Dark Souls 3

poruka: 640
|
čitano: 93.823
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Dark Souls 3

Lol, već crashevi, a na mojoj staroj kanti sve dela, izgleda da lightning treba biti na low da bi radilo. Meni jedini problem bio što sam išao s thiefom pa nakon 30-tak smrti više nemam problema s pariranjem prvog bossa i NPC-a.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 3:02 (marrR).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Dark Souls 3

Pozz ekipa . Prvi dojmovi, to je DS game, nema se tu sta puno filozofirati. Jedna od stvari je da mi se cini da je lik nekako precizniji i upravljiviji nego u DS2. Optimizacija za sada ok, na med/hid postavkama 50fps prosjek u ovom ranom djelu. Ma uzivancija... 

Jedna dobra stvar!!! Kada skocis ako pustis run key nece se roll lik vec ce doskociti , koliko puta sam se roll u smrt hahha, dok je stara mehanika ako nastavis drzati run key.

Igra je ocito puno vise user friendly nego prijasnje igre, a to ce te shavtiti kada dodjete u Dark Souls 3 Majulu, sto meni i nije losa stvar, ionako sam siguran da nece faliti tajnih prolaza i zavrzlama u svjetu. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 11:17 (MijoC).
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
Dark Souls 3

Što je igra više user friendly to je veće sranje. DS2 me iznenadio s tajnama i istraživanjem i vratima koje nisam mogao otključati kao ni blaga do kojih nisam znao kako doći. 
Što više pojednostaviš igru to je ona po meni praznija.

live and let live
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Dark Souls 3
smiglcro kaže...

Što je igra više user friendly to je veće sranje. DS2 me iznenadio s tajnama i istraživanjem i vratima koje nisam mogao otključati kao ni blaga do kojih nisam znao kako doći. 
Što više pojednostaviš igru to je ona po meni praznija.

DS1 nisi igrao ?

11 godina
neaktivan
Dark Souls 3

Jedna od tih user friendly stvari koje kvare težinu je geometrija terena, prije si trebo deset strijela ispalit da nađeš prostor gdje ne zapinju, sad sam pukneš i leti, kroz balustrade, pokraj stupa, čak i kroz otorena vrata.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 15:26 (marrR).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Dark Souls 3

Nakon nekoliko sati provedenih igrajuci mogu reci da je igra odlicno napravljena, kako sam ovih dana igrao DS2 igra je u svakom detalju otisla bar mali korak naprijed, sve je bolje. Borba, AI, svjet, animacije, zvuk, jednostavno osjecaj dok igras je za klasu bolji, tezina je tu, svaka cast japancima, tako se radi nastavak. Necu ulaziti u detalje da ne radim spoilere, ali sve je bolje, akcija i borba je do jaja. Svatko tko voli fantasy i rpg mora ovo odigrati i tocka. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Heh, tek sam iz treće ubio prvog bossa.

Zaboravio sam da igram DS, a ne BB, pa sam u prva dva pokušaja dodgao umjesto da blokiram sa štitom.

PSN - DeniZg80
17 godina
Dark Souls 3

Uh, dugo je prešlo od prelaska dvojke.. Nestrpljiv sam i tek iz petog pokušaja prešo prvog bossa...

Inače, dizajn prezentacija i mnoga geometrija je odlična, daleko ljepše negop DS2!

Galerija...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dark Souls 3

:)

I7 6700k Asus Maximus Hero VIII Gtx 980TI xtreme edition Gigabyte SSD Kingston 480gb HDD Seagate 2tb PSU: Evga Supernova 750w Ram: Avexxir DDR4 16gb 2400mhz Corsair 400C case Cooler Corsair H110i GTX
Moj PC  
9 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Heh, tek sam iz treće ubio prvog bossa.

Zaboravio sam da igram DS, a ne BB, pa sam u prva dva pokušaja dodgao umjesto da blokiram sa štitom.

Ja sam isto navikao na dodge, ali jer sam kod prvog prelaska DS2(moje prvo souls iskustvo) igrao s 2 wpesa 90% vremena, heide knight sword i claymore, oba 2 hand, bez stita, cjelu igru tako lol. Sjecam se da sam kod lost sinnera u onom mraku umro bar 50ak puta dok ga nisam ubio, valjda sam zato jedan od rijetkih ljudi kojima je DS1 bio puno laksi, igrao sam ga poslije DS2 kad sam vec naucio par stvari .

Ovdje sam i ja umro jednom na prvom bossu jer sam navikao da imam vise stamine, netom zavrsio DS2 pa sam navikao na puno vise svega, ali pocetak kada si slab je najsladji dio igre. 

11 godina
neaktivan
Dark Souls 3

Meni je najbolje kad hoću napravit bilo što s oružjem u lijevoj ruci pa se ništa ne događa.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Dark Souls 3

Ali kako je samo dizajn opak u ovoj igri, gledam svu silu nekakvih mmo igara koje ne lice ni na sto, umjesto da copy/paste DS, malo nesto promjene, boju i tako...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
doktor1 kaže...

Uh, dugo je prešlo od prelaska dvojke.. Nestrpljiv sam i tek iz petog pokušaja prešo prvog bossa...

Inače, dizajn prezentacija i mnoga geometrija je odlična, daleko ljepše negop DS2!

Galerija...

Da. Dark Souls 2 je nekak bil generican, westerniziran...

Bloodborne mi je nekaj najbolje kaj sam vidio u jednoj igri. Predivno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 22:46 (Santana).
9 godina
neaktivan
Dark Souls 3

Ne znam kojeg vraga mi treba da igram do 2 sata, bolje bi bilo da se drogiram ... Laku noc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dark Souls 3

GOTY definitivno!

Igra je odlična 9.5/10

1. jer imam osjećaj da je lakša od DS2, ali moguće da sam se zadnjih 2 tjedna ugrijao uz DS2 pa mi ide lakše nego što bi trebalo

2. za sada mi se sve čini nekako linearno ali ajde tek sam proveo 5-6 sati u igri

Sve ostalo je napredak i nekako mi je puno fluidnija igra, možda mi je zato i lakša.

1. boss 3 pokušaj

2. boss 2 pokušaj 

(napominjem da ništa nisam gledao online totalno sam isključio sve što ima veze s ds3 u zadnjih par mjeseci :))

live and let live
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dark Souls 3

I jel igrivo na mouse+keyboard opciji?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
HAL kaže...

Da, vrlo, imam x360 controler i probao sam malo jedno malo drugo i meni je key+mouse bolja opcija. Mozes bind i meni tipke za kay+mouse i evo ti jedan savjet, stavi da ti desni klik bude back(crveno) umjesto da ti otvori meni po default, navigaciju kroz meni cini ultra lakom, stavi switch na midle mouse, a item info na back ili forward. Stavi jos da ti je TAB umjesto ESC, da ti otvara meni i ima jedna extra nova opcija, a to je kada otvoris meni mozes staviti 5 itema u tool belt koji su ti onda dostupni jednim kilkom misa.  Bas sam se razmisljao da napravim mali guide za kay+mouse, jer sam si napravio bas extra setup. Mogu se bind i back i forward ovaj put sto olaksava posao. Pa umjesto da koristis modify shift stavis da su ti strong atacks na back i forward.

Ima samo jedan mali veliki problem kod kontrola(bar meni zbog navike) zbog kojeg sam vec umro par puta, a to je da kada stisnes key za run onda ti skoci lik unazad cak i ako drzis stisnuto, prije je bilo da ako tapnes tipku onda skocis unatrag, a ako je drzis onda se nista ne dogadja vec ces cim krenes poceti trcati. Ovo me dosta smeta jer sam vec par puta skocio unatrag u smrt :-/, isto radi i na controleru i na key+mouse.

10 godina
MijoC kaže...
HAL kaže...

Da, vrlo, imam x360 controler i probao sam malo jedno malo drugo i meni je key+mouse bolja opcija. Mozes bind i meni tipke za kay+mouse i evo ti jedan savjet, stavi da ti desni klik bude back(crveno) umjesto da ti otvori meni po default, navigaciju kroz meni cini ultra lakom, stavi switch na midle mouse, a item info na back ili forward. Stavi jos da ti je TAB umjesto ESC, da ti otvara meni i ima jedna extra nova opcija, a to je kada otvoris meni mozes staviti 5 itema u tool belt koji su ti onda dostupni jednim kilkom misa.  Bas sam se razmisljao da napravim mali guide za kay+mouse, jer sam si napravio bas extra setup. Mogu se bind i back i forward ovaj put sto olaksava posao. Pa umjesto da koristis modify shift stavis da su ti strong atacks na back i forward.

Ima samo jedan mali veliki problem kod kontrola(bar meni zbog navike) zbog kojeg sam vec umro par puta, a to je da kada stisnes key za run onda ti skoci lik unazad cak i ako drzis stisnuto, prije je bilo da ako tapnes tipku onda skocis unatrag, a ako je drzis onda se nista ne dogadja vec ces cim krenes poceti trcati. Ovo me dosta smeta jer sam vec par puta skocio unatrag u smrt :-/, isto radi i na controleru i na key+mouse.

Nisam cuo da netko ima taj problem na kontroleru.
Nadam se da PC verzija opet nema probleme sa kontrolama kao DS2 gdje je bilo jako tesko napravit guard break sa kontrolerom na PC-u

17 godina
Dark Souls 3

Meni je definitivno bolje igrat sa xbox kontrolerom...

Inače u prvi par sati novitet koji mi se svidio je Battle Arts!

Za njihovo korištenje sada i npr Knight treba manu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Santana kaže...

Nadam se da PC verzija opet nema probleme sa kontrolama kao DS2 gdje je bilo jako tesko napravit guard break sa kontrolerom na PC-u

Za to je tu sada Battle Arts...

17 godina
Dark Souls 3

Ja igram i dalje m+k i odlično je.

Ono što imam za zamjerku igri je da je brža. Nije teža, djelovi su lakši, ali nemeyji su na steroidima. Tipa, prvi vitez crveni na koji naletite lupa neprekidno svake sekudne bez pauze. To nije baš neka prednost u igri po meni, budući ga se može blockat 4-5 puta prije nego nestane stamine, a on lupi po 8-10 puta za redom prije nego posustane. Udarci su također brži (animacije) pa je teže dobar timing napravit da ga se parry/ripostea.

Ne želim reći da je nemoguće, ali je teže i definitivno ne vidim prednosti u tome da radi puno više udaraca koji su brži i rade manje dmg. Radije bih da me ubije jednim udarcem ko u prethodnim igrama, ali da je realističnije.

Prvi boss je smijurija, ubio sam ga u prvom pokušaju, nije me ni okrznuo. Sa druge strane uzeo sam knighta pa sam imao jako oružje i 100% shield.Sa druge strane lik u heavy armoru sa longswordom i shieldom (longsword ima drugačiji moveset nego DS2 longsword i to me malčice razočaralo jer nije onaj koji sam htio i na koji sam naviknut), dakle defaultni knight ima fast roll i može lupit po 5 puta sa mačem, ima dovoljno stamine. Da ne velim da se rola okolo ko zamorac, al ok.... to je valjda ta "bloodbourne" prednost brže igre.

U igri ima težine, ali meni na krivi način postignute, recimo umro sam za sada na 2 mjesta od neprijatelja (više puta na svakom), red knight dok sam učio parryat (još uvijek ne uspjevam uvijek, teško mi je naviknut se na brže poteze, treba još malo to ispeglat) i jedan seljak na krovu koji se pretvori u divlje abyss stvorenje. Dakle kad se pretvori u njega lamaće sa svojih 10 ... ticala? ruku? nečega! na sve strane i još mi nije jasno što radi dmg. Jednom sam ga skinuo na 0 da je lamato svuda okolo, nije mi niš radio jer je ganjo ostale seljake na istom krovu, nakon toga me one-shotao u slijedećih 6-7 pokušaja.

Kad se vratim s posla, imat ću ponovo vremena i namjeravam drugog bossa skinut, došao sam do njega, tj. blizu, ali umjesto na bonefire otišao sam skupljat neku glupost na krovu i pao dole u smrt. Za sada je igra bolja u svakom pogledu osim u borbi (meni), ako vama i paše ta više akcijska borba, OK, meni je bezveze, pogotovo što baš SVI imaju brze poteze, i ja i neprijatelji, bez obzira jel vitlali daggerima, halberdama, ogromnim maševima, sjekirama.... heavy armor ili light armor... Onak, neću reći bezveze, ali definitivno lošije nego DS/DS2. Mračni ugođaj, grafika..... da ne nabrajam, sve ostalo je bolje ili relativno bolje.

Zadnja stvar su komande, koje su iz nekog razloga ičli "pojednostavnit" do kraja, pa onda yes/no nije enter i esc ili enter i backspace, već E i Q. E tu kreću zavrzlame :D Ako želiš promijenit Q u ESC igra ti to ne dozvoljava. Naime ESC je "MENU" tipka i kad ga stisneš otvara meni iako si u izborniku za novu tipku za cancel. Treba prvo promijenit onaj dio koji radi ESC, zatim save, exit, onda se vratit nutra i tek onda možeš... malo traljavo odrađeno i vidi se da baš ne vole PC niti razmišljaju o tome. Zatim zamijenili su defaultne R i E u odnosu na DS2 (consume item, interract) iz ne znam kojeg razloga, DS2 je imao jump na "F", što je bila super promjena u odnosu na DS1, ovdje se vraćaju u prošlost pa po defaultu space radi i dash, roll... i jump. Srećom jump se može rekonfigurirat na drugu tipku, toplo preporučam da si prvo prilagodite komande na nešto "prirodnije" ili ko ja, kopiju onoga što ste imali u DS2, jer će vam ovo iste sekunde postat sa zbunjujučeg na idealne, poznate komande komande. Također auto lock i slične gluposti isključit, nevjerojatno da je po defaultu to sve uključeno. Još moram skužit kako radi battlearts i neke dodatne fore, ne čini mi se za sada prekorisno jer se "sporo puni" napad, ali skužit ću i koristit ih danas/sutra, vjerojatno je greška u meni.

E, nakon toga... DS2 ima na 1,2,3,4 zamjenu lijeve, desne ruke, spellova i itema, ovdje su to vratili na strelice na tastaturi... neke te stvari si zamijenite odmah ili nemojte, ja govorim kako imam i kako meni paše, te kako sam naviknut iz prethodne igre.. Nema više (ili nisam primjetio) toggle on/off run i walk, ponekad je bilo korisno i relativno mi fali. Imam i dalje attack/heavy attack lijevi/desni miš, dvije bočne tipke su mi block i parry, tj. off hadn attack i heavy attack, te na trećoj imam 1h/2h. Nisam imao statove za isprobat "power stance", ali s obzirom na sve promjene nisam siguran da li on i dalje postoji u DS3. velim, također ni battle arts mi nije najjasniji.

Eto, to je moj početni osvrt, ima nekih početnih problema sa summonanjem phantoma, milion signova se stvara i ljudi ih koriste skoro instant, igra se ponekad malo muči sa time (ne kaže odmah da li si uspio ili ne summonat i zna zalockat summon dok ne resolva), ali sumnjam da je to dugoročni problem. White soapstone se kupuje odmah u firelink shrineu kod fire keeper tete u stolcu, predlažem toplo da pripremite 500 soulova za to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
doktor1 kaže...
Santana kaže...

Za to je tu sada Battle Arts...

Ne nego umjesto guard break-a je sada kick s nogom kakav je bio u DS1

Lupis nekoga s nogom dok ima stit i radis mu ogroman stamina dmg, ako mu potrosis svu staminu onda se dogodi guard break i mozes napravit riposte na njemu.

@Rhodin

Pa trebo si do sada vec naucit kak napravit Parry :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 11:21 (Santana).
9 godina
neaktivan
Dark Souls 3

Po meni je velika prednost key+mouse sto mozes mjenjati oruzija/spelove/iteme dok se kreces i mozes gledati oko sebe dok trcis, ogromna prednost i ucinkovitije 100%.

Samo sto me ovo sa dash tipkom sto skoci untrag ako drzis tipku izludi, to mi je ujedno i jedina zamjerka na igru .

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

U igri ima težine, ali meni na krivi način postignute, recimo umro sam za sada na 2 mjesta od neprijatelja (više puta na svakom), red knight dok sam učio parryat (još uvijek ne uspjevam uvijek, teško mi je naviknut se na brže poteze, treba još malo to ispeglat) i jedan seljak na krovu koji se pretvori u divlje abyss stvorenje. Dakle kad se pretvori u njega lamaće sa svojih 10 ... ticala? ruku? nečega! na sve strane i još mi nije jasno što radi dmg. Jednom sam ga skinuo na 0 da je lamato svuda okolo, nije mi niš radio jer je ganjo ostale seljake na istom krovu, nakon toga me one-shotao u slijedećih 6-7 pokušaja.

Ovaj seljak je extra ono bas WTF trenutak . Vidjeti ces kasnije da imas nepriatelja koj ne izgledaju opasno ali su tezi od boseva, brzi ko munja udaraju ko kamion...

17 godina
MijoC kaže...

Samo sto me ovo sa dash tipkom sto skoci untrag ako drzis tipku izludi, to mi je ujedno i jedina zamjerka na igru .

Pa, ako ju samo stisneš, skoči unazad. Ako držiš i smijer, kotrlja se. U čemu je problem?

Split your lungs with Blood and Thunder
17 godina
Dark Souls 3

Ma, DS1/2 nemam problema sa parry, ovdje je malo drugačije jer je taj lik baš brz. Budem ja njega skužil, ne brinem se za to :P

Što se tiče enemya koji su iznenađujući i "teži of bossova", da, to je uvijek poželjno, samo velim, tu je glavna fora u "teži" da je u stvari "teži=brži" i da u biti ne rade predvidljive pokrete već ono lamaću okolo dok te nešto ne pokosi, nebitno što. Draže mi je bilo kad si skužio kaj izbjegavat i što te ubija, koliko god da je to teško bilo izbjeć.

Ovdje je sve prepuno "zamki", gdje ti sa leđa dolaze neprijatelji itd. Ali nemam osjećaj koji sam imao u DS/DS2 gdje su oni bili stvarno opasni. Dakle lvl 15 sam - maltene sami početak igre, dvojica mi se prišuljaju sa leđa i krenu me lupat i ja ne poginem, već ostanem na 1/3 hp-a. Kad bi vam se u DS/DS2 desilo da ne poginete u takvim situacijama?! Tu i tamo eventualno, ovdje je to normalna situacija :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 11:55 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

seljak na krovu koji se pretvori u divlje abyss stvorenje. Dakle kad se pretvori u njega lamaće sa svojih 10 ... ticala? ruku? nečega!

Ubij ga prije nego se pretvori...

17 godina
Dark Souls 3

Jednom sam uspio, mislim da sam i skužio kako - ja sam uvijek napo ona dva seljaka koji se klanjaju zmaju, dotle mi se jedan iza leđa popne i jedan po lojtrama. U tim slučajevima se ovaj pretvori. Jednom sam ih odignorirao i zaletio se direknto na njega i tad se nije pretvorio. Mislim da ću tako to prolazit, ali kad je on toliko zabavan, a i nemrem puno živih ostavljat za sobom - OCD

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Rhodin kaže...

Ali nemam osjećaj koji sam imao u DS/DS2 gdje su oni bili stvarno opasni. Dakle lvl 15 sam - maltene sami početak igre, dvojica mi se prišuljaju sa leđa i krenu me lupat i ja ne poginem, već ostanem na 1/3 hp-a. Kad bi vam se u DS/DS2 desilo da ne poginete u takvim situacijama?! Tu i tamo eventualno, ovdje je to normalna situacija :D

Čitao sam neke recenzije gdje kažu da je početak baš lagan, ali zato kasnije slijedi hladan tuš.

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...
Rhodin kaže...

...

Čitao sam neke recenzije gdje kažu da je početak baš lagan, ali zato kasnije slijedi hladan tuš.

Jedva čekam :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice