- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne bi trebalo da bude mnogo gora od Trojke. Sa druge strane, Ubi je potpisao novi ugovor o specijalnoj saradnji sa Nvidijom, tako da se očekuje još igara koje su "zaboravili da testiraju" na AMD-ovim karticama.
O čem vi bubljate? Trojka je bila fenomenalna igra sa početnima jebadama ljudima koji su imali AMDove grafičke, no to je poslije otklonjeno! Na kakvim ste vi to drogama? AC franšiza je vrhunski portana na PC, postoji brdo igara koje bih sad mogao nabrajati koje su užasno portane
Za sve PC-jase http://www.geforce.com/whats-new/articles/gamescom-2013-nvidia-assassins-creed-4-interview
Ne bi trebalo da bude mnogo gora od Trojke. Sa druge strane, Ubi je potpisao novi ugovor o specijalnoj saradnji sa Nvidijom, tako da se očekuje još igara koje su "zaboravili da testiraju" na AMD-ovim karticama.
O čem vi bubljate? Trojka je bila fenomenalna igra sa početnima jebadama ljudima koji su imali AMDove grafičke, no to je poslije otklonjeno! Na kakvim ste vi to drogama? AC franšiza je vrhunski portana na PC, postoji brdo igara koje bih sad mogao nabrajati koje su užasno portane
Haha, good one. Trojka je na pc portana sa brutalnim propustima jer svima koji nemaju i7 fps je u bostonu bio manji od 20fps. To nije stvar graficke vec igra ne koristi opce cpu normalno i na glavnom forumu postoji topic sa 200+ strana di se ljudi žale na frame dropove sa high end pcevima, problem koji Ubisoft nije nikada ni priznao a kamoli da ga odklone do dan danas.
Ovo je valjda jedina igra koja ima više trajlera nego postova
Ja ne znam koji je kur.c s Ubisoftom, pa jbt znaću sve iz ovih trajlera, ne moram ni igrat igru
Da vas pitam općenito za AC seriju. Jesu li igre općenito optimizirane? Ako nije isto od igre do igre napišite koje jesu. Hvala
Da vas pitam općenito za AC seriju. Jesu li igre općenito optimizirane? Ako nije isto od igre do igre napišite koje jesu. Hvala
i nisu bas najbolje cpu optimizirane, pogotovo ac3. nadam se da ce ac4 to ispraviti, jer je preglupo da ac3 u bostonu na bilo kojim postavkama, low/ultra zna biti ispod 20fpsa
Ovo bi otprilike bio pregled mojih iskustava iz prve ruke:
- AC i AC2 sam igrao na Radeonu 4670 i na Athlonu II X2 240 (što je igrom slučaja vrlo solidna aproksimacija tvoje konfe, osim ako tvoj GT 630 nije osetno brža Rev 2 varijanta). Igra je u 1920x1080 radila sa nešto nižim framerateom, ali ipak prilično glatko.
- AC:B sam samo počeo na toj grafi, imao sam utisak da bi trebalo nešto spustiti jer je igra primetno gubila na fluidnosti. AC:R mislim da je tu negde.
- AC3 je katastrofalno neoptimizovan, no radio mi je u 1600x900 na laptopu koji ima dosta slabiju grafu od tvoje (doduše, možda me je izvčačio i7 CPU, mada, zbog dosta niske frekvencije i neoptimizovanosti igre za rad na višejezgarnim procesorima, nisam siguran mi je on puno pomogao).
Dex,onaj neki projekat o kom si pricao,da li ima veze sa Eziom ?
Hvala na opširnim odgovorima i usporedbi konfe!
Assassins Creed Liberation najavljen za PC, sa poboljšanom grafikom, gameplayom, novim levelima itd itd.....
http://www.egmnow.com/articles/xbox_360/assassins-creed-liberation-hd-officially-announced/#
Citao sam da ce se Dezmond vratiti u nekom od narednih delova,ne znam da li je tacno
Samo da srede optimizaciju kako treba pa ce svi ti efekti i mogućnosti engina imat neke koristi...
https://www.youtube.com/watch?cid=ACsocial11839294&v=slKX3oeNjFM
Pa normalno da će AC imat bolju grafiku, kakvi GTA...
Ubisoft ima trenutno u izradi AC4 i još dvije igre iz AC serijala...AC4 je u izradi nešto više od dvije godine. To Ubisoftu uspijeva jer ima nekoliko timova koji su zaduženi za AC serijal tako da svaki tim ima jednu igru na kojoj radi minimalno godinu-dvije i zbog toga igre ne gube značajno na kvaliteti...barem za sad!