a gle, njegov patuljak je vjerojatno warrior, eventualno rogue, ako je rogue mozda ima srece pa ce htjet biti bard ili ranger, to ce dobit nesto ranije u igri tipa lvl 7-10, ako zeli biti assassin to je vec lvl 10 barem, ako zeli biti duelist moze isto relativno rano, ali bez guida tesko da ce nac trenera tako brzo. sto se tice warriora jedina rana specijalizacija je templar, ostalo je lvl 10+ i to ako odabere pravi redosljed u prici, opet vjerojatno ce ih dobit dosta kasnije ko ja tj lvl 12-16
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A količina sličnosti i podjećanja na LOTR je bezobrazna.
joj pa da!
ima elfove, dwarfove, ljude, zmajeve, demone, vukodlake.. etc etc..
dosta vise tih usporedbi :)
vecina fantasy RPG-ova ima oslonac na tolkienu i slicnima.. tako da o takvim stvarima je bezveze pricati.
jednostavno.. uzivaj u igri, jer bioware je definitivno opravdao dugi razvoj i cekanje na ovu igru. :)
Vrlo lako da se radi o igri godine (pogotovo sa DLC-om), a ako ništa drugo barem najboljem naslovu u žanru
Vrlo lako da se radi o igri godine (pogotovo sa DLC-om), a ako ništa drugo barem najboljem naslovu u žanru
apsolutno. pravo osvjezenje.. u pravo vrijeme.
bioware je jedan od rijetkih developera danaske kojima vjerujem da ce izbaciti kvalitetan naslov vrijedan vremena.
a sad malo pokvarenoga.. nadam se da razmisljaju o nastavku :) (nakon sto ispucaju koju ekspanziju).
ne da razmisljaju vec rade na njemu (idejno sigurno, programerski mislim da nece jos neko vrijeme) i govori se o nekom portu likova i odluka koje ste donijeli u jedinici, sto smatram neizvedivim, ali....
Ja sam zapeo kod Dwarfova... špijun sam za oba natjecatelja, tj. čeka me odluka, u Deep Roads ne mogu dalje od ovoga što je na karti, neki zid je tu (karta), u Dust dijelu isto tako nemam kud, osim što vidim neka "mistery door" kroz koja mogu samo "pogledat mrak", a traže me neki clue.
Ne znam što ni kako dalje?!
Ja sam zapeo kod Dwarfova... špijun sam za oba natjecatelja, tj. čeka me odluka, u Deep Roads ne mogu dalje od ovoga što je na karti, neki zid je tu (karta), u Dust dijelu isto tako nemam kud, osim što vidim neka "mistery door" kroz koja mogu samo "pogledat mrak", a traže me neki clue.
Ne znam što ni kako dalje?!
U donjem lijevom dijelu ti se nalazi Lord Dace i porazgovaraj s njime.
Jesam, on se fino vratio gore u grad.
I još jedna stvar... odnesem Lyrium (Precious metals) Godwinu, kažem da ću reći Gregoru, a ovaj samo nestane... quest se ne apdejta... ništa.
Jesam, on se fino vratio gore u grad.
Ako se ne varam to je misija što ti ju je zadao Vartag da dokažeš svoju odanost. Sada bi se trebao vratiti Vartagu i reći mu da si je obavio da ti on osigura sastanak s Behlenom gdje ti on daje novi quest.
Behlen mi je rekao da odem u Dust dio naći tragove skrovišta od neke ženske... i tamo također ne mogu nigdje.
Behlen mi je rekao da odem u Dust dio naći tragove skrovišta od neke ženske... i tamo također ne mogu nigdje.
Na kraju dust towna su 2 ulaza u kuće i prosjakinja. Mislim da ti prosjakinja kaže da trebaš imati poseban ključ da uđeš u njezino skrovište, vrata nalijevo su skrovište, a ako uđeš na ona vrata (desna) tamo ćeš susresti Jarvine plaćenike. Namlati ih i uzmi im ključ.
Mislim da prije nego budes mogo setat okolo moras ubit Jarviu.
**SPOILER**
Dakle cilj ti je dobit misiju da ju ubijes od nekog od pretendenata na prijestolje. Moras napravit iduce. Odi u dust town, raspitaj se kod begera za jarviu prvo i tu njezinu bandu. Pri samom "dnu" dust towna imas na lijevo (iz pravca orzamara gledajuci) vrata na kojima primjetis cudnu rupu za kljuc ili sta vec token neki. Odi onda desno od toga imas vrata u koja mozes uc. Ne znam tocno naziv. Ali pokraj stoji begger i tu je kraj dust towna, obicna kuca je to. Unutra ce te napast banditi kad ih ubijes / intimidiras tj. sta odaberes dobit ces token koji ce ti otvorit prije spomenuta vrata. Udjes kroz vrata i šibaš ravno, pri kraju ce bit Jarvia koju moras neutralizirat i tako dokazes lojalnost jednom od pretendenata na prijestolje. Mislim da ces onda dobit misiju da ides lutat dole po deep roadsima te ces dobit novi prostor za putovanje na mapi Orzammara.
heh, a ako si dwarf commoner tu sretnes svog prijatelja iz mladjih dana s kojim si zario i palio i on ti prvo dosta toga objasni, onda te izda... imaju jos jedna vrata u dustu, trgovina, cijeg vlasnika ako pitas o tome on ce ti dosta toga objasnit, takodjer zena vani, prosjakinja, je prijateljica od dwarf commonera, ne znam kako ide dijalog za ostale, ona isto objasni dosta
Za koga ste se vi opredijelili? Meni se nikako ne sviđa lord, a opet ovaj drugi je brata vlastitog ubio i ima 'otvoreniji' pristup.
SPOILER:
Ja sam se opredjelio za Bahlena jer mi je sestra bila njegova prileznica i njegov sin, tj. buduci nasljednik, moj necak.
SPOILER O KRAJU: Opredjelivsi se za Bahlena ucinio sam da castless dobiju puno bolji status, buduci da Bahlen ima pomalo revolucionarne ideje o modernizaciji dwarfova, tj. konkretnije olaksavanja interakcije dwarfova sa vanjskim svijetom, procvate trgovina, a castless konacno mogu uzeti oruzje i braniti carstvo od darkspano (sto je pun bolje od zabrane nosenja oruzja i oklopa, zabrane sudjelovanja u obrani Orazama, zabrane bilo kakvog postenog rada itd... bili su svedeni na status nizi od robova i imali su 3 mogucnosti u zivotu: prostitucija, prosnja, kriminal). Imaj na umu da ce Bahlen kao prvu odluku ko kralj dati ubiti lorda
Ako se opredjelis za lorda (koji onaku usput ne vara toliko u kampanji za kralja, ne podmece i djeluje puno postenije od Bahlena) opredjelio si se za konzervativca koji ce pokusati ocvrsnuti stare vrijednosti za dwarfove, medjutim to ne zavrsava dobro, buduci da on nije pravi nasljednik kraljevstva dwarfova, nece nikada uspijet ostvarit mir i napredak i svadje ce se nastaviti oko toga tko treba voditi kraljevstvo - po meni dosta losiji zavrsetak, ispada da je Bahlen nuzno zlo usprkos svemu
EDIT: dodajem zuti marker na spoiler
Za koga ste se vi opredijelili? Meni se nikako ne sviđa lord, a opet ovaj drugi je brata vlastitog ubio i ima 'otvoreniji' pristup.
Ja sam se za lorda opredijelio. U konačnici ti je sve isto na kraju, Osim dvije stvari (napisat ću pod spoiler). Inače po onome što sam ja vidio i shvatio: Lord - pošten čovjek, konzervatist, a Sin kralja - želi vlast i moć pod svaku cijenu, nova struja i ideje.
SPOILER
Ako se opredijeliš za lorda ovaj drugi neće prihvatiti poraz i morat ćeš se boriti protiv njegovih pristapa i njega, a ako odabereš princa on će narediti egzekuciju lorda i njegovih pristalica(u kojoj ti možeš ili ne moraš sudjelovati).
Druga stvar nije vezana za njih, ali svejedno je spoiler - ako se odlučiš za branku i ne uništiti anvil of the void umijesto vojske dvarfova imati ćeš vojsku golema.
Praktički, obojica su seronje, ali je u konačnici princ bolji za naciju...
Ja sam se prvi put opredijelio za Bahlena, al kad sam vidio kakva je pi*ka kad sam igro sa dwarfom sad cu se za lorda. Posto sam human i jos mage tako me briga za trivialne svađe ispod zemlje, meni treba vojska za blight, a oni nek se dogovaraju ionako nas zovu "surfaceri" i ne djeluju mi baš zainteresirani za afere iznad zemlje, osim ako im to ne donosi profit.
tako nekako, dwarfovi su takvi... uostalom vidis kako izgledaju njihove svadje... odma nekog dodje glave nasred ulice
U biti dwarfovi kao rasa u DO su seronje kako god pogledaš
Podsjećaju me na Romulance
edit:Hebemu, trebao sam refreshnut stranicu
meh, iskreno uzivao sam igrajuci dwarfa.... makar sve zenske su mi bile "velike" ali hvalile su moju "izdrzivost kao gray wardena" xD
fascinantno je, cini ih se malo, ali ima jedna javna kuca... ma joj, sve jedna sladja od druge, sa nesto persuasiona i nije tak skupo :P
meh, iskreno uzivao sam igrajuci dwarfa.... makar sve zenske su mi bile "velike" ali hvalile su moju "izdrzivost kao gray wardena" xD
fascinantno je, cini ih se malo, ali ima jedna javna kuca... ma joj, sve jedna sladja od druge, sa nesto persuasiona i nije tak skupo :P
Ja sam nabacio utroje u javnoj kući, nažalost nisam uspio u četvero
u troje? bah, to nisam uspio... nisam vidio opciju uopce, moguce se nisam smio cjenkat vet to trazit... nema veze, sve su pale... eventually xD
leliani je malo zasmetalo doduse, morrigan ne (doduse dotad sam s morrigan vec prekinuo)
neko je reko da mu fali sexa u ovoj igri.... heh, da.... jedino se nisam upustao u homo veze, ali siguran sam da s novim likom kojeg planiram oko bozica i to isprobat... evil human noble rogue (svi evil zavrsetci + anorin muz nakraju, moje prijestolje, bwahahahaha)
Borci, što velite za novi patch 1.01b? Jel' ima što boljega?
Ja san dual-wielding lezbijka. That is way beyond awesome. Sad malo pauziran, jer san se gadno navuka, sta je rezultiralo u gomilanju obaveza. Damn you Bioware. Damn you.
Svi neke ženturače i dwarfovi
Ja prešao kao human mage, sada opet prelazim kao human mage (sada kada znam mehaniku igre, što funkcionira a što ne itd.) i sada idem na puni prijelaz i sve sidequestove riješit, pootkrivat sve što se da i isprobati drugačije odluke. Kada me prođe volja za mage ću preći druge originse. Ako me uhvati gušt odigrat ću s nekime od njih do kraja - ma imam materijala do slijedećeg nastavaka
to si dobro reko, materijala fakat ima i stvari mogu toliko drugacije ispast.... npr cul sam ak si u redcliffeu i odes iz mjesta prije obrane, kad se vratis selo ce biti pusto, svi u njemu poklani, pa di tog ima? opce ne znam kakvog to onda ima utjecaja na kraj, gdje je teagan, sazna li se uopce za urn i slicno... moram vidjet te neke stvari svojim ocima... a vojska... warevolf, templar, golem i sto vec dobijes sa evil urn krajem.... ma mrak
to si dobro reko, materijala fakat ima i stvari mogu toliko drugacije ispast.... npr cul sam ak si u redcliffeu i odes iz mjesta prije obrane, kad se vratis selo ce biti pusto, svi u njemu poklani, pa di tog ima? opce ne znam kakvog to onda ima utjecaja na kraj, gdje je teagan, sazna li se uopce za urn i slicno... moram vidjet te neke stvari svojim ocima... a vojska... warevolf, templar, golem i sto vec dobijes sa evil urn krajem.... ma mrak
SPOILER - Urn of sacred Ashes
Za urn ti se uopće ne isplati: Leliana se okrene protiv tebe i moraš ju ubiti, a od onog tipa dobiješ samo Reaver specijalizaciju (i loot što si pobrao unutra).
Ja imam u ekipi 2 ženske i psa
Izbacil sam onog Alistara, bilo mi žao psa jer me 100% voli.
A i bolje je imati dvije ženske i psa, bez konkurencije sam ;)
Ja imam u ekipi 2 ženske i psa
Izbacil sam onog Alistara, bilo mi žao psa jer me 100% voli.
A i bolje je imati dvije ženske i psa, bez konkurencije sam ;)
Ja psa nisam uzeo u ovom prelasku, ali čitam i vidim da presmiješne stvari možeš raditi s njim. Imaš quest gdje on na specifičnim mjestima "obilježi teritorij" i onda ima na toj mapi boost. Ili da mu možeš narediti donesi pa da ti donese dijete, otkinutu nogu ili tortu Onda da dobije health boost ako mu narediš da se počisti. Isto da se i valja po blatu i laje na druge kada su u kampu.
Moram nabaviti pseto u ovom prelasku.
P.S. Je li tko bio zaroblen s Oghrenom u Fade-u? Ngdje sam pročitao da je njegova noćna noćna mora da gubi u barskoj tučnjavi