Battlefield 4 konfiguracije i problemi

poruka: 630
|
čitano: 64.591
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Battlefield 4 konfiguracije i problemi

citam o bottleneck-u po netu svasta i vidim da svatko ima svoje misljenje. Cak sam jedan clanak nasao gdje su na tom's hardware testirali 7950 sa phenom IIx4 965 i nije bilo bottleneck-a.

Tako da cu se uvjeriti dok stavim jacu graficku za probu pa cemo onda vidjeti jel kupujem R7 270 ili ostajem na 7850

13 godina
junkieee kaže...

citam o bottleneck-u po netu svasta i vidim da svatko ima svoje misljenje. Cak sam jedan clanak nasao gdje su na tom's hardware testirali 7950 sa phenom IIx4 965 i nije bilo bottleneck-a.

Tako da cu se uvjeriti dok stavim jacu graficku za probu pa cemo onda vidjeti jel kupujem R7 270 ili ostajem na 7850

Čekaj da ovaj mjesec izađe mantle, pa vidi kako će onda biti optimizacija(naravno bit će na strani AMD konfiguracija - ipak je riječ o njihovoj tehnologiji). I onda tek odluči, to zapravo svima predlažem, ako opet otkažu mantle, svejedno lijepo sačekaj, makar to bilo i 2-3 mjeseca(dapače, to je čak i bolje - past će cijene grafičkih). {#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
13 godina
neaktivan

CPU: i5 2500K@ 4.3 GHz

GPU: GTX 680 stock

RAM: 2x4GB G.Skill RipjawsX 1600MHz

MBO: ASRock Z77 Extreme4

zadnji WHQL drajveri

crasheva vezanih za directX nisam imao, a od zadnjeg velikog patcha prije par tjedana sam imao samo jedan crash na desktop(bez pokazane greške) i niti jedan sound loop, dok ih je prije bilo masa.

Što se tiče frejmrejta, kad je izašao BF4 igrao sam na full ultra +v-sync+2xMSAA, post AA-off, 95 FoV i držao više-manje stabilan lock na 60

Od tad sam malo experimentirao, a sad igram bez ikakvog AA, bez HBAO, bez ikakvog motion blura izazvanog supressionom(custom cfg) vratio na 90 FoV, postavke mješavina high i medium(osvjetljenje i post proces) i imam 99% vremena iznad 120 FPSova(dosta iznad) sa iznimkama kod rušenja hotela na Hainanu(ogroman drop u trajanju 2-3 sec), Paracel CQ mi standardno ide oko 100, dakle niže od ostalih mapa.

Heinan mi ima padove i u dominationu iz čisto random razloga i dropovi se događaju u različitim situacijama.

Ostale mape idu normala , dosta stabilno iznad 100fpsa  sa napomenom da mi se DLC mape bar tri puta brže učitaju nego vanilla mape od kojih mi se Shanghai i Dawnbreaker uvjerljivo najsporije učitavaju. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
ramzocro-HCR kaže...
191x7 kaže...

Neće skočiti FPS. Phenom II x4 ti u MP-u bottlenecka i tu 7850 i to ne malo, a R9 270X bio bottleneckao drastično - igra bi ti radila isto.

Win 8.1 bi ti dost značio, to napravi što prije.

Ovo baš i nije istina.

Ja sam na svojoj konfi s x4 965 vrtio r9 270x bf4 64-man bez ikakvih problema, i na otvorenim i na zatvorenim mapama.

Bottleneck-a nigdje nije bilo, znači minimalni usage što sam bio vidio da je 90%(inače je bio 95-99%), inače framedrop-ova uopće nije bilo, 1080p na TV-u.

Morat ćeš mi to dokazati pošto meni PII x4 na 3,6 bottlenecka 7770.

Twitter: @191x7
13 godina
191x7 kaže...

Smislit ćemo nešto, neznam baš šta bi htio(video/slike), al sve je moguće, samo reci ća bi htio. {#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
17 godina
ramzocro-HCR kaže...
191x7 kaže...

Smislit ćemo nešto, neznam baš šta bi htio(video/slike), al sve je moguće, samo reci ća bi htio. {#}

Screenshooti MSI Afterburnera na kojima se jasno vidi zauzeće grafičke.

Uvijet je da je rezolucija nativna od monitora a detalji takvi da omogućuju gladak gameplay (recimo preko 60 fps da je prosjek).

15 godina
neaktivan
Alien 22 kaže...
junkieee kaže...

CPU: Phenom II x4 @ 3,4 ghz

MBO: ASrock 785GMH

RAM: 3x2gb ddr2 800 Muskin

HDD: Seagate 500 GB + WD Blue 1 TB

VGA: Sapphire Radeon 7850@stock 1gb

Igram igru vec par dana i prezadovoljan sam. Radi na nekih 40-60fpsa sa nekim radnom cfg-om. Igra mi se nije niti jednom srusila, par puta mi se samo od sebe odspojilo sa servera. 

Jedino sto mi smeta je malo duze loadiranje mapa, ali i to ce biti rijeseno kad  kupim SSD, a i planiram kupiti r9 270x pa ce i FPS vjerojatno skociti. Mozda jos i instaliram win 8.1. pa cemo vidjeti kako to funkcionira i jel ima kakvih poboljsanja.

Te digni proc na 4 Gh pa ces vidit razliku{#}.

Apsolutno nikakvu razliku nebi primjetio...

15 godina
neaktivan

Tako nekako i je... Digao sam procesor na 3.8ghz i ostavio ga cijelu noc na prime-u i stabilan je. Danas kad sam upalio igru imam otprilike isto fpsa, mozda nesto sitno vise. Tak da ga nema smisla drzati tako visoko.

Zanimljivo je to sta mi je zauzece grafice samo na 50% posto. Sad mi jos samo ostaje staviti frendovu 7870 da vidim jel ima 2gb video memorije kakvog efekta...

13 godina
protjeran

za one koji jos uvijek imaju problema sa rusenjem igre, raznim errorima i sl, probajte pokretati igru kao administrator (i u slucaju da jeste admin na pc-u), znaci origin games\battlefield4\bf4.exe desni klik, properties, compatibility, kvacica na "run this program as an administrator"

kod nekih mojih frendova su time svi problem rijeseni

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

znaci kartica r9 280x toxic i na idleu i u bf3 voltaza se nemice sa 0.875. Dal to mozda uzrokuje low fps i low gpu usage 50-66 % na vanilla mapama. No navodim to da mi cpu centimetar do 2 na graphu iznad gpua. pa mislim da je cpu bottleneck. ugl help

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 3:12 (yoh1eb).

0 0 hvala 0
17 godina
yoh1eb kaže...

znaci kartica r9 280x toxic i na idleu i u bf3 voltaza se nemice sa 0.875. Dal to mozda uzrokuje low fps i low gpu usage 50-66 % na vanilla mapama. No navodim to da mi cpu centimetar do 2 na graphu iznad gpua. pa mislim da je cpu bottleneck. ugl help

A sretni CPU je?

14 godina
neaktivan

ne i gram pretjerano bf4 ali kad ga upalim dobijem directx error ili red screen.

ništa nije overclockano i imam najnovije drivere.

????

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

CPU: Intel Core i7 4770K (stock)
MBO: MSI Z87-G45 Gaming

RAM: Kingston HyperX 1600 MHz 2x4 GB

GPU: MSI GTX760 Gaming OC

HDD: 1 TB WD Green

Postavke: High 4XMSAA

FPS: 60 bez dropova.

Dojam: Bio sam skeptičan što se tiče BF4 i svih događaja s njim, ali sam naišao na super ponudu pa uzeo (nebitno).
Igra mi radi 95% stabilno, bez random rušenja i izbacivanja. Nekoliko puta je DirectX izbacio neki error, ali to se dogodi rijetko.

Sve u svemu, za igru "staru" svega 2 mjeseca, zadovoljan sam. Za pretpostaviti je da će oni to još ispeglati i optimizirati.

Jer, BF3 na Ultra postavkama sam vrtio na preko 80 FPS-a, dok ovdje na Ultra dobijem nekih 45-60 FPS-a s varijacijama, ali stvarnim varijacijama.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

i5 2500k na 3.3 ghz..

16 godina
neaktivan
yoh1eb kaže...

Ispuni Moj PC.

Jesi li instalirao drivere za maticnu i napravio update BIOS-a

12 godina

ma jesam ali i dalje mislim da trebam overclockati procesor da bi mi grafa normalno radila na vanilla mapama.

0 0 hvala 0
12 godina

ali recimo dok odem na testrange na ultri imam 80 fps average, ali na 64 player mapi (vanilla mapama) cpu na graphu skoci 2 cm iznad gpua i imam recimo na paracelu 29-45 fps ultra i gpu usage padne.

ja mislim, jos jendom kazem mislim, da je to cpu bottleneck i da bi trebao oc-ati na 4.2 ghz da bi radilo normalno 

0 0 hvala 0
17 godina

Pa, na Test Range nemaš drugih igrača, tu i meni GPU bude na 99%.

Na serverima s puno igrača GPU mi pada ispod 70% i to je to. Čekam Mantle da umanji bottleneck.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni igra zadnjih tjedan i pol radi kao podmazana, a imao sam malo vecih problema sa njom, nema vise onih cpu spikeova, a sto me zbunjuje nista nisam mijenjao na kompu?

13 godina
protjeran
yoh1eb kaže...

ali recimo dok odem na testrange na ultri imam 80 fps average, ali na 64 player mapi (vanilla mapama) cpu na graphu skoci 2 cm iznad gpua i imam recimo na paracelu 29-45 fps ultra i gpu usage padne.

ja mislim, jos jendom kazem mislim, da je to cpu bottleneck i da bi trebao oc-ati na 4.2 ghz da bi radilo normalno 

pa digni ga, nece mu nista biti. pa ces saznati da li je to to. a moguce je jer je igra jaaako procesorki zahtjevna

13 godina
yoh1eb kaže...

ma jesam ali i dalje mislim da trebam overclockati procesor da bi mi grafa normalno radila na vanilla mapama.

a koji procesor imaš?

15 godina
sudy_freak kaže...

Dojam: Bio sam skeptičan što se tiče BF4 i svih događaja s njim, ali sam naišao na super ponudu pa uzeo (nebitno).
Igra mi radi 95% stabilno, bez random rušenja i izbacivanja. Nekoliko puta je DirectX izbacio neki error, ali to se dogodi rijetko.

Sve u svemu, za igru "staru" svega 2 mjeseca, zadovoljan sam. Za pretpostaviti je da će oni to još ispeglati i optimizirati.

Jer, BF3 na Ultra postavkama sam vrtio na preko 80 FPS-a, dok ovdje na Ultra dobijem nekih 45-60 FPS-a s varijacijama, ali stvarnim varijacijama.

Jesi probao one postavke, tj. jesi probao lockat na više fps?

potpis uklonjen, staff
14 godina
fila2208 kaže...
sudy_freak kaže...

Jesi probao one postavke, tj. jesi probao lockat na više fps?

BF4 je osjetno zahtjevniji od BF3 (pogotovo gradske mape Shangai i Dawnbraker).

Moraš imati jači stroj da sve radi na Ultra: http://www.bf4blog.com/battlefield-4-retail-gpu-cpu-benchmarks/

15 godina
C64 kaže...

Moraš imati jači stroj da sve radi na Ultra: http://www.bf4blog.com/battlefield-4-retail-gpu-cpu-benchmarks/

Ja to osobno nisam osjetio baš...bf4 mi se čini puno bolje optimiziran nego bf3. Istina, ima nekih mjesta koja ruše fps i tako to, ali u suštini, više mi se sviđa kako bf4 radi nego bf3.

my 2 cents.

I ovi benhcevi su banana, sa nekim od tih kartica se postižu i bolji rezulatati...i to pogotovo nakon ovih zadnjih par patcheva, a još nas čeka koji optimizacijski, uvjeren sam u to, kao i nadolazeći Mantle.

potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 15:18 (fila2208).
14 godina
yoh1eb kaže...

Rekli smo ti već mali milijun puta, nešto ti ne štima s konfiguracijom jer ti i5 2500k ne može rušit fps na 29. Jest da ćeš svakako imat bottleneck, Battlefield je jednostavno takav, al nešto ti ne štima s konfiguracijom i vrlo lako je moguće da će BIOS update riješiti problem.

Preporučili smo ti milijun stvari od kojih ti nijednu stvar nisi napravio i samo tupiš jedno te isto, da ti je fps užas i da ti je linija za CPU iznad linije za GPU.

Ako već tražiš pomoć, onda kad ju dobiješ i napravi nešto.

Nađi noviji BIOS na netu, uzmi USB ako imaš, formatiraj ga na FAT32 format, kopiraj BIOS fajl koji si skinio s neta na njega, restartaj komp, stisni odgovarajuću tipku za update biosa kad ti se komp bude palio (meni F6), odaberi fajl na sticku, enter, čekaj, gotovo. Nije teško.

Blago budalama.
14 godina
fila2208 kaže...
C64 kaže...

Ja to osobno nisam osjetio baš...bf4 mi se čini puno bolje optimiziran nego bf3. Istina, ima nekih mjesta koja ruše fps i tako to, ali u suštini, više mi se sviđa kako bf4 radi nego bf3.

my 2 cents.

I ovi benhcevi su banana, sa nekim od tih kartica se postižu i bolji rezulatati...i to pogotovo nakon ovih zadnjih par patcheva, a još nas čeka koji optimizacijski, uvjeren sam u to, kao i nadolazeći Mantle.

BF4 je zahtjevniji. Napravio sam jednostavan test nakon kupovine grafičke. Na BF3 mi nije nikada padalo ispod 50 fps-a sa starom grafuljom.

Procesor: AMD Phenom II x4 955; Rezolucija 1920x1200; Stara grafulja: Nvidia 460 (768 MB); Nova grafulja: Nvidia Gtx 660

Test: ulazak u tenk u bazi na praznom serveru i očitanje FPS u low, medimum i high. Prvo rezultatu za novu, drugi za staru grafulju.

Lancang: 99/85/75;  57/46/36

Golmud: 133/115/92;  89/72/52

Hainan: 80/73/60;  75/60/42

Shangai: 70/60/50;  44/35/28

Dawnbraker: 71/65/55;  44/39/30

16 godina
neaktivan
buljo781 kaže...
yoh1eb kaže...

Rekli smo ti već mali milijun puta, nešto ti ne štima s konfiguracijom jer ti i5 2500k ne može rušit fps na 29. Jest da ćeš svakako imat bottleneck, Battlefield je jednostavno takav, al nešto ti ne štima s konfiguracijom i vrlo lako je moguće da će BIOS update riješiti problem.

Preporučili smo ti milijun stvari od kojih ti nijednu stvar nisi napravio i samo tupiš jedno te isto, da ti je fps užas i da ti je linija za CPU iznad linije za GPU.

Ako već tražiš pomoć, onda kad ju dobiješ i napravi nešto.

Nađi noviji BIOS na netu, uzmi USB ako imaš, formatiraj ga na FAT32 format, kopiraj BIOS fajl koji si skinio s neta na njega, restartaj komp, stisni odgovarajuću tipku za update biosa kad ti se komp bude palio (meni F6), odaberi fajl na sticku, enter, čekaj, gotovo. Nije teško.

U potpunosti se slažem sa Buljom...ako već iz nekog razloga ne znaš/ne možeš to sam napraviti nađi nekoga stručnijeg u svojoj okolici.

Btw ne znam koju grafičku imaš jer nisi ispunio Moj PC (mislim da je R9 280X), ali ne siluj igru na Ultra postavkama jer za to ipak treba jači hardware (ja koristim high-medium postavke)

15 godina

Odličan ti je test...jer u multiplayer rundi svi trče samo u tenk i ulaze i izlaze i o tome ovisi fps.{#}

FPS se testira sa Frapsom ili nekim drugim komadom softvera koji će ti nekih 10 minuta vrtiti u pozadini i reći ti kasnije min max i avg fps, e to je onda relativno ok test.{#}

Ugl. i dalje stojim kod toga da je BF4 puno bolje optimiziran i sa kolegama sam raspravljao da nekima radi i bolje od bf3, tako da je to odlično jer smo se svi bojali kako će raditi.{#}

btw. vidim da neki forsiraju ultra i tako to....super je imati lijepu grafiku, ali BF serijal, pogotovo bc2, bf3 i bf4 koji su na frostbite izgledaju fantastično i na low, a kamoli medium to high.{#}

Primjera radi evo mojih postavki. {#}

100fps lock, sa padovima minimlano na 90 na većini mapa, eventualno flood zone ima neke fps dropove po mapi.

Nema forsanja nepotrebno na ultra, imam 7950 koju bi mogao prisliti na ultra i da mi da 60 relativno sigurnih fps, ali čemu. Svi oni điđe miđe efekti em odvlače pozornost em smetaju pri igranju, a želim iamti što bolji pregled igre da bi bio što uspješniji.

Eto igrajte se sa postavkama i nemojte pričati gluposti da bf4 nije optimiziran ili da imate neke blesave bootleneckove a forsirate previše.{#}

Gud lak!{#}

potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 12:35 (fila2208).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
fila2208 kaže...

Ugl. i dalje stojim kod toga da je BF4 puno bolje optimiziran i sa kolegama sam raspravljao da nekima radi i bolje od bf3, tako da je to odlično jer smo se svi bojali kako će raditi.

Ne bi išlo.

Nit je bolje optimiziran niti bolje radi od bf3, počevši od frejmdroppanja na altaiu i ostalim china mapama na pojedinim dijelovima mape (gulf of oman u bf3, ako znaš o čemu ja), do činjenice da je avg fps kudikamo manji nego u bf3 na istim postavkama i istoj konfiguraciji. Ne samo kod mene, a probao sam sa 3 različite grafe u kompu, nego kod svih sa ts-a, znači potpuno iste postavke u bf3 i u bf4, potpuno ista konfa, bf3 daje kudikamo veći avg fps ;) Ugl. i7 procesori, tu i tamo i5, ocani svi na 4ghz i više, grafe od 560ti, 660, 660ti, 670, 770, 7870, 7950, 7970. Uzorak od 15 ljudi. Da ne potežemo opet činjenicu da i ovdje na forumu hrpetini ekipe bf3 radi najnormalnije, a bf4 se crasha, lagga, and etc.

15 godina
jopis kaže...
fila2208 kaže...

Ugl. i dalje stojim kod toga da je BF4 puno bolje optimiziran i sa kolegama sam raspravljao da nekima radi i bolje od bf3, tako da je to odlično jer smo se svi bojali kako će raditi.

Ne bi išlo.

Nit je bolje optimiziran niti bolje radi od bf3, počevši od frejmdroppanja na altaiu i ostalim china mapama na pojedinim dijelovima mape (gulf of oman u bf3, ako znaš o čemu ja), do činjenice da je avg fps kudikamo manji nego u bf3 na istim postavkama i istoj konfiguraciji. Ne samo kod mene, a probao sam sa 3 različite grafe u kompu, nego kod svih sa ts-a, znači potpuno iste postavke u bf3 i u bf4, potpuno ista konfa, bf3 daje kudikamo veći avg fps ;) Ugl. i7 procesori, tu i tamo i5, ocani svi na 4ghz i više, grafe od 560ti, 660, 660ti, 670, 770, 7870, 7950, 7970. Uzorak od 15 ljudi. Da ne potežemo opet činjenicu da i ovdje na forumu hrpetini ekipe bf3 radi najnormalnije, a bf4 se crasha, lagga, and etc.

A šta sa nama kojima radi bolje?

Nas nisi uzeo u uzorak?

Ja nemam te dropove koje ti spominješ nit ih osjetim...tako da velim, zanimljivo je jer imam i sam uzorak ljudi koji su oduševljeni time kako igra leti bolje od bf3 u nekim segmentima.

Koliko se sjećam, svi dlcovi su banana bili u bf3, karkand sa mystery dropovima, gulf of lag, sharqi sa onim zgradama di sam imao po 12fps, pa nadalje cqb mape sa čudnim klizanjem i laganjem, a da ne spominejm end game i armored kill. Jedino je aftermath bio složen kako spada.

p.s. nije moj thumb već samo hvala.

potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 12:37 (fila2208).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice