Euro Truck Simulator 2 izdvojena tema

poruka: 21.219
|
čitano: 8.163.506
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Ovo za American truck, po meni bi bilo bolje da su ovo usavršili kako spada..

Počevši od same fizike igre, do nekakvih gluposti, te naravno optimiziranja igre tako da se mogu napraviti veći gradovi..

Što se tiče same mape, "zaposlio" bih recimo ekipu koja je napravila Skandinaviju, neka rade za SCS mape, jer dečki su stvarno pre dobro napravili onu mapu, a sam SCS programerski tim neka se bavi igrom (gameplayom)

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

kolega vrinho jesi opisao si mi i dao savjet kako da to napravim ali meni to nece...

nekuzim zasto ali nece,istina nisam neki znalac oko programa izmjene takvih stvari  i brljanja po postavkama igara ali nece

kad pocne ulaziti stane i vrti i nikako mislio sam te pitait jednu vece da mi pteko TW to rijesis ako ti nije problem tamo iza utorka

0 0 hvala 0
13 godina
Euro Truck Simulator 2

Evo prave igre za sve ove što im je ograničenje 90 km/h premalo. Imate je i na {#} .

http://www.gameformulatruck.com/en/

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Moze mi tko objasnit sta je retarder

Ride or die!

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Euro Truck Simulator 2
Fila007 kaže...

Moze mi tko objasnit sta je retarder

Najkrace receno to je dodatna oprema u kamionu koja sluzi za usporavanje istog. E sad ako te bas zanima detaljno, kolega royalhero je opisao sta je i cemu sluzi: 

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/euro-truck-simulator-2/96813.aspx?page=43  

13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2
Pozdrav.S obzirom da sam nov u ovoj igri trebao bih jednu preporuku.Koji bi modove po vama trebao instalirat pod OBAVEZNO.ako mogu linkovi super,ma igri je zadnji update
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Vidim da ga je netko spomenuo... Ametican truck Simulator 
Osobno mi Amerika i njihovi kamioni nisu napeti... Mislim da bi bolje bilo da su konačno napravili patch za ETS 2 koji bi imao više funkcija i koji bi sadržavao malo više stvari u životu kamiondžije... Razumijem da je ovo isključivo simulator vožnje a ne logistike i svega drugoga ali ovako mi nije zanimljivo, draže mi je voziti autobus na OMSIju kad znam da je sve kao u pravom životu...
Vidim na slikama ATS-a da je pred garažom otvoren poklopac motora i vrata na Peterbiltu pa se pitam zašto takve stvari nema ETS2 i zašto je to uopće otvoreno ako nema šetnje van kabine... onda s druge strane se sjetim da će ipak možda biti šetnje... ali, zašto toga nema u ETS 2....
Sve je to začarani krug.... Ostavlja me bez nekog logičkog zaključka... Kako su to napravili na ATS a na ETS2 ne.... Mislim... A osim toga počeli su i sa Euro coach simulatorom pa nema vijesti... 

EDIT: Čisto mi dođe da odem na oficijalnu i pošaljem im sve moje ideje za bolji simulator... ali jbg... oni ionako to ne čitaju nego rade po svome ne razmišljajući koliko bi više zaradili da poslušaju fanove igre i kamiona.... 

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 11:40 (mantgxtruck).

5 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Side skirts/Bocne suknje za Scaniu R 6x2? Link molim. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
balvanar kaže...

kolega vrinho jesi opisao si mi i dao savjet kako da to napravim ali meni to nece...

nekuzim zasto ali nece,istina nisam neki znalac oko programa izmjene takvih stvari  i brljanja po postavkama igara ali nece

kad pocne ulaziti stane i vrti i nikako mislio sam te pitait jednu vece da mi pteko TW to rijesis ako ti nije problem tamo iza utorka

ne razumijem kako neće. u onom modu koji ti je dao sve je već podešeno, samo ga aktiviraš u igri i prihodovat ćeš 4-5 manje. ništa ne trebaš dirati 

vcapar kaže...
Pozdrav.S obzirom da sam nov u ovoj igri trebao bih jednu preporuku.Koji bi modove po vama trebao instalirat pod OBAVEZNO.ako mogu linkovi super,ma igri je zadnji update

ne postoje obvezni modovi 

ja primjerice ne igram bez realistycs pshyics moda, a ostalo je sve manje-više nevažno. kakve će tko prikolice vući i pri tome kakve će mu boje biti kamion to ovisi o igraču 

ono što bih ti preporučio je da instaliraš mape TSM 4 i Scandinava pro mod, ja ih imam obje na dva profila i bez toga ne igram. a poslje ćeš vidjeti kakvi ti se skinovi sviđaju, kakav zvuk želiš na kamionu itd  

većina modove skida ovdje http://ets2.lt/en

@Gamer - potraži truck shop v7 u njemu imaš side skirts kao opciju za 6x2

Tempus fugit
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 15:28 (robisierra92).
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Jel postoji jer mislim da sam negdje video da kad vozis oversize prikolice da imas pratnju nazad i naprijed ili ? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

Jel postoji jer mislim da sam negdje video da kad vozis oversize prikolice da imas pratnju nazad i naprijed ili ? 

U stvarnosti imaš pratnju obavezno ali u igri ja to nisam  vidio {#}

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
13 godina
neaktivan
mantgxtruck kaže...
Damir1908 kaže...

ma ja mislim da je neko stavio sliku ovdje kako ga security car prati..nzm ni u google kako bi upisao sta trazim {#} {#}

14 godina
Euro Truck Simulator 2

Evo moje Scanie,malkoc drugačija od vaših jer ima veču osovinu i metlu{#}{#}

Strm
Moj PC  
6 6 hvala 0
12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Znali itko neki mod za neki stari kamion,ako netko  zna molio bih link.HVALA.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 20:51 (luđak XD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
luđak XD kaže...

Znali itko neki mod za neki stari kamion,ako netko  zna molio bih link.HVALA.{#}

http://ets2.lt/en/man-f2000-new-interior/

ja preporučam MAN F2000 {#}

17 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

ETS2 je sve zanimljiviji...

Sa cijenom diesela od 0,10 € se stalno moram vracati u pukovnikovu zemlju :D

Citam cijeli topic...ima zaista zanimljivih stvari...zanimljivih nacina igranja i to pokazuje da je igra prosla dobro u svojoj implementaciji..

I jedna definitivno odvratna glupost...ne znam kako su moderatori to dopustili uopce (one natpise o silovatelju i ratnom zlocincu na kamionu ). Nisam mislio to komentirati jer takvo zlo od ljudi to i ne zasluzuje,no mozda netko i nauci nesto... Fakat je klincadija naucila kakati iza ekrana...par kickova uzivo bi ih vratilo u RL.

Molim vas isto za odg.na par pitanja...dakle imam verziju 1.4.8s

Kada zaposlim vozaca - da li mu je ikada u igri moguce odrediti kuda ce i sto voziti? Ima li mod za to? Problem koji svi navodite je "prazan hod"..dakle vracanje u garazu bez tereta...moze li se izbjeci?

Procitao sam da je netko nadogradio rezervoar na 2400 litara...molim vas mod koji ce raditi sa nadogradnjom 1.4.8s jer jos nisam  pronasao taj link.

Da li je netko isprobao igru na defoultnim postavkama od strane programera..dakle minimalna konfa koja je potrebna za to...

Moze i komentari onih koji su to isprobali na prijenosnicima - sa osnovnim specifikacijama prijenosnika.

Sto se tice kredita od banke..da li je najveci do kraja igre 400.000 € i najveci limit 500.000 € ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 21:55 (insight).

2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znam za tog Mana jako je dobar ali zanima me neki drugi kamion poput mercedesa ili neko drugog nije važno kojeg.

14 godina
Euro Truck Simulator 2

Kamion mi maltene duži od prikolice xD{#},btw. neki se izgleda sele u Zadru {#}

Strm
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 22:22 (Strm).
Moj PC  
7 3 hvala 0
12 godina
insight kaže...

Kada zaposlim vozaca - da li mu je ikada u igri moguce odrediti kuda ce i sto voziti? Ima li mod za to? Problem koji svi navodite je "prazan hod"..dakle vracanje u garazu bez tereta...moze li se izbjeci?

Procitao sam da je netko nadogradio rezervoar na 2400 litara...molim vas mod koji ce raditi sa nadogradnjom 1.4.8s jer jos nisam  pronasao taj link.

Da li je netko isprobao igru na defoultnim postavkama od strane programera..dakle minimalna konfa koja je potrebna za to...

Moze i komentari onih koji su to isprobali na prijenosnicima - sa osnovnim specifikacijama prijenosnika.

Sto se tice kredita od banke..da li je najveci do kraja igre 400.000 € i najveci limit 500.000 € ?

Vozacu mozes odrediti sta da prevozi (prioritet), moj predlog je:
Menadzer tvrtke > prati svoje vozace > odaberi vozaca > gore lijevo stoji "uravnotezena", klik na to i postavi prvo "velika udaljenost", posle kada taj vozac sakupi bar 4 kvadratica promeni na "ADR" i ponovo posle 4 kvad. stavi "uravnotezena". Umjesto da cekas 4 kvad. mozes to uraditi i nakon 3-6, po zelji.

Kazes: "Sa cijenom diesela od 0,10 € se stalno moram vracati u pukovnikovu zemlju", onda to znaci da vozis TSM mapu a u njoj je "prazan hod" vozaca podesen na nula tj. nema praznog hoda. Vjerujem da nisi konstatovao da tvoji vozaci imaju prazan hod nego si se poveo za zeljama ostalih, ili sam se ... ?

Da to su najveci krediti banke, cini mi se da za to postoji mod ali ja to nikad nisam koristio i nazalost blage veze nemam gde i kako da ga potrazis, moozda bih prvo poceo na ets2.lt/others ...

Ako vec kasnis, pa zasto onda zuris !?!
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Uvijek mi je bilo to fascinantno , cak ni u virtualnom zivotu covjek ne moze posteno igrat, a da ne dize hebeni kredit {#}

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
mantgxtruck kaže...
Damir1908 kaže...

ma ja mislim da je neko stavio sliku ovdje kako ga security car prati..nzm ni u google kako bi upisao sta trazim {#} {#}

za sada ne postoji 

insight kaže...

Citam cijeli topic...ima zaista zanimljivih stvari...zanimljivih nacina igranja i to pokazuje da je igra prosla dobro u svojoj implementaciji..

I jedna definitivno odvratna glupost...ne znam kako su moderatori to dopustili uopce (one natpise o silovatelju i ratnom zlocincu na kamionu ). Nisam mislio to komentirati jer takvo zlo od ljudi to i ne zasluzuje,no mozda netko i nauci nesto... Fakat je klincadija naucila kakati iza ekrana...par kickova uzivo bi ih vratilo u RL.

vozaču možeš odrediti koja vrsta tereta da mu bude prioritet - adr, fragile, long distance.. ako vozi samo jednu vrstu tereta po tome razvija skilove, odnosno podižu mu se leveli zbog kojih je više plaćen za određenu rutu a tako više love dolazi u firmu  

ne vidim da je problem u "praznom hodu", to se događa i u stvarsnoti. postoji mod, pojavio se prije par mjeseci koji je to isključivao, ali ne mogu se sjetiti kako se zove. trebao bi portažiti na ets.lt među starijim modovima

taj prazan hod nije česta pojava, možda se dogodi na jednoj od pet vožnji, ali kad imaš 3-4 vozača to uopće nije neki problem 

ja dapače koristim hard economy mod, tako da svi zarađuju manje. na taj način je igra malo zanimljvija ;)

Strm kaže...

nikad mi nije bila jasna potreba za toliko kotača, realno gledano, 6x4 je i više nego dovoljno u igri 

osobno vozim 4x2 R620 i vuče sve bez problema, čak i kad nema snage postane zanimljivo ;)

ako koga zanima "improved weather" mod daje malo drugačiji izgled igri. sun flare je famozan ;) 

http://www.modsaholic.com/forums/index.php/files/file/307-improved-weather/ 

Tempus fugit
14 godina
Euro Truck Simulator 2

Nema ništa bolje od jurišanja poljem suncokreta{#}{#}

Strm
Moj PC  
9 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
suMaper kaže...

Vozacu mozes odrediti sta da prevozi (prioritet), moj predlog je:
Menadzer tvrtke > prati svoje vozace > odaberi vozaca > gore lijevo stoji "uravnotezena", klik na to i postavi prvo "velika udaljenost", posle kada taj vozac sakupi bar 4 kvadratica promeni na "ADR" i ponovo posle 4 kvad. stavi "uravnotezena". Umjesto da cekas 4 kvad. mozes to uraditi i nakon 3-6, po zelji.

Kazes: "Sa cijenom diesela od 0,10 € se stalno moram vracati u pukovnikovu zemlju", onda to znaci da vozis TSM mapu a u njoj je "prazan hod" vozaca podesen na nula tj. nema praznog hoda. Vjerujem da nisi konstatovao da tvoji vozaci imaju prazan hod nego si se poveo za zeljama ostalih, ili sam se ... ?

Da to su najveci krediti banke, cini mi se da za to postoji mod ali ja to nikad nisam koristio i nazalost blage veze nemam gde i kako da ga potrazis, moozda bih prvo poceo na ets2.lt/others ...

Moja je zelja u igri da pokusam sto prije osposobiti vozaca da dobro uravnotezi svoj xp i vrijednost rada. To se najlakse radi tako da se vozi veca udaljenost od 500 km (konkretno nesto iznad 500 ili nesto iznad 700 km udaljenosti), visokovrijedan teret sa sto vise kvadratica i da isporuka bude hitna.(dakle "time...." na najmanje 2 kvadratica ). To je recept za brzi napredak xp i novaca kada osobno vozim svoj kamion.

Koliko je to moguce kod vozaca koje unajmljujem u verziji 1.4.8s? Postoji li direktan nalog mene (menadzera tvrtke) radniku za odredeni teret koji je u ponudi poslova? Dakle ne njegov izbor nego moj. Dva ista tereta,ali ja zelim ovaj jer mi se bolje uklapa u managment.

Isto to meni moze zadati drugi "gazda" ako izaberem voziti za druge...tocno odredeni teret na tocno odredenu destinaciju, pa bi mi bilo zanimljivo-razumljivo-logicno da se tako nesto napravi i za moj polozaj "menadzera tvrtke" .

Druga ideja mi je bila da specijaliziram svakog vozaca za nesto...pa npr. mu ja odredujem specifican teret i razlicite destinacije. Time radim neki mini managment unutar igre sa vozacima (ako sam vec menadzer tvrtke) i odredeni vozaci su specijalizirani za to. Ovako svi rade sve - ispada "cuspajz" i od toga nema profita u onoj mjeri kao kada se to usmjerava (ako sam vec menadzer tvrtke).

Tocno,vozim TSM mapu..odlicna mi je. Imao sam srece u izboru. :D 

Dakle,kazes da nema "praznog hoda"..odnosno vozaceva prethodna destinacija postaje nova polazisna tocka voznje - nema povratka u garazu prazan - ...to je ok...

Kakva je TSM mapa po kvaliteti u usporedbi sa drugima - ako si isprobavao? Moze i prijedlog ako ima nekih zanimljivih :)

Zakljucio ("konstatovao") nisam nista u vezi vozaca jer nisam niti poceo raditi sa vozacima. Moje recenice u prethodnom postu su zavisne i u buducem vremenu (dakle nigdje nisam napisao ili aludirao na to da sa vec igrao sa vozacima nego tek zelim poceti ) - tako da si u pravu da sam se "poveo za zeljama ostalih" , odnosno zelim krenuti najbolje , sa najboljim nadogradnjama u igri ako je to ikako moguce.

Realno, citam topic od pocetka..pa sam u realnom vremenu u zaostatku , a zelja je isprobati sto prije igru u svim segmentima :D

Krediti me zanimaju samo u smislu razrade igre...koristio sam samo jedan koji je davno otplacen. Inace, zanimljiva mi je ta opcija jer moze se odmah krenuti sa vlastitom voznjom...vlastitim kamionom..jos neke simulacije u razradi managementa to koriste.

Rezime...uz uzivanciju simulacije kamionima mene zanima i nesto bolje razraden managment igre. Jer ako to ne vidim kod vozaca koje zaposlim ne vidim previse svrhu svega toga...

I na kraju..u verziji koju posjedujem , 1.4.8s , sam pokusao nadogradivati modove za jake motore kamiona..one od 1000 i 1500 ks.(ponajvise ovaj od 1000ks...ili opcenito za sve ili ona hvaljena Scania )

Ne funkcioniraju...

To je cista znatizelja (da ne krene opet rasprava o fizici i smislu istoga - provezao sam se do lvl. 15 sa volvom od 600ks - cak i 145 km/h sa bagerom od 25t,pa vidim da mi jace ne treba..no ako vec postoji zelim isprobati :) ...)

...pa ako netko posjeduje modove koji doista funkcioniraju molim neka ostavi link..

Od ostalih modova zanima me i rezervoar od 2400 litara jer je bio spomenut u topicu.

Hvala na odg. Kada stignes raspisi se o ostalom sto znas.

Molim i komentare ostalih koji su imali slicne zelje i probleme sa modovima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 1:28 (insight).
17 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

vozaču možeš odrediti koja vrsta tereta da mu bude prioritet - adr, fragile, long distance.. ako vozi samo jednu vrstu tereta po tome razvija skilove, odnosno podižu mu se leveli zbog kojih je više plaćen za određenu rutu a tako više love dolazi u firmu  

ne vidim da je problem u "praznom hodu", to se događa i u stvarsnoti. postoji mod, pojavio se prije par mjeseci koji je to isključivao, ali ne mogu se sjetiti kako se zove. trebao bi portažiti na ets.lt među starijim modovima

taj prazan hod nije česta pojava, možda se dogodi na jednoj od pet vožnji, ali kad imaš 3-4 vozača to uopće nije neki problem 

ja dapače koristim hard economy mod, tako da svi zarađuju manje. na taj način je igra malo zanimljvija ;)

Nisam jos uposlio vozace...recimo da ispitujem teren u smislu da nadogradim igru prema zadnjoj verziji kako bi bilo zanimljivije.

Prazan hod jest stvarnost. Ne kazem da se nece dogoditi,vec zelim to izbjeci sto vise..igra omogucuje izbjegavanje,dopusta izradu modova - pa zasto ne pokusati zar ne ?

Druga stvar je vaznija...nacin napredovanja vozaca - to je ono sto zelim usmjeravati. Kada koristis hard economy mod onda je to puno vaznije sto ti znas iz prakse. Meni se ta ideja svida...dakle da postoji tezina igre..tada je zanimljivije :)

U prethodnom svojem postu sam to vise objasnio...neke svoje poglede na igru.

Malo cu "provozati" se navedenom adresom pa cu vidjeti to ima...

Trenutno se zabavljam (mucim) sa implementacijom modova...nikako da igra prihvati iste.

12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

odvozio sam cijeli 18WOS serijal, ETS, GTS i sad se pripremam za ETS2....pročitao sam sve napisano i naišao na dijelove koji su mi se jako svidjeli, hvala.

koliko se sjećam samo u PTTM si mogao birati što da tvoji vozači voze ali to postaje (barem meni) naporno jer ne možeš odvozit "turu" bez dosta (ovisno o broju uposlenih) prekidâ i to me je nerviralo ponekad..GTS mi je u tom smislu bio uravnotežen a i "burza rada" je bila dobra..

ponedjeljak ili utorak mi dolaze dijelovi za desktop na kojem ću igrati pa javim dojmove..

pozdrav

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Euro Truck Simulator 2

Vidio sam prije da je jedan kolega imao mod za interior mercedesa sa plavim ledicama, tražio sam po svim  stranicama i google-u ali nisam uspio nać. Sad ću njeg vozit dok mi nedosadi i vratim se scanii. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Strm kaže...

Je je, sele za Imotski i čekaju bus koji naravno neće doći {#}

13 godina
neaktivan
insight kaže...

Kad vidim onaj potpis "Paravnja" samo lupam po DLovima... Nemogu razumjeti kako netko može to sebi staviti na ploču u kamionu.... To obično budu nekekvi klinci koji neznaju ko je zapravo on. On je za njih neki dobar čovjek ili možda jedini "kamiondžija" kojeg poznaju... 

14 godina
Euro Truck Simulator 2

Magnuprikolica  {#}  {#}

Strm
Moj PC  
4 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
bivsi branitelj kaže...

odvozio sam cijeli 18WOS serijal, ETS, GTS i sad se pripremam za ETS2....pročitao sam sve napisano i naišao na dijelove koji su mi se jako svidjeli, hvala.

koliko se sjećam samo u PTTM si mogao birati što da tvoji vozači voze ali to postaje (barem meni) naporno jer ne možeš odvozit "turu" bez dosta (ovisno o broju uposlenih) prekidâ i to me je nerviralo ponekad..GTS mi je u tom smislu bio uravnotežen a i "burza rada" je bila dobra..

ponedjeljak ili utorak mi dolaze dijelovi za desktop na kojem ću igrati pa javim dojmove..

pozdrav

Nemam toliko iskustva sa simulacijama kamiona. Prekidanja sam se sjetio,no u praksi nisam isprobao tako da vjerujem da kada imas 20 zaposlenih moze biti naporno.. Gledajuci tako igra opravdava svoj sistem. No, menadzer bi svakako trebao biti u mogucnosti imati vise udjela u svemu...npr. vozim ponekad najvaznije, najodgovornije terete , a zaposlenima delegiram poslove. Vjerujem da je to uravnotezeno u igri i da ce mi biti zadovoljstvo igrati.

Sve to su mali detalji koji imaju neku disperziju ovisno tko sto voli...temelj igre je vrlo dobar.

Trenutno sam vozace ostavio na miru...pokusavam prepoznati problem zasto mi modovi ne funkcioniraju...

Da sve funkcionira kao AC/DC u kamionu bilo bi odlicno.. :D . Pronaci cu nekakvo rjesenje..ako nista drugo u kodovima kao sa limitom i policijom -  samo sto je lakse eliminirati ili preoblikovati nego dizajnirati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 18:17 (insight).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice