Dishonored

poruka: 462
|
čitano: 109.424
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Dishonored
JackIsBack kaže...
Danyel kaže...

nego i lošom izvedbom - stealth koji nije stealth (tko je igrao stare Splinter Cellove, znat će o čemu govorim),

E to mi je upravo sinulo kroz glavu kada sam krenuo igrati (i steltati). Sišao sam niz neke stepenice u polumraku i banuo točno pred stražara koji se kretao sa sredine sobe prema meni. Ono gledam ljevo ne mogu desno ne mogu ako se okrenem i potrčim nazad skužit će me. Več sam lagano stavio prst na quick load a ovaj tikvan od stražara se lagano prošeta pored (par metara ispred) gledajući u mom smjeru i ništa.

Gdje je to od Splinter cella kojeg sam btw igrao prije sigurno 10 godina.

Igra je ok ali ipak IMHO pati od bolesti koja se javila na dosta igara unazad 5-6 godina a to je zaglupljivanje i jednostavnost što dovodi do toga da nema skoro pa nikakvog izazova a samim tim i zadovoljstva. Ipak, igru vrijedi odigrati ali nikako ne mogu progutati da su stare igre kompleksnije i zahtjevnije od današnjih koje se btw pretvaraju u slikovnice (igram je da bi završio i vidio kraj, izazova baš i nema).Inače u najavi igre prije par mjeseci kada sam saznao da glavni lik nije obični čovjek nego ima neke super moči posumnjao sam da bi moglo nešto ovako ispasti i eto desilo se. Prejak glavni lik koji kada skužiš mehaniku igre (manje od 10 minuta) postaje godlike ( nekad, u starim igrama za to se ukucavala skrivena šifra {#})

Igram na hard jer sam mislio da će very hard biti ono impposibile za igrati ali kako vidim i to je kamilica.

Upravo to, proširio si sve što sam htio reći.

Eh, jedan je Splinter Cell... bojim se da takvih igara više neće biti. Ili su današnji mladi oglupili, ili ih ovi proizvođači igara ovako glupim igrama žele dodatno zaglupiti, ne znam...

Iz Hrvatske, s ljubavlju
16 godina
neaktivan
memulica kaže...

Ne znam ljudi što očekujete od ove igre?

Ocekujem dobru igru koja ce me zabaviti.

briatore kaže...

Jesu ovdje svi ozbiljni kao ti?

Na kraju krajeva, Goty je za mene radi settinga, atmosfere, tematike i vizualnog stila, što ne znači da će se svidjeti širokoj masi i samim time dobiti službenu Goty titulu.
I na kužim vas PC igrače, stalno nešto kukakte ko babe, jel ima konzolitis, jel optimizirana, ne znam šta sve ne. Ne valja F1 na PC, ne valja Dishonored, pa ima ovaj bug, pa ima onaj bug. Na Playstationu 3 (a vjerujem i Xboxu 360) radi odlično. Sada čekam protuargument o frejmovima po sekundi.

Ozbiljnost drugih? Nemam blage veze, s obzirom da sam po struci i hobiju game developer, poprilicno ozbiljno, objektivno i analiticki pristupam ovim temama.

Argument sa konzolitisom ti je vrhunski besmislen jer je i sam igram na xBoxu, koji mi je primarni igraci stroj.

bornasepic kaže...

Dal ima neka igra koja je istog žanra?

Nema ih baš puno tako ....

Istina je da nije za GOTY ali je igra svakako oblična.

Istina, nema ih bas tako puno, ali ne treba zbog toga odmah proglasiti je GOTY-em. Nije losa, ali nije u GOTY kategoriji.

fila2208 kaže...

Koliko pametovanja i preseravanja oko jedne igre. Igra je odlična i odskače od većine smeća koje danas izlazi. Ima ono nešto što te drži za ekranom, a ne da je igraš preko qurca samo da pređeš jer si dao pare.

Dajte pustite te prazne priče i uživajte u igri :)

Da je odlicna - nije tocno.

Da odskace od vecina smeca koje danas izlazi - potpuno tocno.

Pametovanje i preseravanje? Ovisi otkuda ti dolaze argumenti. Moji su profesionalni, objektivni i analiticki. Koliko vas moze reci da imaju istu takvu pozadinu?

Opcenito, ovaj drugi razlog koji si naveo je taj zbog kojeg je igram - ali opet, to _nije_ razlog da ju se proglasi za GOTY. Pa usporedi jedan Deus Ex:HR (koji mi se takodjer uopce nije svidio na prvu ruku) sa Dishonoredom. Razlika u kvaliteti i polishu je ocita, a nisam siguran da je DE:HR dobio GOTY.

I wanna feel the changes coming down... I wanna know what I've been hiding...
15 godina
Dishonored

Igra mi se zasada čini ok prešo sam par levela.. zanimljiva borba.

http://www.omsisimulator.smfnew.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
memulica kaže...

1. Te vam ne valja grafika, iako je ona namjerno napravljena tako. Slično kao što je Bordelands iskoristio isti engine na drugi način. I oba su uspjela u onom što i najboljim enginima današnjice nije uspjelo. Uspjelo im je grafički engine savršeno uklopiti u priču i gameplay.

2. Te vam ne valja težina igre ili AI, iako nisam nešto vidio da se razlikuje od sličnih igara.

3. Te stealth ne valja, iako i nije zamišljeno da ovo bude novi Splinter Cell. BTW na koliko stavite 'brightnes' u igri?

U biti tebi moram posebno odgovoriti, jer pojma nemas o cemu pricas.

1. Engine uopce ne igra nikakvu ulogu u ovome, igra njihov art production. Cak ne ni artstyle, koji je poprilicno genijalan i jako slican onome iz TF2 kako je netko rekao - ali je izvedba losa. Zaboga ljudi znate li sto znaci izvedba? Pa gledam kocke na ekranu! Najbolji mi je onaj argument - uzmi eksterni alat! Halo, gdje je logika da koristim neki third-party tool koji ce podesiti igru da izgleda bolje? Pa da sam art dev takvog naslova, umro bi od sramote!

Engine koji koriste je btw UDK, poprilicno mocan engine - pitanje je koju reviziju koriste.

Uostalom, ljudi, pa usporedite si sami, zaboga - uzmite lijepo njihovu proslu igru Arx Fatalis iz 2002 (inace odlican RPG) pa si usporedite grafiku. Evo linkao sam tri screenshota cak - Dishonored, Arx Fatalis i DE:HR koji je izasao proslo ljeto i definitivno _nije_ vodja na polju grafike.

2. Itekako se razlikuje od ostalih igara! Ostale igre vecinom nemaju ovakvu vrstu AI-ja vec su skriptirane. Mozda ti ovo zvuci kao argument pro-Dishonored ali nije - u pitanju je iskustvo kroz koje igrac prolazi. Simulacija zvuci kao primamljiva i interesantna tehnologija ali - najbolji filmovi se ne sastoje od improvizacija, vec od jako dobrih skripti.

3. Brightness se podesava osobno - pomices slider dok ti najtamniji simbol nije maltene nevidljiv. Naravno da nije novi Splinter Cell, ali kako ne razumijes da bi bilo bolje da ima jedan sistem koji je ispoliran, nego njih 5 koji nisu?

Dishonored Dishonored
Arx Fatalis Arx Fatalis
DE:HR DE:HR
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 18:26 (Deus ex machina).
17 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...
memulica kaže...

CUT

U biti tebi moram posebno odgovoriti, jer pojma nemas o cemu pricas.

CUT

Opaa izgleda da sam te baš ja pogodio u žicu, a vjeruj nije mi bila baš neka namjera.  Ali eto, kad me već potežeš za jezik ...

1. Izvedba je loša? Izvedba je ludilo, kad se uzme koji engine koriste. U rangu su sa zadnjim DeusExom i optimiziran do jaja.

Gledaš kocke na ekranu??  Bože mili na čemu ti to igraš i koja ti je dioptrija? Treba ti neki alat za bolju grafiku? Ali zašto, kad je i bez toga sasvim dobra.

Evo ja ti mogu reć jedan NEDAVNI školski primjer loše izvedbe (zapravo u pitanju je užasan port na PC) .... DARK SOULS. Tamo bez zadnjeg third party fixa nema smisla ni pogledat omot od igre. A  superiorni ''PC kombo' tipkovnica+miš je u toj igri je degradiran u  prave sprave za mučenje. Doduše ima neki walkaround za miša, ali i to je smiješno.

2. Boli me briga jel su skriptirani ili ne ... samo sam rekao da nisu ništa lošiji od ostalih igara.

3. Pitam, jer su mi neke slike bile presvjetle. Nemoj se odma palit bezveze i cepat atome u jajetu.

17 godina
neaktivan
Dishonored

Nakon što sma rpešao igru, da se zaključiti da je igra sasvim solidna. Jedna od rijetkih unazad nekoliko godina koju sam prešao do kraja.

Svi s enešto bunite oko grafike, ali meni je grafika zadovoljavajuća, a ništa ne šteka na mojoj mašini, tako da sam tu isto zadovoljan. Uostalom, koga briga kakva je grafika ako je gameplay dovoljno dobar.

Naravno da igra ima mane, i kada se sve uzme u obzir mislim da je neću tako skoro nanova prelaziti, i nije dovoljno dobra za GOTY (iako je konkurencija nikad jadnija) svejedno je preporučam ekipi koja ne zna da li bi ili ne igrala.

I have nothing to say. Thank you and goodbye.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dishonored

Makljaža

[19xx] Pr0d1gyyy ---- http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/Pr0d1gyyy/
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 22:15 (thesekiman).
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
memulica kaže...

Opaa izgleda da sam te baš ja pogodio u žicu, a vjeruj nije mi bila baš neka namjera.  Ali eto, kad me već potežeš za jezik ...

1. Izvedba je loša? Izvedba je ludilo, kad se uzme koji engine koriste. U rangu su sa zadnjim DeusExom i optimiziran do jaja.

Gledaš kocke na ekranu??  Bože mili na čemu ti to igraš i koja ti je dioptrija? Treba ti neki alat za bolju grafiku? Ali zašto, kad je i bez toga sasvim dobra.

Evo ja ti mogu reć jedan NEDAVNI školski primjer loše izvedbe (zapravo u pitanju je užasan port na PC) .... DARK SOULS. Tamo bez zadnjeg third party fixa nema smisla ni pogledat omot od igre. A  superiorni ''PC kombo' tipkovnica+miš je u toj igri je degradiran u  prave sprave za mučenje. Doduše ima neki walkaround za miša, ali i to je smiješno.

2. Boli me briga jel su skriptirani ili ne ... samo sam rekao da nisu ništa lošiji od ostalih igara.

3. Pitam, jer su mi neke slike bile presvjetle. Nemoj se odma palit bezveze i cepat atome u jajetu.

Ma bas ti :-) A zice su mi tako osjetljive, ne bi vjerovao covjek {#}

No dobro, ja sam pomislio na prvu ruku da si ti neki normalan, inteligentan covjek, no sad mi je jasnije. Uzivaj u igri.

13 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Opcenito, ovaj drugi razlog koji si naveo je taj zbog kojeg je igram - ali opet, to _nije_ razlog da ju se proglasi za GOTY. Pa usporedi jedan Deus Ex:HR (koji mi se takodjer uopce nije svidio na prvu ruku) sa Dishonoredom. Razlika u kvaliteti i polishu je ocita, a nisam siguran da je DE:HR dobio GOTY.

DE:HR sam prekinuo u pola (save-ao u situaciji iz koje se teško izvući).

Nije me oduševila igra, uopšte, a ne bi trebala niti tebe. U to sam siguran.

16 godina
neaktivan
thesekiman kaže...

Makljaža

Pokušavam si dočarati kako bi ovo tek izgledalo u multiplayeru. {#} Bilo coop ili versus.

I possess a skill to google.
15 godina
thesekiman kaže...

Makljaža

taman idem linkat...kako ih je lik poubijao, zakon :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
neaktivan

pređoh u 20-tak sati pristupom kolji sve šta te krivo pogleda na normal težini (i je..gejmer sam, zabol me šta tko kaže).

moram priznat da mi je sjela igra, ali joj unatoč svemu fali stvari koji bi je mogle učiniti x puta boljom. slažem se da je umjetnički prikaz igre interesantan, ali i da je grafička izvedba ono...šljuka.

činjenica je da je moglo puno bolje s obzirom na engine, ali na ovo se dalo naviknut nakon 30-60 min igranja.  

e sad...zaš sam klao sve što sam mogao i htio? jednostavno...nema tu nekog stealtha. ako jedan thief star 12-13 godina može imat neš šta se zove "čučneš u sjenu, ne proizvodiš zvukove i stražar te ne vidi", ako jedan splinter cell star 10-tak godina može imat tu istu stvar, zašto onda dishonored ne bi imao?

imam filing ko da je jedina stvar koja je igrala ulogu u tom stealthu zapravo bilo "vidno polje" neprijatelja i ukoliko je okrenut prema tebi onda još dodaj njegovu udaljenost od tebe...svijetlo i zvuk je tu bilo nešto šta je moglo igrati ulogu, ali ne nužno. 

dosta puta mi se desilo da me unatoč mrklom mraku oko mene stražar primjeti, a onda pak kao što je netko rekao u drugom trenutku prođe na metar-dva pokraj mene bez da me skuži.

tako da sam nakon nekog vremena što sam forsirao ko fol stealth, odlučio se na kvejkerski pristup. a i jedriš igru kad mogu njih 10-15 pobit čistom silom sa jednim helt poušnom. 

priča šta jes jes...dobra je. ako išta, na to se ne mogu previše žalit. doduše, predvidio sam veliki preokret par sati prije (mislim si da nisam jedini :P).

enivej, igra je oke. ima potencijala, šteta što nije u potpunosti iskorišten. čak je tu možda i neki riplej velju, no o tom potom. složio sam drugu mašinu, tak da sad ide borderlands 2 s curom i darksidersi u slobodno vrijeme.

možda se jednom za godinu-dvije opet sjetim ove igre i odlučim joj pružiti drugu priliku, a možda padne u zaborav kao dosta drugih igara koje su tu bile zato da vrijeme brže prođe...

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
17 godina
Dishonored

Mislim, sada se tu uspoređuje Thief i te sjene. Ja mislim da je drugačije bilo osvjetljnenje u to doba kada su dvorci i slične stvari bile osvjetljene sa bakljama, a drugačije o ovom settingu gdje ima elktrične enrgije. Svi stalno pizzde o nekoj "realnosti". E pa onda, hajde usred grada na parkiraluštu u pola noći sakrij se u neku sjeiu iza auta i ako pandur krene prema tebi NEMA ŠANSE da te ne vidi, vidio bi te dida od 80 godina. Pa uz sve te rasvjete nema šamse da sjena igra ulogu da te izbriše sa lica zemlje. To da ovi ne reagiraju kada dođu to je neki bug, ali ja ga još nakon 12 sati u igri nisam doživio! Sakrij se u neku kuću gdje gore svjetla iza sjene od stolice; da, mora biti da te vlasnik neće vidjet kada prođe.. Itd

I sada da su stavili to kao u Thiefu da te AI ne vidi kada si u sjeni 110% bi se pizzdilo kako je pak to retardirano i da su glupi "jer da ja stojim metar ispred nekog, a on u sjeni nema šanse da ga ne vidim"...

Zvukove AI čuje i tko tvrdi suprotno nije igrao igru ili je malo retardiran. kada opalim samostrelom, a netko je blizu mene reagira. Koraci se čuju i nećeš se nekome prišuljat ako nisi u "čučavcu", kada baciš mrtvo/onesvješteno tijelo ono također proizvede određeni zvuk; to se najbolje vidi akda je uključen Dark Vision koliko koja akcija proizvodi zvuka!

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Mislim, sada se tu uspoređuje Thief i te sjene. Ja mislim da je drugačije bilo osvjetljnenje u to doba kada su dvorci i slične stvari bile osvjetljene sa bakljama, a drugačije o ovom settingu gdje ima elktrične enrgije. Svi stalno pizzde o nekoj "realnosti". E pa onda, hajde usred grada na parkiraluštu u pola noći sakrij se u neku sjeiu iza auta i ako pandur krene prema tebi NEMA ŠANSE da te ne vidi, vidio bi te dida od 80 godina. Pa uz sve te rasvjete nema šamse da sjena igra ulogu da te izbriše sa lica zemlje. To da ovi ne reagiraju kada dođu to je neki bug, ali ja ga još nakon 12 sati u igri nisam doživio! Sakrij se u neku kuću gdje gore svjetla iza sjene od stolice; da, mora biti da te vlasnik neće vidjet kada prođe.. Itd

I sada da su stavili to kao u Thiefu da te AI ne vidi kada si u sjeni 110% bi se pizzdilo kako je pak to retardirano i da su glupi "jer da ja stojim metar ispred nekog, a on u sjeni nema šanse da ga ne vidim"...

Zvukove AI čuje i tko tvrdi suprotno nije igrao igru ili je malo retardiran. kada opalim samostrelom, a netko je blizu mene reagira. Koraci se čuju i nećeš se nekome prišuljat ako nisi u "čučavcu", kada baciš mrtvo/onesvješteno tijelo ono također proizvede određeni zvuk; to se najbolje vidi akda je uključen Dark Vision koliko koja akcija proizvodi zvuka!

ja ne govorim o "sjeni" kao takvoj, nego o mraku :) ne postoji džabe izraz mrkli mrak. daklem moš ti tu pričat šta hoćeš, ali igra se fura na stealth, zagovara ga i nagrađuje. no problem je što tehnički taj aspekt igre nije odrađen kako spada. 
ove usporedbe sa stolcem i autom ti nemaju baš previše veze sa ovim što se priča, a i nisam vidio da je netko to spominjao.

kad velim sjenu mislim na mračan dio nekog interijera/eksterijera gdje u teoriji ne bi trebao biti lako vidljiv niti primjećen (osim ako ne nosiš fluorescentnu jaknu).

i pod time ne mislim da si udaljen pola metra od neprijatelja, nego kojih 10-tak ili više. i eto...magično on me vidi...ima šta...nightvision? infrared? ultrazvuk?

za mene osobno stealth ne znači šuljanje uokolo i pronalaženje puteljaka gdje nećeš biti primjećen (primjer: catwalk ili sewer), već znači i ono što bi rekli "hiding in plain sight".

biti što bliže nekome a da on ni ne naslućuje da si tamo. disati im za vratom a da ni ne znaju kako ih dijeli 30 cm od oštrice tvojeg automatik superduper portabilnog mača na rasklapanje.

poigravati se neprijateljem i vozati ga uokolo dok mi ne dosadi pa mu skratim muke :) 

stealth zahtijeva planiranje, proračunatost, obraćanje pozornosti na detalje. osobno nisam primjetio da toga ovdje pretjerano ima. mislim da su trebali samo AI ispolirati, uložiti više truda i to bi vjerojatno bilo dovoljno.

eto to je ono što sam očekivao i htio vidjeti, i to je razlog zašto ću prije pomisliti na garreta ili sam fishera kada mi neko veli STEALTH IGRA (fps/tps = first/third person sneaker).

čisto tako...da razjasnimo što sam ja očekivao i mislio da ću dobiti. ne neke sjene stolice i auta, nego čistokrvni sneaker. no ispada da sam ipak trebao pogledati više gameplay trailera :D

po meni je igra super, ali ne kao stealth igra..već kao igra u kojoj mogu odlučiti otkud nekome želim zabiti strijelu u mozak ili na koji način mu prići. and thats it :)

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 11:49 (wh15tler).
15 godina
Dishonored

Došao do preobrata priče,....očekivao sam nešto takvoga, jer od prvog dana mi se ne sviđa faca ni admirala ni onog govnara malog kao nekog grofa.

Drago mi je da se to desilo, sada krećem na osvetnički pohod i poubijat ću apsoultno sve osim samuela boatmana, emily, i caliste.

Piera možda poštedim. Sve ovo što sam se suzdržavao, heheh, sad kreće pokolj :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dishonored

U međuvremenu...

Minozin složenac Minozin složenac

I possess a skill to google.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

evo i ja sam zaigrao dishonored.

dosao sam do dijela kada triba ubiti ona dva brata blizanca, ali suradujem sa onim likom u destilery pa mi je sad dao onaj kljuc da udem priko krova.

prica me najvise interesira jer mislim da je dobra, to je ujedno i glavni razlog zasto sam poceo igrati igru.

grafika je onako. u pocetku sam bio dosta iznenaden kako je seljava, kasnije sam se privikao. ipak mislim da je grafika trebala biti puno bolja.

za gameplay sam izabrao stealth, jer smatram da se ovakva igra treba tako igrati. tako da mete sredujem ili non leathal takedown ili stun dart. + toga jos sam vidio u tooltips na loading screenu (koji traje dosta kratko) da sto manje ljudi pobijem bolje za kraj igre. tako da brat-bratu pobio sam do sada svjesno 7 osobe (ono dvoje zarazenih doli u podrumu skrovista, ako se te spodobe uopce racunaju kao ljudi) i 5 bandita, te jednog nesvjesno (kad sam omami cuvara pao je seljo pao u vodu i utopio se :D). pokusavam sto je vise moguce ljudi omamiti, imam neki fetis kad naletim na ovakve igre :D

sta se tice onih supernatural stvari otkljucao sam sve u blinku i onom cudu sta omogucuje gledanje kroz zid, te po jedan za health i za skakanje. mislim da ce mi ti biti dovoljno jer je igra super laka sa tim stvarima. to je po meni minus. sa tim stvarima samo lagano faceroll cilu igru.

ne vidim razlog zasto nema mape koja se moze otvoriti kad hoces. jer ja mogu onaj plan grada ili zgrade u kojoj sam lagano ss i dalje mi se lako snac.

combat je interesantan, mada ga nisam puno koristio jer se samo suljam. ai protivnika bi moga bit bolji. npr ja na jednoj strani hodnika, cuvar na drugoj, ja njega vidim ko dobar dan, a on bice ne vidi na daleko. je da igram na normal al svejedno.

dao bih igri 8/10. vrijedi probati.

It's not who u are, it's who u know.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 1:25 (Obi Wan).
17 godina
neaktivan

Dishonored zaslužuje nastavak, i to da ovog puta gazde daju više vremena studiju, da to završe kako treba. 

Grafika i dizajn su očita kombinacija Bisoshocka, Borderlandsa, Ragea i Fablea; atmosfera je ipak najbliže Fableu. Očito je da je igra ''srezana'', da je puštena u prodaju prije negoli je ispolirana (bojali su se valjda studenog i prosinca - konkurencije i naslova koje čeka ''cijeli svijet'') i stoga ima dosta bugova, loš ai, nedovršenu grafiku (dobra za konzole, za PC ne) i stealth koji to zapravo nije. Plus nedovoljna optimizacija - igra zna zatrzati povremeno i na jačim strojevima, iako nije prezahtjevna. 

Ipak, priča je sasvim solidna, kombinacija oružja i magije vrlo zanimljiva, moralni izbori dobrodošli, neke scene (crteži) su jako dobro osmišljene i šteta je što igra nije bolje izbalansirana i ispolirana. Mogla je lako postati hit godine. Ni ovako nije loša, i zaslužuje sedmicu plus.

I još jedna zamjerka - radi mlađih generacija - ionako im je svijet prepun ludog nasilja i krvi - trebali su staviti negdje opciju za smanjivanje masakra (ne znam da li ima?). 

Po Bugu bi to bilo 75-78%, ali vjerojatno će u časopsiu dobiti i veću ocjenu (darežljivi su nešto u zadnje vrijeme...)...  

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 8:50 (Danyel).
17 godina
Dishonored

Sa modanom grafikom igra mi niti jednom nije zaštekala.

Šta se tiče ovog nasilja - no comment. Uz sav ovaj svijet, deset kila nasilja po filmovima oni da režu nasilje u virtualnoj igri! Šta mrzim takva propovjedanja... Najbolje da su stavili neke lutikice i da mu kada ga probodem krene letit cvijeće iz vrata. Imerzivnost i atmosfera bi bili na vrhuncu!

Tko ne želi da mu djete igra ovakvu igru to može vrlo jednostavno riješit, a sve ostalo nema smisla komentirat! Te šprehe svjetkso nasilje, mladi ubijaaju radi video igara, bla bla su debialna teška!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 9:38 (doktor1).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Sa modanom grafikom igra mi niti jednom nije zaštekala.

Šta se tiče ovog nasilja - no comment. Uz sav ovaj svijet, deset kila nasilja po filmovima oni da režu nasilje u virtualnoj igri! Šta mrzim takva propovjedanja... Najbolje da su stavili neke lutikice i da mu kada ga probodem krene letit cvijeće iz vrata. Imerzivnost i atmosfera bi bili na vrhuncu!

Tko ne želi da mu djete igra ovakvu igru to može vrlo jednostavno riješit, a sve ostalo nema smisla komentirat! Te šprehe svjetkso nasilje, mladi ubijaaju radi video igara, bla bla su debialna teška!

Nažalost, nisu ''debilana''. Sve je više psiholoških istraživanja koja to potvrđuju (da svakodnevno nasilje, brutalnost i velika količina krvi u igrama i inim medijima uzrokuje poremećaje poput povišene agresivnosti, anksioznosti pa čak i depresije).

Razumijem šta želiš reći - međutim mislim da bi ipak roditelji trebali više paziti na svoju malu djecu koja igraju ovakve igre. Nije imati dijete samo ga nahraniti i poslati u školu - njemu ili njoj roditelj treba prije svega biti prijatelj i učitelj.

Ne želim sada raspredati o štetnosti, ali je činjenica da velika količina nasilja i brutalnsoti na neke ostavljaju tragove, na druge (prividno) ne. Ma koliko se mi zavaravali da je to samo igra... A sve je više takvih igara. Zapravo više ni ne postoji igra (osim možda Botanicule) u kojoj ne lete glave noge i ne prolijeva se krv u potocima... Sad možda nećeš primijetiti da ti smeta (jer si mlad pa to možda ni ne primjećuješ) ali vidjet ćemo kakva će generacija od vas ispast za 10-15 god..

Kako reče onaj pametan mislilac (zaboravih mu ime) koji je bio kod Stankovića ovog tjedna u NU2 - ''Mi nismo imali ove videoigre pune nasilja, pa smo imali onakav rat... A šta će tek biti sa ovim današnjim generacijama, uz ovoliku količinu agresivnosti...''..

Ali, to sa Dishonoredom sam spomenuo samo usput, radi roditelja. Igra sama po sebi je dobra i zanimljiva.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
fila2208 kaže...

Došao do preobrata priče,....očekivao sam nešto takvoga, jer od prvog dana mi se ne sviđa faca ni admirala ni onog govnara malog kao nekog grofa.

Drago mi je da se to desilo, sada krećem na osvetnički pohod i poubijat ću apsoultno sve osim samuela boatmana, emily, i caliste.

To ću i ja sada napravit. Upravo sam pokupio svoje oružje nakon šta su pokušali ubit i sada kreće osveta poludjelog Corva!! Do sada je bio stealth, odnosno minimalne žrtve, a sada će većina dobiti nož, strečicu ili metak!! Moj Corvo je poludio!!

ššššš - možda su u šumi
15 godina
doktor1 kaže...
fila2208 kaže...

To ću i ja sada napravit. Upravo sam pokupio svoje oružje nakon šta su pokušali ubit i sada kreće osveta poludjelog Corva!! Do sada je bio stealth, odnosno minimalne žrtve, a sada će većina dobiti nož, strečicu ili metak!! Moj Corvo je poludio!!

e uzmi si ono da se pretvore u prah i deri ih ko debile. ja uživam ajme, samo nož u vrat ili strijela, čak nekad i namjerno iz izazovem pa ih poubijam pistolom

fenomenalna je igra, sad ću se baš izguštat do kraja ubijajući sve živo na što naiđem-.

Jedino weepere iz respekta ne ubijam, nisu oni krivi, kraj njih prođem, ali one ninje, e njima općim sa mamom:)

13 godina
neaktivan
Danyel kaže...

I još jedna zamjerka - radi mlađih generacija - ionako im je svijet prepun ludog nasilja i krvi - trebali su staviti negdje opciju za smanjivanje masakra (ne znam da li ima?). 

Dishonored je ESRB rated Mature (17+) zbog ovoga:

Content descriptors: Blood and Gore, Intense Violence, Sexual Themes, Strong Language.
E sad, ne znam kako djeca mogu biti starija od 17 godina.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 13:07 (Onjegin).
14 godina
neaktivan
Onjegin kaže..

Po meni je trebala bit opcija za smanjit blood & gore, i iskljucivanje dismembermenta... malo previse kad glava odleti na drugi kraj ulice :D

15 godina
mislavgray kaže...
Onjegin kaže..

Po meni je trebala bit opcija za smanjit blood & gore, i iskljucivanje dismembermenta... malo previse kad glava odleti na drugi kraj ulice :D

ja bi opciju da umjesto mača drži suncokret, umjesto pištolja pištolj na vodu a umjesto srmrtonosih strijela amorove strijele da se stražari zaljube.

Tako bi igra dobila na dubini a i bila za svu uzraste.

17 godina
Dishonored

Ova je igra vrijedna budućeg razmatranja za kupnju (sudeći prema ocjenama, gameplayu i reviewsima) ali ću pričekati pad cijena ili neku veću akciju. A imam već podulji popis drugih igara koje moram kupiti prije nje. A imam i kupljenih 15-tak igara koje još nikad nisam igrao pa će to malo pričekati bolja vremena.

Ako kog zanima povoljna kupnja EU Steam verzije za 34,88 € može je naći ovdje.

RU verzija zahtjeva VPN za aktivaciju, download te sam početak igre (iako postoje napuci kako se to može izbjeći) pa mi se taj način kupnje ne sviđa ali ako tko želi ovdje su mu neke od najpovoljnijih cijena: Link1, Link2

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Micek kaže...

Ova je igra vrijedna budućeg razmatranja za kupnju (sudeći prema ocjenama, gameplayu i reviewsima) ali ću pričekati pad cijena ili neku veću akciju. A imam već podulji popis drugih igara koje moram kupiti prije nje. A imam i kupljenih 15-tak igara koje još nikad nisam igrao pa će to malo pričekati bolja vremena.

Ako kog zanima povoljna kupnja EU Steam verzije za 34,88 € može je naći ovdje.

RU verzija zahtjeva VPN za aktivaciju, download te sam početak igre (iako postoje napuci kako se to može izbjeći) pa mi se taj način kupnje ne sviđa ali ako tko želi ovdje su mu neke od najpovoljnijih cijena: Link1, Link2

Ja sam baš mislio aktivirati RU verziju preko VPN-a ... jer je igra na engleskom. To je isto kao sa MW3 ? Dal je dovoljno samo pokrenuti download preko VPN-a i kasnije ga normalno nastaviti?

Hasta La Victoria Siempre
15 godina
Dishonored

Malo sa se zaje...kada sam rekao da je Goty, samo zato što otkidam na retro-futurističke-steampunk nadrealne settinge, ali sada kada sam na pola igre mogu zaozbač reći da je igra stvarno Goty. Šta ja znam, možda taj vražji AC3 kad dođe, ali zgadili smu cijelu franšizu sa Brotherhoodom i pogotovo Revelationsom, ali 3. nastavak će sigurno biti nešto drugo. Ali Dishonored je druga priča. Ili zapravo prva.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 16:28 (briatore).

0 0 hvala 0
17 godina
iggy81f kaže...

Ja sam baš mislio aktivirati RU verziju preko VPN-a ... jer je igra na engleskom. To je isto kao sa MW3 ? Dal je dovoljno samo pokrenuti download preko VPN-a i kasnije ga normalno nastaviti?

Kod MW3 trebaš RU VPN samo kod upisa aktivacijskog keya na Steamu. Dalje možeš bez VPN-a.

KOd Dishonoreda moraš i za upis i za download imati aktivan VPN pa i za play ali većinu toga možeš izbjeći. Ovdje ti je objašnjeno kako izbjeći skidanje i igranje preko VPN-a.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
16 godina
doktor1 kaže...
fila2208 kaže...

Ja sam se bio zeznuo u drugom prolasku igre što nisam otišao po svoje stvari. Zaboravio, uvjetno rečeno. I vidim koliko zapravo utječu stvari koje radimo na svijet u igri, dijaloge i slično. Znam da me Samuel spasio i sve, ali zaslužuje nož u oko.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice