Voltaže - memorija

poruka: 6
|
čitano: 1.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Voltaže - memorija

Bok, zanima me, pri overclocku FSB-a, trebam li uz voltažu procesora dizati i voltažu memorije ( trenutna je na 1.8V ). I nemogu naci opciju za mijenjanje FSB:DRAM omjera. Je li sigurno spuštati latencije memorije, i dobiva li se vidljivo poboljsanje performansi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Voltaže - memorija

I još mi nije jasno, zasto mi BIOS pokazuje jednu voltažu, a CPU-Z i Everest drugu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Voltaže - memorija

Ja sam u BIOS stavio AUTO settingse memorije. Postoje stanovita odstupanja od različitog programa kod mjerenja u računalu. Mis da to najviše ovisi o matičnoj... Štoviše i meni su malo niže temperautre matične u BIOS-u nego kod Everesta. Za ovo prvo u vezi clocka memorije stavi si latencije na AUTO isto pod obvezno(!!!) jer riskiraš probleme prilikom podizanja sustava. Čak ni u BIOS ne možeš poslije ući pa onda vadjenje CMOS baterije iz računala te resetiranje BIOS-a!Viče

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
17 godina
neaktivan
bart94 kaže...

Bok, zanima me, pri overclocku FSB-a, trebam li uz voltažu procesora dizati i voltažu memorije ( trenutna je na 1.8V ). I nemogu naci opciju za mijenjanje FSB:DRAM omjera. Je li sigurno spuštati latencije memorije, i dobiva li se vidljivo poboljsanje performansi?

Ako ne zelis dizet frekv. RAM-a onda nema potreba za dizanjem na pona RAM-a, ali s obzirom da nemozes/neznas potrebno je i povisit napon RAM-a jer se podize njena frekv. kad dizes FSB/Base clock
addicted to HD :)
16 godina

mema ddr2  moze na 2.2v radit 24/7 a mo~e i na viase!

I'm too old for this shit
16 godina
neaktivan
Voltaže - memorija

Evo, doso sam do 4.0 GHz, NB na 1.6V (1.5V je default), CPU na 1.4125V i fsb na 250MHz. Komp se nije htio dic i javljo je poruku da trebam ubacit CD od Windows-a XP, kao da fale sistemski fajlovi, mos mislit. To je neki error zbog prevelkog clocka. Naravno, kad sam smanjio clock normalno se digo, bez errora. Pretpostavljam da sad vec trebam dici voltažu memorije, na oko 2V?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice