra koja me nije tjerala u namjerne pogreške niti mi onemogućavala razvijanje igre. Većina nabrojanih mana je bila i u fifi15 i očito je da se one nikada neće ispraviti jer ea tu ne vidi nikakav problem. Igru na PC nisam pokrenuo desetak dana a bojim se da više niti neću. PS4 ću tu i tamo piknuti čisto da se razhebem i istresem na igri... treba čovjeku pražnjenje negativne energije s vremena na vrijeme a ova igra je prava prilika za to... sorry na podužem postu, toliko od mene ....