Call of Duty: Modern Warfare 2

poruka: 14.367
|
čitano: 2.355.465
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Modern warfare 2
17 godina
moderator
RE: Call of Duty: Modern Warfare 2
troublemaker kaže...

Po mojem ne,po IWu jesi.

Jer oni se vode logikom....shebacemo PC igru do koljena,jer ima previse piratskih dedicated servera po svijetu koji ne plačaju.

Jel znate da će vam to značit kraj na PC sceni? Koja vam je logika onda izdavanja PC verzije koja je user-no fiendly i koju neče kupovat HC online igrači?

Nema veze,uvijek če bit idiota koji će kupit zbog SPa i koji nekuže razlikuv između pinga 30 i 200 te leana,imanja i neimanja konzole....jes da su ti prebolili cerebralnu paralizu...ali ih ima!

End of interview.

Počeo si vrijeđat i ja kužim razliku između pinga 30 i 200.I nebi reko da si pogodio njihovu logiku.A to što se ti ne možeš samozadovoljiti to je tvoj problem...xd,a ako čemo o godinama ja imam 22.

I nisam neki idiot kako to IW o meni misli.

btw ja mogu bacit SVOJIH 350 i nebi za tebe ni IW trebao biti idiot.

http://modernwarfare.sputn1k.co.uk/mw2_countdown_sidebar.swf
17 godina
neaktivan
red_bull kaže...

ma covijek je isfrustriran ko i mi pa sad napada a to ne pomaze nikom.

ja imam 29 godina zarucnicu i normalni zivot.. ali dio men koji je jos dijete veselio se ovoj igri do danas.. it is like taking a candy from a baby.. sad and cruel..

Evo nes pametno ;)

Naravno da sam frustriran,pa igram COD seriju,prije toga Mohu od 2000. il prije čad,najviše po lanovima tada i kasnije po netu(još na 56k) doj je 90% komentatora tu išlo u vrtić il u extremnim slučajevima dojilo maminu sisu,i onda mi ti isti dođu i prolupaju da mu ping 200-300 nije problem,da lean nije bitna stvar i da ko hebe konzolu. Ne shvacaju da se single player prođe jednom,dvaput....3 puta ako si baš jako udaren za to....te prelaziš na MP u potrazi za konkurencijom i poboljšavanju samoga sebe. Odigrali su 4ku il 5icu prvi put u životu i amen,bice nam hebeno i bez MP...e pa cujemo se za 10 godina da vidim kolko ce vam bit heben SP....ja ga na 4ci nisam ni igrao. Nit kanim MW2 imo on DS ili ne....

dedicated to waiting.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 0:07 (troublemaker).
18 godina
neaktivan

Lakše malo s idiotima, da nebi bilo baniota. :)

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
viper kaže...

gledo sam malo po drugim stranim forumima i puno ljudi otkazuje pre-order CODmw2 i navodno cekaju bad company 2 isto ko i ja  Cool

procitajte pismo jednog igraca (poslao je to pismo jer neželi da dice odustane od dedi servera kao IW)

http://blogs.battlefield.ea.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Blogs.Components.WeblogFiles/battlefield_5F00_bad_5F00_company/Check_5F00_Blog01.jpg

Ovaj je car Smijeh

16 godina

Ako su godine istinite šta se onda sekiraš zbog gluposti. igra će bit kakva će bit i zaboli me. bit će mi žao prvih pola sata i to je to. igrao sam i ja codove od početka bla bla bla ali me zaboli uvo ako igra bude loša online. ima drugih igara sto i fala bogu izlazit će ih još miljun . govoriš djeca na forumu vamo tamo a sam ispadaš veće dijete.sory ali je tako

kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiill frenzy
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Ako su godine istinite šta se onda sekiraš zbog gluposti. igra će bit kakva će bit i zaboli me. bit će mi žao prvih pola sata i to je to. igrao sam i ja codove od početka bla bla bla ali me zaboli uvo ako igra bude loša online. ima drugih igara sto i fala bogu izlazit će ih još miljun . govoriš djeca na forumu vamo tamo a sam ispadaš veće dijete.sory ali je tako

Samo reagiram na bjelosvjetske gluposti...... tipa: meni igra radila na pingu 300 ko beba... itd

A pročitaj šta je redbull napisao.....e točno tako je.

16 godina

Možda ima male kriterije :D

Šta te  boli uvo. Njemu je dobro tako. da imam ping 1000 a ubijam likove koji pritom plaču i pišu mi da sam chiter niko sretniji od mene :d

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kill Frenzy kaže...

ma nisu ni godine toliko bitne koliko ocita prevara.. napraviti hipe pokupiti preorder pa kaj bude bude.. zasto nije izdan demo? ako imas 12 ili 22 ili 32 prijevara je prijevara..

16 godina

sory za offtopic ali sad gledam taj bad company i ne žalim za novim codom. pa to je nešto predivno. nisam se baš obazirao na tu igru ali je vauuuuuu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hehehe,baš.... al eto,osjecam se ko prije 5-6 godina kad mi je za 2. godinu faksa obecan novi auto....(merđa okan u to vrijeme,skoro nova peela) i našo si jedan preXeben i imao kombinaciju bolesnu i samo trebalo otic po auto i eto,prodao ga lik nekom drugom,mjesec dana sam bio u depresiji i ljecio je alkoholom doma. Sad se slicno osjecam samo ne ljecim nista nego zderem kokice Smijeh

17 godina
moderator
Kill Frenzy kaže...

sory za offtopic ali sad gledam taj bad company i ne žalim za novim codom. pa to je nešto predivno. nisam se baš obazirao na tu igru ali je vauuuuuu

Taj BC izgleda stvarno lijepo ali i MW2 je izgledao lijepo.(Al opet kažem treba isprobat taj IW.NET i vidjet ping i onda čemo moči nešto reći)Ako treba i sra* čemo po IW.

http://modernwarfare.sputn1k.co.uk/mw2_countdown_sidebar.swf
18 godina
neaktivan

Ovdje je odličan tekst o svemu.

A ovo je ono zašto je MW2 epic fail za PC.

"Mackey-IW
IWNet matches players together based on several factors including ping and skill. After players are matched, the most suitable host is determined. That player hosts until they quit, at which time hosting responsibilities will normally migrate to another player without interrupting the match.
"

Dakle, da nacrtam: nađemo se Horagio, pirat, troublemaker, DannyHR, Jack Sparrow i ja igrati 3v3 meč. Odaberemo privatni jer smo svi iz Hrvatske.

Spajaju nas i provjerava se da Horagio ima najmanji prosječni ping prema ostalima od ~25 (idealno). On hosta igru i ima T-Com Max aDSL srednje brzine od 10/0.5 Mbps.

Ako igra traži otprilike 0.3Mbps tijekom igranja, to znači da za hostati igru ostalih 5 igrača, Horagio treba 1.5Mbps + gubici i sinkronizacija... nekih 2Mbps za 5 igrača, a ima samo 0.5. Ako su optimizirali igru da je dovoljno 0.25 (teško), svejedno mu treba 1Mbps uploada ukupno. Kašnjenje će rezultirati multiplikacijom pinga od ~25 na preko 100ms, a vjerojatno 150ms.

To je idealna situacija kada su svi u Hrvatskoj, imaju dobar dan, nisu na wirelessu i host ima "visok" upload od 0.5Mbps.

Kakva će biti situacija kada je host netko ne baš tako idealan ili van Hrvatske? Ping za nas od cirka 200-400ms.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 1:07 (naxeem).
Moj PC  
7 0 hvala 5
17 godina

Opet se jedna stranica popunila uzalud, osim zadnjeg i još 1-2 posta.

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je*em im ja trulu mater.

A i vi ste se uzje*ali oko igre kao da vam zivot ovisi o tome FFS!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 0:41 (VirtUoso).
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
Jack Sparrow kaže...

Opet se jedna stranica popunila uzalud, osim zadnjeg i još 1-2 posta.

a ti si bas popunio ovu stranicu necim fenomenalnim ...

18 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Dobar tekst, ali mislm da je naivno očekivati da će značajniji postotak od tih potencijalnih 2 milijuna kupaca odustati od kupovine.

16 godina

kako su nam smjestili lijepo,ja ju ne kupujem sigurno.pa 90 % vremena sam igrao na custom mapama a sad???

ako im prođe ovo što su napravili tko zna što će drugi game developeri raditi na sljedećim igrama.

nadam se da če se IW dobro opeći i biti primjer drugim developerima da se ne zehebavaju sa pc gamerima.

sve su krivi ameri i konzole,i naravno pirati.bah.gadi mi se sav taj hype MW" ovo,ono...

što je najtužnije cod se rodio na pc-u a umrijet če na pc-u...

ali ipak če se kupovati kolko se jadali i pihdili o tome.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo za sve koji se bore i ja s vama!!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ova tema će nadmašiti i onu "40 godina slijetanja na mjesec" mada vidim da je i ta tema još uvijek aktivna, svaka čast onima koji jos uvijek imaju volje tamo raspravljati.

A što se MW2 tice, mislim da bi sada trebalo biti zatisje pred buru, malo odmorimo s postovima, i kad igra izade onda pisati dojmove i to sve. Jasno je kako je pritisak sada ogroman kako se blizi izlazak igre. Jedni traze nedostatke, drugi usporeduju sa CoD4...

Ja pretpostavljam da ce SP sigurno biti dobar ako vec nece biti dedicated servera, a to je i u neku ruku dovoljno kad ne moze bolje. Mislim, Washington, one scene razaranja, sve one lokacije, SP vjerojatno nece biti los, tako da, barem u SP-u uzivat. A i uvijek je tu CoD4 za MP sa dedicated serverima.

A tko bas hoce MW2 u MP-u, uvijek moze kupiti original, a je li vrijedan kupnje saznat cemo uskoro :)

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
6 0 hvala 0
18 godina
naxeem kaže...

A ovo je ono zašto je MW2 epic fail za PC.

"Mackey-IW
IWNet matches players together based on several factors including ping and skill. After players are matched, the most suitable host is determined. That player hosts until they quit, at which time hosting responsibilities will normally migrate to another player without interrupting the match.
"

Evo vidiš, baš ovo je ispalo koma od strane IW.

Kada je prvi puta objavljeno da će dedicated serveri biti izbačeni, rečeno je da će IW hostati sve public servere. A da će samo custom servere i one privatne hostati igrači.

Zato sam se prije nekoliko stranica borio da ovo i nije toliko loša ideja. Jer sam igrao igre u kojima firma hosta servere pa je sve bilo u redu.

Ali ovo, to nam je trebao IW objaviti puno prije, jer tek sada je sve jasno. Ovo su klasični listen serveri, što je jako loše za bilo koju multiplayer igru.

Još jučer mi je Naxeem ovo spomenuo, i definitivno sam promijenio mišljenje, jer sa dedicated serverima kojima upravlja IW bi se složio samo tako, ali sa samo i isključivo p2p serverima... zaj*bi. Ovo ne prolazi. IW si je napravio medvjeđu uslugu, što se tiče PC igrača.

Međutim možda je to njihov cilj.

U svakom slučaju, moja xbox360 kopija je naručena i na putu je. Ja ću i dalje uživati. Jer sam, eto, te sreće da imam i konzolu.

EDIT: Evo nekih najbolnijih činjenica

1

Josh111
PC Question... What will the max amount of players per map be for PC multiplayer on IW.net

Vince-IW
9v9

2

Stormbringer
I can see how IW.net would be good for the individual; however, would you not agree that for clans with wide geographic dispersion this could cause severe problems in terms of ping?

Vince-IW
We have not found this to be a problem.

(drugim riječima zaboli nas i nismo probali)

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 9:04 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan

Vratimo se Modernu.

Audaces fortuna iuvat
Moj PC  
6 0 hvala 10
18 godina
Odličan trailer.

Joj jedva čekam da dođe, da ubacim u box, da primim kontroler. I mislim da tu noć neću baš spavati. :)
17 godina

jbte ova je igra mogla zarazit cili svijet da je tila.... mogla je bit hit sljedecih 3 godine da su tili.... ovako ce bit hit sljedećih pola godine tj. dok svi ne prodju SP. kasnije cese igrat na MP ali to više neće biti to....

shteta.......

Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
Bit će itekako popularna. Samo ne toliko na PC.
17 godina

cek mene zanima nesto.

kolko ce serveri dozvoljavat max. igrača?

oce bit ona shema 20vs20...?

Moj PC  
0 2 hvala 0
18 godina
Piše ti gore. 9v9 maksimalno.
17 godina

Moze reci ko sta hoce ali nije vrijedno dati 300-400 kuna na odllican ali kratak SP koji mozes preci u par sati i koji je linearan pa je vrijednsot ponavljanja nikakva.

Do sad su pozitivni bili casual igraci koji igraju na PUB serverima u nadi da ce im IW hostati kvalitetne servere recimo u Njemackoj pa da ce oni tu rokati i biti happy, a to se sad pokazalo fantazija jer IWnet stvarno sluzi iskljucivo za matchmaking, znaci pronalazenje gomile ljudi slicnog ping/skilla (mada ce ovo za skill ljudi abusat u PM) i onda opterecujuci igru na onog s najboljim netom (mada host mora imati i dobar komp dali ce i to IWnet preskenirati Belji se) a onda kad taj ode server se prebacuje na drugoga. Kada developer izjavi da je igrati s pingom 100 super onda je daljnja rasprava nepotrebna a on je retardirani kreten. (koji je usput nazvao sve one koji su potpisali peticiju geeovima, oportunistima, piratima i cheaterima)

Opet se osvrcem na Operation Flashpoint, i govorim o svojem iskustvu potrebno vam je 15-30 minuta provesti u lobbyu konstantno ulazeci i izlazeci na servere da biste nasli povoljan a onda kad i nadjete dobar server host iz nekog razloga nakon 2 minuta igre ode i BUM ajmo opet isto, naravno sad ce neko reci ali u CoD se prebacuje na drugog hosta, ali tada cete opusteno izaci van jer drugi host ce vjerojatno imati shitty net kao i vi te ce igranje biti nemoguce.Da se nespominje premoc samog hosta i njegovo ownanje, tad vam nece pomoci ni svi deathstreakovi zajedno (kolega iz klana hosta OF meceve i przi ko mutav)

Zakljucak ovaj njihov IWnet je mogao bez problema raditi uz dedicated server i olaksati onima koji neznaju sta je refresh/ping/connect pronalazenje igre, ali lakse je napraviti totalni port s konzole i pustiti da ti ime prodaje igru nego potrositi vise novca i prilagoditi korisnicima platforme na koju ju portas.

Dumb ppl rush smart ppl camp.
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

a u ku..ac

jesam se ponada.....

nemoguće da mogu ovoliko uništit MP igre od koje se najviše očekuje...

stvarno moras bit retard da faliješ OVOLIKO....

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
D3ViL kaže...

Zakljucak ovaj njihov IWnet je mogao bez problema raditi uz dedicated server i olaksati onima koji neznaju sta je refresh/ping/connect pronalazenje igre, ali lakse je napraviti totalni port s konzole i pustiti da ti ime prodaje igru nego potrositi vise novca i prilagoditi korisnicima platforme na koju ju portas.

Zato i mislim da im je cilj u budućnosti zaobići PC platformu.

Možda je to krenulo od brojki prodaje COD4. Shvatili su da je veća publika na konzolama.

18 godina
neaktivan
dekstroza kaže...
naxeem kaže...

Dobar tekst, ali mislm da je naivno očekivati da će značajniji postotak od tih potencijalnih 2 milijuna kupaca odustati od kupovine.

Dakako da hoće. Ja sam igrao u klanu i i s ljudima van klana... od cirka 30 ljudi koji su igrali MW1, NITKO nije kupio, tj. svi su otkazali preorder osim mog uživljenog frenda koji je kupio igru sebi i meni na Steamu i to se nije moglo refundirati iako nitko ne kaže da neće moći kada igra krene i kada fino napišemo mail ako igra bude neigriva.

U početku sam se nadao da će IW držati dedicated servere unutar IW.NETa, ali na kraju vidim da su išli na, za sebe najjeftiniju varijantu da igrači međusobno hostaju.

To je možda igrivo za one koji imaju visoke uploade, ali rijetko tko ima 1Mbps ili više i to postaje sranje.

Da su uveli sistem kao u L4D2 gdje imaš dedicated servere, ali i odličan matchmaking, bilo bi super. Ovako imamo problem.

Inače, svaki server je listen server, tj. svaki server sluša za konekcije koje se žele spojiti na njega. I IW-ovi serveri bi bili "dedicated", ali po svemu sudeći oni nisu izbacili privatne dedicated servere, nego općenito dedicated servere i ostavili samo servere ugrađene u klijente. Ako je to tako, to je idiotizam.

LAN je na ovaj način moguć i to samo ako IW dozvoli da se promet preusmjeri lokalno, a da ne ide preko Interneta, što je moguće izvesti kao što to radi GTalk koji sam skuži ako su računala u LAN-u i šalje fajlove direktno, a ne preko Interneta.

A inače, primijetio sam i jedan nepostojeći pojam "LEAN LAN-a" koji je, pa, nepostojeći. Bilo bi zgodno kada bi netko objasnio na što misli.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Modern warfare 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice