Dragon Age: Origins

poruka: 1.667
|
čitano: 697.950
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Dragon Age

ne znam, pun mi je inventory tih gemova i cekam gdje i kad bi ih mogo iskoristit za neko craftanje i nis...

napravio sam mjesta sto sam svima podjelio giftove i to je bilo puno save-load dok nisam skuzio kombinacije, makar neke su trivijalne jer se sazna iz dijaloga, a opet neke....

za sada sam naso samo jedno mjest gdje se ista moze craftat i to ne ukljucuje gemove

blagi spoiler

malo mi je krivo u igri sto dosta specijalizacija postane dostupno tek pred kraj igre koliko vidim.... za warriora sve osim templara dodjed maltene na samom kraju (barem za mene), mozda je netko odabro drugi put... vidim da nije puno drugacije i za neke druge klase , za sada sam naso templar, ranger, bard. predpostavljam kako bi se mogli dobit shapeshifter, spirit healer i assassin, ali nisam jos provjerio

EDIT: @mega meni je glavni lik warrior, koristi 2h i ima heavy chainmail... to je nekako ok jer nema previse fatigue, a opet je ok za frontmana... iako imam povremeno problema sto nije shield+sword tj. klasicni tenk, puno mi dmg prima, ali brutalno udara i prezivljavamo nekako uz healove

@naxeem slazem se u potpunosti, igra koja izlazi maltene na pragu 2010 mogla je nakon nekoliko godina izrade biti free roam, ali vjerujem da su ispocetka krenuli u krivom smjeru, dugo je radili i zakljucili da bi taj sivjet bio JAKO prazan, ili bi morali predkraj dodavati milion sitnih sidequestova, minidungeona i slicno poput obliviona, da bi mogli uopce opravdat free-roam svijet. takodjer neka podrucja su nedostupna radi blighta sto je sada lako izvedivo, u free roamu bi morali to dobrano napunit patrolama

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 11:55 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dragon Age
M_dipl. kaže...

Ma ne, slažem se da bi bilo bolje, no mislim da je to sporedan dio u cijeloj toj priči, iako naravno da bi bilo dobro omogućiti dodatno taktiziranje, čisto zbog toga, sam free roam mi je totalno nebitan u ovakvom tipu igre.

Ne nužno free roam, ali da barem mogu odšetati sat vremena (barem) do dvorca na planini i putem sresti bandu pljačkašku, umjesto da kliknem na ikonu dvorca, a dok se animira kursor na karti, odjednom me teleportira u malu sobu sa zidovima od stakla i panoramskim fotografijama iza stakla, a u tih 30m2 me okruži 10 divljaka koji me žele sasjeći.

Jedan od najvećih uspjeha WoW-a, pogotovo vanilla WoWa koji je čak imao i za mmo fantastično dobru priču, bio je upravo sistem zbog kojeg si (dakle prije 5 godina) mogao odšetati s ruba na rub mape i proći kroz šumu na sjever i doći na smrznuti kontinent pješice iz tropskog juga, putem nailazeći na zvjerinjak.

Nikako mi ne ide u glavu kako se i jedan dizajner igara u svijetu od tog trenutka može odlučiti na staklene sobe?! Jednostavno, osim skraćivanja vremena razvoja i prisiljenosti na neku prastaru tehnologiju, ne vidim niti jedan jedini razlog za takvu odluku. A kod igre koja se razvija pet (5) godina i koja ne "puca" na grafiku, nego gameplay dodatna godina ili čak dvije ne znače baš ništa.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 11:57 (naxeem).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Sorry ljudi na još jednom pitanju, ali da li postoji kakva škrinja gdje se mogu stavljati itemi na čuvanje? Konkretno me zanima za mač koji se može nači u obiteljskom dvorcu (family sword), a njega ne bih prodovao i ako sam našao bolji.

@ naxeem:

Slažem se sa ovim, mapa je poprilično iritantna i iritantna je nemogućnost izbjegavanaj random fightova ili ja ovo još nisam skužio kako. Mišljenja sam da su se sa mapom (ako se već išli na taj koncept) trebali ugledati na mapu iz Storm of Zehir. Koliko god da je mapa u Zehiru imala svoje mane (premala), al istvarala je dojam da je svijet živ, jer su se na mapi mogle vidjeti patrole, karavane, neprijatelji, random encounteri itd......

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 12:02 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

ne postoji koliko ja znam, cuvaj na sebi, to je 1 slot, mozes ih dokupit, makar, iskreno ja ne znam sto radit s onim itemima koji kostaju 100+ golda... sav gold trosim na questove i kupovanje inventory slotova i nikako da se maknem od 10G max... ne vidim kako su osmislili da se u igri sakupi toliko para... makar za 1 takav item, a ima jedno 3-4 koja zelim kupit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skupi itemi su ti teaseri :) Nisu zapravo tu za kupnju, već da te cimaju kao i uvijek u njihovim igrama.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan

Warden's Keep DLC 7 dolara

navodno daje skrinju u kampu..

Osim toga, mogu se kupiti povećanja inventorija..

P.S. Upravo sam naletio na nekaj na forumu

Try turning in gems runes and money in camp for xp... it really helps with lvling.

Što god to značilo..

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 12:41 (NightShadow).
17 godina
Dragon Age

Slažem se u vezi ovog ograničenja na mapi iliti da su mogli ubacit malo "šetnje po svijetu"... Ali opet možda bi to uništilo gameplay jer bi vjerovatno dodavali neke sidequestove koji bi bili svi jednaki i bezlični pa bi se ljudi bunili da igra ima užasne monotone i repetativne sidequestove, (kao Mass Effect)...

Neznam, ma napravili su odličan posao i sa DLC-ovima će igra rast i to je to. Ja zadovoljan..

A tako sam se nadao da ću negdje srest Minsca i njegovog štakorića Boo-a PlačSmijeh

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 12:31 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dragon Age

planiram kupit igru na game.co.uk pa jel neko može bit ljubazan pa mi reć koliko bi došla poštarina lol (štedljiv sam očito)

0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Evo neke karakteristike kod postavke težine; (ja mislim prije patcha)

I ako netko želi skinut manual

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 12:43 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

LOL

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 12:45 (MegaMass 2000).

2 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Mene zanima kako olaksat lika s kojim igram, kako maknut stvari koje sam pokupio jer postajem sve tezi i tezi ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prodaj ili uništi.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan
Manje jedi kekse dok igraš i bavi se sportom.
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Još jedno pitanje  Šutim. Da li se mogu vezati naredbe? Točnije, da li mogu dati naredbu mageu da baci recimo weakness, pa zatim cone of cold, pa možda zatim nekakav obični magični napad? Znači, nešto kao u NWN gdje sam mogao narediti casteru ili bilo kome da baci spell breach, pa zatim Isaac missile storm, fireball itd...., bez potrebe da konstantno klikam na njega i njegove spellove.

Dakle, mislio sam na nešto ovako. Obratite pozornost kako igrač ne mora klikati non - stop na svoje likove kako bi vezao spellove.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 13:23 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

opet blagi spoiler:

cisto da olaksam nekima, experimentirajte sa kombinacijama, recimo ako zamrznete nekoga (freeze, cone of cold itd) i napravite veci dmg (npr crit ako uspije, meni jako cesto mighty blow) na tom mobu moze se shatterat - instant kill (pomazu i druge stvari, ali otkrijte sami)

drzite konstantno tab, otkrit cete jako puno detalja koje je lako propustit

imajte rogua sa sobom, dobro je i za trapove i za lockove - najbolja je leliana ako niste sami rogu(btw mislim da je rogue najteza klasa za levelat, morate konstantno balansirat sa atributima buduci vam treba ogroman dex, cim vise str, jako puno cunning, nesto constitutiona nije na odmet, willpower itd.... tadjer skill pointovi vam moraju ici u 4-5 kategorija, a jako ste ograniceni njihovim brojem)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MegaMass 2000 kaže...

Još jedno pitanje  Šutim. Da li se mogu vezati naredbe? Točnije, da li mogu dati naredbu mageu da baci recimo weakness, pa zatim cone of cold, pa možda zatim nekakav obični magični napad? Znači, nešto kao u NWN gdje sam mogao narediti casteru ili bilo kome da baci spell breach, pa zatim Isaac missile storm, fireball itd...., bez potrebe da konstantno klikam na njega i njegove spellove.

ne, ali imas tactics slot u kojem se fino da podesit sto bi zelio da ti radi koji lik... doduse meni se ne da s time zezat jer u svakom fightu kontroliram sve likove

17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
MegaMass 2000 kaže...

ne, ali imas tactics slot u kojem se fino da podesit sto bi zelio da ti radi koji lik... doduse meni se ne da s time zezat jer u svakom fightu kontroliram sve likove

Šteta.

17 godina
neaktivan

Ja sam krenuo ispocetka sa magom. Sad sam lvl 9 i mogu vam rec da mi je ludnica lik. Puno mi se vise svidja od wara. Jel netko zna di mogunac specijalizacije za maga? Arcane i blood magic?

17 godina
protjeran
Dragon Age

SPOILER ALERT!!!!

ljudi

s humanom sam došao u grad Dwarfova...

moram birati između 2 "kandidata" za kralja...Bahlena i Harrowmonta...

oboje glume poštenjačine i dobričine...kojeg da odaberem!?!??! tj...koji od njih je "dobar"

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bahlena nemoj. Ja sam s dwarfom igro, on je izdo mene i brata našeg

17 godina
Dragon Age

Steta sto nema freeplay kad se zavrsi main quest...ne racunam DLC naravno.

Mislim da je najveci propust to sta nema queue za akciju. Mislim ipak je ovo takticki RPG i bilo bi puno bolje da svakih 2 sec nemoram stiskat pauzu.

BG 2 je jos uvijek vrh, nenadmasivo.

Al svaka cast DA:O. Ovakve igre trebaju izlaziti.

- Psiho246
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mislav_01 kaže...

SPOJLER NA AUTU!!!

Ja sa za njega bio i na kraju je ispalo da je on bio neki revolucionarni kralj i vizionar koji je spojio kaste i pruzio priliku kastlessima da se bore protiv darkspawnaova i tako je prvi put u nekoliko stoljeca grad ne samo bio obranjen vec je prosirio svoje granice i povratio par theira.

Tak da ja mislim da sam dobro glaso. xD Da su bar nasi predsjednici takvi...

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
mislav_01 kaže...

SPOJLER NA AUTU!!!

Ja sa za njega bio i na kraju je ispalo da je on bio neki revolucionarni kralj i vizionar koji je spojio kaste i pruzio priliku kastlessima da se bore protiv darkspawnaova i tako je prvi put u nekoliko stoljeca grad ne samo bio obranjen vec je prosirio svoje granice i povratio par theira.

Tak da ja mislim da sam dobro glaso. xD Da su bar nasi predsjednici takvi...

Hoćeš reći da je iskoristio kastlesse kao topovsko meso i na njihovim truplima proširio grad?!

17 godina
mislav_01 kaže...

Ja sam krenuo ispocetka sa magom. Sad sam lvl 9 i mogu vam rec da mi je ludnica lik. Puno mi se vise svidja od wara. Jel netko zna di mogunac specijalizacije za maga? Arcane i blood magic?

SPOILER SPOILER SPOILER

SPOILER SPOILER SPOILER

Ovako, arcane warrior dobijes kod dailish elfova, u elven ruins moras neki gem iskoristit, u njemu je duzh, koji te nauci arcane mage spec. ako ga oslobodis

blood mage ti je u redcliffe-u kada si na kraju ako odlucis spasit connora (onaj obuzeti djecak) i udjes u fade nutra je neki demon (desire?) ugl. zadnja bitka ponudi ti demon da ju ne ubijes vec da ce sada izic iz connora, ali da ce se kasnije jednom vratit, u zamjenu ti da blood mage training, skill ili talent point i gift koji das nekom od NPC-eva za +10 ili +15, ne znam tocno jer sam odabro dobar put, u svakom slucajuto ti je tam

17 godina
neaktivan
Probajte malo igrati Dragon Age uživljeni više u priču, a manje tehnikalije i mehaniku; vidim da mnogi igraju kao MMO, bez duše, fokusirani na max performans svojih likova, a to je posve pogrešan pristup.
Ne dopustite da igru protratite žureći na kraj i "obavljajući posao prelaženja" kao da se radi o tek još jednom raidu za gear.
Dragon Age priča i svijet su duboki, toliko epic, toliko rp da je to nevjerojatno. Što duže igram, to mi je sve bolja i sve manje me smetaju mane, a sve više vidim ogromnu količinu sadržaja, dubine i čiste kvalitete DA svijeta.

Bez ikakvog razmišljanja mogu reći da je Dragon Age igra godine 2010, jer sam uvjeren da će teško ubrzo ovako nešto na tržište.
17 godina
Dragon Age

ma nece tako skoro, ako ikad.... svi se baziraju na free roam action kvazi-rpg-ovima bez dublje price... iskreno uzivam citajuci journal i pricajuci s likovima... leliana kao bard ima toliko dobrih prica, ni tolkien ih se ne bi posramio, lore je poprilicno naglasen, tj. ako mu dozvolite da bude... igra se moze preci u jednom danu ako necete nista citat i necete se bavit razgovorima i side questovima, onako iskreno 2 mjesta, pa 5 mjesta za recruitat pomoc i zadnja bitka, nes ti.... upalis easy mode i letis kroz igru... i to jos traze od bioware-a da nerfa da bude doista tako... dlc vam ni ne treba u tom slucaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jeopardizer kaže...

planiram kupit igru na game.co.uk pa jel neko može bit ljubazan pa mi reć koliko bi došla poštarina lol (štedljiv sam očito)

poštarina ti je 2,95 funti, sve skupa platih nešto ispod 230 kn.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Probajte malo igrati Dragon Age uživljeni više u priču, a manje tehnikalije i mehaniku; vidim da mnogi igraju kao MMO, bez duše, fokusirani na max performans svojih likova, a to je posve pogrešan pristup.
Ne dopustite da igru protratite žureći na kraj i "obavljajući posao prelaženja" kao da se radi o tek još jednom raidu za gear.
Dragon Age priča i svijet su duboki, toliko epic, toliko rp da je to nevjerojatno. Što duže igram, to mi je sve bolja i sve manje me smetaju mane, a sve više vidim ogromnu količinu sadržaja, dubine i čiste kvalitete DA svijeta.

Bez ikakvog razmišljanja mogu reći da je Dragon Age igra godine 2010, jer sam uvjeren da će teško ubrzo ovako nešto na tržište.

He-he ali ja sa druge strane sam uvjeren da hoće. Witcher 2

Bez uvrede svim fanovima DA:O-a ali meni je ovdje piča previše isklišejizirana i previše vuče na Gospodara. S druge pak strane možda su i moja očekivanja bila veća, jer sam ipak želio "odrasliji" pristup priči koji se nudi u Witcheru, pa čak i da ga DA:O u tom segmentu nadmaši. Ipak se vidi da su na DA:o-u radili Amerikanci - Kanđani - puritanci, a na Witcheru Europljani.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 15:02 (MegaMass 2000).
17 godina
Dragon Age

Vidi se da nikad nisam igrao nista slicno, oni vukodlaci me razbacuju ko beba zvecku, a najbolje od svega toga je da igram na easy...

1 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

hehe, puritanci koji su napravili igru gdje je gay sex zorno prikazan... ne bi reko

vukodlaci su gadni, ali "dobar" zavrsetak price je prejak... joj kako mi je drago da sve radim na dobro... btw Tuvok (iz ST: Voyager, ne znam ime glumcu) daje glas , gotovo sam siguran

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice