Garmin

poruka: 220
|
čitano: 207.692
|
moderatori: XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Re: Garmin
Veli se; MENI je precijenjen.
Na to ti niko nebre niš reči, a ovak lupaš pogotovo ak si ga kupil
21 mjesec
abyssis kaže...

Garmin je dobar, daleko ispred većine ali je precijenjen. Hajde nek mi neko pojasni razliku između FR165 i FR265. Oba imao. FR265 vrši više mjerenja i ako ti nisu bitna bacit ćeš na iste još 500KM. Realno što dobivaš za 500+KM: bolji izgled sata (malo bolji a i individualno je) s obzirom na FR165, dual band gps i više mjerenja npr: trening load i sl. Zar to vrijedi tolike razlike u cijeni.

Onda ide još viši nivo FR965 gdje je razlika na FR265 po cijeni manja, oko 200KM, a dobiva se mnogo više u odnosu na omjer 165 vs. 265.

Vidim novi FR570 cca 1100KM a nema ni karte dok jedan FR965 ima. Garmin je poludio sa cijenama definitivno. Pa najjači Huawei modeli su po 600-800KM.

Huawei nema veze sa Garminom, nema niti sa Amazfitom, Polarom, Suuntom i sl.

20 mjeseci
Da sad sam i ja provjerio da huawei GT2 nema safirno staklo upravu si, no kolega je spominjao nikad takvih problema sa huawei satovima i safrnim stalkom u tom smislu da se ne mogu ogrebati, što sam ja demantirao svojoj pričom.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
7 godina
Koje safirno staklo?
16 godina
Garmin

Ako netko ima kod za popust za Polleo Sport viska koji ne bude iskoristio bio bi zahvalan pa nek se javi.

thug life... R.I.P. Marco Simoncelli
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
robogo kaže...
Hexfire kaže...
 Koje konkretno? Razmišljam uzeti Huawei GT6 umjesto Fenixa 7 pa čisto da vidim je li nešto meni presudno.

Naručen GT6 Pro, čekam da dođe. Do sada sam imao Watch 3 Pro, ali iz meni nepoznatog razloga Huawei je odlučio ostaviti ga na HarmonyOS 3 (a GT6 dolazi sa verzijom 6!). 

Prevagnula je cijena i sve što sat nudi za tu cifru  

Pozdrav,

Razmisljam o venu 3 ili 4 i huawei gt6 pro. Nisam nasao posebnu temu o huawei, pa ako sam pogrijesio premjestite post. Zanimaju me prednosti i mane oba sata i razlike u funkcijama. Do sada sam citao da Venu 3 ima nesto bolju preciznost tijekom spavanja sa nekim funkcijama, dok huawei ima iste, slicne ili neke druge funkcije...i neke od njih su manje precizne. Neki to navode u iskustvu, drugi ne.

Nisam nikada koristio takav sat, no zbog potrebe zdravlja mi treba i zelim iskoristiti prednosti tehnologije. 

Moje potrebe se odnose na pracenje rada srca i mjerenja tijekom spavanja. Dosta sam aktivan pred spavanje,a vrlo rano ustajem i kortizol zna divljati,pa spavam sa povremenim budenjem. Ai kaze da bi to Venu 3 bolje pratio (mozda venu 4 ima jos dodataka), no meni je Huawei gt6 pro vise privlacan.

Navodno garmin moze pratiti nesto tijekom sna i iz toga procitati duboki san...koji je potreban da se visceralne masti pokrenu. Mozda ai pise nebuloze,no mozda ima i iskustava sa tim.

Nisam proucavao implementaciju svih tih funkcija, no ako netko ima iskustva sa tim i potrebno mu je precizno mjerenje rada srca zanima me za koji se sat odlucio. (mozda i neki treci). Od dnevnih funkcija mislim da imaju sve. Ne idem u teretanu jer radim i vjezbam sam i uvijek sam vani na zraku, tako da me te neke opcije ne zanimaju. Trcanje postaje redovito ponovo i voznja biciklom. No to su sporedne opcije i ako ih ima - dobrodosle su, ali ne presudne.

Ako je bolje da ovo priupitam na glavnoj temi ili sam pogrijesio ovdje, isprika. Garmin je priznata firma i krenuo sam od nekuda. Zanima me da li sve funkcije koje ima Huawei gt 6 pro ima i garmin venu 3 ili 4.

Citirao sam forumasa koji je kupio huawei gt 6 pro,pa ako bi te zamolio da mi napises kako si zadovoljan. Moze i na temi o huawei, samo mi napisi gdje je da pronadem.

Molim vas komentare.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:53 (insight).
20 mjeseci
I meni je huawei ljepši, no...
Garmin bilježi duboki san tako što ti tijelo više "nema pokreta" , REM fazu bilježi tako što nam tijelo "treperi" dok spavamo (ono u filmovima kad očni kapci se pomiču, e tako nam treperi i cijelo tijelo). No to je tako možda i deset godina , danas bi to trebalo biti i preciznije što se tiče praćenja sna , barem se nadam zato što fenix 6x pro fula u bilježenju lakog sna (ubraja u lagan san i dio noći dok si budan i ležiš u krevetu, no u nekoj teoriji i to je polusan i odmaraš se).

Huawei napreduje stalno no ne bih rekao da su na razini garmina u ičemu još uvijek. Pogotovo ne sa izvješćima i analizama podataka o zdravlju ili treniranju.
Prije sa gt2 au bili preagresivni sa algoritmima srčanih otkucaja , pa kad trčiš sa ne zategnutim remenom sat i dalje bilježi iako leluja po ruci i s obzirom na tempo predviđa neke moćne nemoguće otkucaje.
Dok kod garmina ako nisi dovoljno zategao remen sata na ekranu će pisati 60 otkucaja, a ti trčiš i vjerojatno imaš duplo veći broj otkucaja, ali barem tada znaš da trebaš dotegnuti remen.

Za precizno mjerenje otkucaja kupiš traku za mjerenje pulsa i povežeš sa satom, pogotovo kad se trče neki intervali ili promjene ritma ili uzbrdice- nizbrdice tu će svaki laser zatajiti više-manje, te jedino traka na prsa je ekstra precizna. Dok za ujednačeno trčanje na ravnom to satovi danas dobro čitaju.

Ako ćeš i trčati definitivo onda garmin , bolje analize i bolje softversko rješenje , prati više detalja. Sad ne svaki model garmina ali ovi novi skoro svi prate i dinamiku trčanja gdje dobiješ parametre koje huawei nema tipa dodir s tlom, visina skoka, balans lijeva-desna, snaga u vatima, stamina, laktatni prag,...
I pitanje je dali huawei ima i ostale parametre koje ima svaki garmin: dužina koraka, kadenca, disanje, ... i sve to lijepo možeš pogledati na grafu , dok huawei ti samo zalijepi average svega na jednoj sliki.
Da nw dužim i o periodima treninga gdje možeš vidjeti tjedan, mjesec, 6 mj., godinu, godine svog napretka. A tako i za san imaš izviješće i analize možeš gledati godinama grafove i promjene...
20 mjeseci
PS ako taj venu 3 ili neki drugi garmin nema dinamiku trčanja o kojoj sam pisao rješenje je da sat povežeš sa trakom garmin hrm pro plus i tako dobiješ tu dinamiku.

Dobro prouči o garminima , problem je što svakom jeftinijim modelu neki K fali , dok tek oni skuplji imaju sve !
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ako je samo radi praćenja spavanja osobno bih radije išao na nešto tipa sleeping mat.

No moraš znati da su to sve li-la otprilike informacije, iako je sleeping mat navodno pouzdanija tehnologija (no i dalje nije medicinski uređaj).

Gledam te!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice