Euro Truck Simulator 2 izdvojena tema

poruka: 21.219
|
čitano: 8.162.611
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
17 godina
neaktivan
Re: Euro Truck Simulator 2
mantgxtruck kaže...

Kad vidim onaj potpis "Paravnja" samo lupam po DLovima... Nemogu razumjeti kako netko može to sebi staviti na ploču u kamionu.... To obično budu nekekvi klinci koji neznaju ko je zapravo on. On je za njih neki dobar čovjek ili možda jedini "kamiondžija" kojeg poznaju... 

To je dobar nacin..vidim da su i moderatori kasnije obavili posao..no takvi postovi ne zasluzuju uopce biti na forumu. Klinci ili ne , njihov komentar dovoljno pokazuje da vrlo dobro znaju tko je ta osoba. Od neke turbo-folk educirane generacije i ne ocekujem vise...osim borbe sa vjetrenjacama.

13 godina
neaktivan
insight kaže...
mantgxtruck kaže...

Kad vidim onaj potpis "Paravnja" samo lupam po DLovima... Nemogu razumjeti kako netko može to sebi staviti na ploču u kamionu.... To obično budu nekekvi klinci koji neznaju ko je zapravo on. On je za njih neki dobar čovjek ili možda jedini "kamiondžija" kojeg poznaju... 

To je dobar nacin..vidim da su i moderatori kasnije obavili posao..no takvi postovi ne zasluzuju uopce biti na forumu. Klinci ili ne , njihov komentar dovoljno pokazuje da vrlo dobro znaju tko je ta osoba. Od neke turbo-folk educirane generacije i ne ocekujem vise...osim borbe sa vjetrenjacama.

Neznam ja ništa.... Neznam je li obrisano??? Ja samo znam da je to doslovno glupo postaviti. Toliko uzvisiti i na neki način podržavati zločinca za kojeg nemogu čak ni reći da je kamiondžija. 
Ne znam kakve bi sad veze imao turbo-folk na sve to ali bilo tko pametan tko zna ko je zapravo Dragan Paravinja nebi ni zamišljao njegovo ime na šajbi pa i virtualnog kamiona.

Ne vjerujem da bi itko stariji to postavio... to su sigurno kojekakvi klinci koji hoće privući pozornost ostalih i misle da su zanimljivi  a u stvari se samo blamiraju i sramote javno, tu na forumu. Zar ne bi bilo bolje napisati svoje ime, ime kamiona (ukoliko ste mu nadili nekakav nadimak) ili ime neke voljene osobe, a ne to ime koje više nikada neće pisati na nijednom kamionu, ni na jednom nalogu, tovarnom listu ili na bilo čemu vezanom za transport i logistiku. 

Zato pozivam ove očito mlađe virtualne šofere da malo potraže po internetu ko je zapravo njihov idol i kome su na neki način dali podršku postavljanjem njegova imena tu na forum 

Već smo pomalo off topic ali table sa imenima su također dio igre pa možemo i njih komentirati. 

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
12 godina
insight kaže...

Moja je zelja u igri da pokusam sto prije osposobiti vozaca da dobro uravnotezi svoj xp i vrijednost rada. To se najlakse radi tako da se vozi veca udaljenost od 500 km (konkretno nesto iznad 500 ili nesto iznad 700 km udaljenosti), visokovrijedan teret sa sto vise kvadratica i da isporuka bude hitna.(dakle "time...." na najmanje 2 kvadratica ). To je recept za brzi napredak xp i novaca kada osobno vozim svoj kamion.

Koliko je to moguce kod vozaca koje unajmljujem u verziji 1.4.8s? Postoji li direktan nalog mene (menadzera tvrtke) radniku za odredeni teret koji je u ponudi poslova? Dakle ne njegov izbor nego moj. Dva ista tereta,ali ja zelim ovaj jer mi se bolje uklapa u managment.

Isto to meni moze zadati drugi "gazda" ako izaberem voziti za druge...tocno odredeni teret na tocno odredenu destinaciju, pa bi mi bilo zanimljivo-razumljivo-logicno da se tako nesto napravi i za moj polozaj "menadzera tvrtke" .

Druga ideja mi je bila da specijaliziram svakog vozaca za nesto...pa npr. mu ja odredujem specifican teret i razlicite destinacije. Time radim neki mini managment unutar igre sa vozacima (ako sam vec menadzer tvrtke) i odredeni vozaci su specijalizirani za to. Ovako svi rade sve - ispada "cuspajz" i od toga nema profita u onoj mjeri kao kada se to usmjerava (ako sam vec menadzer tvrtke).

Tocno,vozim TSM mapu..odlicna mi je. Imao sam srece u izboru. :D 

Dakle,kazes da nema "praznog hoda"..odnosno vozaceva prethodna destinacija postaje nova polazisna tocka voznje - nema povratka u garazu prazan - ...to je ok...

Kakva je TSM mapa po kvaliteti u usporedbi sa drugima - ako si isprobavao? Moze i prijedlog ako ima nekih zanimljivih :)

Zakljucio ("konstatovao") nisam nista u vezi vozaca jer nisam niti poceo raditi sa vozacima. Moje recenice u prethodnom postu su zavisne i u buducem vremenu (dakle nigdje nisam napisao ili aludirao na to da sa vec igrao sa vozacima nego tek zelim poceti ) - tako da si u pravu da sam se "poveo za zeljama ostalih" , odnosno zelim krenuti najbolje , sa najboljim nadogradnjama u igri ako je to ikako moguce.

Realno, citam topic od pocetka..pa sam u realnom vremenu u zaostatku , a zelja je isprobati sto prije igru u svim segmentima :D

Krediti me zanimaju samo u smislu razrade igre...koristio sam samo jedan koji je davno otplacen. Inace, zanimljiva mi je ta opcija jer moze se odmah krenuti sa vlastitom voznjom...vlastitim kamionom..jos neke simulacije u razradi managementa to koriste.

Rezime...uz uzivanciju simulacije kamionima mene zanima i nesto bolje razraden managment igre. Jer ako to ne vidim kod vozaca koje zaposlim ne vidim previse svrhu svega toga...

I na kraju..u verziji koju posjedujem , 1.4.8s , sam pokusao nadogradivati modove za jake motore kamiona..one od 1000 i 1500 ks.(ponajvise ovaj od 1000ks...ili opcenito za sve ili ona hvaljena Scania )

Ne funkcioniraju...

To je cista znatizelja (da ne krene opet rasprava o fizici i smislu istoga - provezao sam se do lvl. 15 sa volvom od 600ks - cak i 145 km/h sa bagerom od 25t,pa vidim da mi jace ne treba..no ako vec postoji zelim isprobati :) ...)

...pa ako netko posjeduje modove koji doista funkcioniraju molim neka ostavi link..

Od ostalih modova zanima me i rezervoar od 2400 litara jer je bio spomenut u topicu.

Hvala na odg. Kada stignes raspisi se o ostalom sto znas.

Molim i komentare ostalih koji su imali slicne zelje i probleme sa modovima.

Jedan pogled na tablicu vjestina kaze:
 1. ADR                           nema podataka
 2. Velika udaljenost        +5% nagrade i +25% xp (+5/+25)
 3. Visoko vrijedni teret    +5/+18
 4. Lomljivi teret           +5/+22
 5. J-I-T isporuka           +3/+20
 6. Eko voznja             + sitno

Ovo je poredak u tablici ali vidimo da je veci doprinos pod 4. (veci xp) nego pod 3. Znaci redoslijed po doprinosu bi trebao biti 2. 4. 3. 5. Ovdje nedostaje ADR, zato sto u tablici nema njegovog doprinosa nego samo objasnjenje sta je sta. Propust ili namjera ? ja vjerujem u ovo drugo tj. namjera sa ciljem podsticanje znatizelje (istrazivanja). Vrijemenom ces uvidjeti da je ADR jednako dobro placen kao i vel.udalj. a ponekad i bolje. Znaci nov poredak bi bio 1. 2. (ili 2. 1.) 4. 3. 5. Propustio si ADR a on je najbitniji.

Jedan kvadratic predstavlja 1.lvl vjestine jer toliko ga i placas, uvjek kada nakon isporuke dostignes visi lvl mozes kupiti 1 kvadratic u bilo kojoj grupi/vrsti posla. Dostizanjem 36. lvl kupujes i poslednji lvl vjestine jer ih ima ukupno 36, 6 vrsta poslova a u svakom 6 razina (lvl).

U svim verzijama igre postupak za managment je isti pa i u tvojoj. Ti svakom vozacu odredjujes vrstu posla u koji ce ulagati/kupovati lvl (kvad.), ali ne i konkretan posao. To bira on sam od trenutno ponudjenih kad mu treba, ali sakupljanjem sto vise lvl u nekoj vrsti posla poslodavci sticu sve vece povjerenje u njega i nude mu sve vise poslova iz te vrste i dostignute razine tj. bolje placene i tek tada ce imati vecu mogucnost biranja izmedju tih tezih (bolje placenih) poslova.
Potpuno isto kao i tebi sto se desavalo dok si radio za poslodavce. Ispocetka si imao mogucnost biranja samo od slabije placenih poslova a kasnije, kako si vremenom sakupljao i rasporedjivao lvl vjestine dobijao si sve bolje ponude tj. imao si sve vise ponuda pa i bolje placenih nego na pocetku. Ni tebi onda pa tako ni tvom vozacu ne bira posao poslodavac, u tom smislu ste samostalci ali bez kamiona. Vise poslodavaca vam nude posao a vi birate, ne oni. Oni samo odredjuju koju tezinu posla ce vam ponuditi zavisno od njihovog povjerenja tj. vaseg lvl vjestine i vrste posla u koju ste ulozili.

Mape, pa mape su ti po meni isto sto i djevojke, sve su lijepe da ne znas koja je lijepsa. I svaka ima svoje specificnosti, isto i mape sve one imaju ponesto interesantnog i treba ih vidjeti i tek onda ces znati shodno svom ukusu i afinitetima koja ti koliko pase. Za v1.4.x postoji TSM, Scandinavija, EU Rebuilding, Rusija i Rumunija, i moozda bih se usudio predloziti ti da ih pogledas tim redoslijedom. A da, Rusija i Rumunija su samostalne (posebne) bez default ets2 mape.

Problem aktiviranja modova ti je, po mom misljenju, prioritet a ne mogu si ni pretpostaviti gdje "skripi" pocetak sredina ili kraj jer nemam dovoljno info. Jesi li uspeo bar neke aktivirati ili nisi, da li igra krahira, blokira i sta tada kaze. Ili igra normalno proradi ali ti ne vidis (nadjes) promjene zbog modova ?
Osnovne upute su: mod treba biti namjenjen za verziju igre 1.4.x, modovi su fajlovi sa extenzijom .scs (ima vrlo rijetkih izuzetaka), treba da se nalaze u "...\Euro Truck Simulator 2\mod" folderu a prilikom pokretanja igre treba ih oznaciti (cekirati) u "Odaberi profil > Uredi" i na desnoj strani imas spisak svih modova u mod folderu ali cekirati treba samo one koji ti trenutno trebaju. Treba znati da od viska oznacenh modova zna da "boli glava" tj. ako dva ili vise modova imaju bar jedan isti fajl onda moze doci do "sudaranja" (preklapanja) i problema.

EDIT: mala korekcija, umjesto: "mod mora ...", stavljeno je: "mod treba ...".

Ako vec kasnis, pa zasto onda zuris !?!
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 20:38 (suMaper).
14 godina
Euro Truck Simulator 2

Nezz kako ali moja scania ima 2 brzine u rikverc{#}

Strm
Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
mantgxtruck kaže...

Neznam ja ništa.... Neznam je li obrisano??? Ja samo znam da je to doslovno glupo postaviti. Toliko uzvisiti i na neki način podržavati zločinca za kojeg nemogu čak ni reći da je kamiondžija. 
Ne znam kakve bi sad veze imao turbo-folk na sve to ali bilo tko pametan tko zna ko je zapravo Dragan Paravinja nebi ni zamišljao njegovo ime na šajbi pa i virtualnog kamiona.

Ne vjerujem da bi itko stariji to postavio... to su sigurno kojekakvi klinci koji hoće privući pozornost ostalih i misle da su zanimljivi  a u stvari se samo blamiraju i sramote javno, tu na forumu. Zar ne bi bilo bolje napisati svoje ime, ime kamiona (ukoliko ste mu nadili nekakav nadimak) ili ime neke voljene osobe, a ne to ime koje više nikada neće pisati na nijednom kamionu, ni na jednom nalogu, tovarnom listu ili na bilo čemu vezanom za transport i logistiku. 

Zato pozivam ove očito mlađe virtualne šofere da malo potraže po internetu ko je zapravo njihov idol i kome su na neki način dali podršku postavljanjem njegova imena tu na forum 

Već smo pomalo off topic ali table sa imenima su također dio igre pa možemo i njih komentirati. 

Turbo-folk je "satra" izraz cesto koristen za ovakve gluposti jer je postao dio edukativnog odrastanja tj. identiteta odredenog vremena..samim time i generacije koja odrasta ili zivi u tom vremenu.Nazalost ima negativnu konotaciju.

Da ne idem u off top sa glupostima...slazem se sa postom.

Kada smo vec kod imena ili natpisa...kako to postaviti? Ima li u igri ili treba mod.?

16 godina
neaktivan
insight kaže...
...pokusavam prepoznati problem zasto mi modovi ne funkcioniraju...

koji modovi ne funkcioniraju?

Tempus fugit
13 godina
neaktivan
insight kaže...

Kada smo vec kod imena ili natpisa...kako to postaviti? Ima li u igri ili treba mod.?

Imaš tamo kad uređuješ kamion u radioni pa pod uređivanje kabine. Klikni na one točke na šajbi i napiši si našto... Možeš i iz interiora isto

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Mercedes MPIII BDF
Ide na 1.4. verzije 

Kamion+tuning
 http://sharemods.com/48yadnftbg6x/Mercedes_Mega_Tuning_Mod_BDF.rar.html

BDF prikolice

http://www51.zippyshare.com/v/80868528/file.html

Odličan mod!

ETS2 Croatia http://www.facebook.com/pages/Euro-Truck-Simulator2-Croatia/431952926867042
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 21:54 (gefufna).

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
gefufna kaže...

Mercedes MPIII BDF
Ide na 1.4. verzije 

Kamion+tuning

BDF prikolice

Odličan mod!

Hah, zar na fb stranici ne piše za 1.4.12.... Milak {#}

13 godina
neaktivan
mantgxtruck kaže...
gefufna kaže...

Mercedes MPIII BDF
Ide na 1.4. verzije 

Kamion+tuning

BDF prikolice

Odličan mod!

Hah, zar na fb stranici ne piše za 1.4.12.... Milak {#}

piše, al meni radi i na 1.4.1. bez problema...onda će i na ostalim

ETS2 Croatia http://www.facebook.com/pages/Euro-Truck-Simulator2-Croatia/431952926867042
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Kada gledaš da na velikoj udaljenosti moj vozač (isti kamion, isti skillovi) prijeđe 1800 km i zaradi 2100 eura, te drugi vozač na ADRu prijeđe cca 700 km i zaradi 1300 eura, računica je jasna ;)

Dok ovaj odveze jednu turu i zaradi 2100 eura, ovaj može odvest oko 3 ture i zaradit oko 4000 eura :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Novi

Euro Truck simulator 2 Moderator 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
suMaper kaže...

Jedan pogled na tablicu vjestina kaze:
 1. ADR                           nema podataka
 2. Velika udaljenost        +5% nagrade i +25% xp (+5/+25)
 3. Visoko vrijedni teret    +5/+18
 4. Lomljivi teret           +5/+22
 5. J-I-T isporuka           +3/+20
 6. Eko voznja             + sitno

Ovo je poredak u tablici ali vidimo da je veci doprinos pod 4. (veci xp) nego pod 3. Znaci redoslijed po doprinosu bi trebao biti 2. 4. 3. 5. Ovdje nedostaje ADR, zato sto u tablici nema njegovog doprinosa nego samo objasnjenje sta je sta. Propust ili namjera ? ja vjerujem u ovo drugo tj. namjera sa ciljem podsticanje znatizelje (istrazivanja). Vrijemenom ces uvidjeti da je ADR jednako dobro placen kao i vel.udalj. a ponekad i bolje. Znaci nov poredak bi bio 1. 2. (ili 2. 1.) 4. 3. 5. Propustio si ADR a on je najbitniji.

Jedan kvadratic predstavlja 1.lvl vjestine jer toliko ga i placas, uvjek kada nakon isporuke dostignes visi lvl mozes kupiti 1 kvadratic u bilo kojoj grupi/vrsti posla. Dostizanjem 36. lvl kupujes i poslednji lvl vjestine jer ih ima ukupno 36, 6 vrsta poslova a u svakom 6 razina (lvl).

U svim verzijama igre postupak za managment je isti pa i u tvojoj. Ti svakom vozacu odredjujes vrstu posla u koji ce ulagati/kupovati lvl (kvad.), ali ne i konkretan posao. To bira on sam od trenutno ponudjenih kad mu treba, ali sakupljanjem sto vise lvl u nekoj vrsti posla poslodavci sticu sve vece povjerenje u njega i nude mu sve vise poslova iz te vrste i dostignute razine tj. bolje placene i tek tada ce imati vecu mogucnost biranja izmedju tih tezih (bolje placenih) poslova.
Potpuno isto kao i tebi sto se desavalo dok si radio za poslodavce. Ispocetka si imao mogucnost biranja samo od slabije placenih poslova a kasnije, kako si vremenom sakupljao i rasporedjivao lvl vjestine dobijao si sve bolje ponude tj. imao si sve vise ponuda pa i bolje placenih nego na pocetku. Ni tebi onda pa tako ni tvom vozacu ne bira posao poslodavac, u tom smislu ste samostalci ali bez kamiona. Vise poslodavaca vam nude posao a vi birate, ne oni. Oni samo odredjuju koju tezinu posla ce vam ponuditi zavisno od njihovog povjerenja tj. vaseg lvl vjestine i vrste posla u koju ste ulozili.

Mape, pa mape su ti po meni isto sto i djevojke, sve su lijepe da ne znas koja je lijepsa. I svaka ima svoje specificnosti, isto i mape sve one imaju ponesto interesantnog i treba ih vidjeti i tek onda ces znati shodno svom ukusu i afinitetima koja ti koliko pase. Za v1.4.x postoji TSM, Scandinavija, EU Rebuilding, Rusija i Rumunija, i moozda bih se usudio predloziti ti da ih pogledas tim redoslijedom. A da, Rusija i Rumunija su samostalne (posebne) bez default ets2 mape.

Problem aktiviranja modova ti je, po mom misljenju, prioritet a ne mogu si ni pretpostaviti gdje "skripi" pocetak sredina ili kraj jer nemam dovoljno info. Jesi li uspeo bar neke aktivirati ili nisi, da li igra krahira, blokira i sta tada kaze. Ili igra normalno proradi ali ti ne vidis (nadjes) promjene zbog modova ?
Osnovne upute su: mod treba biti namjenjen za verziju igre 1.4.x, modovi su fajlovi sa extenzijom .scs (ima vrlo rijetkih izuzetaka), treba da se nalaze u "...\Euro Truck Simulator 2\mod" folderu a prilikom pokretanja igre treba ih oznaciti (cekirati) u "Odaberi profil > Uredi" i na desnoj strani imas spisak svih modova u mod folderu ali cekirati treba samo one koji ti trenutno trebaju. Treba znati da od viska oznacenh modova zna da "boli glava" tj. ako dva ili vise modova imaju bar jedan isti fajl onda moze doci do "sudaranja" (preklapanja) i problema.

EDIT: mala korekcija, umjesto: "mod mora ...", stavljeno je: "mod treba ...".

Ovo je rijec strucnjaka za voznju ETS2. Citao sam sa uzivanjem :)

Zaboravio sam izolirati specijalne terete jer ih nisam niti vozio previse i do sada sam ulozio samo jedan kvadratic - treca razina.Ispricavam se sto nisam stavio napomenu. Dakle moj post vrijedi za sve sto sam napisao, samo ne za posebne terete i zarade od istih.

Sto se tice tablice..postoje razlike u objasnjenju..i slijedece sto pisem se odnosi na sve osim posebnih tereta u verziji 1.4.8s . Na 16 sam lvl. -mozda i to ima veze. Napominjem sve jer je mozda razlika u tablici kod tebe i mene ili ,sto vjerujem da jest, napisao si za jedan dio xp samo za "vazne isporuke".(just in time isporuka ima dvije vrste xp-a)...malo si zeznuo i objasnjeni poredak koji si postavio u tablici,ali nema veze...meni je matka vrlo bliska,pa ne zelim od ugodne igre napraviti funkciju :D 

Mala analiza..

Napisao sam za 5. J-I-T isporuku da trebaju biti 2 (dva) kvadratica u funkciji. Tamo je xp najveci - 30 % , iza toga slijedi velika udaljenost - 25% i lomljivi teret 22%. Slijedi vazna isporuka 20% i visoko vrijedni teret sa 18%. Postotci nadogradnje novaca su isto vazni..vrlo slicni,no u igri se puno prije dode do love nego do xp. Iz tog razloga usmjeravam se na xp i pokusavam uravnoteziti to sa zaradom.

Moj primjer - Na 16 lvl. , imam svoj kamion , volvo 600ks, sa nadogradnjama i nekih 400+ k € bez kredita. Dakle dovoljno za bilo sto drugo vezano uz novac...a xp imam tek cetvrtinu potrebnu da dodem do 36 razine.

Zasto sam odabrao opisanu kombinaciju? (kombinaciju udaljenost nesto iznad 500km ili 700 km, visoko vrijedni teret ili lomljivi teret i just in time isporuke).

Vozio 500 ili 680 km postotak zarade na neto iznos je isti..dakle ako mogu jos 20 km pridodati , odnosno pronaci turu sa istim ili slicnim specifikacijama tada cu zasigurno uzeti npr. 719km , a ne 680km. Raste mi postotak zarade zbog veceg postotka na neto vrijednost,a ne samo broja km. Taj postotak ne ovisi o najvecoj mogucoj duzini rute koju pojedini kvadratic dozvoljava , vec minimalnoj udaljenosti koja mi je potrebna za taj postotak. 

- Kada smo vec kod toga..(jedna digresija....:)...) .. napomenuti cu da je to ono sto AI najcesce ne bira kada radi za mene kao unajmljeni vozac , a ja kao vozac pocetnik za druge mogu birati upravo ovu kombinaciju. Mogli bismo to nazvati boljim rasporedom na duge staze,a ja nemam povjerenje u AI kao u svoju procjenu jer znam iz prve ruke kako AI funkcionira :D -

Visokovrijedan teret sam nadogradio do kraja.Razlog toga jest sto se kombinacija : 500+km ili 700+km , visoko vrijedan teret i hitna isporuka cesto mogu pronaci u ponudi poslova.(narocito ovo dvoje zadnje...puno manje ponuda je lomljivi i hitni teret zajedno :D ).

Sa tom kombinacijom dobivam 3 puta xp (duzina relacije iznad 500km, visoko vrijedan teret i hitna isporuka) i naravno odredeni postotak od svakog na zaradu. Da li moze jedan ADR to sve pokriti? Hitnu isporuku i udaljenost svakako..no sto sa drugim xp? Svi postotci xp idu na prijedenu kilometrazu..dakle na osnovnu vrijednost.. i prema tome se mogu zbrojiti i izracunati koliki su. U ovom mojem primjeru ADR bi morao dati 18% xp...a to u primjeru na forumu nisam vidio..samo novac..ili dobro placanje kao sto si i spomenuo. 18% je poprilicno na 700+ km...a zamisli one koji vole duge relacije..

Iz razloga sto igra i ima koncept..bar jedan od njih..da je cilj doci do odredenih levela sto prije meni je to izazov i sa te strane sam se odlucio na gore opisanu kombinaciju. Jos jedan od segmenata jest da ipak treba prakse za specijalne terete...pa to ostavih za kasnije. Neki forumasi su pisali i da se odredene prikolice ljuljaju jako i sl..

No,da ne izgleda da sam protiv specijalnih tereta...ne, naravno..slazem se u potpunosti da , izostanak svega "na papiru" i isprobavanja u prakticnoj voznji kada se isporuci takav teret i vidi sto se dobije , ima samo jos jedan plus za igru.

O uposlenim vozacima nemam sto dodati..biti ce vise iskustva kada to isprobam...ne mora se sve bas delegirati drugima..njihove propuste ce nadoknaditi magarac-menadzer koji im pokriva troskove ;)

Za nacin usporedbe koje koristis izmedu djevojaka i mapa palac gore :D    Naravno da su sve djevojke lijepe :)

Meni se TSM mapa svidjela jer je Euro postao "EuroAfro", a "furanje" po pijesku , deve na cesti i povoljna cijena goriva (140 € - 1400lit pokazuje sto je bila Libija i kome je sve to smetalo u RL ) su posebne pogodnosti.

Rusija i Rumunjska? Uh..par tisuca km uz trans-sibirsku prugu..

Modovi su izgleda jednostavniji nego sto nekad mislimo..ne igram se cesto,pa ne znam sve tajne modova - poput "cekiranja" (aktivacije) !!! Idem odmah to pokusati. Ako uspije piva te ceka :D

Od svega sto sam modificirao na igrici jest nelimitirana brzina i iskljucenje policije.(vozim po pravilima,ali neke gluposti ne toleriram..).

To sam napravio u programskom kodu i sve funkcionira. Nema blokade, rusenja i sl. Naravno nema sada smisla svako modeliranje rjesavati po programskom kodu...koliko god praksa ili metode bile poznate.

Hvala na konkretnim uputama..korak po korak je najbolje kada se trazi pogreska..bar je takva analiza djelotvorna u matki..

Slazem se da visak modova nema smisla. Htio sam samo pronaci rezervoar od 2400 lit. i po mogucnosti to ugraditi na neki 6x4 pogon..da ne moram stalno u Libiju po gorivo :p

Naravno moram i isprobati ove jurilice od 1000ks..da vidim kako je pretjecati sa teretom drugi kamion na obicnoj cesti :)

17 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
insight kaže...

Staviti cu linkove kada budem imao vise vremena...no mozda je rjesenje jednostavnije...u jednom odg. mi je jedan forumas napisao da ih treba aktivirati u profilu. Pokusati cu to uskoro kada stignem. Ako ne funkcionira analizirati cemo :)

thx za pomoc.

16 godina
neaktivan
gefufna kaže...

Mercedes MPIII BDF
Ide na 1.4. verzije 

Kamion+tuning

BDF prikolice

Odličan mod!

ovo me podsjeća na ets jedinicu iz 2008. godine, tamo je bilo tandema svih vrsta :) 

insight kaže...
robisierra92 kaže...
insight kaže...

Staviti cu linkove kada budem imao vise vremena...no mozda je rjesenje jednostavnije...u jednom odg. mi je jedan forumas napisao da ih treba aktivirati u profilu. Pokusati cu to uskoro kada stignem. Ako ne funkcionira analizirati cemo :)

thx za pomoc.

pa da, modovi se aktiviraju u igri. kad pokreneš igru odeš na edit ili uredi profil i s desne strane su ti prikazani svi modovi koji se nalaze u ets mod folderu u my doc. 

označiš ili odznačiš mod koji želiš/ne želiš stisneš aplay ili primjeni i to je to. ne može bit jednostavnije 

ne radi ako je za verziju igre 1.1 ili 1.2 ili je u koliziji s nekim drugim modom. za koju je verziju igre naznačeno je u opisu moda. 

inače, 95 posto modova za 1.3 verziju radi na 1.4

Tempus fugit
12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Meni u zadnje vrijeme ETS2 dođe ko melem na ranu da odmorim od luđaka na cesti u RL.

U subotu jutro idem nekih 75-80 km/h sa oko 2 t natovareno u Sprinteru i nakače mi se 2 Actrosa sa cisternama goriva. I lik neprestano blica da mu se sklonim, pa jbt otkad je 80 km/h presporo za kamion? A jučer popodne lik sa punom prikolicom balvana stao nasred ceste , upalio sva 4 žmigavca i kupuje voće na štandu kraj ceste, a meni drotovi pišu kaznu jer mi fale 2 sijalice u kutiji -.-' a nije im palo na pamet da sam možda te 2 stavio umjesto onih koje su crkle.

Odsad bez kutije apaurina ne izlazim na cestu, ovo sve poludilo.

Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
RasQee kaže...

Meni u zadnje vrijeme ETS2 dođe ko melem na ranu da odmorim od luđaka na cesti u RL.

U subotu jutro idem nekih 75-80 km/h sa oko 2 t natovareno u Sprinteru i nakače mi se 2 Actrosa sa cisternama goriva. I lik neprestano blica da mu se sklonim, pa jbt otkad je 80 km/h presporo za kamion? A jučer popodne lik sa punom prikolicom balvana stao nasred ceste , upalio sva 4 žmigavca i kupuje voće na štandu kraj ceste, a meni drotovi pišu kaznu jer mi fale 2 sijalice u kutiji -.-' a nije im palo na pamet da sam možda te 2 stavio umjesto onih koje su crkle.

Odsad bez kutije apaurina ne izlazim na cestu, ovo sve poludilo.

ma njih treba dobro nalupat kad ih sretnes kraj ceste da zaustavljaju... sirotinju oderu za svaku sitnicu, a ove preuzvisene nece ni da zaustave... jbt mene zaustave kad sam vozio 73km/h a ogranicenje 70 i pita momak kud se tebi zuri? mislim wtf? jos kaze nemoj da se ponovi drugi puta ce mo pisat... mislim u sebi, pisat ces ti po mjesnom groblju, mene uhvatio da vozim 3km/h vise od dopustenog, a prije mene proletio lik sa 120, sto njega ne hvatas... oni to valjda slucajnim odabiram zaj*bavaju narod...

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
13 godina
neaktivan
karlo666 kaže...

ma njih treba dobro nalupat kad ih sretnes kraj ceste da zaustavljaju... sirotinju oderu za svaku sitnicu, a ove preuzvisene nece ni da zaustave... jbt mene zaustave kad sam vozio 73km/h a ogranicenje 70 i pita momak kud se tebi zuri? mislim wtf? jos kaze nemoj da se ponovi drugi puta ce mo pisat... mislim u sebi, pisat ces ti po mjesnom groblju, mene uhvatio da vozim 3km/h vise od dopustenog, a prije mene proletio lik sa 120, sto njega ne hvatas... oni to valjda slucajnim odabiram zaj*bavaju narod...

Sve je stvar u tome kako ćeš se postavit... Mene je za vezanje za*ebavao.... Kaže mi da sam se vezao kada sam ih ugledao a nisam, bio sam vezan stalno.... Nego eto popustio je... Da je moj stari bio i da se nije vezao nebi mu ništa rekli jer bi im on opsovao sve po spisku, poslao ih fino u P.M i policajci bi ostali ko posrani... Tako da... malo se svađaš s njima i pokažeš da te nemogu zafrkavati i dobro... Misle ako imaju uniformu i pištolj da se mogu pravit pametni {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 13:09 (mantgxtruck).
15 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Koja sa puta i najskuplja tura do sada:

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zekat kaže...

A odakle se vozi

15 godina
neaktivan
mantgxtruck kaže...
Zekat kaže...

A odakle se vozi

Helsinki.

13 godina
neaktivan
Zekat kaže...

Kralj je moro slikat kako staje na raskrsinici jer na autoputu vozi 120/130 km/h pa bi pokupio TD-ove {#}{#}

sala mala..kolko si love namlatio ? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

125 tisuća će dobit.. Fina, ali nerealna ruta :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Krenuo iz Grčke za Libiju s ovom ogromnom cijevi. Cilj je doći do odredišta sa samo 10 posto oštećenja tereta, sad sam tek na 2 posto ;) 

Tempus fugit

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

Krenuo iz Grčke za Libiju s ovom ogromnom cijevi. Cilj je doći do odredišta sa samo 10 posto oštećenja tereta, sad sam tek na 2 posto ;) 

ja sa tom cijevi sam uvijek doso neostecen {#} {#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
Zekat kaže...

Kralj je moro slikat kako staje na raskrsinici jer na autoputu vozi 120/130 km/h pa bi pokupio TD-ove {#}{#}

Iz Helsinkia sam krenio sa 82 000€ u Milanu kad sam istovario teret 810 000€.

12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Ja sa 70 kamiona kroz 2 dana zaradim 5-6 milijuna eura. Nerealno, ali ocito moguce. Kupio bih ja i vise kamiona, ali mi se ne da voziti do novih garaza cijelo vrijeme, jer slazem da bude slicno RL, znaci Hrvatska, Slovenija, Austrija i ove tu blize zemlje.

Slozio sam par zanimljivih Scania pa cu stavit slike uskoro da ih vidite.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

kako promjenit cijene tura

Gaming 4ever.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
robisierra92 kaže...

ja sa tom cijevi sam uvijek doso neostecen {#} {#}

već u startu je bilo sr*nje :D nisam mogao izaći da se ne očešem ;) 

Zekat kaže...
Damir1908 kaže...
Zekat kaže...

Iz Helsinkia sam krenio sa 82 000€ u Milanu kad sam istovario teret 810 000€.

GamerX9 kaže...

Ja sa 70 kamiona kroz 2 dana zaradim 5-6 milijuna eura. Nerealno, ali ocito moguce. Kupio bih ja i vise kamiona, ali mi se ne da voziti do novih garaza cijelo vrijeme, jer slazem da bude slicno RL, znaci Hrvatska, Slovenija, Austrija i ove tu blize zemlje.

Slozio sam par zanimljivih Scania pa cu stavit slike uskoro da ih vidite.

99Mile99 kaže...

kako promjenit cijene tura

predlažem da koristite hard economy mod, bit će vam zanimljivije jer manje love stiže od vožnji i vozača

Tempus fugit
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

..,

Euro Truck simulator 2 Moderator 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice