Naime zanima me jeli ima neka igra koja je najavljena da će podržavat ovaj ''update''?
Isto tako me zanima dali mislite da će to bit promašaj(pošto će nvidia preskočit odmah na dx11)!
Naime zanima me jeli ima neka igra koja je najavljena da će podržavat ovaj ''update''?
Isto tako me zanima dali mislite da će to bit promašaj(pošto će nvidia preskočit odmah na dx11)!
Za igru ne znam, al mislim da dx 10.1 ima malo šansi za uspjeh, pogotovo ako bude na tragu dx 10, malo promjene, velika glad za hardverom.
Sve oko dx 10.1 je izgleda temeljeno na (nažalost) glavnom zakonu svijeta igara danas, ako je nešto totalni neuspjeh, izdaj novi, još skuplji, još gladniji i još veći neuspjeh.
Dva minusa u ovom slučaju ne daju plus.
Jedina šansa je u tome da ati pusha tu tehnologiju,tako da izbace dobre grafičke kartice...ili microsoft da pusha...
Iskreno su mi dosadili više s tim upgradeovima. Niti stari directX9 nemamo stopostotno iskorištenog sa svojim mogućnostima, a neprestano se štancaju novi standardi.Kud ćemo s 10.1 verzijom, kad ni kod ATIja ni kod NVIDIje nije pola stvari implementirano u postojećim drajverima. Mislim da je vrijeme da industrija stane s tim standardima na 3-5 godina, da da vremena developerima i hardveru izvući maksimum iz standarda, a ne ono malo novaca što gameri imaju po džepovima. Stvarno me zamara što me se tjera da skoro svake dvije godine mijenjam grafički hardver...
Sad mi je još nešto palo na pamet. Kud već dx 10.1 kad još nije ni dx 10 prihvaćen jer 90% ljudi nema novaca za zvijeri koje bi ga trebale vrtit.
Di su ona dobra stara vremena sege i nintenda kad nisi moro svakih par mjeseci kupovat novi proc, grafičku, matičnu ili par giga rama da bi pokrenio nekog novog, već viđenog
SUPER MARIA.
a dx 10.1 je reklama za proizvodzace grafickih kartica. Ja sam procitao dosta sa su pisali o njemu i uglavno to su zanemarive stvari no najvaznije je sta nije za ocekivati nijednu igricu sta ce trebat dx10.1 za rad vec ce sve igrice radit na dx 10.. Tako da se netrebas previse brinit
DX 10.1 ,kao što su programeri koji su radili na tom API-u su rekli da neće ni koristiti novi API(odnosno nadogradnju za DX10).
DX 10.1 samo ispravlja neke nedostatke,i donosi jako malo novosti-koje su zanemarive!
Tako da se ne brinite DX 10.1 neće biti nešto posebno,uopće neće biti posebno predstavljen.
Istina je da je AMD izdao nove grafičke kartice sa podrškom za DX 10.1,ali to slobodno možete zaobići.
Po meni, čisti marketing i 'nagovaranje' populacije na kupnju (još)novije grafičke
DX 10.1 ,kao što su programeri koji su radili na tom API-u su rekli da neće ni koristiti novi API(odnosno nadogradnju za DX10).
DX 10.1 samo ispravlja neke nedostatke,i donosi jako malo novosti-koje su zanemarive!
Tako da se ne brinite DX 10.1 neće biti nešto posebno,uopće neće biti posebno predstavljen.
Istina je da je AMD izdao nove grafičke kartice sa podrškom za DX 10.1,ali to slobodno možete zaobići.
Tako je Nvidia će preskočiti DX 10.1 zato jer kao što sam već rekao u prijašnjem odgovoru na ovu temu:te sitnice koje donosi DX 10.1 možemo ga nazvati update za DX 10 Nvidia ne želi trošiti novce na izdavanje novi GPU-a.
Već se želi pripremati za DX 11 ,da može opet "zapljusnuti" tržište od nižeg do višeg segmenta kupaca sa kvalitetnim proizvodima.
Tako je može se uračunat,kao malena prednost,ali AMD troši novce-a nije baš u najboljoj situaciji sa finacijama...
Ali sve OK!
Pa DX10 je totalni promašaj jer je dokazano da igre koje pofržavaju DX 9 i 10 u 10ici rade i do 50% sporije. Ako 10.1 bude na tragu desetke onda neće biti smisla u kupovanju DX 10 grafičih jer će proizvođači i dalje raditit igre za DX 9. Sada je druga stvar što ga Microsoft forsira....
Pa DX10 je totalni promašaj jer je dokazano da igre koje pofržavaju DX 9 i 10 u 10ici rade i do 50% sporije. Ako 10.1 bude na tragu desetke onda neće biti smisla u kupovanju DX 10 grafičih jer će proizvođači i dalje raditit igre za DX 9. Sada je druga stvar što ga Microsoft forsira....
Ja mislim da će mo se svi složiti da je DX10/10.1 promašaj i on neće zaživjeti dok god Microsoft i Sony ne izdaju konzole koje će raditi na njima.
Do onda će sve igre koje budu podržavale DX10 podržavat i DX9,a ja mislim da još najmanje godinu dana Sony neće imati u planu nove konzole.
10.1 je samo maleni upgrade standarda, a "dx11 će se pojavit slijedeće godine..." je glupost jer se DX11 neće pojaviti niti u Windowsima 7 = 2011.+
10.1 je samo maleni upgrade standarda, a "dx11 će se pojavit slijedeće godine..." je glupost jer se DX11 neće pojaviti niti u Windowsima 7 = 2011.+
Ma to je sigurno iza 2009. Nema šanse ranije. DX10 se nije usvojio još.
I još uvijek nisi odgovorio pitanje...Moraš razmislit da neke ljude zanima napredak tehnologije,a nema smisla dok napraviš proizvod stavit ga u sef,i čekat na ''najbolji trenutak'',nego mislim da developeri koriste onu ''Čim prije to bolje'',ali s dodatkom ''samo da proizvod bude gotov!'',a ne da čekaju k'o ludi da se prošla verzija udomaći...
Čekajmo mi svi lijepo DX11... Vista i DX10/10.1 su podbacili. Windows 7 i DX11 će uvesti prave promjene. Promjene sa DX9 na 10 su minorne, vidite i sami da ovi efekti iz Crysis-a uopće nisu DX11 only, tak da... DX11 bi trebal napraviti neke promjene... Do tad, XP, FTW! Eventualno prijeđem na Vistu kad dođe SP2...
Čekajmo mi svi lijepo DX11... Vista i DX10/10.1 su podbacili. Windows 7 i DX11 će uvesti prave promjene. Promjene sa DX9 na 10 su minorne, vidite i sami da ovi efekti iz Crysis-a uopće nisu DX11 only, tak da... DX11 bi trebal napraviti neke promjene... Do tad, XP, FTW! Eventualno prijeđem na Vistu kad dođe SP2...
Prvo da riješimo jedan mit: u DX9 ne možeš dobiti sve što ima DX10. Možeš dobiti dobar dio, ali ne sve. Također, DX9 ima većih problema s instanciranjem, dok DX10 nema i tu daje veće performanse.
Crysis je igra pisana za DX9 i DX10 verzija nije "baš" DX10.
Osim samog problema kakav sam ti naveo, DX10 u osnovi ne nudi nove efekte sam po sebi jer verzija 10 uopće nema fixed function pipeline. DX10 je bolji koliko ga programer iskoristi. U pravilu 10 nudi daleko više snage na istom hardveru od 9tke i to treba iskoristiti.
Crysis je igra i pisan je da se proda i za DX9 i DX10. Very high postavke koje dobiješ na XP-u nisu ništa brže nego na Visti danas kada su driveri bolji. Čak je i brže.
U vrijeme izlaska igre, driveri su posebno kod nVidije bili katastrofa na Visti. Sada je stanje puno bolje.
DX10 samo pruža mogućnosti, ali neće samo zbog DX-a 10 igra biti ljepša. To sve ovisi o autoru.
Assasin's Creed je dosta brži na DX10 nego DX9 baš zato jer su programeri iskoristili ono što DX10 zaista nudi.
Prvo da riješimo jedan mit: u DX9 ne možeš dobiti sve što ima DX10. Možeš dobiti dobar dio, ali ne sve. Također, DX9 ima većih problema s instanciranjem, dok DX10 nema i tu daje veće performanse.
Crysis je igra pisana za DX9 i DX10 verzija nije "baš" DX10.
Osim samog problema kakav sam ti naveo, DX10 u osnovi ne nudi nove efekte sam po sebi jer verzija 10 uopće nema fixed function pipeline. DX10 je bolji koliko ga programer iskoristi. U pravilu 10 nudi daleko više snage na istom hardveru od 9tke i to treba iskoristiti.
Crysis je igra i pisan je da se proda i za DX9 i DX10. Very high postavke koje dobiješ na XP-u nisu ništa brže nego na Visti danas kada su driveri bolji. Čak je i brže.
U vrijeme izlaska igre, driveri su posebno kod nVidije bili katastrofa na Visti. Sada je stanje puno bolje.
DX10 samo pruža mogućnosti, ali neće samo zbog DX-a 10 igra biti ljepša. To sve ovisi o autoru.
Assasin's Creed je dosta brži na DX10 nego DX9 baš zato jer su programeri iskoristili ono što DX10 zaista nudi.
http://www.elitebastards.com/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=103&Itemid=29
Meni promjene baš i ne izgledaju minorne, npr:
On the performance side of things, DirectX 10.1 will allow for higher performance in multi-core systems, which is certainly good news for the ever growing numbers of dual-core users out there. The number of calls to the API when drawing and rendering reflections and refractions (two commonly used features in modern game titles) has been reduced in Direct3D 10.1, which should also make for some rather nice performance boosts. Finally, another oft-used feature, cube mapping, gets its own changes which should help with performance, in the form of the ability to use an indexable array for handling cube maps.
Ima toga još hrpa pa čitajte koga zanima