Ja sam sa steama uzeo preko nekog lika iz britanije (gift). Tamo je igra 35funti tj 290kn. Eto vam ideje. Pronadete nekog da vam kupi, a vi mu posaljete novac paypalom npr.
Jos samo 18 sati... :D
Ja sam sa steama uzeo preko nekog lika iz britanije (gift). Tamo je igra 35funti tj 290kn. Eto vam ideje. Pronadete nekog da vam kupi, a vi mu posaljete novac paypalom npr.
Jos samo 18 sati... :D
Daj bože da cijena bude 350kn kod nas, al imam feeling da bi mogla bit i više, ipak je vrlo očekivani proizvod(a i na steamu dođe 50eura,nemože isto toliko doć i kod nas verzija i to sa kutijom
) Al evo, nadam se da dođe 350kn,jer onda bi ga mogao ubost, jer mi je propala stvar sa preorderom...
Nevidim zasto ne bi .. BF2 i BF2142 su bili 349kn kada su izasli.. isto " očekivani proizvodi" 
Aj nadam se da će bit tako jer onda ga 99% uzimam. Bio sam skeptičan jer se sječam kad je izašao Crysis Warhead koji je vani koštao od 150-200kn a kod nas je koštao 350kn.Al eto nadam se da je to bilo samo zato jer je crysis
Daj bože da cijena bude 350kn kod nas, al imam feeling da bi mogla bit i više, ipak je vrlo očekivani proizvod(a i na steamu dođe 50eura,nemože isto toliko doć i kod nas verzija i to sa kutijom
) Al evo, nadam se da dođe 350kn,jer onda bi ga mogao ubost, jer mi je propala stvar sa preorderom...
Steam prodaje igre bez kutije po cijeni s kutijom. To je jedini apsurd digitalne kupovine.
Uostalom, ne moraš igru kupiti dok izađe, sačekaj sniženje ^^
Da vidjet ću, onda će biti reviewa pa malo pročitati i vidjet da li šta valja
Alo, jel vi igrate betu ili ?!?
nice ;)
da nisi doso bez slika il kakvog videa
Jest da je manje sranje nego klasični SecuROM, ali je i dalje sranje.
Samo komplicira stvari legitimnim kupcima, a pirati će svejedno igrati piratsku verziju, i to vjerojatno prije službenog release datea.
Samo komplicira stvari legitimnim kupcima, a pirati će svejedno igrati piratsku verziju, i to vjerojatno prije službenog release datea.
ovaj dio ne kuzim... to mi nikako ne ide u glavu (tako je bilo i s mass effectom 2 .. pirati igraju par dana prije neg sto je igra izasla)
kako?
ovaj dio ne kuzim... to mi nikako ne ide u glavu (tako je bilo i s mass effectom 2 .. pirati igraju par dana prije neg sto je igra izasla)
kako?
Review kopije, koji DVD "padne" s proizvodne trake...
znaci neko ko tamo radi ... ukrade igru i uploda odma na torrent ?
znaci neko ko tamo radi ... ukrade igru i uploda odma na torrent ?
Ne, nego prosljedi nekoj od release grupa koje onda prvo crakaju igru, a onda je izbace van.
kako?
jer sam izvodac izbaci igru, samo promocija i reklama,, a kao sto znate ta igra uvijek dolazi s bugovima i sl. stvarima koji sprecavaju fino igranje pirata, pa dosta velika vecina na kraju se odluci kupit orginal,
ionako ja isto cu skinut pirat odigrat sp, dok malo cijena padne kupujem orginal naravno ako mi se bude dopala igra
jer sam izvodac izbaci igru, samo promocija i reklama
Za to postoje demo verzije, što je nažalost sve rijeđa praksa danas.
Izdavači to što ti misliš ne rade. Nerealno visoke ocjene u većini gaming časopisa ovih dana su daleko veća promocija i reklama nego da netko stvarno proba tu igru i vidi da je overhypeana.
jer sam izvodac izbaci igru, samo promocija i reklama
Za to postoje demo verzije, što je nažalost sve rijeđa praksa danas.
Izdavači to što ti misliš ne rade. Nerealno visoke ocjene u većini gaming časopisa ovih dana su daleko veća promocija i reklama nego da netko stvarno proba tu igru i vidi da je overhypeana.
jeki ljudi jednostavno ne skuze, da nema pirata, i kriminala svijet jednostavno ne bi funkcionirao s time propala bi svaka industrija, samo se malo osvrni u proslost kada nije bilo pirata kod video igara kako je bilo tesko prodati bilo sta, najedanput dodu releseri koji neki cudom dobiju igru koja ima strasne bugove koje vecina orginala nema stvarno cudno, samo pogledaj PS idustriju, kada nije bilo pirata PS jednostavno nije postoja osim u japanu i nesto malo kroz svijet dode chip i pirati ko ludi bacaju igre i pocinje masovna kupovina a nekim cudom sve vise para dobivaju izvodaci igara kako, tako jednostavno jedno bez drugog ne moze,
Pročitajte koji .nfo file do kraja, vidjet ćete tamo ponude za "posao". Eto kako razne grupe dobiju igre/programe prije njihova izdavanja na tržište....
jeki ljudi jednostavno ne skuze, da nema pirata, i kriminala svijet jednostavno ne bi funkcionirao s time propala bi svaka industrija, samo se malo osvrni u proslost kada nije bilo pirata kod video igara kako je bilo tesko prodati bilo sta, najedanput dodu releseri koji neki cudom dobiju igru koja ima strasne bugove koje vecina orginala nema stvarno cudno, samo pogledaj PS idustriju, kada nije bilo pirata PS jednostavno nije postoja osim u japanu i nesto malo kroz svijet dode chip i pirati ko ludi bacaju igre i pocinje masovna kupovina a nekim cudom sve vise para dobivaju izvodaci igara kako, tako jednostavno jedno bez drugog ne moze,
Sigurno ima toga da su pirati potpomogli širenju gaming fenomena u pop kulturu, međutim industrija bi sigurno postojala, i, pazi, funkcionirala bi još bolje. Mislim da je to self explanatory. Da pirata nije bilo moguće da bi se igre nešto sporije proširile kod nas (prije 10-15 godina), ali možda bi jednostavno i natjerale ljude neke da kupe igre, da budu pažljiviji s tim što kupuju od igara. Time bi se industrija čak i brže razvila do današnjeg stupnja. Međutim ovo je priča za drugu temu pa bolje da prestanemo :)
Baš me zanimaju filmići BC2 sutra. Neću kupovati (ni piratizirati for that matter) ali svakako sam radoznao ^^
da zanimljivo kako su pirati utjecali na gaming
nego mi moze netko pojasniti zasto je securom los za kupce originala tj. mene???
vidim da je to @dekstroza spomenuo
da zanimljivo kako su pirati utjecali na gaming
nego mi moze netko pojasniti zasto je securom los za kupce originala tj. mene???
vidim da je to @dekstroza spomenuo
Evo objasnit ću na konkretnom primjeru BC2. Igru možeš instalirati na 10 različitih PC u isto vrijeme (naravno, ne možeš igrati na svim u isto vrijeme). Ukoliko igru instaliraš na svom PC-u i odlučiš zamjeniti neki dio (recimo zvučnu karticu) morat ćeš obrisati igru, zamjeniti dio, i opet instalirati. Svakom promjenom značajnijeg hardvera Securom prepoznaje tvoj PC kao nekompatibilan i igra postaje neigriva, te moraš je opet instalirati na sada NOVI PC - jer ga prepoznaje sad kao drugačiji zbog novog dijela. Moraš paziti da li si popunio onaj batch od 10 instalacija u isto vrijeme. Ukoliko popuniš, morat ćeš jednu (ili više, po želji) od tih instalacija cancelati preko interneta. Kad uđeš u igru Securom ti provjerava da li imaš original i da li je sve u redu s PC-om i fajlovima vezanim za igru.
To je light verzija, ali opet je Securom. Ovo sa brojem instalacija ograničava korisnika i malo ide na živce ako mijenjaš nešto na PC-u. Bilo je i glupljih slučajeva kad ti omoguće 10 instalacija i točka. Nema brisanja jedne od instalcija, a vi si kupite novi monitor i Securom počne zajebavati, strašno.
Zato što kad pokrećeš igru ne pokreneš samo igru nego i SecoROM u koji je umotana. A SecuROM nekada zna praviti probleme ako imaš emulacijski softver za CD/DVD, kod promjena hardvera i slično, teško ga se riješiti jer se nekada ne miče nakon deinstalacije igre, ide online tvom kompu iza leđa a da ne znaš konkretno što radi.
Realno vrlo vjerojatno nećeš ništa primjetiti i sve će ti raditi normalno, stvar većinom radi a ovo je i dosta blaža varijanta(uninstalira se s igrom i minimalno ide online), ali je i dalje bespotrebna jer ne sprečava pirate, a samo kreira potencijalne probleme kupcima.
Zato što kad pokrećeš igru ne pokreneš samo igru nego i SecoROM u koji je umotana. A SecuROM nekada zna praviti probleme ako imaš emulacijski softver za CD/DVD, kod promjena hardvera i slično, teško ga se riješiti jer se nekada ne miče nakon deinstalacije igre, ide online tvom kompu iza leđa a da ne znaš konkretno što radi.
Realno vrlo vjerojatno nećeš ništa primjetiti i sve će ti raditi normalno, stvar većinom radi a ovo je i dosta blaža varijanta(uninstalira se s igrom i minimalno ide online), ali je i dalje bespotrebna jer ne sprečava pirate, a samo kreira potencijalne probleme kupcima.
znaci nisam u opasnosti ak kupim igru?
znaci nisam u opasnosti ak kupim igru?
Znaš, već sam sve lijepo objasnio koje su posljedice u BC2 dva posta iznad :\
Oh, samo sam preveo ono što im piše na stranici. Doduše piše "a lot of hardware", valjda misle >=2. Ne znam, samo sam pretočio svoje strahove od Securoma u post. Nemam iskustva s njim (dok imam frenda koji je Bioshock kupio dok je izašao i napričao mi je dosta, tako da mi je oprošteno ^^).