Dragon Age: Origins

poruka: 1.667
|
čitano: 697.543
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Dragon Age
Paolo2612 kaže...
Rhodin kaže...

to si dobro reko, materijala fakat ima i stvari mogu toliko drugacije ispast.... npr cul sam ak si u redcliffeu i odes iz mjesta prije obrane, kad se vratis selo ce biti pusto, svi u njemu poklani, pa di tog ima? opce ne znam kakvog to onda ima utjecaja na kraj, gdje je teagan, sazna li se uopce za urn i slicno... moram vidjet te neke stvari svojim ocima... a vojska... warevolf, templar, golem i sto vec dobijes sa evil urn krajem.... ma mrak

SPOILER - Urn of sacred Ashes

Za urn ti se uopće ne isplati: Leliana se okrene protiv tebe i moraš ju ubiti, a od onog tipa dobiješ samo Reaver specijalizaciju (i loot što si pobrao unutra).

MOGUCI SPOILER:

Lelianu moram ubit samo ako je samnom, ako se ne varam, ako ostane u kampu nisam ziher kak bi zavrsilo, ili ista sudbina? uostalom rogue sam i ne treba mi, bit cu evil tak i tak, a nadam se da bu ju taj lik do onda "potrosil" - fakat planiram vidjet najtamniju stranu igre, uvijek sam samo dobrica.... a kaj se desi s ostatkom ak smijem znati? kakvu vojsku se dobije, sto je s alrom itd?

17 godina
Paolo2612 kaže...
Armor kaže...

Ja imam u ekipi 2 ženske i psa

Izbacil sam onog Alistara, bilo mi žao psa jer me 100% voli.

A i bolje je imati dvije ženske i psa, bez konkurencije sam ;)

Ja psa nisam uzeo u ovom prelasku, ali čitam i vidim da presmiješne stvari možeš raditi s njim. Imaš quest gdje on na specifičnim mjestima "obilježi teritorij" i onda ima na toj mapi boost. Ili da mu možeš narediti donesi pa da ti donese dijete, otkinutu nogu ili tortuSmijeh Onda da dobije health boost ako mu narediš da se počisti. Isto da se i valja po blatu i laje na druge kada su u kampu.

Moram nabaviti pseto u ovom prelasku.

Dobar je pas, čak sam mu kupil "upgrade", nekaj u stilu Indijanaca :)

Moja družina, skrin prije odmora od igranja Moja družina, skrin prije odmora od igranja
You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
Paolo2612 kaže...
Rhodin kaže...

to si dobro reko, materijala fakat ima i stvari mogu toliko drugacije ispast.... npr cul sam ak si u redcliffeu i odes iz mjesta prije obrane, kad se vratis selo ce biti pusto, svi u njemu poklani, pa di tog ima? opce ne znam kakvog to onda ima utjecaja na kraj, gdje je teagan, sazna li se uopce za urn i slicno... moram vidjet te neke stvari svojim ocima... a vojska... warevolf, templar, golem i sto vec dobijes sa evil urn krajem.... ma mrak

Za urn ti se uopće ne isplati: Leliana se okrene protiv tebe i moraš ju ubiti, a od onog tipa dobiješ samo Reaver specijalizaciju (i loot što si pobrao unutra).

MOGUCI SPOILER:

Lelianu moram ubit samo ako je samnom, ako se ne varam, ako ostane u kampu nisam ziher kak bi zavrsilo, ili ista sudbina? uostalom rogue sam i ne treba mi, bit cu evil tak i tak, a nadam se da bu ju taj lik do onda "potrosil" - fakat planiram vidjet najtamniju stranu igre, uvijek sam samo dobrica.... a kaj se desi s ostatkom ak smijem znati? kakvu vojsku se dobije, sto je s alrom itd?

Wyne ili Leliana će se okrenuti protiv tebe ako su u družini, vjerovatno oboje ako su zajedno.

Ovo za earla neznam - odoh sada učitati save (ako ga imam).

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Rhodin kaže...

Wynne se isto šokira. Ja sam morao pobiti obje. Douše to je bilo samo da otključam Reaver-a. Odmah sam učitao Quick Save i otišao ubiti zmaja.

Sad imam sve otključano osim Blood Mage (Ja idiot poslao Jovana (Bogataš) u Fade, a on je već Blood Mage)

Inače, ni meni nije baš legao kraj. U odnosu na ostatak igre je presvijetao (To je EA imao prste tu da ga hebeš, Bloody Sims). Al nije tako strašno, i dalje mislim da je igra fantastična.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2009 23:37 (McVily).
17 godina
Dragon Age

hehe, zackon mi sve to zvuci... a cijena je ocito opaka.... bez wynn se nemre nikak

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

hehe, zackon mi sve to zvuci... a cijena je ocito opaka.... bez wynn se nemre nikak

Ma ja ju čak ni nisam toliko često koristio, kao Reaver možeš se sam healat s leševima (Samo moraš paziti da ti Morrigan ne popije sve :D)

doduše to je bilo na normal

17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Možeš nabuffat Morrigan sa healing spellovima i ja idem na tu soluciju (hoću templare) ali prvo moram vidjeti kako omogućiti tu specijalizaciju za nju.

I umirao sam od smijeha kada sam čuo ovaj razgovor i ovaj komentar

"I saw what you did back there." Leliana.
"I wasn't doing anything." Sten.
"I saw you with the kitten." Leliana.
"What kitten?" Sten.
"The one you were playing with. I saw you dangling a bit of string for it to chase." Leliana.
"I was helping it to train." Sten.
"You're a softie." Leliana.
"We shall never speak of this again." Sten.
<pause>
"Softie." Leliana giggles.

"...For the Maker is your bacon and your shield..." xD

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2009 23:49 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Rhodin kaže...

Možeš nabuffat Morrigan sa healing spellovima i ja idem na tu soluciju (hoću templare) ali prvo moram vidjeti kako omogućiti tu specijalizaciju za nju.

I umirao sam od smijeha kada sam čuo ovaj razgovor i ovaj komentar

"I saw what you did back there." Leliana.
"I wasn't doing anything." Sten.
"I saw you with the kitten." Leliana.
"What kitten?" Sten.
"The one you were playing with. I saw you dangling a bit of string for it to chase." Leliana.
"I was helping it to train." Sten.
"You're a softie." Leliana.
"We shall never speak of this again." Sten.
<pause>
"Softie." Leliana giggles.

Wynne: "...For the Maker is your bacon and your shield..." xD

Ak si otključao u prethodnom prolazu onda ti je već dostupno, na lvl14. Ak nisi :

Sad slijedi malecki spoiler 

možeš kupiti manual kod onog Levi-ja u soldier Peaku ili u dučanu s magijama u marketplace-u

Smijeh

I da ja sam se isto valjao slušajući razgovore likova. Onaj kad Oghren pita Lelianu šta nosi ispod "robes" je isto krvav Smijeh

Ma igra je genijalno osmišljena i napravljena. Nije savršena i ima mana, ali je definitivno najbolji RPG unatrag dosta godina

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2009 23:55 (McVily).
17 godina
Dragon Age

heh ma genijalni su dijalozi... ja sam imo morrigan, lelianu i wynn.... to su bila prcanja na svakom koraku, ali nista prejako, sad planiram imat malo "zlocestiji" team pa vidjet kako to ide... samo nisam ziher da mi morrigan moze biti glavni aoe dmg i helat usput... trebat ce mi wynn, pogotovo sto mislim igrat nightmare

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Što sam čuo najsmiješnije kombinacije su.

Morrigan - Alistair

Oghren - Wynne   - stara baba i pijani napaljeni dwarf - kud ćeš bolje xD

Ali Leliana Morrigan razgovor o majkama :)

Leliana: Neš baljezga što ju je mama učila i koje joj je priče pričala ...

M: My mother told me about how she would take wilding men into her bed, use them until they were drained, and kill them. And she made it clear that the same was expected of me when I was of age.
Leliana: I . . . see.

3 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

hehe, da, sjecam se neceg u tom stilu....

iako uglavnom su se razgovori leliane i morrigan odnosili na vjeru ili nedostatak iste, a morrigan i wynn o circle-u i slobodi kao magu... ah... da...

a onda oni razgovori leliane i wynn, ne znas ko koga vise hvali... sad cu morat alistera, morrigan i wynn do dwarfova, valjda ce sve smijesno izvrtit, a onda oghrena i wynn dalje, umjesto alistera pa cu i to cut... mislio sam mozda stena al on mi nekak ne djeluje ko dobar tenk, pas ne sudjeluje u tome svemu pa isto nis... zaka nebum buduci planiram ja biti rogue, lelianu takodjer... fali im jos jedan zli healer u giri i sve bi bilo gg

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li je netko igrao sa rogueom? Tj. luk i strijela skilovi? Kak se lik nosi sa dmg outputom u odnosu na maga npr. Jos me zanima kod wariora sta daje veci dmg two hand ili dual wield? I koji su statsi bitni za wara, skoro da sam primjetio da je dexterety jako bitan iako se strenght predstavlja logicki kao main stat. Pa ak neko moze mal pojasniti Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

I mene zanima par stvari:

Darovi; imam neke giftse i piše da bi moral ići u neki kamp pa ponovo razgovarati sa članovima družine... Ima na karti gore desno jedan kamp, je to taj i dal se isplati njima davati darove (navodno će mi biti više privrženi)?

Borba; znači ništa od slobodnog napada na bilo koga, bilo kad i bilo gdje...?

EDIT:

@mislav, meni je bolji štit+oružje, a dexteritiy treba povećavati za warriora zbog korištenja novih oružja. Ja osobno najviše povećavam strenght, dexteritiy i constitution.

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 9:27 (Armor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Darovi su ti namjenjeni njima.
Ako im ne daš možeš te darove uredno bacit jer drugu svrhu nemaju.

Svaki dar različito utječe na svakog člana skupine. Kod nekoga će ti dati +1, a isti dar kod nekog drugoga +9.

Da taj kamp koji si spomenuo je gdje trebaš otići.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Da li je netko igrao sa rogueom? Tj. luk i strijela skilovi? Kak se lik nosi sa dmg outputom u odnosu na maga npr. Jos me zanima kod wariora sta daje veci dmg two hand ili dual wield? I koji su statsi bitni za wara, skoro da sam primjetio da je dexterety jako bitan iako se strenght predstavlja logicki kao main stat. Pa ak neko moze mal pojasniti Osmijeh

nitko se nemre nositi s magovim dmg outputom (Moj 2h warrior je imao maximalan dmg 155, a Morrigan 189), ali to ti je sve stvar feeling-a. Dual wield ima manji dmg, po hitu ali brže izmjenjuje udarce i skilovi su mu bazirani na brzini udaranja, dok 2h je više "udri jednom ali onak kak spada" i skillovi su mu namijenjeni povećanju efikasnosti udaraca (stun, crittical, sunder armor etc.) U konačnici DPS im je vjerojatno podjednak, samo što je vjerojatno dual weild bolji protiv hrpe slabijih melee neprijatelja, dok je 2h bolji "jedan na jedan"

Što se tiče Luka i strijele, ima tamo dobrih skillova (Onaj gdje ti archeri stunaju cijeli party je posebno nezgodan u kombinaciji s ostalima), a pošto je dmg vezan uz dexterity, brijem da bi još mogao biti i najveći dmg output (Arrow of Slaying) od non-mage likova, pod uvjetom da zapostaviš strength. Samo što si onda u banani ako si prisiljen na melee.

Ali ako misliš igrati kao rouge, mislim da je puno bolje uložiti u backstabing skillove (Ali to opet sve ovisi o načinu igre)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 9:45 (McVily).
17 godina
Dragon Age

pa sad, lelianu sam se trudio levelat fakat dobro i moram priznat nije nesto... nisam imo osjecaj nikad da radi neki presudan dmg. brzo mi je uz song ostala bez stamine, ako sam jos imo rapid shot ili nesto upaljeno to bi znacilo 2-3 skilla i gotovo, onda sam ju prebacio u rangera pa je barem njen spider radio dmg, ona davala koristan bonus sa songom i imala je stun + pining ili scatter shot i to je to, ostatak borbe je autoattack, a nisam primjetio da je dmg toliko brutalan

za 1v1 je po meni najbolji rogue dw duelist (u kombinaciji sa assassinom ofc), mozda nije dmg toliko brutalan ko 2h (iako mislim sa assassin i poisonima da je puno veci), ali definitivno moze sve, ima evasion, jako dobro bloka udarce, radi pristojan dmg velikom brzinom, svaki dirty fighting se premjesti iza lika i jede backstabom, ako mu netko stuna onda ima frontalni backstab, protiv magova stealtha i maltene 1shota i to je to

ljudi jos jako hvale arcane warriora koji je maltene nedodirljiv u borbi, morat cu i to isprobat, on je kao tenk sa brutalnim dmg outputom, samo treba lyrium koristit jer ima oko 70-80% fatigue sa heavy armorom i kad mu se popale nuzni skillovi, al opet brzo manu replenisha

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dragon Age

kako doći do Arcane warriora?

ja sam warrior na lvl 15...champion

di otici/kaj napraviti da postanem arcane, jer imam neki premasni mač Spellweaver sa 3 slota za rune

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, ali maga zakoljem jednim udarcem, pogotovo kao templar, tako da mu baš ne koristi ni da ima 5 puta veći dmg output :P

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan
doxy kaže...

kako doći do Arcane warriora?

ja sam warrior na lvl 15...champion

di otici/kaj napraviti da postanem arcane, jer imam neki premasni mač Spellweaver sa 3 slota za rune

Arcane warrior je MAGE specijalizacija. Dakle MAGE koji koristi melee i magiju da boosta taj melee. Warrior je glupi grunt osim ako je templar pa može mrvicu koristiti lyrium.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
Dragon Age

SPOILER;

arcane warrior se inace postaje sa sidequestom u elven ruinsima u besilian forrestu, dodjes tamo i nadjes neku staklenu kuglu ili sta vec na podu kraj oltara u jednoj manjoj ko knjiznici, pricas s duhom nutra i oslobodis ga, a za uzvrat ti da arcane war training

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Dragon Age

Oslobodil sam onog jadnika (zaključanog u kavez) kaj tvrdi da je pobil obitelj i pozval ga u družinu ali tek tolko da riješim quest.

Naravno, nije u družini, tj. u četvorci ali sam kod ponovnog odabira videl da je Alistar još tam ponuđen, iako sam ga odbil prošli put.

To znači da svi koje pozovem ili prihvatim za družinu uvjek ostaju raspoloživi za odabir ili?

Ak da, kak ih se mijenja, samo dolaskom u kamp ili?

Nemam baš neke namjere mijenjati svoju postavu, pas ostaje zasigurno (kupih mu skupu ogrlicu sa +6 defense i +6 attack), a i ove dvije su ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Praktički, obojica su seronje, ali je u konačnici princ bolji za naciju...

Ja sam se odlučio za princa upravo zbog ovoga što si ti napisao.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&amp;amp;amp;amp;feature=PlayList&amp;amp;amp;amp;p=04E802B01DFA9487
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Oslobodil sam onog jadnika (zaključanog u kavez) kaj tvrdi da je pobil obitelj i pozval ga u družinu ali tek tolko da riješim quest.

Naravno, nije u družini, tj. u četvorci ali sam kod ponovnog odabira videl da je Alistar još tam ponuđen, iako sam ga odbil prošli put.

To znači da svi koje pozovem ili prihvatim za družinu uvjek ostaju raspoloživi za odabir ili?

Ak da, kak ih se mijenja, samo dolaskom u kamp ili?

Nemam baš neke namjere mijenjati svoju postavu, pas ostaje zasigurno (kupih mu skupu ogrlicu sa +6 defense i +6 attack), a i ove dvije su ok.

ostaju ti za odabir. osim ako ih razljutis svojim odlukama i odu od tebe.

mozes mijenjati i na lokacijama (imas gore na bar-u mali gumb party ili tako nesto) .. ali naravno ne dok traje fight.

“Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.&
17 godina
Dragon Age

pa da, mozes mijenjat obicno dok si u gradu, tj na lokacijama gdje nema borbi, pojavljuje ti se dodatna opcija gore izmedju tactics i necega... kad vidis tu opciju kliknes na nju i slazs si team

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Ova igra mi je genijalna, od Biowarea sam zadnje igrao NWN2 i Mass Effect ali mi nisu toliko legli koliko ova igra (stvar ukusa valjda). Ovo me pomalo podsjeća na KOTOR u fantasy svijetu.

Čitao sam malo Prima guide za DAO gdje obrazlažu malo taktiku pa preporučaju da jednog lika buildate za tank dok ostali mogu biti damage dealeri ili supporteri. Tank je tu da namami neprijatelje na borbu i dok oni mlate po njemu, ostala ekipa mlati njih ili supporta tank.

Pa sam si ja prema tome složio slijedeću ekipicu:

1) moj lik je warrior kojeg sam počeo biuldati za tank dok nisam našao golema koji je preuzeo tu ulogu, sada je damage dealer sa dual weapon skilovima.

2) Shale, golem koji je genijalan lik jer po potrebi može biti tank ili damage dealer, ali i support ekipi, njega uvijek prvog šaljem u borbu da razbuca neprijatelje. Većini skine health na pola a onda ih ostala ekipa finišira.

3) Liliana, rogue, nezamjenjiva zbog lockpick skila, ali u borbi mi služi kao damage dealer. Prvo je smjestim u pozadinu odakle gađa samostrelom, a zatim kada se neprijatelji prorijede šaljem ju u akciju "nožem u leđa". Specijalizacija joj je bard pa je korisna za pojačavanje dmg cijeloj ekipi, a može i kemijati otrove.

4) Morrigan, mage, support ekipi ali ima i pristojan damage. Počeo sam joj dizati skilove za heal i ostali support, ali u međuvremenu sam nabasao na Wynne koja je superiornijaq po tom pitanju a ima i par dobrih spellova za damage pa ću možda ubuduće nju koristiti. Ne da mi se zadržati obje jer mislim da tada ekipa ne bi bila izbalansirana. Trenutno ih koristim obje u Circle Tower questu ali nemam Lilianu za otvaranje sanduka.

Igra zna ponekad biti jako teška ali mi je gušt isprobavati razne taktike koje na kraju urode plodom. Igram na hard i do sada nisam morao spuštati težinu.

U početku mi je način borbe bio malo čudan (valjda sam očekivao KOTOR stil) ali sam se brzo navikao. Trebalo mi je malo vremena i da skužim najbolji način upravljanja likovima pa sam u početku koristio sistem "Kud ja tud i svi". Kad sam vidio da je bolje razdvojiti ekipu pa svakim upravljati posebno igra je postala lakša. Isto tako, isključio sam tactics, istina da tada treba stalno davati komande likovima ali više volim sam mućnut glavom nego da komp razmišlja umjesto mene.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 14:14 (jastreb).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa i jest KOTOR stil :)

17 godina
neaktivan
jastreb kaže...
...

NWN2 je napravio Obsidian a ne Bioware

A što se tiče tima, ja osobno sam stavio automatic level up (osim kada sam im htio staviti baš određeni skill koji mi je bio potreban) i Tim mi je ličio na ovo:

Ja - ofanzivni mage. Damage dealer

Morrigan - sekundarni mage, crowd control spellovi i pasivne moći (buffanje mojih i slabljenje protivnika). Ponekad sa shapeshifter moći uleti kao pomoćni melee

Leliana - isto buffanje s pjesmama, napravljena da izbjegava protivničke udarce i izdrži što više (Tank, ali ne po healthu)

Alistair - melee damage dealer

Kasnije je wynne mijenjala Morrigan jer je predobar healer

Sada mislim (ponovno prelazim) uzeti:

Shale - čisti tank

Leliana - archer i critical hitovi

Morrigan - što i prije + healer (wynne ima previše kritičnih momenata u igri kada te može napusti, a i ne sviđa mi se)

I naravno ja opet mage koji razbija sve živoCool

17 godina
protjeran
Dragon Age

kkhm..

ljudi

tko je Shale?

ja imam Stan-a...na Shalea nikakovg jos nisam naletio

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

SPOILER

Shale je golem kojeg dobijes kroz DLC, imas neko selo di dobijes quest...long story short, završiš nakraju s golemom u druzini.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 16:42 (mislav_01).
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Zanimljiv članak...

http://www.zam.com/story.html?story=20588

Samo beznačajno pričanje o eventualnim mogućnostima ali ipak zanimljivo.

Vaša razmišljanja?

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 15:42 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice