Dx10.1

poruka: 32
|
čitano: 4.899
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Dx10.1

Naime zanima me jeli ima neka igra koja je najavljena da će podržavat ovaj ''update''?

Isto tako me zanima dali mislite da će to bit promašaj(pošto će nvidia preskočit odmah na dx11)!

phhh,k'o da me briga,potpis...'ko to još piše...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dx10.1

Za igru ne znam, al mislim da dx 10.1 ima malo šansi za uspjeh, pogotovo ako bude na tragu dx 10, malo promjene, velika glad za hardverom.

Sve oko dx 10.1 je izgleda temeljeno na (nažalost) glavnom zakonu svijeta igara danas, ako je nešto totalni neuspjeh, izdaj novi, još skuplji, još gladniji i još veći neuspjeh.

Dva minusa u ovom slučaju ne daju plus.

potpisujem se
17 godina
protjeran
Dx10.1

Jedina šansa je u tome da ati pusha tu tehnologiju,tako da izbace dobre grafičke kartice...ili microsoft da pusha...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dx10.1

Iskreno su mi dosadili više s tim upgradeovima. Niti stari directX9 nemamo stopostotno iskorištenog sa svojim mogućnostima, a neprestano se štancaju novi standardi.Kud ćemo s 10.1 verzijom, kad ni kod ATIja ni kod NVIDIje nije pola stvari  implementirano u postojećim drajverima. Mislim da je vrijeme da industrija stane s tim standardima na 3-5 godina, da da vremena developerima i hardveru izvući maksimum iz standarda, a ne ono malo novaca što gameri imaju po džepovima. Stvarno me zamara što me se tjera da skoro svake dvije godine mijenjam grafički hardver...

(p) & (c) Dario - 2008

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
darkswordwarrior kaže...

Naime zanima me jeli ima neka igra koja je najavljena da će podržavat ovaj ''update''?

Isto tako me zanima dali mislite da će to bit promašaj(pošto će nvidia preskočit odmah na dx11)!

pogresno si se informira posto nvidia ce uskoro izdat graficke iz serije 9xxx koje ce podrzavat dx10.1 a ne dx 11 koji se nece pojaviti jos barem godinu ili dvije...
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2008 23:29 (hdiablo).
17 godina
neaktivan
Dx10.1

Sad mi je još nešto palo na pamet. Kud već dx 10.1 kad još nije ni dx 10 prihvaćen jer 90% ljudi nema novaca za zvijeri koje bi ga trebale vrtit.

Di su ona dobra stara vremena sege i nintenda kad nisi moro svakih par mjeseci kupovat novi proc, grafičku, matičnu ili par giga rama da bi pokrenio nekog novog, već viđenog

SUPER MARIA.

potpisujem se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dx10.1

a dx 10.1 je reklama za proizvodzace grafickih kartica. Ja sam procitao dosta sa su pisali o njemu i uglavno to su zanemarive stvari no najvaznije je sta nije za ocekivati nijednu igricu sta ce trebat dx10.1 za rad vec ce sve igrice radit na dx 10.. Tako da se netrebas previse brinit

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
hdiablo kaže...
darkswordwarrior kaže...

pogresno si se informira posto nvidia ce uskoro izdat graficke iz serije 9xxx koje ce podrzavat dx10.1 a ne dx 11 koji se nece pojaviti jos barem godinu ili dvije...
 dx11 će se pojavit slijedeće godine...
Osim toga,pogledaj:

17 godina
neaktivan
Dx10.1

DX 10.1 ,kao što su programeri koji su radili na tom API-u su rekli da neće ni koristiti novi API(odnosno nadogradnju za DX10).

DX 10.1 samo ispravlja neke nedostatke,i donosi jako malo novosti-koje su zanemarive!

Tako da se ne brinite DX 10.1 neće biti nešto posebno,uopće neće biti posebno predstavljen.

Istina je da je AMD izdao nove grafičke kartice sa podrškom za DX 10.1,ali to slobodno možete zaobići.

Cool 

by Mario Novak-XPCBIT

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po meni, čisti marketing i 'nagovaranje' populacije na kupnju (još)novije grafičke Bogataš

17 godina
protjeran
XPCBIT kaže...

DX 10.1 ,kao što su programeri koji su radili na tom API-u su rekli da neće ni koristiti novi API(odnosno nadogradnju za DX10).

DX 10.1 samo ispravlja neke nedostatke,i donosi jako malo novosti-koje su zanemarive!

Tako da se ne brinite DX 10.1 neće biti nešto posebno,uopće neće biti posebno predstavljen.

Istina je da je AMD izdao nove grafičke kartice sa podrškom za DX 10.1,ali to slobodno možete zaobići.

Cool 

Ipak,mislim da se to može uračunat makar kao mlenkasta prednost radeona 3xxx

17 godina
neaktivan
Dx10.1

Tako je Nvidia će preskočiti DX 10.1 zato jer kao što sam već rekao u prijašnjem odgovoru na ovu temu:te sitnice koje donosi DX 10.1 možemo ga nazvati update za DX 10 Nvidia ne želi trošiti novce na izdavanje novi GPU-a.

Već se želi pripremati za DX 11 ,da može opet "zapljusnuti" tržište od nižeg do višeg segmenta kupaca sa kvalitetnim proizvodima.

by Mario Novak-XPCBIT

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tako je može se uračunat,kao malena prednost,ali AMD troši novce-a nije baš u najboljoj situaciji sa finacijama...

Ali sve OK!

by Mario Novak-XPCBIT
17 godina
neaktivan

Pa DX10 je totalni promašaj jer je dokazano da igre koje pofržavaju DX 9 i 10  u 10ici rade i do 50% sporije. Ako 10.1 bude na tragu desetke onda neće biti smisla u kupovanju DX 10 grafičih jer će proizvođači i dalje raditit igre za DX 9. Sada je druga stvar što ga Microsoft forsira....

17 godina
protjeran
xdadox kaže...

Pa DX10 je totalni promašaj jer je dokazano da igre koje pofržavaju DX 9 i 10  u 10ici rade i do 50% sporije. Ako 10.1 bude na tragu desetke onda neće biti smisla u kupovanju DX 10 grafičih jer će proizvođači i dalje raditit igre za DX 9. Sada je druga stvar što ga Microsoft forsira....

uvijek se zaboravlja na one ljude koji ulažu i po 40000 kn u računalo...

17 godina
neaktivan
darkswordwarrior kaže...
 uvijek se zaboravlja na one ljude koji ulažu i po 40000 kn u računalo...

Zato što je takvih, pogotovo u hrvatskoj, jako malo

potpisujem se
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2008 7:53 (h51ph).
17 godina
neaktivan
Dx10.1

Ja mislim da će mo se svi složiti da je DX10/10.1 promašaj i on neće zaživjeti dok god Microsoft i Sony ne izdaju konzole koje će raditi na njima.

Do onda će sve igre koje budu podržavale DX10 podržavat i DX9,a ja mislim da još najmanje godinu dana Sony neće imati u planu nove konzole.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

10.1 je samo maleni upgrade standarda, a "dx11 će se pojavit slijedeće godine..." je glupost jer se DX11 neće pojaviti niti u Windowsima 7 = 2011.+

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
Igre koje su budući portovi s Xbox 360 će podržavat jer ATI je od početka u grafičkom sustavu za Xbox 360 (Xenos) imao neketehnologije koje su sada implementirane u Dx10.1 (testelizacija itd.) .
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

10.1 je samo maleni upgrade standarda, a "dx11 će se pojavit slijedeće godine..." je glupost jer se DX11 neće pojaviti niti u Windowsima 7 = 2011.+

Evo kada dx11 dolazi...zašto si ti uvijek takav pesimist kod release dateova u microsoftu???

17 godina
neaktivan

Ma to je sigurno iza 2009. Nema šanse ranije. DX10 se nije usvojio još.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
protjeran

I još uvijek nisi odgovorio pitanje...Moraš razmislit da neke ljude zanima napredak tehnologije,a nema smisla dok napraviš proizvod stavit ga u sef,i čekat na ''najbolji trenutak'',nego mislim da developeri koriste onu ''Čim prije to bolje'',ali s dodatkom ''samo da proizvod bude gotov!'',a ne da čekaju k'o ludi da se prošla verzija udomaći...

17 godina
neaktivan
Dx10.1

Čekajmo mi svi lijepo DX11... Vista i DX10/10.1 su podbacili. Windows 7 i DX11 će uvesti prave promjene. Promjene sa DX9 na 10 su minorne, vidite i sami da ovi efekti iz Crysis-a uopće nisu DX11 only, tak da... DX11 bi trebal napraviti neke promjene... Do tad, XP, FTW! Eventualno prijeđem na Vistu kad dođe SP2...

Gigabyte nForce 590 SLI AMD::AMD Athlon 4600+::nVidia Point of View GeForce 8800GTS 640MB::2GB PC2-6400::X-Fi Xtreme Gamer::Antec TP-Trio 550W::Antec Sonata II::HDD Seagate 320GB SATA::Logitech S-510
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia je pametno postupila,DX 10.1 nema neke novosti(velike).
17 godina
neaktivan
Mah stanite ljudi ba ni directX 10 nije ustanovljen kako treba jer iako su neke igre pravljene za njega vecina igraca jos koristi directx 9 za igre..to znaci jos mu puse za ledima. a jos i ovo topic otvoren o 10.1 a vi pricate o 11..mah gdje ce te????
A i taj Microsoft je zezno vecinu ljudi kupili kompaktne directx 10 graficke zbog viste, igara..a oni kasnije izdaju 10.1.... mah pricajte sta hocete I HATE MICROSOFT
17 godina
neaktivan
FioPro kaže...

Čekajmo mi svi lijepo DX11... Vista i DX10/10.1 su podbacili. Windows 7 i DX11 će uvesti prave promjene. Promjene sa DX9 na 10 su minorne, vidite i sami da ovi efekti iz Crysis-a uopće nisu DX11 only, tak da... DX11 bi trebal napraviti neke promjene... Do tad, XP, FTW! Eventualno prijeđem na Vistu kad dođe SP2...

Radi ti se o ovome:
DirectX 10 je ogromna promjena i prijelaz s DX9-a. Sam DirectX API je u verziji 10 poprimio dramatične promjene.
API je skraćen i dobar dio je pročišćen i napisan iznova.
Sada je i sistem rada DirectX API-a drugačiji dodavanjem Geometry Shadera u pipeline koji ide otprilike: Input Assembler, Vertex Shader, Geometry Shader (nova jedinica koja omogućava da se osnovni oblici transformiraju direktno kao cjelina, a ne da to mora raditi VS), Rasterizer i Pixel Shader.
Potpuno je izbačen fixed function pipeline...
Ono što je mrvicu usporilo adaptaciju DX10 je činjenica da je nešto kompliciraniji za programiranje i da je tek druga generacija hardvera realno upotrebljiva za produkciju.
Ali ne brini, već sada se rade DX10 igre koje iskorištavaju pune prednosti novog API-a (Assasin's Creed, Age of Conan...).
Samo treba vremena. Nije ni DirectX9 instantno zamijenio DX8, a bio je manja promjena.

17 godina
naxeem kaže...
FioPro kaže...

Radi ti se o ovome:
DirectX 10 je ogromna promjena i prijelaz s DX9-a. Sam DirectX API je u verziji 10 poprimio dramatične promjene.
API je skraćen i dobar dio je pročišćen i napisan iznova.
Sada je i sistem rada DirectX API-a drugačiji dodavanjem Geometry Shadera u pipeline koji ide otprilike: Input Assembler, Vertex Shader, Geometry Shader (nova jedinica koja omogućava da se osnovni oblici transformiraju direktno kao cjelina, a ne da to mora raditi VS), Rasterizer i Pixel Shader.
Potpuno je izbačen fixed function pipeline...
Ono što je mrvicu usporilo adaptaciju DX10 je činjenica da je nešto kompliciraniji za programiranje i da je tek druga generacija hardvera realno upotrebljiva za produkciju.
Ali ne brini, već sada se rade DX10 igre koje iskorištavaju pune prednosti novog API-a (Assasin's Creed, Age of Conan...).
Samo treba vremena. Nije ni DirectX9 instantno zamijenio DX8, a bio je manja promjena.

Sve je to ljepo i fino... ali mene nešto drugo zanima.... uzmino za primjer Crysis... koji je reklamiran ko prva prava dx10 igra. Ali ima jedna fora u Crysisu, a to je da i u dx9 možete dobiti efekte od dx10 (mislim da većina zna za to). E, sad, ti efekti su u Crysisu i u ostalim igrama bili reklamirani kao efekti rezervirani samo za dx10. Pa kako onda mogu imati sve te stvari na win xp i na Dx9??? I još k tome stvar radi brže nego na Visti na dx10!! Mislim da tu nešto definitivno ne štima! Mislim da je taj DX10 ništa drugo doli patka kojom se pokušavaju ljudi navući da koriste Vistu, a zapravo se radi o starom dx9, koji je samo malo promjenjen i prilagođen za Vistu....

A sve te "novosti" koje je dx10 donio su toliko mizerne da su vrijedne samo jednog patch-a za dx9.... a taj update dx10.1.... pa tko zna... možda je to maskirani "stvarni" dx10.... pa možda bude nekih stvarnih novosti.....

Evo ovdje ima usporedba i uputstva za Crysis dx10 modd na win xp:
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2008 0:20 (Berko).
17 godina
neaktivan

Prvo da riješimo jedan mit: u DX9 ne možeš dobiti sve što ima DX10. Možeš dobiti dobar dio, ali ne sve. Također, DX9 ima većih problema s instanciranjem, dok DX10 nema i tu daje veće performanse.

Crysis je igra pisana za DX9 i DX10 verzija nije "baš" DX10.

Osim samog problema kakav sam ti naveo, DX10 u osnovi ne nudi nove efekte sam po sebi jer verzija 10 uopće nema fixed function pipeline. DX10 je bolji koliko ga programer iskoristi. U pravilu 10 nudi daleko više snage na istom hardveru od 9tke i to treba iskoristiti.

Crysis je igra i pisan je da se proda i za DX9 i DX10. Very high postavke koje dobiješ na XP-u nisu ništa brže nego na Visti danas kada su driveri bolji. Čak je i brže.

U vrijeme izlaska igre, driveri su posebno kod nVidije bili katastrofa na Visti. Sada je stanje puno bolje.

DX10 samo pruža mogućnosti, ali neće samo zbog DX-a 10 igra biti ljepša. To sve ovisi o autoru.

Assasin's Creed je dosta brži na DX10 nego DX9 baš zato jer su programeri iskoristili ono što DX10 zaista nudi.

17 godina
naxeem kaže...

Prvo da riješimo jedan mit: u DX9 ne možeš dobiti sve što ima DX10. Možeš dobiti dobar dio, ali ne sve. Također, DX9 ima većih problema s instanciranjem, dok DX10 nema i tu daje veće performanse.

Crysis je igra pisana za DX9 i DX10 verzija nije "baš" DX10.

Osim samog problema kakav sam ti naveo, DX10 u osnovi ne nudi nove efekte sam po sebi jer verzija 10 uopće nema fixed function pipeline. DX10 je bolji koliko ga programer iskoristi. U pravilu 10 nudi daleko više snage na istom hardveru od 9tke i to treba iskoristiti.

Crysis je igra i pisan je da se proda i za DX9 i DX10. Very high postavke koje dobiješ na XP-u nisu ništa brže nego na Visti danas kada su driveri bolji. Čak je i brže.

U vrijeme izlaska igre, driveri su posebno kod nVidije bili katastrofa na Visti. Sada je stanje puno bolje.

DX10 samo pruža mogućnosti, ali neće samo zbog DX-a 10 igra biti ljepša. To sve ovisi o autoru.

Assasin's Creed je dosta brži na DX10 nego DX9 baš zato jer su programeri iskoristili ono što DX10 zaista nudi.

Znam da dx10 ima neke stvari koje nisu izvedive u dx9... ali činjenica je da je dx10 ispao totalni gaf jer ne nudi dovoljno novosti i poboljšanja da bi opravdao mjenjanje OS-a. Da nisu DX10 vezali isključivo uz vistu, on bi se on puno bolje iskoristio i ustoličio u igrama. Mislim, dx10 je izdan krajem 2006... dakle,  godinu i nešto je na raspolaganju studijima i razvojnim timovima, a do sad imamo samo jednu i pol igru za dx10 i par patcheva....definitivno premalo, pogotovo ako je tako dobar kao što tvrdiš..... ili možda treba vremena da se programeri naviknu na njega.....  A kolko znam, da je čak i John Carmack rekao da neće koristiti dx10 za svoj novi projekt Rage...
Još jednom napominjem... da dx10 nije Vista exclusive, sigurno bi igrali više dx10 igara, a vista bi se i dalje jednako loše prodavala...........
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2008 8:14 (Berko).
17 godina

http://www.elitebastards.com/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=103&Itemid=29

Meni promjene baš i ne izgledaju minorne, npr:

On the performance side of things, DirectX 10.1 will allow for higher performance in multi-core systems, which is certainly good news for the ever growing numbers of dual-core users out there.  The number of calls to the API when drawing and rendering reflections and refractions (two commonly used features in modern game titles) has been reduced in Direct3D 10.1, which should also make for some rather nice performance boosts.  Finally, another oft-used feature, cube mapping, gets its own changes which should help with performance, in the form of the ability to use an indexable array for handling cube maps.

Ima toga još hrpa pa čitajte koga zanima

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice